Bakalářské práce - obor Chemie a analýza potravin
2022/2023 | 2021/2022 | 2020/2021 |2019/2020 | 2018/2019 | 2017/2018 | 2016/2017 | 2015/2016 | 2014/2015 | 2013/2014 | 2012/2013 | 2011/2012 | 2010/2011 | 2009/2010 | 2008/2009 | 2007/2008 |
2022/2023
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Hádek Jiř | Výskyt mykotoxinů v pivních speciálech | Occurrence of mycotoxins in special beers | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Kučera Petr | Komplexní hodnocení bioaktivních látek v konopných čajích | Comprehensive assessment of bioactive compounds in cannabis-based teas | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Stará Lucie | Hodnocení kvality zeleninových lupínků na českém trhu | Quality assessment of vegetable crisps on the Czech market | Ing. Beverly Hradecká, Ph.D. |
Šebestíková Anna | Nutriční a senzorické hodnocení rybích sendvičů na českém trhu | Nutritional and sensory evaluation of fish sandwiches on the Czech market | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Šimková Martina | Vývoj a validace chromatografické metody pro detekci aditiv plastů ve vzorcích půdy | Development and validation of a chromatographic method to detect plastic additives in soil samples | Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D. |
Šimůnková Barbora | Vitamíny v nápojích a jejich stabilita v průběhu skladování | Vitamins in beverages and their stability during storage | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Švecová Lada | Mykotoxiny v obilovinách a vliv tepelného ošetření během zpracování | Mycotoxins in cereals and influence of thermal treatment during processing | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Wünsche Karel | Využití kapalinové chromatografie s hmotnostně spektrometrickou detekcí pro ověření autenticity šafránu | The usage of liquid chromatography with mass spectrometric detection to verify the authentication of saffron | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
2021/2022
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Bursová Kateřina | Mykotoxiny v bezlepkových potravinách z českého trhu | Mycotoxins in gluten-free food from the Czech market | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Egrová Denisa | Možnosti dekontaminace mykotoxinů v cereáliích | Possibilities of decontamination of mycotoxins in cereals | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Freyová Michaela | Sledování chlorovaných parafínů ve vybraných potravinách | Monitoring of chlorinated paraffins in selected food commodities | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Jachimová Veronika | Hodnocení bezpečnosti a kvality smažených bramborových produktů ze stánkového prodeje | Safety and quality assessment of fried potato products from stall sales | Ing. Beverly Bělková, Ph.D. |
Kopecká Zuzana | Stanovení vitaminu D2 v houbách | Determination of vitamin D2 in mushrooms | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Mimrová Kamila | Změny biologicky aktivních látek při skladování a zpracování zeleniny | Changes in biologically active compounds during storage and processing of vegetables | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Pacnerová Eva | Využití senzorické analýzy při hodnocení textury potravin | Use of sensory analysis in the evaluation of food texture | Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D. |
Pospíšil Ondřej | Faktory ovlivňující kvalitu jedlého hmyzu | Factors impacting the quality of edible insects | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Průšová Linda | Sledování rizikových hydroxyanthracenů v potravinách a doplňcích stravy obsahujících aloe | Screening of toxic hydroxyanthracenes in foods and dietary supplements containing aloe | Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Pšenáková Monika | Monitoring opiových alkaloidů v máku z české tržní sítě | Monitoring of opium alkaloids in poppy seeds available on the Czech market | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Rajmicová Lucie | Nutriční a senzorické hodnocení rostlinných pomazánek na bázi skořápkových plodů | Nutritional and sensory evaluation of vegetable spreads based on the nuts | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Šimánková Anna | Stanovení minerálních látek v pivu | Determination of mineral elements in beer | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Špačková Zuzana | Analýza perfluoralkylovaných sloučenin v potravinách | Analysis of perfluoroalkylated substances in food | Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Tobiška Vít | Reaktivní karbonylové sloučeniny vznikající z oligosacharidů | Reactive carbonyl compounds derived from oligosaccharides | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Tomiška František | Monitoring obsahu chlorátu a perchlorátu v mléce a mléčných výrobcích | Monitoring of chlorate and perchlorate content in milk and dairy products | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Vavřinec Jiří | Autentikace rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie ve střední oblasti | Authentication of plant oils using mid-infrared spectrometry | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
2020/2021
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Alexová Markéta | Hodnocení přítomnosti antinutričních látek v pivu | Assessment of the presence of antinutritional substances in beer | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Bartáková Michaela | Nutriční a senzorické hodnocení sójových a dalších rostlinných nápojů jako alternativ mléka | Nutritional and sensory evaluation of soy and other vegetable drinks as alternatives to milk | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Bejčková Klára | Hodnocení bezpečnosti netradičních zdrojů potravin | Assessment of safety of novel food sources | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Bílová Barbora | Vznik nežádoucích senzoricky aktivních látek během procesu smažení | The formation of undesirable sensory active substances during the frying process | Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D. |
Bočková Tereza | Stanovení pesticidů v olejnatých semenech pomocí plynové chromatografie s tandemovou hmotnostní spektrometrií | Determination of pesticides in oil seeds by gas chromatography with tandem mass spectrometry | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Fričová Karolína | Výskyt mykotoxinů ve fermentovaných potravinách z českého trhu | Occurrence of mycotoxins in fermented foods from the Czech market | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Gurovičová Anna | Analýza organohalogenovaných kontaminantů v mateřském mléce | The analysis of perfluoroalkylated pollutants in breast milk | Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Havlanová Eliška | Kritické zhodnocení kvality biopotravin | Critical assessment of bioproducts quality | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
iříčková Jana | Rušivé vlivy matrice při stanovení chromu a niklu v biologických vzorcích technikou ICP-MS | Matrix-induced interferences in ICP-MS determination of chromium and nickel in biological samples | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Jurášková Veronika | Mikroplasty jako zdroj expozice různým kontaminantům | Microoplastics - source of human exposure to various contaminants | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kalinová Veronika | Sledování obsahu fytokanabinoidů v konopí a konopných produktech | Monitoring of phytocannabinoids in cannabis and cannabis-based products | Ing. Marie Fenclová, Ph.D. |
Kiezler Michael | Stanovení metabolitů polárních pesticidů ve vybraných potravinách | Determination of polar pesticides metabolites in selected food commodities | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Kollárová Adéla | Výskyt perfluoralkylovaných sloučenin ve vodě | The occurrence of perfluoroalkylated substances in water | Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Ludvíčková Eva | Sledování výskytu aflatoxinů v různých druzích ořechů pomocí techniky SFC-HRMS | Monitoring of the occurrence of aflatoxins in various nut species by SFC-HRMS technique | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Mačurová Kateřina | Vnímání slané chuti u pekárenských výrobků | Perception of salty taste in bakery products | doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Malá Kateřina | Hodnocení kvality sladovnického ječmene a sladu z pohledu kontaminace mykotoxiny | Quality assessment of malting barley and malt from the viewpoint of mycotoxins contamination | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Nguyenová Chi Mai | Analýza ovocných destilátů pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií | Analysis of fruit spirits by gas chromatography coupled to mass spectrometry | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Pírová Hana | Monitorování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení | Monitoring of 3-MCPD esters and glycidyl esters in vegetable fats and oils intended for baking and frying | Ing. Beverly Bělková, Ph.D. |
Pitrová Michaela | Cílový screening přídatných látek v potravinách | Target screening of food additives | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Prokopová Barbora | Hodnocení stability rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie | Stability evaluation of plant oils using infrared spectrometry | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Reitšpiesová Jana | Nutriční a senzorická hodnota rostlinných pomazánek | Nutritional and sensory value of plant spreads | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Sýkorová Aneta | Zhodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům na základě analýzy mateřského mléka | Assessment of human exposure to chlorinated paraffins based on the analysis of human milk | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Šílhartová Gabriela | Reformulace receptur vybraných druhů pečiva s přihlédnutím k obsahu soli | Reformulation of recipes of selected bakery products with regard to salt content | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Šírová Anna | Strategie vedoucí ke snížení obsahu dikarbonylových sloučenin v potravinách | Strategies contributing to the reduction of dicarbonyl compounds' content in foods | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Štěpánová Martina | Studium obsahu a stability karotenoidů v rostlinných matricích | Study of content and stability of carotenoids in plant matrices | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Velíková Kristýna | Využití hmotnostní spektrometrie v analýze biomarkerů fungálních metabolitů | Utilization of mass spectrometry for determination of fungal metabolite biomarkers | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Vydrová Radka | Vakuové smažení - alternativní technologie pro redukci vzniku akrylamidu v zeleninových lupíncích | Vacuum frying - alternative technology for reduction of acrylamide formation in vegetable crisps | Ing. Beverly Bělková, Ph.D. |
Znamínko Ondřej | Stanovení pesticidů metodou superkritické fluidní chromatografie v olejnatých plodech a semenech | Determination of pesticides by supercritical fluid chromatography in fatty food commodities | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
2019/2020
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Bartáková Michaela | Nutriční a senzorické hodnocení sójových a dalších rostlinných nápojů nabízených jako alternativ mléka | Nutritional and sensory evaluation of soy and other vegetable drinks offered as alternatives to milk | Marek Doležal, doc. Dr. Ing. |
Bártová Hana | Studium markerů expozice člověka organofosfátovým retardérům hoření | Study of human exposure to organophosphate flame retardants | Darina Lanková, Ing., Ph.D. |
Beránková Lucie | Komplexní hodnocení kvality kávy pomocí metody ´otisků prstů´ | Comprehensive assessment of coffee quality by means of fingerprinting method | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Brabcová Michaela | Citlivost hodnotitelů ke kovové chuti zinečnatých solí | Sensitivity of assessors to metallic taste of zinc salts | Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing. |
Flodr Jan | Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci přírodních ovocných šťáv | Application of infrared spectrometry for the characterization of natural fruit juices | Jan Poustka, prof. Dr. Ing. |
Hanuš Antonín | Kinetika degradace MCPD esterů mastných kyselin v rostlinných olejích | Kinetics of degradation of MCPD esters of fatty acids in vegetable oils | Marek Doležal, doc. Dr. Ing. |
Harting Michael | Odhalování falšování potravin pomocí metody ´otisků prstů´ | Detection of food fraud by means of ´fingerprinting´ method | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Hrubý Petr | Chemická bezpečnost plodu révy vinné (Vitis vinifera) a produktů z nich | Chemical safety of Vitis vinifera fruits and products thereof | Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D. |
Juziková Magdalena | Kontrola kvality sladu a piva z hlediska přítomnosti potenciálních kontaminantů | Quality control of malt and beer in terms of the presence of potential contaminants | Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D. |
Kopecká Eliška | Hodnocení expozice člověka polycyklickým aromatickým uhlovodíkům na základě analýzy biomarkerů | Assessment of human exposure to polycyclic aromatic hydrocarbons based on biomarkers analysis | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Kostková Tereza | Validace metody pro stanovení přídatných látek v potravinách | Validation of the method for determination of additives in food | Věra Schulzová, doc. Dr. Ing. |
Kostlán Jan | Screening residuí pesticidů a jejich metabolitů v pitné vodě a nápojích | Screening of pesticide residues and their metabolites in drinking water and soft drinks | Vladimír Kocourek, prof. Ing., CSc. |
Křížová Diana | Hodnocení profilů bioaktivních sloučenin v produktech na bázi Cannabis | Assessment of bioactive compound profile in in Cannabis based products | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Lacinová Alexandra | Komplexní hodnocení kvality a autenticity rostlinných olejů | Comprehensive assessment of plant oils quality and authenticity | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Landová Ludmila | Stanovení obsahu mastných kyselin v doplňcích stravy | Determination of fatty acid content in food supplements | Jana Kohoutková, Ing., Ph.D. |
Leová Huong Thu | Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí | Effect of sulfur dioxide on the transformation of sugars and other carbonyl compounds in non-enzymatic browning reactions | Karel Cejpek, doc. Dr. Ing. |
Ludvíčková Eva | Sledování výskytu aflatoxinů v různých druzích ořechů pomocí techniky SFC-HRMS | Monitoring of the occurrence of aflatoxins in various nut species by SFC-HRMS technique | Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D. |
Myslivcová (Šedivá) Sára | Mateřské mléko - bioindikátor expozice nových skupin persistentním organickým polutantům | Breast milk - bioindicator of exposure to new groups of persistent organic pollutants | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Pavlová Kateřina | Hodnocení bezpečnosti a kvality potravin ošetřených sterilační technologií - Pulzním elektrickým polem | Assessment of safety and quality of foods treated with sterilization technology Pulsed Electric Field | Beverly Bělková, Ing., Ph.D. |
Pokorná Hana | Obsah arsenu v rýži a ve výrobcích z rýže | Arsenic content in rice and rice based products | Richard Koplík, prof. Dr. Ing. |
Průšová Anna | Procesní kontaminanty v potravinách určených pro ´zdravou´ výživu | Processing contaminants in food intended for ´healthy´ lifestyle | Beverly Bělková, Ing., Ph.D. |
Schreibmeierová Michaela | Sledování stability přidaných biologicky aktivních látek v potravinách a doplňcích stravy | Monitoring the stability of added biologically active compounds in foods and food supplements | Věra Schulzová, doc. Dr. Ing. |
Sirotková Kamila | Využití techniky GC-HRMS pro stanovení terpenů ve výrobcích na bázi konopí | Application of a GC-HRMS technique for determination of terpenes in cannabis products | Michal Stupák, Ing., Ph.D. |
Šatra Erik | Strategie průkazu minerálních olejů v potravinách | Detection strategy of mineral oil hydrocarbons in food | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Šilhartová Gabriela | Reformulace receptur vybraných druhů pečiva s přihlédnutím k obsahu soli | Reformulation of recipes of selected bakery products with regard to salt content. | Jan Pánek, doc. Ing., CSc. |
Šteidl Martin | Korelace senzorického a analytického profilu těkavých látek ovocných destilátů | Correlation of sensory and analytical profile of volatiles of fruit distillates | Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D. |
Trepková Martina | Optimalizace metody pro stanovení glyfosátu v nápojích | Optimization of the method for glyphosate determination in beverages | Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D. |
Vedrová Tereza | Chemická bezpečnost snídaňových cereálií související s kontaminací mykotoxiny | Chemical safety of breakfast cereals related to mycotoxin contamination | Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D. |
Zedníková Markéta | Vliv technologického zpracování potravin na obsah hydrofilních vitamínů | Influence of technological processing of food on hydrophilic vitamins content | Lucie Drábová, Ing., Ph.D. |
Zimmerová Kateřina | Analýza perfluoralkylovaných sloučenin ve vzorcích z životního prostředí | Analysis of perfluoroalkylated compounds in environmental samples | Darina Lanková, Ing., Ph.D. |
2018/2019
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Adam Behner | Vliv agrotechnických praktik na výskyt mykotoxinů v plodech vinné révy | Influence of agrotechnical practices on the occurrence of mycotoxins in grapes | Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D. |
Dagmar Beránková | Využití profilů těkavých sloučenin pro autentikaci potravin a nápojů | The use of volatiles profile for authentication of foods and beverages | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Kristýna Caltová | Robustnost spektrometrického stanovení železa, manganu, mědi a zinku v potravinách ve vztahu k podmínkám měření | Ruggedness of spectrometric determination of iron, manganese, copper and zinc in food related to measurement conditions | Richard Koplík, prof. Dr. Ing. |
Polina Cherepanova | Lze využít produkty Maillardovy reakce jako indikátory tepelného ošetření biologických materiálů? | Can Maillard reaction products be used as the markers of heat treatment in biological materials? | Karel Cejpek, doc. Dr. Ing. |
Helena Černá | Nutriční a senzorické hodnocení potravin určených pro sportovní výživu | Nutritional and sensory evaluation of foods intended for sports nutrition | Marek Doležal, doc. Dr. Ing. |
Michaela Dudová | Bezpečnost bezlepkových potravin z pohledu výskytu mykotoxinů | The safety of gluten-free foods from the perspective of mycotoxins occurrence | Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D. |
Michaela Dvořáková | Vliv chemické struktury vonných a chuťových látek na organoleptické vlastnosti potravin | The influence of the chemical structure of fragrances and flavors on organoleptic properties | Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing. |
Adéla Elterleinová | Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení reziduí pesticidů v ovoci a zelenině | Application of gas chromatography coupled with mass spectrometry for the determination of pesticide residues in plant materials | Lucie Drábová, Ing., Ph.D. |
Jana Halamová | Hodnocení kvality kakaových bobů a čokolády na základě fenolických látek | Quality evaluation of cocoa beans and chocolate based on phenolic compounds | Monika Tomaniová, Ing., Ph.D. |
Eva Hasíková | Stanovení reziduí silně polárních pesticidů v ovoci a zelenině | Determination of highly polar pesticide residues using LC-MS / MS | Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D. |
Katsiaryna Hermanovich | Nutriční hodnota vybraných rybích výrobků s vyšším obsahem polyenových kyselin a jejich dietologické hodnocení | Nutritional value of selected fish products and their dietological evaluation | Jan Pánek, doc. Ing., CSc. |
Patrik Horna | Vliv šetrných zpracovatelských technologií na kvalitu biologicky aktivních látek v produktech rostlinného původu | The assessment of mild processing technologies on a product quality | Beverly Bělková, Ing., Ph.D. |
Alice Hořeňovská | Studium oxidačních produktů lipidů vznikajících při tepelném namáhání olejů pomocí superkritické fluidní chromatografie | Study of lipids oxidation products produced during thermal processing of oils by supercritical fluid chromatography | Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D. |
Eva Hromádková | Hodnocení kvality a bezpečnosti palmového oleje | Assessment of palm oils quality and safety | Vladimír Kocourek, prof. Ing., CSc. |
Petr Jakeš | Validace spektrometrického stanovení hořčíku a vápníku ve vzorcích potravin | Validation of spectrometric determination of magnesium and calcium in food samples | Richard Koplík, prof. Dr. Ing. |
Marie Jouklová | Sledování změn biologicky aktivních látek při zpracování zeleniny | Monitoring of changes of biologically active compounds during vegetables processing | Věra Schulzová, doc. Dr. Ing. |
Hana Kerekrétyová | Assessment of content of flame retardants in plastic materials | Assessment of levels of organic pollutants content in plastic materials | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Anna Kollertová | Hodnocení obsahu mastných kyselin v "raw food" produktech | Assessment of the of fatty acids content in raw food products | Jana Kohoutková, Ing., Ph.D. |
Pavla Krčová | Stabilita komplexů trojmocného titanu s organickými hydroxykyselinami | Stability Ti(III) complexes with organic hydroxy acids | František Pudil, Ing., CSc. |
Michaela Lakomá | Transformace sacharidů v potravinách a její vliv na karbonylový a redoxní status | Transformation of saccharides in food and its effect on carbonyl and redox status | Karel Cejpek, doc. Dr. Ing. |
Lenka Lasoňová | Degradace esterů 2-chlorpropan-1,3-diolu v modelových systémech | Degradation of 2-chloropropan-1,3-diol esters in model systems | Marek Doležal, doc. Dr. Ing. |
Gabriela Lebedová | Hodnocení oxidační stability rostlinných olejů za podmínek skladování | Relation between fats and oils composition and their oxidative stability under storage conditions | Zuzana Réblová, doc. Ing., Ph.D. |
Sofia Lenskikh | Použití softwaru pro statistické zpracování dat v senzorické analýze | Application of software for statistical processing of data in sensory analysis | Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D. |
Dita Leštinová | Nelegální praktiky v ekologickém zemědělství – kontrola reziduí pesticidů | Illegal practices in organic farming – inspection of pesticide residues | Marie Suchanová, Ing., Ph.D. |
Lenka Libenská | Stanovení vitaminů v doplňcích stravy | Determination of vitamins in food supplements | Lucie Drábová, Ing., Ph.D. |
Anna Loučková | Studie vlivu environmentálních faktorů na vinnou révu | The study of impact environmental of factors on a grapevine | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Elisabeth Mandelíková | Chlórované parafíny v potravinách s vyšším obsahem tuku | Chlorinated paraffins in food with a higher lipid content | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Petr Máslo | Sledování vybraných biomarkerů retardéru hoření v biologických vzorcích | Monitoring of selected biomarkers of flame retardants in biological samples | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Ondřej Míka | Pokroky ve výzkumu tučné a vápenné chuti | Advances in research of fatty and calcium taste | Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing. |
Kateřina Novotná | Senzorický profil a preferenční mapování vanilkového aroma | Sensory profile and preference mapping of vanilla flavour | Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D. |
Šárka Pausarová | Charakterizace výrobků proteinové výživy pomocí infračervené spektrometrie | Characterisation of protein nutrition products using infrared spectrometry | Jan Poustka, prof. Dr. Ing. |
Jana Petrová | Profilová charakterizace doplňků stravy na bázi fosfolipidů pomocí infračervené spektrometrie | Profile characterisation of phospholipid-based food supplements using infrared spectrometry | Jan Poustka, prof. Dr. Ing. |
Blanka Pilátová | Mateřské mléko – bioindikátor pro sledování expozice organochlorovaným polutantům | Human breast milk - bioindicator for the monitoring exposure to organic pollutants | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Adéla Sedláčková | Analýza mykotoxinů v potravinách s vysokým obsahem tuku | Determination of mycotoxins in food with a high fat content | Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D. |
Anastasia Skrynnikova | Aplikační možnosti infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci ovocných čajů | Application possibilities of infrared spectrometry for profile characterization of fruit teas | Jan Poustka, prof. Dr. Ing. |
Vít Svatoš | Stanovení reziduí pesticidů v koření | Determination of pesticide residues in spices | Lucie Drábová, Ing., Ph.D. |
Petra Šimicová | Rezidua pesticidů – markery autenticity potravin | Pesticide residues - markers of food authenticity | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Pavla Škodová | Senzorické a analytické hodnocení čaje a jeho aroma | Sensory and analytical evaluation of tea and its aroma | Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing. |
Tereza Šoutová | Výskyt mykotoxinů v obilninách a cereálních produktech | Occurrence of mycotoxins in cereals and cereal based products | Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D. |
Kristýna Šteflová | Nutriční hodnota veganské alternativy celodenních diet a její dietologické hodnocení | The nutritional value of the vegan alternative of total-daily diets and its dietological assessment | Jan Pánek, doc. Ing., CSc. |
Zuzana Švejdová | Využití superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro autentikaci kakaa a výrobků na jeho bázi | Application of supercritical fluid chromatography coupled to mass spectrometry for the authentication of cocoa and cocoa based products | Monika Tomaniová, Ing., Ph.D. |
Štěpán Vojáček | Stanovení vitaminů skupiny B v dětské výživě | Determination of vitamins of group B in baby food | Lucie Drábová, Ing., Ph.D. |
Tereza Vrbová | Změny profilů bioaktivních sloučenin při zpracování mandlí | Changes of bioactive compounds profiles during processing of almonds | Monika Tomaniová, Ing., Ph.D. |
Aneta Walterová | Estery MCPD a glycidolu – toxické procesní kontaminanty palmového a dalších rostlinných olejů v čokoládových cukrovinkách | MCPD and glycidyl esters - toxic processing contaminants in palm and other plant oils in chocolate confectionery | Beverly Bělková, Ing., Ph.D. |
2017/2018
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Bačinová Tereza | Charakterizace profilu kanabinoidů ve výrobcích na bázi konopí, studium jejich stability | Characterization of cannabinoids profile in hemp based products, a study their stability | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bartoňová Anežka | Analýza kanabinoidů pomocí chromatografických metod | Analysis of cannabinoids using chromatographic methods | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Bauerová Kamila | Využití jednoduchého kvadrupolu pro stanovení aditiv a biologicky aktivních látek | Use of a simple quadrupole for the determination of additives and biologically active compounds | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Bechyňská Kamila | Kritické zhodnocení stupně oxidace lipidické složky lidské plazmy ve vztahu k zátěži prostředí organickými kontaminanty | Critical assessment of oxidation degree of lipids in human plasma in relation to environmental burden by organic contaminants | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Brabenec Ondřej | Sledování výskytu toxických alkaloidů v herbálních čajích a doplňcích stravy, studium ´koktejlových´ efektů | Monitoring the presence of toxic alkaloids in herbal teas and dietary supplements, the study of the ´cocktail´ effects | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Černohousová Monika | Výživové hodnocení potravinářských výrobků obsahujících kokosový olej | Nutritional evaluation of food products containing coconut oil | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Dubská Kateřina | Obsah a chemické formy stopových prvků v luštěninách | Content and chemical forms of trace elements in legumes | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Elterleinová Adéla | Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení reziduí pesticidů v rostlinných materiálech | Application of gas chromatography coupled with mass spectrometry for the determination of pesticide residues in plant materials | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Fabianová Viktória | Biologicky aktivní látky rakytníku řešetlákového | Biologically active substances of sea buckthorn | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Filatova Maria | Zhodnocení kvality a autenticity moravských vín na základě záznamů metabolomu | Assessment of the quality and authenticity of Moravian wines based on metabolome fingerprints | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Filipi Kateřina | Biomarkery expozice populace vybraným skupinám environmentálních kontaminantů | Biomarkers of population exposure to selected groups of environmental contaminants | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Fritschová Gabriela | Možnosti autentikace moravských vín na základě spektra těkavých sloučenin zaznamenaných technikou GC-MS | Possibilities of Moravian wines authentication based on spectra of volatile compounds recorded by GC-MS | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hakenová Martina | Stanovení minerálních látek ve vínech | Determination of minerals in wine | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Holinková Václava Susan | Nutriční hodnota vybraných rybích výrobků a jejich dietologické hodnocení | Nutritional value of selected fish products and their dietary assessment | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Hraničková Martina | Hodnocení kvality a autenticity čokoládových výrobků | Assessment of the quality and authenticity of chocolate based products | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Hronová Kristýna | Nově se vyskytující mykotoxiny v potravinách a herbálních doplňcích stravy | Emerging mycotoxins in food and herbal food supplements | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Husáková Markéta | Změny tokoferolů v trávicím traktu | Tocopherol changes in gastrointestinal tract | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Kadlec Václav | Ověření autenticity biopotravin na základě přítomnosti reziduí pesticidů | Authenticity of organic food based on the presence of pesticide residues | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Kotrbatá Pavlína | Polycyklické aromatické uhlovodíky markery rizikových technologií při výrobě potravin | Polycyclic aromatic hydrocarbons markers of risk technologies in food production | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Kouřimský Tomáš | Estery 3-monochlor- 1,2- propandiolu (3-MCPD) - stanovení pomocí superkritické fluidní chromatografie | Esters of 3-monochloro- 1,2-propanediol (3-MCPD) – determination using supercritical fluid chromatography | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Kovandová Tereza | Zhodnocení dietární expozice rizikovým chemickým sloučeninám v rámci biomonitoringu | Evaluation of dietary exposure to hazardous chemical compounds in the context of biomonitoring | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kuřáková Iveta | Nutriční a senzorické hodnocení sójových a dalších rostlinných nápojů | Nutritional and sensory evaluation of soy and other vegetable drinks | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Malý Matěj | Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro metabolomické studie | Application of high resolution mass spectrometry for metabolomic studies | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Pavelková Petra | Stanovení celkového luteinu a charakterizace forem jeho výskytu v potravinách a doplňcích stravy | Determination of total lutein and characterization of the forms of its occurrence in food and food supplements | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Pelikovská Michaela | Senzorické hodnocení vlastností sladidla Advantam | Sensory evaluation of properties Advantam sweetener | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Pešatová Tereza | Nutriční hodnota alternativy celodenních diet s variabilně striktním omezením lepku a její dietologické hodnocení | The nutritional value of an alternative to all-day diets with a variable strict gluten restriction and its dietological assessment | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Pešková Lucie | Využití techniky SPME pro autentikaci koření | Application of the SPME technique for studying of spices aroma | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Pravdová Lucie | Nové trendy v přípravě kávy | New trends in coffee preparation | Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
Příhodová Hana | Degradace esterů 2-chlorpropan-1,3-diolu v modelových systémech | Degradation of esters of 2-chloropropane-1,3-diol in model systems | Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
Růžičková Markéta | Nutriční hodnota celodenních diet pro běžnou populaci | The nutritional value of all-day diets for the general population | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Suchopárová Eliška | Analýza metabolitů ftalátů a pesticidů ve vlasech z pohledu potřeb biomonitoringu | Analysis of phthalates and pesticides metabolites from the perspective of the needs of biomonitoring | Ing. Darina Lanková, Ph.D. |
Šebelová Kateřina | Profily opiových alkaloidů v různých odrůdách máku setého (Papaver somniferum L.), možnosti autentikace odrůdy či původu | Profiles of opium alkaloids in different varieties of opium poppy (Papaver somniferum L.), possibilities of authentication of variety and origin | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Škodová Pavla | Senzorické hodnocení čaje a aroma pomocí GC-MS | Sensory evaluation of tea and flavour with GC-MS | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Šudrychová Klaudie | Sledování spektra mastných kyselin a jejich změn v potravinách a přírodních produktech | Monitoring of fatty acids spectrum and their changes in food and natural products | Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Šulcová Elena | Hladiny vybraných organohalogenovaných kontaminantů v biologických matricích jako ukazatele environmentální zátěže | Levels of selected organohalogenated contaminants in biological matrices as indicators of environmental exposure | Ing. Darina Lanková, Ph.D. |
Švejdová Zuzana | Využití superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro autentikaci kakaa a výrobků na jeho bázi | Application of supercritical fluid chromatography hyphenated to mass spectrometry for authentication cocoa and cocoa based products | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Táborský Ondřej | Aplikace infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci potravinářských výrobků | Application of infrared spectrometry for profile characterization of food products | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Turnerová Denisa | Chlorované parafiny v potravinách | Chlorinated paraffins in food | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Zadražilová Barbora | Biologicky aktivní látky různých odrůd máku setého (Papaver somniferum L.) | Biologically active compounds in poppy seed varieties (Papaver somniferum L.) | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Ziegelbauerová Alena | Inhibice tvorby reaktivních karbonylových sloučenin během zpracování potravin | Inhibition of reactive carbonyl compounds’ formation during food processing | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Zrníková Lenka | Sledování organických polutantů v rybách - odhad dietárního příjmu | Monitoring of organic pollutants in fish – estimation of dietary exposure | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2016/2017
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Černá Nikol | Stanovení reziduí pesticidů v potravinách živočišného původu | Determination of pesticide residues in food of animal origin | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Durkačová Nikola | Možnosti charakterizace potravin pomocí profilových infračervených spekter | Possibilities of food characterization using infrared spectra profiling | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Eichlerová Eliška | Vztah mezi složením tuků a olejů a jejich oxidační stabilitou za různých podmínek | Relations between fats and oils composition and their oxidative stability under diverse conditions | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Eisová Aneta | Rezidua pesticidů v hroznech z révy vinné | Pesticide residues in grapes | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Glushchenko Mariya | Bezpečnost dětské výživy z pohledu výskytu mykotoxinů | Baby food safety from the perspective of myxotoxin occurrence | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Guskova Mariya | Falšování lihovin, metody autentikace | Adulteration of spirits, authentication methods | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hnátková Anna | Alternáriové mykotoxiny v zelenině a produktech | Alternaria mycotoxins in vegetables and products | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Horáčková Lucie | Rezidua antibiotik v životním prostředí | Antibiotic residues in the environment | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Jánská Anna | Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci a autentikaci potravin | Application of infrared spectroscopy for the food characterization and autentication | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Klinská Tereza | Hodnocení kvality a autenticity konopných olejů | Assessment of quality and authenticity of hampseed oil | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Kohutiar Matěj | Reaktivita oxidačních produktů lipidů | Reactivity of lipid oxidation products | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Kolářová Michaela | Prvkové složení minerálních vod | Elemental composition of mineral waters | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Kosová Michaela | Nové perluoroalkylované sloučeniny v prostředí člověka | Novel perfluroalkylated substrances in human environment | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Koval Daniel | Hodnocení kvality českého máku | Quality assessment of Czech poppy | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Kučerová Tereza | Kontrola kvality doplňků stravy na bázi kolagenu | Quality control of collagen based food supplements | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Kuna Michal | Potenciální deficience n-3 polyenových kyselin ve výživě naší populace a její možné negativní zdravotní důsledky | Possible nutritional deficiency of n-3 polyunsaturated fatty acids in our population and corresponding negative health consequences | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Lazárek Michal | Biologicky aktivní složky Ostropestřce mariánského (Silybum marianum) | Biologically active components of milk thistle (Silybum marianum) | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Nguyen Thi Hang | Mykotoxiny v kakaových bobech a produktech jejich zpracování | Mycotoxins in cocoa beans and products of their processing | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Olšaníková Kristýna | Genderové rozdíly ve vnímání aroma | Gender differences in flavour perception | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Petříčková Dora | Příjem smažených potravin | The intake of fried foods | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Peukertová Petra | Tetrahydrokannabinol (THC) v konopí setém (Cannabis sativa) | Tetrahydrocannabinol (THC) in hemp (Cannabis sativa) | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Pískačová Martina | Hodnocení biologicky aktivních látek ve vybraných rostlinných olejích | Assessment of biologically active substances in selected vegetable oils | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Podestátová Michaela | Falšování výrobků na bázi ovoce, metody autentikace | Adulteration of fruit based products, methods of authentication | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Růžičková Eliška | Využitelnost živin u vybraných typů alternativní výživy | Nutrients availability within selected types of alternative nutrition | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Sabacká Petra | Ověření autenticity biovín | Verification of organic wines authenticity | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Srovnal Jan | Aplikace evaporative light scattering detektoru (ELSD) pro stanovení sacharidů | Application of evaporative light scattering detector (ELSD) in carbohydrate determination | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Steinwirthová Petra | Reaktivní dikarbonylové sloučeniny v potravinách | Reactive dicarbonyl compounds in food | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Šťastný Jan | Opiové alkaloidy v semenech máku setého (Papaver somniferum L.) | Opium alkaloids in poppy seeds (Papaver somniferum L.) | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Tomanová Viktorie | Plynově chromatografické profily různých genotypů konopí setého (Cannabis sativa L.) | Gas chromatographic profiles of various genotypes of hemp (Cannabis sativa L.) | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vágenknechtová Pavlína | Výskyt reziduí pesticidů v zelených čajích | Occurrence of pesticide residues in green tea | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Valentiková Kateřina | Metody autentikace vín různého botanického původu | Methods for authentication of wines of different botanical origin | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Zemanová Zuzana | Tropanové alkaloidy v bezlepkových potravinách | Tropane alkaloids in gluten-free foods | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
2015/2016
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Bumbová Aneta | Optimalizace záznamů profilů lipidů v různých typech biologických materiálů | Optimization of lipid profiles in various biological materials | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Červenková Kamila | Fytoestrogeny v potravních doplňcích | Phytoestrogens in food supplements | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Durkačová Nikola | Metody charakterizace profilů těkavých látek různých druhů masa | Methods for characterization of profiles of volatile compounds in various kinds of meat | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Dušičková Barbora | Alternariové mykotoxiny ve výrobcích z rajčat | Alternaria mycotoxins in tomato based products | Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Fleglová Anna | Nová sladidla a jejich senzorické vlastnosti | New sweeteners and their sensory properties | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Hájková Dana | Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích | Application of gas chromatography coupled with mass spectrometry for the screening of pesticide residues in food supplements | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Hrůšová Petra | Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin | The losses of tocopherols during culinary food processing | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Chytilová Lucie | Sledování stability esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu a glycidyl esterů při výrobě potravin | Monitoring the stability of esters of 3-chloropropane-1,2-diol and glycidyl esters in food production | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jeřábková Miroslava | ´Nové´ organické kontaminanty v potravinách | ´Novel´ contaminants in food | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Joachimsthalová Ingrid | Vliv vybraných aromat na vnímání chuti | The effects of selected aroma on taste perception | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Krátký František | Hodnocení kvality potravin na základě ´fingerprintů´ získaných pomocí techniky LC-MS | Food quality evaluation based on ´fingerprints´ obtained by LC-MS technique | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Kuna Michal | Potenciální deficience n-3 polyenových kyselin ve výživě naší populace a její možné negativní zdravotní důsledky | Possible nutritional deficiency of n-3 polyunsaturated fatty acids in our population and corresponding negative health consequences | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Líbenková Markéta | Využití naklíčených luštěnin při přípravě pokrmů | The use of germinated legumes in food preparation | prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Nohynková Klára | Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích | Content of trans-unsaturated fatty acids in selected food products |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Patáková Petra | Hodnocení kvality plodin z různých pěstebních systémů | Evaluation of the quality of crops from different production systems | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Pávková Tereza | Minerální látky v semenech máku setého | Mineral elements in poppy-seeds | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Podskalská Tereza | Mikrořasy jako zdroj omega-3 mastných kyselin | Microalgae as a source of omega-3 fatty acids |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Procházková Kamila | Využití plynové chromatografie ve spojení s tandemovou vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií při hodnocení emisí těkavých látek do prostředí | Application of gas chromatography coupled with tandem high resolution mass spectrometry for the evaluation of the volatile emissions into the environment | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Průšová Nela | Chemická bezpečnost tukové složky smažených výrobků | Chemical safety of food component of fried foodstuffs | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Pupáková Dominika | Detekce falšování alkoholických nápojů pomocí plynové chromatografie | Detection of alcoholic beverages adulteration by gas chromatography | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Richterová Kamila | Mykotoxiny v dětské výživě | Mycotoxins in baby food | Ing. Marta Václavíková, Ph.D. |
Růžičková Eliška | Využitelnost živin u vybraných typů alternativní výživy | Nutrients availability within selected types of alternative nutrition | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Sihlovcová Michaela | Výskyt reziduí pesticidů v citrusových plodech | Occurrence of pesticide residues in citrus fruit | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Slavíčková Patricie | Hodnocení autenticity masných výrobků | Authenticity assessment of meat products | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Suchá Jitka | Hodnocení frakcí přírodních extraktů s využitím strategie ´fingerprintů´ | Assessment of the fractions of natural extracts using s fingerprinting strategy | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Tamášová Radka | Hodnocení látek uvolňovaných do potravin z kontaktních materiálů | The assessment of substances released to food from contact materials | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Tomanová Viktorie | Plynově chromatografické profily různých genotypů konopí setého (Cannabis sativa L.) | Gas chromatographic profiles of various genotypes of Cannabis sativa L. | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Tomáško Jakub | Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) | Isolation of emissions from food packaging by the solid phase microextraction technique | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Vondrášková Veronika | Kritické zhodnocení hladin polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) v různých typech doplňků stravy | Critical evaluation of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) levels in different types of food supplements | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Vrabčeková Soňa | Příjem smažených potravin | The intake of fried foods | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Vrzalová Jana | Charakterizace potravin a doplňků stravy pomocí infračervené spektroskopie | Characterization of food and food supplements using infrared spectroscopy | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Hasalíková Eva | Stabilita vybraných tuků a olejů za různých podmínek | Stability of selected fats and oils under various conditions | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Šťastná Hana | Sekundární produkty oxidace lipidů v reakcích neenzymového hnědnutí | Secondary products of lipid oxidation in nonenzymic browning reactions | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
2014/2015
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
---|---|---|---|
Báčová Kateřina | Polycyklické aromatické uhlovodíky v mateřském mléce jako expoziční markery | Polycyclic aromatic hydrocarbons in breast milk as exposure markers | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Benediktová Nikola | Hodnocení nutriční hodnoty jedlých hub | Nutrition values of edible mushrooms | Ing. František Pudil, CSc. |
Černá Lucie | Zhodnocení efektivity fungicidního ošetření na základě hladin mykotoxinů v plodinách | Assessment of fungicide treatment effectiveness based on mycotoxin levels in crops | Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Debřičková Anna | Strategie izolace biologicky aktivních látek z mikroorganismů a rostlin | Strategy for isolation of biologically active compounds from microorganisms and plants | Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Formánková Kateřina | Redoxní vlastnosti složek brukvovitých a cibulovitých zelenin | Redox properties of the components of brassicaceous and alliaceous vegetables | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Gabríková Michaela | Senzorické vlastnosti vybraných druhů zeleniny | Sensory properties of selected vegetable species | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Gavlasová Dominika | Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci cereálií | Application of infrared spectrometry for characterization of cereals | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Holovatska Nataliya | Senzorické hodnocení pekařských výrobků | Sensory evaluation of bakery products | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Johanidesová Aneta | Prooxidační a antioxidační kapacita smažených potravin | Prooxidant and antioxidant capacity of fried foods | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Kadlecová Eliška | Metodika senzorického hodnocení masných výrobků | Methodology for sensory evaluation of meat products | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Kubošková Zuzana | Kritické zhodnocení výskytu reziduí pesticidů v čaji | Critical assessment of pesticide residues occurrence in tea | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Kuča Michael | Hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti alkoholických nápojů | Assessment of quality, authenticity and safety of alcoholic beverages | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Kuchařová Iveta | Kontrola reziduí pesticidů v bio-produktech | Control of pesticide residues in bio-products | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Kuralová Martina | Procesní kontaminanty v cereálních výrobcích | Process contaminants in coral-based products | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Matějcová Tereza | Karbonylové sloučeniny vznikající při oxidaci lipidů | Carbonyl compounds arising from lipid oxidation | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Navrátilová Klára | Moderní instrumentální metody pro charakterizaci a autentikaci fytofarmak | Modern instrumental methods for phytochemicals characterization and authentication | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Nenáhlová Petra | Přírodní kontaminanty v bylinných doplňcích stravy | Natural contaminants of herbal dietary supplements | Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Nořinská Kateřina | Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin | Solid phase microextraction - an optimal technique for food aroma profiling | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Orosová Alena | Vliv zpracování zeleniny na biologicky aktivní složky | The influence of vegetable processing on biologically active components | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Pláničková Tereza | Hmotnostní spektrometrie pro kontrolu kontaminace cereálních výrobků | Mass spectrometry in control of cereal-based products | Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Smutná Šarlota | Degradace esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu a glycidyl esterů v modelových systémech | Degradation of 3-chloropropane-1,2-diol esters and glycidyl esters in model systems | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Svoboda Jan | Sloučeniny fosforu v potravinách a stravě | Phosphorus compounds in food and diet | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Štěpová Šárka | Složení méně běžných tuků a olejů a jejich výživové hodnocení | Composition of less common fats and oils and their nutritional evaluation | prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Vincíková Anna | Mořské plody: dietární zdroj fluorovaných kontaminantů? | Sea food: a dietary source of fluorinated contaminants? | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2013/2014
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Beneš František |
Biologicky aktivní látky v konopí a konopných produktech |
Biologically active compounds in cannabis and hemp products |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Červený Josef |
Nové strategie pro sledování organických polutantů v biologických matricích |
New strategies for monitoring of organic pollutants in biological matrices |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Gramblička Tomáš |
Hodnocení dietární expozice kontaminanty na základě analýzy tukové tkáně |
Assessment of dietary exposure to contaminants based on analysis of adipose tissue |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Hubálková Šárka |
Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie při studiu zdrojů expozice člověka enviromentálním kontaminantům |
High resolution mass spectrometry in the analysis of human exposure sources to environmental contaminants |
Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Junková Jiřina |
Terpeny a terpenoidy- primární vonné látky potravin |
Terpenes and terpenoids- primary flavour compounds of food |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Knitlová Pavlína |
Vliv fenolových antioxidantů na oxidační a karbonylový stres |
Effect of phenolic antioxidants on oxidative and carbonyl stress |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Koníčková Hana |
Polycyklické aromatické uhlovodíky v doplňcích stravy |
Polycyclic aromatic hydrocarbons in food supplements |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Matějková Lucie |
Metodika senzorického hodnocení mléčných výrobků |
Sensory methods for evaluation of dairy products |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Mezlíková Martina |
Výskyt pesticidů v bylinných čajích |
Occurrence of pesticides in herbal teas |
Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
Nováková Karla |
Kvalita zeleniny pěstované v systémech konvenční, integrované a ekologické produkce |
The quality of vegetables grown in conventional, integrated and organic production systems |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Oliveriusová Petra |
Omega-3 mastné kyseliny v řetězci krmivo - drůbež; hodnocení stability produktů |
Omega fatty acids in the chain feed - poultry; assessment of product stability |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Radovská Veronika |
Metody využívané při hodnocení kvality potravin se zaměřením na off-flavour |
Methods used to evaluate food quality with focus on off-flavour |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Řičařová Michaela |
Inovativní postupy pro odhalování falšování koření |
Novel strategies for the detection of spices adulteration |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Vejdovská Kamila Karolína |
Příjem smažených potravin |
Intake of fried foods |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Vomáčková Marie |
Fosfor a stopové prvky v obilovinách |
Phosphorus and trace elements in cereals |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Vrobelová Michaela |
Charakterizace česneku (Allium sativum) pomocí hmotnostní spektrometrie |
Mass spectrometry as a tool for characterization of vegetable of genus Allium |
Ing. Vojtěch Hrbek |
Zouzalová Barbora |
Analýza původu rostlinných tuků a olejů |
Analysis of plant fats and oils origin |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
2012/2013
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Karolina Bazalková |
Faktory ovlivňující tvorbu esterů MCPD a glycidolu |
Factors influencing formation of MCPD esters and glycidols |
Ing. Eliška Čížková |
Miroslava Bodrinová |
Současný sortiment a vlastnosti pěstovaných jedlých hub |
Current assortment and properties of the cultivated edible mushrooms |
Ing. František Pudil, CSc. |
Štěpán Czornyj |
Obsah soli ve smažených potravinách a rizika z toho plynoucí |
Content of salt in fried foods and related risks |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Helena Čápová |
Sledování změn při tepelném zpracování potravin profilovými metodami |
Monitoring of changes during heat processing of foodstuffs by profiling methods |
Ing. Beverly Bělková |
Jiří Čermák |
Autentikace šafránu |
Saffron authentication |
Ing. Hana Novotná |
Kamila Dropková |
Ekologické zemědělství z pohledu výskytu mykotoxinů |
Organic farming in terms of occurrence of mycotoxins |
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Eva Forejtová |
Izolace fosfolipidů z přírodních materiálů |
Isolation of phospholipids from natural materials |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Veronika Fraiová |
Vliv pražení kakaových bobů na tvorbu vybraných procesních kontaminantů |
Effect of cocoa beans roasting on the formation of selected process contaminants |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Michaela Hálová |
Arsen a jeho sloučeniny v potravinách rostlinného původu |
Arsenic and its compounds in plant-derived food |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Anna Haubeltová |
Příjem smažených potravin v České republice |
Intake of fried foods in the Czech Republic |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Anna Homolová |
Pyrrolizidinové alkaloidy v bylinných produktech a medu |
Pyrrolizidine alkaloids in herbs' products and honey |
Ing. Marta Václavíková, Ph.D. |
Jana Junghansová |
Oxidované steroly v potravinách |
Oxidized sterols in food |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Veronika Kortánková |
Možnosti využití naklíčených sójových bobů při přípravě pokrmů |
Possibilities of utilisation of germinated soya beans in dishes preparation |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Denisa Koštejnová |
Rozdílové metody v senzorické analýze |
Discrimination methods in sensory analysis |
doc. Dr. Ing Zdeňka Panovská |
Alžběta Maroušková |
Charakterizace přírodních pesticidů z tropické dřeviny |
Quassia amara Characterisation of nature pesticides from tropical wood Quassia amara |
Ing. Jana Kováčová |
Jana Pekárková |
Sledování stability rybích tuků |
Monitoring of fish oils stability |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Veronika Pekárková |
Metody analýzy glukosaminu, chondroitin sulfátu a hyaluronové kyseliny v surovinách a doplňcích stravy |
Methods of analysis of glucosamine, chondroitin sulphate and hyaluronic acid in raw materials and food supplements |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Natalia Rubina |
Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin |
Tocopherols losses during different cooking procedures |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Dana Schusterová |
Residua pesticidů po aplikaci ve skladech potravin a provozech |
Pesticide residue after application in food storages and plants |
Ing. Jana Kováčová |
Kateřina Urbancová |
Sledování organohalogenovaných polutantů v mateřském mléce |
Monitoring of organohalogenated contaminants in human milk |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kateřina Zemanová |
Antioxidační kapacita nerozpustných složek nápojů |
Antioxidant capacity of the insoluble components of beverages |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
2011/2012
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Jana Bihušová |
Biologicky aktivní látky nutraceutik |
Biologically active compounds in nutraceuticals |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Petra Daťková |
Senzorické vnímání palčivé a trpké chuti |
Sensory perception of pungent and astringent taste |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Hana Helísková |
Mateřské mléko - zdroj organohalogenovaných kontaminantů |
Human milk - source of organohalogen contaminants |
Ing. Kamila Kalachová |
Eliška Humlová |
Metabolomika: nová strategie hodnocení kvality a autenticity potravinových surovin a produktů |
Metabolomics: A novel strategy for quality and authenticity assessment of raw materials and food products |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Renata Jandová |
Analýza polyfluorovaných látek technikou LC–MS |
Analysis of polyfluorinated componds by LC-MS technique |
Ing. Ondřej Lacina, Ph. D. |
Hana Málková |
Výrobky a diety pro redukci hmotnosti |
Food products and diets for weight reduction |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Kateřina Matějková |
Estery 3-chlorpropan-1,2-diolu v cereálních výrobcích |
Esters of 3-chloropropane-1,2-diol in cereal products |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Marta Medovová |
Nové postupy v analýze reziduí pesticidů v potravinách |
Novel approaches in the analysis of pesticide residues in foods |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Barbora Pohořelá |
Sója a výrobky ze sóji - význam ve výživě |
Soya and soya products - nutrition importance |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Michaela Škopíková |
Biologicky aktivní látky sóji |
Biologically active compounds in soya |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Andrea Švarcová |
Nové retardéry hoření v potravních řetězcích |
New flame retardants in food chains |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Denisa Tanečková |
Senzorické vnímání kyselé chuti Sensory perception of acid taste |
Sensory perception of acid taste |
Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Pavla Tomanová |
Organohalogenované polutanty v mateřském mléce a dětské výživě |
Organohalogen pollutants in human milk and baby food |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ivana Vošická |
Charakterizace přírodních silic a potravinářských aromat |
Characterization of natural essential oils and aromas of food |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Kristýna Weinertová |
Porovnání obsahu omega 3 a omega 6 mastných kyselin v obohacených a „normálních“ výrobcích na českém trhu |
Comparison of omega-3 and omega -6 fatty acids contents in fortified foods with “normal” foods |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Alena Zachariášová |
Mykotoxiny v ovoci a zelenině |
Mycotoxins in fruit and vegetable |
Ing. Marta Václavíková, Ph.D. |
2010/2011
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Monika Bachanová |
Nové trendy v analýze organohalogenovaných kontaminantů v potravinách a složkách prostředí |
New trends in analysis of organohalogen contaminants in food and environmental compartments |
Ing. Ondřej Lacina |
Marie Bícová |
Procesní kontaminant furan: výskyt, vznik a stanovení v potravinách |
Processing contaminant furan: occurrence, formation and analysis in food |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Martina Bouzová |
Rezistentní škrob v mlýnských a pekárenských výrobcích |
Resistant starch in cereal and bakery products |
Ing. Dobromila Leitnerová |
Simona Černohorská |
Nové procesní kontaminanty v potravinách (- estery glycidolu a další) |
New processing contaminants in food (esters of glycidol and others) |
Ing. Veronika Bartáčková |
Kateřina Hájková |
Zhodnocení výskytu mykotoxinů v ječmeni a výrobcích na jeho bázi |
Assessment of mycotoxins occurence in barley and products thereof |
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Jakub Hauser |
Stanovení karotenoidů ve vaječném žloutku |
Determination of carotenoids in egg yolk |
doc. Ing. Kamila Míková, CSc. |
Adéla Hofmanová |
Perfluorované sloučeniny - kontaminace potravin a metody stanovení |
Perfluorinated compounds - food contamination and methods of determination |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Pavla Honová |
Vliv rafinace olejů na tvorbu esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu |
Influence of oil refining on formation of 3-chloropropane-1,2-diol esters |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Iva Hospodková |
Slaná chuť a její vnímání populací |
Salty taste and its perception by population |
Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Kamila Hůrková |
Vliv zahušťovadel na vnímání sladké chuti |
The influence of thickening agents on the sensory perception of sweet taste |
Ing. Kateřina Čmejlová |
Monika Jírů |
Aromatické látky piva - markery kvality a autenticity |
Aroma compounds of beer - markers of quality and authenticity |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Blanka Kotková |
Oligosacharidy a polysacharidy využitelné mikroflórou tlustého střeva |
Carbohydrates utilisable by colon microflora |
Ing. Dobromila Leitnerová |
Aleš Krmela |
Fytoestrogeny v krmivu a biologickém materiálu |
Phytoestrogens in feed and biological material |
Dr. Ing. Věra Schulzová |
Karel Lukš |
Phytoestrogens in feed and biological material |
Organic nanoparticles in food |
Dr. Ing. Věra Schulzová |
Petra Munzarová |
Autentikace potravin a potravních doplňků |
Authentification of food and food supplements |
Ing. Lukáš Václavík |
Iva Opekarová |
Ryby jako zdroj environmentální kontaminantů |
Fish as a source of environmental contamiants |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Lucie Papajová |
Obsah a složení lipidů v biopotravinách |
Content and composition of lipids in organic foods |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Anna Rinágelová |
Výskyt esterů glycidolu v potravinách |
Occurrence of glycidol esters in foods |
Ing. Zuzana Zelinková |
Petra Slavíková |
Vliv konvenčního a organického pěstování pšenice na hladiny mykotoxinů |
Impact of convential and organic growing of wheat on mycotoxin levels |
Ing. Marta Václavíková |
Šárka Šimková |
Antioxidační efekt léčivých rostlin čeledi Asteraceae a Urticaceae |
Antioxidant efficiency of medicals plants family Asteraceae and Urticaceae |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Liudmila Tyukalová |
Význam jednotlivých potravin z hlediska celkového příjmu antioxidantů |
The role of different food groups in the total intake of antioxidants |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Petr Vodrážka |
Zhodnocení výskytu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu |
Evaluation of occurrence of pesticide residues in food of plant origin |
Ing. Jana Urbanová |
Jitka Voldřichová |
Výživová doporučení pro dospělé obyvatelstvo |
Dietary guidelines for adult population |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Soňa Vytejčková |
Vlastnosti a využití kyseliny hyaluronové |
Properties and usage of hyaluronic acid |
Ing. František Pudil |
Jana Zuzánková |
Výskyt pesticidů a polycyklických uhlovodíků v rostlinných olejích |
Occurence of pesticides and polycyclic aromatic hydrocarbons in vegetable oils |
Ing. Lucie Drábová |
2009/2010
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Dania Al-Balaa |
Antioxidanty ve výživě člověka a jejich příjem |
Antioxidants in human nutrition and their intake |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Veronika Bachanová |
Residua pesticidů v ovoci a zelenině – možnosti zlepšení kontroly |
Pesticide residues in fruit and vegetable - possibilities of control improvement |
Ing. Markéta Hakenová |
Ladislava Drgová |
Distribuce sirných aminokyselin v česneku |
Distribution of sulfur amino acids in garlic |
Ing. Jana Horníčková, Ph.D. |
Rostislav Drozda |
Riziko výskytu pesticidů v léčivých bylinách |
Risk of occurrence of pesticide residues in herbs |
Ing. Jana Urbanová |
Veronika Havelková |
Jablka: změny během dozrávání a skladování |
Apples: changes during ripening and storage |
Ing. Monika Černá |
Jana Horáková |
Nové postupy v analýze perfluorovaných látek |
New approaches in the analysis of perfluorinated compounds |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Jana Kavalírová |
Chuťové látky vznikající během přípravy potravin |
Taste compounds originated during food processing |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Kateřina Krausová |
Toxické metabolity plísní - mykotoxiny - v obilí a cereálních výrobcích |
Toxic metabolites of fungus - mycotoxins - in grains and cereal food |
Ing. Alexandra Malachová |
Vendula Kuralová |
Akrylamid - toxická látka vznikající při tepelném zpracování potravin |
Acrylamide - toxic compound formed during heat treatment of foodstuffs |
Ing. Veronika Bartáčková |
Lucie Nedbalová |
Toxické metabolity plísní - mykotoxiny - v dětské výživě |
Toxic metabolites of fungal - mycotoxins - in baby food |
Ing. Marta Václavíková, Ph.D. |
Kateřina Pecháčková |
Moderní metody při hodnocení kvality doplňků stravy |
Modern methods for the assessment of quality of dietary supplements |
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D. |
Dagmar Prokopová |
Výživová doporučení pro příjem tuků a preference tukových výrobků spotřebiteli |
Dietary guidelines for fats and preference of fat products by consumers |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Renata Stehlíková |
Ochrana materiálů proti hoření - zdroj kontaminace potravin |
Protection of materials against fire - source of environmental contamination |
Ing. Kamila Kalachová |
Michal Stupák |
Polycyklické aromatické uhlovodíky - nebezpečné karcinogeny v potravinách |
Polycyclic aromatic hydrocarbons - dangerous food contaminants |
Ing. Lucie Drábová |
Alžběta Švehlová |
Aromatické látky vinné révy a vína - markery kvality a autenticity |
Aroma compounds of grapevine and vine - markers of quality and authenticity |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Daniel Tarczal |
Látky upravující chuť |
Substances for modifying the taste |
Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Petra Verzichová |
Nutraceutika a funkční potraviny na bázi esenciálních mastných kyselin |
Nutraceuticals and functional foods on the base of essential fatty acids |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Gabriela Vránová |
Výskyt bromovaných retardátorů hoření v domácím a pracovním prostředí |
Brominated flame retardants in in-door environment |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Lenka Zemanová |
Stabilita tuků a olejů při smažení |
Stability of fats and oils during frying |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
2008/2009
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Eva Baňacká |
Stanovení antioxidační aktivity v nerozpustných částech potravin |
Determination of antioxidant activity in insoluble parts of food |
doc. Dr.Ing. Karel Cejpek |
Beverly Bělková |
Procesní kontaminanty v tepelně zpracovaných potravinách |
Processing contaminants in heat treated foodstuffs |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Hana Daňhelová |
Hodnocení kvality masných výrobků na základě profilů metabolomu |
Metabolomic profiling for the evaluation of meat products quality |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Iveta Devátá |
Rostlinné oleje na trhu v ČR a jejich hodnocení |
Vegetable oils on the Czech market and their evaluation |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Marie Fenclová |
Fusariové mykotoxiny ve fermentovaných potravinách |
Fusarium mycotoxins in fermented foodstuffs |
Ing. Marta Václavíková,Ph.D. |
Beata Fischerová |
Nové bromované retardátory hoření: zdroje, osud v životním prostředí a metody stanovení |
New brominated flame retardants:sources, environmental fate and methods of determination |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Jakub Fišnar |
Schopnost antioxidantů ochraňovat tokoferoly |
Ability of antioxidants to protect tocopherols |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Ondřej Grulich |
Sledování biologicky aktivních látek v nutraceutikách pomocí hmotnostní spektrometrie |
The use of mass spectrometry in analysis of biologicallyactive components in nutraceuticals |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Veronika Herychová |
Biologická využitelnost zinku z potravinových zdrojů |
Zinc bioavailability from dietary sources |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Renata Jarošová |
Falšování potravin |
Food falsification |
Ing. Lukáš Václavík, Ph.D. |
Michala Kočkovská |
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravních řetězcích |
Polycyclic aromatic hydrocarbons in food chains |
Ing. Lucie Drábová |
Jakub Kopecký |
Faktory ovlivňující chuť sladidel |
|
Ing. Alena Váchová, Ph.D. |
Markéta Křehnáčová |
Kvalita a bezpečnost produktů ekologického zemědělství |
Quality and safety of products from organic farming |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Radka Křížová |
Optimalizace stanovení reziduí vybraných pesticidů v potravinových matricích |
Optimization of methods for selected pesticide residues in food matrices |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Alexandra Kysučanová |
Sirné aminokyseliny v česneku |
Sulfur amino acids in garlic |
Ing. Jana Horníčková, Ph.D. |
Sandra Ličková |
Stanovení jasmonové kyseliny v biologických materiálech |
Determination of jasmonic acid in biological materials |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Zuzana Macurová |
Citlivost hodnotitelů k vybraným hořkým látkám |
Sensitivity of assessors to selected bitter substances |
Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Petra Malinková |
Metody stanovení 3-chlorpropan-1,2-diolu a jeho esterů s mastnými kyselinami |
Determination of 3-chlorpropan-1,2-diol and its fatty acid esters |
Ing. Zuzana Zelinková, Ph.D. |
Šárka Nováková |
"Maskované" mykotoxiny v cereáliích |
"Masked" mycotoxins in cereals |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Marek Papež |
Kontaminanty cereálií |
Contaminants in cereals |
prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Tereza Přibilová |
Antioxidanty v léčivých rostlinách |
Antooxidants in medicinal herbs |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Hana Rabasová |
Výskyt reziduí pesticidů v ovoci a zelenině |
Occurrence of pesticide residues in fruit and vegetables |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Pavla Sedláčková |
Trans nenasycené mastné kyseliny v lidské výživě |
Trans unsaturated fatty acids in human nutrition |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Ludmila Smutná |
Biologicky aktivní složky přírodních léčivých prostředků |
Biologically active components of naturall healing substances |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Michaela Steidlová |
Akrylamid - karcinogenní kontaminant v pečivu |
Acrylamide - carcinogenic contaminant in pastry and biscuits |
Ing. Veronika Bartáčková |
Eva Stejskalová |
Vlastnosti máku a možné meziodrůdové rozlišení na základě fyzikálně-chemických parametrů |
Properties of poppy seed and possible differentiation between cultivars based on physico-chemical parameters |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Barbora Šťovíčková |
Změny kvality a bezpečnosti potravin na bázi cereálií při tepelném zpracování |
Quality and safety changes of cereal products during thermal treatment |
Ing. Veronika Bartáčková |
Michaela Šubrtová |
Biologicky aktivní látky ve vybraných rostlinných drogách |
Biologically active compounds in selected plant drugs |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Martina Šustrová |
Lipidy kakaových bobů |
Lipids of cocoa beans |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Tomáš Tér |
Rezistentní škrob v lidské výživě |
Resistant starch in human nutrition |
Ing. Dobromila Leitnerová |
Tereza Thielová |
Čaje jako zdroj antioxidantů |
Teas as antioxidant source |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Eva Tilgová |
Nové perfluorované sloučeniny: zdroje, osud a metody stanovení |
New perfluorinated compounds: sources, environmental fate and methods of determination |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Andrea Třeštiková |
Antioxidační působení vybraných bylin |
Antioxidant activity of some herbs |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Nikoleta Velebná |
Barviva vyšších hub |
Mushroom pigments |
Ing. František Pudil, CSc. |
Jana Vítková |
Hodnocení školního stravování z hlediska výživy |
Nutritional evaluation of catering in schools |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Romana Vlachová |
Sledování čerstvosti skořápkových vajec |
Evaluation of hen eggs freshness |
doc.Ing. Kamila Míková, CSc. |
Ivana Vorlíčková |
Potravní doplňky obsahující antioxidanty |
Food supplements with antioxidants |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
2007/2008
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Ivan Bartoň |
Trendy v analýze polyaromatických uhlovodíků v potravinách |
Trends in analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons in food |
prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Ivana Bartoňová |
Výživová hodnota vajec |
Nutritive value of eggs |
doc.Ing. Kamila Míková, CSc. |
Denisa Bartovská |
Biosyntéza glukosinolátů v brukvovitých zeleninách a jejich genetická podmíněnost |
Biosynthesis of glucosinolates in Brassica vegetables and their genetic dependence |
Ing. Jana Horníčková Jana, Ph.D. |
Josef Baxant |
Stravování v leteckém provozu |
Air traffic catering |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Tereza Beranová |
Sladidla a možnost jejich využití ve směsích |
Sweeteners and their utilization in mixtures |
Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Barbora Bogdanová |
Systém kritických bodů při výrobě majonéz |
Critical point system in mayonnaise production |
doc.Ing. Kamila Míková, CSc. |
Zbyněk Džuman |
Fusariové mykotoxiny v cereáliích: možnosti detekce a identifikace |
Fusarium mycotoxins in cereals: possiblities of detection and identification |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Martina Fialová |
Vliv způsobu chovu na kvalitu vajec |
The effect of breeding systems on the quality of eggs |
doc.Ing. Kamila Míková, CSc. |
Kateřina Forejtová |
Čaje jako zdroj antioxidantů |
Tea as a source of antioxidants |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Lucie Gaiduschová |
Změny těkavých látek při tepelných úpravách jedlých hub |
Changes in volatile compounds during thermal treatment of mushrooms |
Ing. František Pudil, CSc. |
Milena Hánová |
Antioxidační vlastnosti medu a výrobků z medu |
Antioxidative properties of honey and honey products |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Petra Hlavatá |
Metabolismus sirných aminokyselin v česneku |
Metabolism of sulfur amino acids in garlic |
Ing. Jana Horníčková Jana, Ph.D. |
Veronika Hloušková |
Biologicky aktivní xenobiotika ve vodním ekosystému |
Biologically active xenobiotics in aquatic ecosystem |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jaromír Hradecký |
Bioanalytické metody pro rychlou detekci potravinových kontaminantů |
Bioanalytical methods for rapid detection of food contaminants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Tereza Hudcová |
Fenolové látky v pivu |
Phenolic compounds in beer |
prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
Josef Janků |
Hodnocení kvality máku |
Quality evaluation of poppy seed |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Eva Jeníčková |
Ochrana plodin a bioproduktů v ekologickém zemědělství |
Protection of crop and organic farming products |
prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Aneta Jodasová |
Rezidua pesticidů v ovoci a zelenině |
Pesticide residues in fruits and vegetables |
Ing. Markéta Hakenová |
Kristýna Joudalová |
Fenolové látky v čaji |
Phenolic compounds in tea |
prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
Adéla Klabanová |
Estery ftalové kyseliny, zhodnocení rizik a výskytu |
Phtahalic acid esters, risk evaluation and occurrence |
doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová |
Eva Kleinová |
Optické isomery chlorpropanolů |
Optical isomers of chloropropanols |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Iva Klimešová |
Sledování složení brambor z alternativních zemědělských systémů |
Monitoring of potato composition from alternative agricultural systems |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Alexandra Kostinová |
Sledování biologicky aktivních látek v semeni lnu |
Monitoring of biologically active compounds in linseed |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Josef Kubeš |
Příprava vzorku pro stanovení arsenu v potravináchv |
Sample preparation procedures for arsenic determination in food |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
Naděžda Kudrnová |
Vlastnosti topinamburů |
Properties of Jerusalem artichokes |
Ing. František Pudil, CSc. |
Darina Lanková |
Ryba - bioindikátor znečistění životního prostředí |
Fish-bioindicator of environmental pollution |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Petra Linhartová |
Rostlinné steroidy - volné a vázané formy |
Plant steroids-free and bound forms |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Hana Lukešová |
Antioxidační aktivita cibulových zelenin |
Antioxidative properties of Allium vegetables |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Ivana Maloušková |
Bez černý jako zdroj zdraví prospěšných látek |
Elderberry bush as a source of health beneficial compounds |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Stanislav Máša |
Těkavé látky vznikající při oxidaci lipidů |
Volatile compounds formed by lipid oxidation |
Ing. Dobromila Leitnerová |
Eliška Moravcová |
Akrylamid - potravinový karcinogen: výskyt a možnosti snížení tvorby |
Acrylamide-food carcinogen: occurrence and possible mitigation |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jaroslav Němeček |
Vliv teploty na účinnost antioxidantů |
Influence of temperature on efficiency of antioxidants |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Hana Novotná |
Výskyt a metody stanovení rutinu v potravinách |
Occurrence and methods for the determination of rutin in foods |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Lucie Papírníková |
Aktuální směry výzkumu v oblasti výživy člověka |
Current trends in human nutrition research |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Iva Roubíčková |
Netradiční tuky a oleje |
Unconventional fats and oils |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Michaela Smolková |
Antioxidační aktivita vybraných karotenoidů |
Antioxidative activity of selected antioxidants |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Ivana Sosnovcová |
Osud mykotoxinů v potravních řetězcích |
Fate of mycotoxins in food chain |
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
Aneta Šafaříková |
Metody analýzy fenolových látek |
Methods for phenolic compounds analysis |
doc. Dr. Ing. Jan Poustka |
Kateřina Šatrová |
Složení mastných kyselin tuků mražených krémů a výrobků rychlého občerstvení |
Fatty acid composition of ice creams and fast foods |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Hana Šimmerová |
Význam piva v lidské výživě |
The importance of beer in human nutrition |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
Martina Vojtíšková |
Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných plodin |
Quality of ecologically and conventionally grown crops |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Lucie Zdráhalová |
Med - strategie určení původu, odhalení falšování |
Honey - strategies for origin determination, adulteration detection |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Jana Zikmundová |
Olivový olej-markery kvality a autenticity |
Olive oil-markers of quality and authenticity |
doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |