Obor Chemie a analýza potravin a výživa
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Hajznerová Aneta |
Stanovení obsahu akrylamidu v proteinových chipsech |
Determination of acrylamide in protein chips |
Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Kebortová Andrea |
Studium biologicky aktivních látek v hydrolátech |
Study of biologically active substances in hydrolates |
Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Matoušková Veronika |
Analýza reziduí polárních pesticidů v pseudoobilovinách a luštěninách původem zejména ze zemí mimo EU |
Analysis of polar pesticides residues in pseudocereals and legumes originating mainly from countries outside the EU |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Nevolný Lukáš |
Transfer karotenoidů a dalších bioaktivních složek z krmiva do jedlého hmyzu |
Transfer of carotenoids and other bioactive compounds from feed into edible insects |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Polcarová Barbora |
Nutriční a senzorické hodnocení alternativ živočišných produktů |
Nutritional and sensory evaluation of animal product alternatives |
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
Popelková Julie |
Zhodnocení chemické bezpečnosti dětské výživy z pohledu kontaminace mykotoxiny |
Assessment of baby food chemical safety from the perspective of mycotoxin contamination |
Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Rothová Zuzana |
Karotenoidy jako přídatné látky v potravinách a doplňcích stravy |
Carotenoids as additives in food and food supplements |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Sklenářová Tereza |
Studium složení atherosklerotických plátů pomocí metabolomických metod |
Study of the composition of atherosclerotic plaques using metabolomic methods |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Syrovátková Štěpánka |
Studium fenolových látek a jejich změn při zpracovaní zeleniny |
Study of phenolic substances and their changes during processing of vegetables |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Vítová Ema |
Výskyt mykotoxinů v rostlinných alternativách masa |
Occurrence of mycotoxins in plant-based meat alternatives |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Vlková Pavla |
Sledování vlivu technologických úprav na hladiny folátů v zelenině |
Monitoring the effect of technological modifications on folate levels in vegetables |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Vohnická Marie |
Pefluoralkylované sloučeniny – nově regulované kontaminanty potravin |
Pefluoroalkylated compounds - newly regulated food contaminants |
Ing. Veronika Svobodová, Ph.D. |
Obor Forenzní analýza
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Halamová Tereza | Průkaz použití glyfosátu při produkci kávy | Proof of glyphosate application during coffee production |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Hliboký David | Hodnocení biomarkerů mykotoxinů v moči v závislosti na dietě | Assessment of urinary mycotoxin biomarkers in relation to diet |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Krézková Denisa | Možnosti stanovení celkových oxidovatelných prekurzorů – nástroj pro hodnocení zátěže životního prostředí PFAS | Possibilities of determining total oxidizable precursors - a tool for assessing the environmental burden of PFAS |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Machtová Anna | Průkaz přítomnosti chlorátu a perchlorátu v mražené zelenině | Analysis of chlorate and perchlorate in frozen vegetables |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Mendikova Veronika | Využití silikonových náramků jako vzorkovačů PFAS z ovzduší | The use of silicone wristbands as PFAS samplers from the air |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ručková Natálie | Využití strategie “chemických otisků” při hodnocení extraktů medicinálních rostlin | Application of “chemical fingerprints” strategy for assessment of extracts from medicinal plants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Slováková Simona | Psychotropní látky v medicinálních houbách | Psychotropic substances in medicinal mushrooms |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Šafářová Amalia | Možnosti identifikace výskytu plastů v prostředí? | Possibilities for identifying the presence of plastics in the environment? |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Šimáčková Barbora | Analýza metabolitů toxických látek moči | Analysis of urinary toxic substance metabolites |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |