Dizertační práce aktuálně řešené na ústavu
Prezenční - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Adam Behner |
Metabolomika jako nástroj ilustrující interakce mezi rostlinou a její mikrobiotou Metabolomics as a tool illustrating the interactions between a plant and its microbiome |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Eva Czmorik Ludvíčková |
Chemická bezpečnost a autenticita moderních potravin zpracovaných inovativními technologiemi |
doc. Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Ing. Tereza Doležalová |
Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu výskytu nových skupin mykotoxinů Evaluation of the food safety in terms of occurrence of new groups of mycotoxins |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Jingwen Han |
Nové strategie minimalizace reziduí syntetických pesticidů v potravinách New strategies to minimize rezidues of synthetic pesticides in foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Tereza Jaegerová |
Inovativní strategie charakterizace / autentikace přírodních materiálů Innovative strategies of natutal materials characterization/ authentication |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Lenka Libenská |
Hodnocení hladin vitaminů v lidských biologických vzorcích Evaluation of vitamins' levels in human biological samples |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Anna Loučková |
Bioaktivní látky v herbálních extraktech Bioactive compounds in herbal extracts |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Matěj Malý |
Biologicky aktivní látky konopí setého a dalších zdrojů Biologically active compounds in Cannabis sativa and other natural resources |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová) |
Nutraceutika a potraviny snižující oxidační a karbonylový stres Nutraceuticals and food that lower oxidative and carbonyl stress |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Ing. Chi Mai Nguyenová |
Charakterizace a autentikace potravinářských surovin a produktů pomocí spektrálních metod Characterization and authentication of food raw materials and products using spectral methods |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Ing. Denisa Pařízková |
Identificace zdrojů expozice člověka novým skupinám kontaminantů z potravin a prostředí Identification of sources of human exposure to new groups of food and environmental contaminants |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Hana Pírová* |
Komplexní hodnoceni změn chemické bezpečnosti, nutričnl a senzorické jakosti indukované tepelným zpracováním potravin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Ondřej Pospíšil |
Kritické zhodnocení vlivu diety s vysokým zastoupením alternativních proteinů na vybrané fyziologické parametry konzumentů |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Průšová |
Fyziologicky prospěšné látky vznikající během zpracování potravin Physiologically beneficial substances formed de novo during food processing |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Ing. Ondřej Rubáš | Biologicky aktivní látky konopí a dalších zdrojů, hodnocení rizik a benefitů Biologically active substances cannabis and other sources, evaluation of risks and benefits |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Prezenční - studijní program Food and Natural Products (AD305)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Alessandro Volkov, M.Sc. |
Toxic plant alkaloids in human food chain and their changes during processing
|
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kombinované studium - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Kamila Bechyňská |
Aplikace pokročilých chemometrických postupů pro zpracování dat generovaných při metabolomických studiích |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Ondřej Brabenec |
Rostlinné alkaloidy v přírodních produktech a potravinách Plant alkaloids in natural products and foodstuffs |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Maria Filatova |
Nové postupy cílové analýzy a necílového screeningu kvality a authenticity potravin pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií Novel methods of non-target screening and target analysis of food quality and authenticity based on gas chromatography coupled with mass spectrometry |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Aliaksandra Kharoshka |
Analytické strategie pro sledování přídatných látek v potravinách a doplňcích stravy Analytical strategies for monitoring food additives in foods and food supplements |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Ing. Tomáš Kouřimský |
Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro komplexní sledování vlivu procesních parametrů na kvalitu potravin Utilization of high-resolution mass spectrometry for a comprehensive monitoring of the impact of process parameters on food quality |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Kristina Nakonechna |
Zlepšování výživové hodnoty fritovaných potravin z pohledu rizikových tuků Improving the nutritional value of deep-fried foods in terms of risky fats |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Ing. Kateřina Šebelová |
Biomarkery kvality a autenticity potravinových surovin a produktů Quality and authenticity biomarkers of food raw materials and products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kombinované studium - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Zuzana Bínová |
Studium změn fytokanabinoidů a dalších biologicky aktivních látek při výrobě a aplikaci produktů na bázi rostlin Cannabis sativa Studies of changes of phytocannabinoids and other biologically active components within the process of production and application of products on the Cannabis sativa basis |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Petra Jonátová (roz. Slavíková) |
Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Petr Mráz |
Výskyt a změny reziduí pesticidů ve výrobním řetězci potravin Occurrence and changes of pesticide residues in the food production chain |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Jana Rýparová Kvirencová |
Metabolomika jako efektivní nástroj hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti potravin a přírodních surovin Metabolomics as an effective tool for the assessment of food / natural products quality, authenticity and safety |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Petra Vacková |
Kritické hodnocení dopadů změny klimatu na dietární expozici konzumentů rezidui pesticidů a přírodními toxiny Critical assessment of consumers´ dietary exposure to pesticide residues and natural toxins in relation to climate changes |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
* přerušeno