Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Doktorské studium → Dizertační práce → Dizertační práce aktuálně řešené

Dizertační práce aktuálně řešené na ústavu

Prezenční - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Adam Behner

Metabolomika jako nástroj ilustrující interakce mezi rostlinou a její mikrobiotou

Metabolomics as a tool illustrating the interactions between a plant and its microbiome

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Eva Czmorik Ludvíčková

Chemická bezpečnost a autenticita moderních potravin zpracovaných inovativními technologiemi
Chemical safety and authenticity of modern foods processed with innovative technologies

doc. Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Ing. Tereza Doležalová

Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu výskytu nových skupin mykotoxinů

Evaluation of the food safety in terms of occurrence of new groups of mycotoxins

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Jingwen Han

Nové strategie minimalizace reziduí syntetických pesticidů v potravinách

New strategies to minimize rezidues of synthetic pesticides in foods

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Tereza Jaegerová

Inovativní strategie charakterizace / autentikace přírodních materiálů

Innovative strategies of natutal materials characterization/ authentication

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Lenka Libenská

Hodnocení hladin vitaminů v lidských biologických vzorcích

Evaluation of vitamins' levels in human biological samples

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Anna Loučková

Bioaktivní látky v herbálních extraktech

Bioactive compounds in herbal extracts

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Matěj Malý

Biologicky aktivní látky konopí setého a dalších zdrojů

Biologically active compounds in Cannabis sativa and other natural resources

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová)

Nutraceutika a potraviny snižující oxidační a karbonylový stres

Nutraceuticals and food that lower oxidative and carbonyl stress

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Ing. Chi Mai Nguyenová

Charakterizace a autentikace potravinářských surovin a produktů pomocí spektrálních metod

Characterization and authentication of food raw materials and products using spectral methods

prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Ing. Denisa Pařízková

Identificace zdrojů expozice člověka novým skupinám kontaminantů z potravin a prostředí

Identification of sources of human exposure to new groups of food and environmental contaminants

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Hana Pírová*

Komplexní hodnoceni změn chemické bezpečnosti, nutričnl a senzorické jakosti indukované tepelným zpracováním potravin
Comprehensive assessment of cbanges in chemlcal safety, nutritlonal and sensory quality induced by beat treatment of foods

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Ondřej Pospíšil

Kritické zhodnocení vlivu diety s vysokým zastoupením alternativních proteinů na vybrané fyziologické parametry konzumentů
Critical evaluation of the impact of a diet with a high representation of alternative proteins on consumers´ selected physiological parameters

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Anna Průšová

Fyziologicky prospěšné látky vznikající během zpracování potravin

Physiologically beneficial substances formed de novo during food processing

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Ing. Ondřej Rubáš Biologicky aktivní látky konopí a dalších zdrojů, hodnocení rizik a benefitů
Biologically active substances cannabis and other sources, evaluation of risks and benefits
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

     

Prezenční - studijní program Food and Natural Products (AD305)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Alessandro Volkov, M.Sc.

Toxic plant alkaloids in human food chain and their changes during processing

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

      

Kombinované studium - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Kamila Bechyňská

Aplikace pokročilých chemometrických postupů pro zpracování dat generovaných při metabolomických studiích
Application of advanced chemometric procedures for processing of data generated in metabolomic studies

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Ondřej Brabenec

Rostlinné alkaloidy v přírodních produktech a potravinách

Plant alkaloids in natural products and foodstuffs

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Maria Filatova

Nové postupy cílové analýzy a necílového screeningu kvality a authenticity potravin pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií

Novel methods of non-target screening and target analysis of food quality and authenticity based on gas chromatography coupled with mass spectrometry

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Aliaksandra Kharoshka

Analytické strategie pro sledování přídatných látek v potravinách a doplňcích stravy 

Analytical strategies for monitoring food additives in foods and food supplements

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Ing. Tomáš Kouřimský

Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro komplexní sledování vlivu  procesních parametrů na kvalitu potravin

Utilization of high-resolution mass spectrometry for a comprehensive monitoring of the impact of process parameters on food quality

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Kristina Nakonechna

Zlepšování výživové hodnoty fritovaných potravin z pohledu rizikových tuků

Improving the nutritional value of deep-fried foods in terms of risky fats

doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Ing. Kateřina Šebelová

Biomarkery kvality a autenticity potravinových surovin a produktů

Quality and authenticity biomarkers of food raw materials and products

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

      

Kombinované studium - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Zuzana Bínová

Studium změn fytokanabinoidů a dalších biologicky aktivních látek při výrobě a aplikaci produktů na bázi rostlin Cannabis sativa

Studies of changes of phytocannabinoids and other biologically active components within the process of production and application of products on the Cannabis sativa basis

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Petra Jonátová (roz. Slavíková)

Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Petr Mráz

Výskyt a změny reziduí pesticidů ve výrobním řetězci potravin

Occurrence and changes of pesticide residues in the food production chain

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Ing. Jana Rýparová Kvirencová

Metabolomika jako efektivní nástroj hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti potravin a přírodních surovin

Metabolomics as an effective tool for the assessment of food / natural products quality, authenticity and safety

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Petra Vacková

Kritické hodnocení dopadů změny klimatu na dietární expozici konzumentů rezidui pesticidů a přírodními toxiny

Critical assessment of consumers´ dietary exposure to pesticide residues and natural toxins in relation to climate changes

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

* přerušeno

Aktualizováno: 20.12.2024 09:12, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi