Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Bakalářské studium → Bakalářské práce → Aktuálně řešené bakalářské práce 2025/2026

Aktuálně řešené bakalářské práce 2025/2026

Obor Chemie a fyziologie výživy (B305A)

 

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Jansa Vladimír Simulovaný gastrointestinální trakt pro hodnocení výživových aspektů ovesných vloček Simulated gastrointestinal tract for evaluating nutritional aspects of oat flakes prof. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Konygina Anna Vliv zpracování ovoce a zeleniny na stabilitu vitaminu C The effect of fruit and vegetable processing on vitamin C stability doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Ledneva Polina Změny kvality syrovátkových bílkovin po modifikaci laktosou Změny kvality syrovátkových bílkovin po modifikaci laktosou doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Purtzová Romana Nutriční a senzorická jakost historických kultivarů jablek Nutritional and sensory quality of historical apple cultivars Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Řezáč Daniel Vliv technologických úprav ovoce a zeleniny na obsah vitaminů skupiny B Effect of technological modifications of fruits and vegetables on the content of B vitamins Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Šimáková Lucie Hodnocení kvality rostlinných nápojů z pohledu benefitu /rizik pro konzumenty Evaluation of the quality of plant-based beverages in terms of benefits/risks for consumers prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Obor Analýza potravin a přírodních produktů (B305B)

 

 Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Borges Jaroslav Senzoricky aktivní látky výrobků na bázi rostlinných proteinů Sensory active substances of plant protein-based products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Janda Lukáš Ostropestřec mariánský jako významný zdroj mykotoxinů - možnosti dekontaminace moderními fyzikálními přístupy Milk thistle as a significant source of mycotoxins - possibilities of decontamination using modern physical approaches prof. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Pitrák Matěj Vývoj metody pro stanovení perfluoralkylových sloučenin s ultrakrátkým řetězcem ve vodě Development of a method for the determination of ultra-short chain perfluoroalkyl compounds in water doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

    

Obor Forenzní a bioanalytická chemie (B304)

  

 Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Beranová Zdeňka Screening zakázaných psychoaktivních látek v produktech na českém trhu Milk thistle - study of the effect of microbial decontamination with cold plasma on the silymarin flavonolignan profile Ing. František Beneš, Ph.D.
Hychka Oleksandra Celková analýza per- a polyfluoralkylovaných sloučenin ve vodě pomocí spalovací iontové chromatografie Total analysis of per- and polyfluoroalkyl substances in water using combustion ion chromatography doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Jarešová Hana Metabolomická analýza aterosklerotických plátů Metabolomic analysis of atherosclerotic plaques Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Jílková Alžběta Hodnocení expozice populace ČR bisfenolům na základě biomonitoringu v moči Assessment of the exposure of the Czech population to bisphenols based on biomonitoring in urine Ing. Tomáš Gramblička, Ph.D.
Noasová Ráchel Ostropestřec mariánský jako možný zdroj tropanových alkaloidů - možnosti dekontaminace moderními fyzikálními přístupy Milk thistle as a possible source of tropane alkaloids - possibilities of decontamination using modern physical approaches Ing. Nela Průšová, Ph.D.
Povolný Jan Stanovení rizikových látek v aromatizovaných potravinách a jejich spotřeba v ČR Determination of risk substances in flavoured foods and their consumption in the Czech Republic Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Prílepková Simona Hodnocení přítomnosti toxických látek v doplňcích stravy Evaluation of the presence of toxic substances in dietary supplements Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Reissmüller Filip Screening reziduí pesticidů v medicinálních rostlinách a produktech z nich Screening of pesticide residues in medicinal plants and products thereof Ing. Leoš Uttl, Ph.D.
Šímová Lenka Studium výskytu a migrace per- a polyfluoralkylovaných sloučenin ze spotřebitelských produktů Study of the occurrence and migration of per- and polyfluoroalkylated substances from consumer products Ing. Tomáš Gramblička, Ph.D.
Vávrová Magdalena Ostropestřec mariánský - studium vlivu mikrobiální dekontaminace studenou plazmou na profil silymarinových flavonolignanů Milk thistle - study of the effect of microbial decontamination with cold plasma on the silymarin flavonolignan profile prof. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

 

Obor Chemie a analýza potravin  (B302B)

 

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Deviatkov Hlib Sledování výskytu nově regulovaných per- a polyfluorovaných sloučenin v lokálních potravinách z České republiky  Monitoring of newly regulated per- and polyfluoroalkyl substances in local foods from the Czech Republic  Ing. Veronika Svobodová, Ph.D.
Postránecká Zuzana Hodnocení přítomnosti “maskovaných” mykotoxinů v potravinách Determination of "masked mycotoxins in food  Ing. Nela Průšová, Ph.D.
Šantavá Vendula Výskyt mykotoxinů v doplňcích stravy na bázi psyllia Occurrence of mycotoxins in psyllium-based dietary supplements Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Zikmundová Jana Analýza biomarkerů expozice reziduím pesticidů v moči Analysis of biomarkers of exposure to pesticide residues in urine  Ing. Kamila Stehnová, Ph.D.

  

Obor Chemie a fyziologie výživy (B302A)

 

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Chalupová Veronika  Bioaktivní látky v doplňcích stravy pro sportovce Bioactive substances in dietary supplements for athletes prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Aktualizováno: 26.9.2025 13:59, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi