Obor Chemie a analýza potravin a výživa
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Braunšveig Vojtěch |
Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro autentikaci sýrů |
Application of mid-infrared spectrometry for cheese authentication |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Deviatkov Hlib |
Sledování výskytu nově regulovaných per- a polyfluorovaných sloučenin v lokálních potravinách z České republiky |
Monitoring of newly regulated per- and polyfluoroalkyl substances in local foods from the Czech Republic |
Ing. Veronika Svobodová, Ph.D. |
Doložílková Amálie | Minoritní zdroje vysoce nenasycených mastných kyselin (HUFA) v dietě | Minor sources of highly unsaturated fatty acids (HUFA) in the diet |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Ďurišová Anna | Hodnocení zastoupení prekurzorů akrylamidu v moukách dostupných na českém trhu | Evaluation of the presence of acrylamide presursors in flours available on the Czech market |
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Dvořáková Kateřina | Neenzymové hnědnutí v bezlaktosovém mléce a mléčných výrobcích | Non-enzymatic browning in lactose-free milk and milk products |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Horejšová Lucie | Analýza biomarkerů expozice ftalátům a bisfenolům v lidské moči | Analysis of biomarkers of exposure to phthalates and bisphenols in urine |
Ing. Tomáš Gramblička, Ph.D. |
Kadečková Veronika | Analýza fosetylu a jeho metabolitu v produktech z jahod | Analysis of fosetyl and its metabolite in strawberry products |
doc. Ing. Vojtěch Hrbek |
Klimplová Petra | Analýza těkavých látek negativně ovlivňující aroma rostlinných proteinů | Analysis of volatile compounds contributing to off-flavours in plant proteins |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Lovus Adriana | Rezidua pesticidů v českých medech | Pesticide residues in Czech honeys |
Ing. Leoš Uttl, Ph.D. |
Polcarová Barbora | Nutriční a senzorické hodnocení alternativ sýrů | Nutritional and sensory evaluation of cheese alternatives |
Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D. |
Postránecká Zuzana | Hodnocení rizika plynoucího z přítomnosti “maskovaných” mykotoxinů v potravinách | Risk assessment arising from the presence of "masked" mycotoxins in food |
Ing. Nela Průšová, Ph.D. |
Rajchertová Jana | Sledování karotenoidů používaných jako přídatné látky v potravinách | Monitoring of carotenoids used as food additives |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Šůsová Emílie | Využití kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie pro hodnocení lipidomu různých biologických vzorků | Use of liquid chromatography coupled to mass spectrometry for the assessment of lipidome in various biological samples |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Umlaufová Veronika | Nutriční a senzorická jakost alternativ tepelně opracovaných masných výrobků | Nutritional and sensory quality of alternatives to heat-treated meat products |
Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D. |
Valentovičová Zuzana | Analýza reziduí pesticidů v makovině a semenech máku setého | Analysis of pesticide residues in dried poppy seed pods and seeds |
Ing. Dana Schusterová, Ph.D. |
Zikmundová Jana | Analýza biomarkerů expozice reziduím pesticidů v moči | Analysis of biomarkers of exposure to pesticide residues in urine |
Ing. Kamila Stehnová, Ph.D. |
Žurovcová Michaela | Analýza chlorovaných parafínů v potravinách produkovaných v EU a mimo ni | Analysis of chlorinated paraffins in food produced in EU and outside it |
Ing. Jakub Tomáško, Ph.D. |
Obor Forenzní analýza
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Bartoňová Anežka | Kontrola povolených a nepovolených přídatných látek v potravinách | Control of authorised and unauthorised food additives |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Dašek Matouš | Hodnocení vlivu environmentálního znečištění na reprodukci živočichů | Assessing the impact of environmental pollution on the reproductive system of livestocks |
Ing. Tomáš Gramblička, Ph.D. |
Hohberg Sabina | Opiové alkaloidy v máku a makovině z různých zdrojů | Opium alkaloids in poppy seeds and straw of various origin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kleinertová Anna Marie | Možnosti hodnocení personální expozice člověka ftalátům s využitím neinvazních metod | Assessment of personal human exposure to phthalates using non-invasive methods |
Ing. Ondřej Pařízek, Ph.D. |
Knopp Vojtěch | Zhodnocení rizika kontaminace alternativních proteinů rezidui pesticidů | Risk assessment of alternative proteins contamination by pesticide residues |
Ing. Dana Schusterová, Ph.D. |
Prášková Barbora | Průkaz přítomnosti mykotoxinů v doplňcích stravy na bázi ječmene a ovsa | Proof of the presence of mycotoxins in barley and oat-based dietary supplements |
Ing. Nela Průšová, Ph.D. |