Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Bakalářské studium → Přehled bakalářských prací obhájených na ústavu od roku 2007/2008 → FA - přehled bakalářských prací

Bakalářské práce - obor Forenzní analýza

 

2022/2023 | 2021/2022 2020/2021 | 2019/2020| 2018/20192017/20182016/2017 | 2015/2016 | 2014/2015 | 2013/2014  | 

 

2022/2023

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Doubková Karolína

Senzorické hodnocení autenticity monoflorálních medů

Sensory evaluation of the authenticity of monofloral honeys

Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.

Gombitová Adéla

Dermální expozice bisfenolům - potenciálně toxické látky v textilu

Dermal exposure to bisphenols - potentially toxic substances in textiles

Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

Holubovská Aneta

Hodnocení kontaminace vody perfluoralkylovanými sloučeninami

Assessment of water contamination by perfluoroalkyl compounds

Ing. Veronika Svobodová, Ph.D.

Horáková Alžběta

Strategie vzorkování perfluoalkylovaných látek v ovzduší

Sampling strategies for perfluoroalkylated substances in the air

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Jablonská Tereza

Toxické látky v bylinných extraktech

Toxic compounds in herbal extracts

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Jeníkovská Veronika

Výskyt mykotoxinů v léčivých přípravcích na bázi ostropestřce mariánského

Occurrence of mycotoxins in medicinal preparations based on milk thistle

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Moravcová Eliška

Vývoj metody pro stanovení sladidel přírodního původu v potravinách

Development of a method for the determination of sweeteners of natural origin in food

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Nekolová Simona

Kontaminace snídaňových cereálií rizikovými látkami z potisku obalových materiálů

Contamination of breakfast cereals by toxic compounds coming from packaging material

Ing. Vít Kosek, Ph.D.

Paterová Lucie

Hodnocení zátěže populace ČR perfluoralkylovanými sloučeninami na základě jejich sledování v moči<

Assessment of the burden of the population of the Czech Republic with perfluoroalkylated compounds based on their monitoring in urine

Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

Růčková Eliška

Bioaktivní látky extraktů řepíku lékařského

Bioactive compounds of radish extracts

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

2021/2022

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Benešová Karolína Toxické látky v mikroplastech Toxic chemicals in microplastics prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bjalončíková Katarína Žampiony jako možný zdroj přírodních toxinů?   Champignon as the source of natural toxins?  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Kuhajdová Ema  Hodnocení emisí ve vnitřním prostředí  Assessment of emission in human exposure  prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Kutilová Markéta  Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení kvality a autenticity šafránu   Application of gas chromatography coupled to mass spectrometry for assessment of saffron quality and authenticity  Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Mai Phuong Dao  Rezidua pesticidů v orientálních bylinných směsích  Pesticide residues in oriental herbal mixtures  Ing. Dana Schusterová, Ph.D.
Markvart Lukáš  Moderní analytické metody pro detekci biomarkerů mykotoxinů v biologických tekutinách  Modern analytical methods for the detection of mycotoxin biomarkers in biological fluids  doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Novotná Ivana Aplikace necílové analýzy pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro studium konopí Application of non-target analysis using gas chromatography coupled to mass spectrometry for the study of cannabis Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Pilná Natálie Dlouhodobé časové změny v lipidomu plazmy pacientů po akutním koronárním syndromu a mozkové mrtvici Long-term changes in plasma lipidome of patients after acute coronary syndrome and ischemic stroke  Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Špačková Gabriela Autenticita kávy: cílová analýza markerů arabiky a robusty  Authenticity of coffee: target analysis of arabica and robusta markers  Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Uhlíř Matěj Monitoring tetrahydrokanabinolu (THC) v produktech na bázi konopí Monitoring of tetrahydrocannabinol (THC) in cannabis-based products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

 

2020/2021

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Bezstarosti Lenka UV-filtry: hodnocení expozice člověka UV-filters: assessment of human exposure Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D.
Cícha Roman Výskyt toxických prvků v bylinných čajích Toxic elements occurrence in herbal tea samples prof. Dr. Ing. RIchard Koplík
Hájková Petra Odhalování falšování rostlinných olejů Detection of fraud on plant oils  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Horníková Terézia Možnosti charakterizace doplňků stravy pomocí infračervené spektrometrie Possibilities of characterization of food supplements by means of infrared spectrometry prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Korpasová Tereza Autentikace doplňků stravy rostlinného původu pomocí infračervené spektrometrie Authentication of food supplements of plant origin using infrared spectrometry prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Kučírková Natálie Prach - zdroj expozice endokrinním disruptorům  Dust - exposure source to endocrine disrupting chemicals prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Minčáková Daniela Stanovení syntetických barviv v cukrovinkách Determination of synthetic dyes in confectionery doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Ritomska Natalia Kontrola přítomnosti syntetických léčiv (PDE-5 inhibitory) erektilní dysfunkce v přírodních preparátech Control of the presence of synthetic drugs (PDE-5 inhibitors) for erectile dysfunction in natural preparations Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Šilbertová Aneta Průkaz použití herbicidu u vybraných plodin a rostlinných materiálů Demonstration of the use of herbicide in selected crops and plant materials Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Vosálová Kristýna Zhodnocení kvality výrobků na bázi konopí: fytokanabinoidy  Evaluation of the quality of cannabis-based products: phytocannabinoids Ing. Marie Fenclová, Ph.D.

 

2019/2020

 Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Hanáková Kateřina

Sledování psychoaktivních látek v konopí a produktech na jeho bázi

Monitoring of psychoactive compounds in Cannabis and Cannabis   based products

Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.

Horníková Terézia

Možnosti charakterizace doplňků stravy pomocí infračervené spektrometrie

Possibilities of characterization of food supplements by means of infrared spectrometry

Jan Poustka, prof. Dr. Ing.

Kopsová Kristýna

Analýza nanostříbra v předmětech běžného užití

Analysis of nano-particulate silver in everyday items

Richard Koplík, prof. Dr. Ing.

Koubková Nela

Vlastnosti blokátorů chuťových receptorů

Properties of taste receptor blockers

Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D.

Soukupová Barbora

Průkaz nelegálního použití přípravků na ochranu rostlin v ekologickém zemědělství

Evidence of illegal application of plant protection products in organic farming

Vladimír Kocourek, prof. Ing., CSc.

Šepsová Lucie

Herbální čaje - doplňky stravy podporující zdraví, nebo zdroj toxických alkaloidu?

Herbal teas - healthy food supplements or source of toxic alkaloids?

Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D.

Šnábl Jan

Biologické vzorky jako zdroj informace o expozici člověka bisfenolům

Biological samples as a source of information in human exposure to bisphenols

Darina Lanková, Ing., Ph.D.

Špetová Marie

Možnosti důkazu nepovoleného přídavku syntetických aditiv do potravin

Possibilities of evidence of unauthorized addition of synthetic food additives

Věra Schulzová, doc. Dr. Ing.

2018/2019

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Magdalena Čapková Posouzení zátěže organismu ftaláty prostřednictvím analýzy jejich metabolitů v biologických vzorcích Assessment of body burden by phthalates through the analysis of their metabolites in biological samples Darina Lanková, Ing., Ph.D.
Veronika Čechová Forenzní šetření zdrojů expozice bisfenolů s využitím analýzy vlasů Forensic investigation of sources of bisphenol exposure via hair analysis Darina Lanková, Ing., Ph.D.
Dominika Egermajerová Detekce ilegálního přídavku syntetických barviv do potravin Detection of illegal addition of synthetic dyes into foods Věra Schulzová, doc. Dr. Ing.
Kristýna Hubatková Analýza per- a polyfluoralkylovaných sloučenin v pitné vodě Analysis of per- and polyfluoroalkylated compounds in drinking water Darina Lanková, Ing., Ph.D.
Tereza Jaegerová Sledování fytokanabinoidů v doplňcích stravy Monitoring of phytocannabinoids in food supplements Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Monika Jiráčková Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci koření Application of infrared spectrometry for characterisation of spices Jan Poustka, prof. Dr. Ing.
Zdislava Kučerová Moderní strategie odhalení falšování vín Modern strategy for detection of wines adulteration Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Anna Macháčková Syndrom ´nemocných budov´ - co může odhalit analýza odebraného prachu? Sick building syndrome - what can reveal the analysis of sampled dust? Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Jana Nedzelská Odhalování falšování potravin pomocí lidských smyslů Detection of food adulteration using human senses Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D.
Markéta Petličková Výskyt mykotoxinů a rostlinných alkaloidů v potravinářských produktech pro podporu zdraví Occurrence of mycotoxins and plant alkaloids in food products intended for supporting of human health Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D.
Zuzana Vokřálová Hmotnostní spektrometrie – moderní technika pro identifikaci ‚neznámých‘ kontaminantů v potravinách a krmivech Mass spectrometry – a modern technique for identification of ‘unknown’ contaminants in food and feed Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D.

2017/2018

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Adamec Šimon  Moderní strategie analýzy chemických ´fingerprintů´ pro účely forenzních šetření Modern strategies of chemical fingerprints analysis for the purpose of forensic investigation  doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Kopejsková Barbora   Forenzní analýza vlasů pro posouzení stresové zátěže organismu  Forensic analysis of hair for assessment of the organism stress  Ing. Darina Lanková, Ph.D. 
Macháčková Anna   Syndrom ´nemocných budov´ - co může odhalit analýza odebraného prachu? Sick building syndrome - what can reveal the analysis of sampled dust?  doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Martinusíková Katarína   Charakterizace výskytu reziduí pesticidů v produktech na bázi konopí Characterization of pesticide residues occurrence in hemp-based products   prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Matoušková Nelly   Psychotropní kanabinoidy v doplňcích stravy - odhalení nelegálních výrobních praktik   Psychotropic cannabinoids in food supplements - detection of illegal practices  Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. 
Molnárová Diana   Rezidua pesticidů - markery nelegálních praktik při produkci biopotravin  Pesticide residues - markers of illegal practices in ´bio´ foods production  Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. 
Odrášková Michaela  Využití technik hmotnostní spektrometrie pro studium markerů stresu v lidské plasmě  The application of mass spectrometry-based techniques for studies of stress markers in human plasma Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. 
Vokřálová Zuzana Hmotnostní spektrometrie - moderní technika pro identifikaci ´neznámých´ sloučenin při forenzních šetřeních Mass spectrometry - a modern technique for identification of ´unknowns´ in forensic investigations Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.

2016/2017

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Beranová Andrea Vyšetření prachu při dokumentaci kontaminace interiérů budov Examination of dust for documentation of buildings´ contamination Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Čermáková Kristýna Kanabinoidy v doplňcích stravy Cannabinoids in food supplements doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Hladká Lucie Forenzní šetření emisí toxických sloučenin v interiérech budov Forensic assessment of toxic compounds in interiors of buildings doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ježková Martina Toxické alkaloidy v biologických matricích Toxic alkaloids in biological matrices doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Petrová Markéta Technika infračervené spektrometrie jako nástroj charakterizace biologických materiálů The technique of infrared spectroscopy as a tool for the characterization of biological materials prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Rosolová Kateřina Polycyklické aromatické uhlovodíky jako markery environmentální zátěže Polycyclic aromatic hydrocarbons as markers of environmental burdens doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Všetečková Veronika Studium kontaminace prostředí substituenty estrogenních ftalátů Study of environmental contamination by substituents estrogenic phthalates doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

 

2015/2016

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Hanžlová Miroslava Aromatické složky hygienických přípravků jako markery jejich kvality Aromatic components of hygiene products as markers of quality

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Hladká Lucie Forenzní šetření emisí toxických sloučenin v interiérech budov Forensic assessment of toxic compounds in interiors of buildings

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Janoušková Klára Žofie Detekce toxických organofosforových sloučenin v prostředí Detection of toxic organophosphorus compounds in the environment prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kotschwarová Jana Kontrola chemické bezpečnosti potravních doplňků Chemical safety control of dietary supplements Ing. Marie Suchanová Ph.D.
Kropáčková Alžběta Rychlá analytická metoda pro stanovení biologicky aktivních látek v produktech z konopí setéto (Cannabis sativa L.) Rapid analytical method for the determination of biologically active substances in hemp (Cannabis sativa L.)products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Nápravová Barbora Toxické látky hub z rodu pavučinců (Cortinarius) Toxic substances of fungi of the genus Cortinarius Ing. František Pudil, CSc.
Ondráčková Iveta Průkaz psychotropních a dalších biologicky aktivních látek ve vybraných potravinách Proof of psychotropic and other biologically active substances in selected foods prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Pařízek Ondřej Forenzní šetření příčin ´syndromu nemocných budov´ Forensic search for the causes of ´sick buildings syndrome´

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Pelantová Lucie Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin Application of the solid phase microextraction (SPME) technique within the forensic investigations of the quality of selected food

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Pomahačová Barbora Vnímání pachu u mladé populace Odor precipitation by young population doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská 
Raszyková Lucie Chemická bezpečnost potravin z pohledu přírodních toxinů Chemical food safety in terms of natural toxins doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Semrádová Eliška Průkaz falšování potravinářského lihu a destilátů metodou GC-MS Documentation of food spirits adulteration by GC-MS method prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Soukupová Barbora Forenzní šetření použití pesticidů při produkci biopotravin Forensic examination of pesticides application in bio-foods production Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Štursová Jana Metody kontroly kvality farmaceutických preparátů pro kloubní výživu Methods for quality control of pharmaceutical supplements for nutrition of joint prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Zápalová Lucie Průkaz falšování herbálních potravních doplňků pomocí chromatografických technik Chromatographic techniques-based strategy for documentation of herbal food supplements adulteration doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Kalousková Monika Toxicita žampionu zápašného (Agaricus xanthoderma) Toxicity of Agaricus xanthoderma Ing. František Pudil, CSc.
Pelikán Dominik Využití HPLC s amperometrickou detekcí ve forenzní analýze Application of HPLC with amperometric detection for forensic analytical purposes doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Fousková Markéta Průkaz falšování farmaceutických preparátů nedestruktivními optickými technikami Evidence of fraud on pharmaceuticals using non-destructive optical techniques prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Pajková Martina Metodika speciační analýzy selenu Methodology of selenium speciation analysis prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Rathouzová Lucie Uplatnění senzorického hodnocení ve forenzní analýze The use of sensoric evaluation in forensic analysis doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská 

2014/2015

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Boleslavská Tereza Technika mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) jako nástroj sledování pachových stop Solid phase microextraction (SPME) as the tool for scents tracing doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Burešová Martina Nanomateriály v potravinách  Nanomaterials in foods  Ing. František Pudil, CSc.
Čechová Karolína Průkaz kriminálních praktik při falšování potravinářského lihu a destilátů metodou GC-MS The documentation of criminal practices in food spirits adulteration prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Hájková Pavla Strategie průkazu falšování herbálních potravních doplňků pomocí chromatografických technik Chromatographic techniques-based strategy for documentation of herbal food supplements adulteration Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Hrachovcová Kateřina Průkaz kontaminace potravinových zdrojů toxickými látkami The evidence of food sources contamination by toxic chemicals Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Hricko Jiří Kontrola chemické bezpečnosti potravních doplňků Chemical safety control of dietary supplements Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Koldová Adéla Změny ve struktuře bílkovin prostřednictvím glykačních reakcí jako kritérium stárnutí tkání a pletiv  Changes of proteins' structure via glycation as a criterion of tissues' ageing doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Krupa Ondřej Forenzní šetření použití pesticidů při produkci biopotravin pomocí techniky LC-MS Forensic examination of pesticides application in bio-foods production using LC-MS technique Ing. Marie Suchanová Ph.D.
Mertová Dominika Metody pro stanovení vybraných biotoxinů použitých jako biologické zbraně Methods for determination of selected biotoxins used as biological weapons prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Palůchová Veronika Hodnocení toxických efektů koktejlů kontaminantů v biologických matricích The assessment of toxic effects of contaminants cocktails in biotic matrices prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Uttl Leoš Aplicace plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) ve forenzním šetření vlastností vzorků The application of gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC-MS) for forensic examination of sample characteristics prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Zajíčková Lucie Identifikace zdrojů emisí toxických sloučenin na základě vyšetření prachových částic Identification of emission sources of toxic compounds based on dust particles examination doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

2013/2014

 

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Andrusivová Žaneta

Požáry jako zdroj kontaminace prostředí a potravních řetězců

Fires as a source of contamination of the environment and food chains

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Koncošová Martina

Forenzní šetření falšování potravin ve vztahu ke zdravotním rizikům

Forensic investigation of food fraud resulting in health risks

prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.

Rynd Vít

Toxicita kadmia a jeho výskyt v potravinách

Cadmium toxicity and cadmium occurrence in food

prof. Dr. Ing. Richard Koplík

Aktualizováno: 29.9.2023 15:17, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi