Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Bakalářské studium → Přehled bakalářských prací obhájených na ústavu od roku 2007/2008 → CHPA- přehled bakalářských prací

Bakalářské práce - obor Chemie a analýza potravin

 

2022/20232021/2022 2020/2021 |2019/2020 | 2018/20192017/2018 | 2016/2017 2015/2016 | 2014/2015 | 2013/2014  | 2012/2013  | 2011/2012  | 2010/2011  | 2009/2010  | 2008/2009  | 2007/2008  | 

2022/2023

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Hádek Jiř Výskyt mykotoxinů v pivních speciálech  Occurrence of mycotoxins in special beers  doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Kučera Petr Komplexní hodnocení bioaktivních látek v konopných čajích Comprehensive assessment of bioactive compounds in cannabis-based teas prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Stará Lucie Hodnocení kvality zeleninových lupínků na českém trhu Quality assessment of vegetable crisps on the Czech market Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.
Šebestíková Anna Nutriční a senzorické hodnocení rybích sendvičů na českém trhu  Nutritional and sensory evaluation of fish sandwiches on the Czech market  doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Šimková Martina Vývoj a validace chromatografické metody pro detekci aditiv plastů ve vzorcích půdy Development and validation of a chromatographic method to detect plastic additives in soil samples  Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.
Šimůnková Barbora Vitamíny v nápojích a jejich stabilita v průběhu skladování   Vitamins in beverages and their stability during storage Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Švecová Lada Mykotoxiny v obilovinách a vliv tepelného ošetření během zpracování  Mycotoxins in cereals and influence of thermal treatment during processing Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Wünsche Karel Využití kapalinové chromatografie s hmotnostně spektrometrickou detekcí pro ověření autenticity šafránu  The usage of liquid chromatography with mass spectrometric detection to verify the authentication of saffron Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

2021/2022

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Bursová Kateřina Mykotoxiny v bezlepkových potravinách z českého trhu   Mycotoxins in gluten-free food from the Czech market  Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Egrová Denisa  Možnosti dekontaminace mykotoxinů v cereáliích  Possibilities of decontamination of mycotoxins in cereals  doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Freyová Michaela   Sledování chlorovaných parafínů ve vybraných potravinách  Monitoring of chlorinated paraffins in selected food commodities  prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Jachimová Veronika  Hodnocení bezpečnosti a kvality smažených bramborových produktů ze stánkového prodeje  Safety and quality assessment of fried potato products from stall sales  Ing. Beverly Bělková, Ph.D.
Kopecká Zuzana  Stanovení vitaminu D2 v houbách  Determination of vitamin D2 in mushrooms  Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Mimrová Kamila   Změny biologicky aktivních látek při skladování a zpracování zeleniny  Changes in biologically active compounds during storage and processing of vegetables  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Pacnerová Eva  Využití senzorické analýzy při hodnocení textury potravin   Use of sensory analysis in the evaluation of food texture  Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.
Pospíšil Ondřej  Faktory ovlivňující kvalitu jedlého hmyzu  Factors impacting the quality of edible insects  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Průšová Linda  Sledování rizikových hydroxyanthracenů v potravinách a doplňcích stravy obsahujících aloe  Screening of toxic hydroxyanthracenes in foods and dietary supplements containing aloe  Ing. Vít Kosek, Ph.D.
Pšenáková Monika Monitoring opiových alkaloidů v máku z české tržní sítě  Monitoring of opium alkaloids in poppy seeds available on the Czech market  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Rajmicová Lucie  Nutriční a senzorické hodnocení rostlinných pomazánek na bázi skořápkových plodů  Nutritional and sensory evaluation of vegetable spreads based on the nuts  doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Šimánková Anna  Stanovení minerálních látek v pivu  Determination of mineral elements in beer  prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Špačková Zuzana  Analýza perfluoralkylovaných sloučenin v potravinách   Analysis of perfluoroalkylated substances in food  Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Tobiška Vít  Reaktivní karbonylové sloučeniny vznikající z oligosacharidů  Reactive carbonyl compounds derived from oligosaccharides  doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Tomiška František  Monitoring obsahu chlorátu a perchlorátu v mléce a mléčných výrobcích  Monitoring of chlorate and perchlorate content in milk and dairy products  Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Vavřinec Jiří  Autentikace rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie ve střední oblasti  Authentication of plant oils using mid-infrared spectrometry  prof. Dr. Ing. Jan Poustka

2020/2021

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Alexová Markéta Hodnocení přítomnosti antinutričních látek v pivu Assessment of the presence of antinutritional substances in beer doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Bartáková Michaela Nutriční a senzorické hodnocení sójových a dalších rostlinných nápojů jako alternativ mléka Nutritional and sensory evaluation of soy and other vegetable drinks as alternatives to milk doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Bejčková Klára Hodnocení bezpečnosti netradičních zdrojů potravin Assessment of safety of novel food sources Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. 
Bílová Barbora Vznik nežádoucích senzoricky aktivních látek během procesu smažení  The formation of undesirable sensory active substances during the frying process Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.
Bočková Tereza Stanovení pesticidů v olejnatých semenech pomocí plynové chromatografie s tandemovou hmotnostní spektrometrií  Determination of pesticides in oil seeds by gas chromatography with tandem mass spectrometry Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Fričová Karolína  Výskyt mykotoxinů ve fermentovaných potravinách z českého trhu Occurrence of mycotoxins in fermented foods from the Czech market Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Gurovičová Anna  Analýza organohalogenovaných kontaminantů v mateřském mléce The analysis of perfluoroalkylated pollutants in breast milk Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Havlanová Eliška Kritické zhodnocení kvality biopotravin Critical assessment of bioproducts quality prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
iříčková Jana Rušivé vlivy matrice při stanovení chromu a niklu v biologických vzorcích technikou ICP-MS Matrix-induced interferences in ICP-MS determination of chromium and nickel in biological samples prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Jurášková Veronika  Mikroplasty jako zdroj expozice různým kontaminantům Microoplastics - source of human exposure to various contaminants prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Kalinová Veronika  Sledování obsahu fytokanabinoidů v konopí a konopných produktech Monitoring of phytocannabinoids in cannabis and cannabis-based products Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
Kiezler Michael  Stanovení metabolitů polárních pesticidů ve vybraných potravinách Determination of polar pesticides metabolites in selected food commodities Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Kollárová Adéla  Výskyt perfluoralkylovaných sloučenin ve vodě The occurrence of perfluoroalkylated substances in water Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Ludvíčková Eva Sledování výskytu aflatoxinů v různých druzích ořechů pomocí techniky SFC-HRMS Monitoring of the occurrence of aflatoxins in various nut species by SFC-HRMS technique Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Mačurová Kateřina Vnímání slané chuti u pekárenských výrobků  Perception of salty taste in bakery products doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Malá Kateřina  Hodnocení kvality sladovnického ječmene a sladu z pohledu kontaminace mykotoxiny Quality assessment of malting barley and malt from the viewpoint of mycotoxins contamination  doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Nguyenová Chi Mai  Analýza ovocných destilátů pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií Analysis of fruit spirits by gas chromatography coupled to mass spectrometry Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Pírová Hana  Monitorování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení Monitoring of 3-MCPD esters and glycidyl esters in vegetable fats and oils intended for baking and frying Ing. Beverly Bělková, Ph.D.
Pitrová Michaela Cílový screening přídatných látek v potravinách Target screening of food additives doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Prokopová Barbora Hodnocení stability rostlinných olejů pomocí infračervené spektrometrie Stability evaluation of plant oils using infrared spectrometry prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Reitšpiesová  Jana Nutriční a senzorická hodnota rostlinných pomazánek Nutritional and sensory value of plant spreads doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Sýkorová Aneta  Zhodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům na základě analýzy mateřského mléka Assessment of human exposure to chlorinated paraffins based on the analysis of human milk prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Šílhartová Gabriela Reformulace receptur vybraných druhů pečiva s přihlédnutím k obsahu soli Reformulation of recipes of selected bakery products with regard to salt content doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Šírová Anna Strategie vedoucí ke snížení obsahu dikarbonylových sloučenin v potravinách Strategies contributing to the reduction of dicarbonyl compounds' content in foods doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Štěpánová Martina  Studium obsahu a stability karotenoidů v rostlinných matricích Study of content and stability of carotenoids in plant matrices doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Velíková Kristýna Využití hmotnostní spektrometrie v analýze biomarkerů fungálních metabolitů Utilization of mass spectrometry for determination of fungal metabolite biomarkers Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Vydrová Radka Vakuové smažení - alternativní technologie pro redukci vzniku akrylamidu v zeleninových lupíncích Vacuum frying - alternative technology for reduction of acrylamide formation in vegetable crisps  Ing. Beverly Bělková, Ph.D.
Znamínko Ondřej  Stanovení pesticidů metodou superkritické fluidní chromatografie v olejnatých plodech a semenech Determination of pesticides by supercritical fluid chromatography in fatty food commodities Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

 

2019/2020

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Bartáková Michaela Nutriční a senzorické hodnocení sójových a dalších rostlinných nápojů nabízených jako alternativ mléka Nutritional and sensory evaluation of soy and other vegetable drinks offered as alternatives to milk Marek Doležal, doc. Dr. Ing.
Bártová Hana Studium markerů expozice člověka organofosfátovým retardérům hoření Study of human exposure to organophosphate flame retardants Darina Lanková, Ing., Ph.D.
Beránková Lucie Komplexní hodnocení kvality kávy pomocí metody ´otisků prstů´ Comprehensive assessment of coffee quality by means of   fingerprinting method Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Brabcová Michaela Citlivost hodnotitelů ke kovové chuti zinečnatých solí Sensitivity of assessors to metallic taste of zinc salts Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing.
Flodr Jan Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci přírodních ovocných šťáv Application of infrared spectrometry for the characterization of natural fruit juices Jan Poustka, prof. Dr. Ing.
Hanuš Antonín Kinetika degradace MCPD esterů mastných kyselin v rostlinných olejích Kinetics of degradation of MCPD esters of fatty acids in vegetable oils Marek Doležal, doc. Dr. Ing.
Harting Michael Odhalování falšování potravin pomocí metody ´otisků prstů´ Detection of food fraud by means of ´fingerprinting´ method Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Hrubý Petr Chemická bezpečnost plodu révy vinné (Vitis vinifera) a produktů z nich Chemical safety of Vitis vinifera fruits and products thereof Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D.
Juziková Magdalena Kontrola kvality sladu a piva z hlediska přítomnosti potenciálních kontaminantů Quality control of malt and beer in terms of the presence of potential contaminants Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D.
Kopecká Eliška Hodnocení expozice člověka polycyklickým aromatickým uhlovodíkům na základě analýzy biomarkerů Assessment of human exposure to polycyclic aromatic hydrocarbons based on biomarkers analysis Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Kostková Tereza Validace metody pro stanovení přídatných látek v potravinách Validation of the method for determination of additives in food Věra Schulzová, doc. Dr. Ing.
Kostlán Jan Screening residuí pesticidů a jejich metabolitů v pitné vodě a nápojích Screening of pesticide residues and their metabolites in drinking water and soft drinks Vladimír Kocourek, prof. Ing., CSc.
Křížová Diana Hodnocení profilů bioaktivních sloučenin v produktech na bázi Cannabis Assessment of bioactive compound profile in in Cannabis based products Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Lacinová Alexandra Komplexní hodnocení kvality a autenticity rostlinných olejů Comprehensive assessment of plant oils quality and authenticity Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Landová Ludmila Stanovení obsahu mastných kyselin v doplňcích stravy Determination of fatty acid content in food supplements Jana Kohoutková, Ing., Ph.D.
Leová Huong Thu Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí Effect of sulfur dioxide on the transformation of sugars and other carbonyl compounds in non-enzymatic browning reactions Karel Cejpek, doc. Dr. Ing.
Ludvíčková Eva Sledování výskytu aflatoxinů v různých druzích ořechů pomocí techniky SFC-HRMS Monitoring of the occurrence of aflatoxins in various nut species by SFC-HRMS technique Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D.
Myslivcová (Šedivá) Sára Mateřské mléko - bioindikátor expozice nových skupin persistentním organickým polutantům Breast milk - bioindicator of exposure to new groups of persistent organic pollutants Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Pavlová Kateřina Hodnocení bezpečnosti a kvality potravin ošetřených sterilační technologií - Pulzním elektrickým polem Assessment of safety and quality of foods treated with sterilization technology Pulsed Electric Field Beverly Bělková, Ing., Ph.D.
Pokorná Hana Obsah arsenu v rýži a ve výrobcích z rýže Arsenic content in rice and rice based products Richard Koplík, prof. Dr. Ing.
Průšová Anna Procesní kontaminanty v potravinách určených pro ´zdravou´ výživu Processing contaminants in food intended for ´healthy´ lifestyle  Beverly Bělková, Ing., Ph.D.
Schreibmeierová Michaela Sledování stability přidaných biologicky aktivních látek v potravinách a doplňcích stravy Monitoring the stability of added biologically active compounds in foods and food supplements Věra Schulzová, doc. Dr. Ing.
Sirotková Kamila Využití techniky GC-HRMS pro stanovení terpenů ve výrobcích na bázi konopí Application of a GC-HRMS technique for determination of terpenes in cannabis products Michal Stupák, Ing., Ph.D.
Šatra Erik Strategie průkazu minerálních olejů v potravinách Detection strategy of mineral oil hydrocarbons in food Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Šilhartová Gabriela Reformulace receptur vybraných druhů pečiva s přihlédnutím k obsahu soli Reformulation of recipes of selected bakery products with regard to salt content. Jan Pánek, doc. Ing., CSc.
Šteidl Martin Korelace senzorického a analytického profilu těkavých látek ovocných destilátů Correlation of sensory and analytical profile of volatiles of fruit distillates Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D.
Trepková Martina Optimalizace metody pro stanovení glyfosátu v nápojích Optimization of the method for glyphosate determination in beverages Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D.
Vedrová Tereza Chemická bezpečnost snídaňových cereálií související s kontaminací mykotoxiny Chemical safety of breakfast cereals related to mycotoxin contamination Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D.
Zedníková Markéta Vliv technologického zpracování potravin na obsah hydrofilních vitamínů Influence of technological processing of food on hydrophilic vitamins content Lucie Drábová, Ing., Ph.D.
Zimmerová Kateřina Analýza perfluoralkylovaných sloučenin ve vzorcích z životního prostředí Analysis of perfluoroalkylated compounds in environmental samples Darina Lanková, Ing., Ph.D.

2018/2019

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Adam Behner Vliv agrotechnických praktik na výskyt mykotoxinů v plodech vinné révy Influence of agrotechnical practices on the occurrence of mycotoxins in grapes Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D.
Dagmar Beránková Využití profilů těkavých sloučenin pro autentikaci potravin a nápojů The use of volatiles profile for authentication of foods and beverages Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Kristýna Caltová Robustnost spektrometrického stanovení železa, manganu, mědi a zinku v potravinách ve vztahu k podmínkám měření Ruggedness of spectrometric determination of iron, manganese, copper and zinc in food related to measurement conditions Richard Koplík, prof. Dr. Ing.
Polina Cherepanova Lze využít produkty Maillardovy reakce jako indikátory tepelného ošetření biologických materiálů? Can Maillard reaction products be used as the markers of heat treatment in biological materials? Karel Cejpek, doc. Dr. Ing.
Helena Černá Nutriční a senzorické hodnocení potravin určených pro sportovní výživu Nutritional and sensory evaluation of foods intended for sports nutrition Marek Doležal, doc. Dr. Ing.
Michaela Dudová Bezpečnost bezlepkových potravin z pohledu výskytu mykotoxinů The safety of gluten-free foods from the perspective of mycotoxins occurrence Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D.
Michaela Dvořáková Vliv chemické struktury vonných a chuťových látek na organoleptické vlastnosti potravin The influence of the chemical structure of fragrances and flavors on organoleptic properties Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing.
Adéla Elterleinová Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení reziduí pesticidů v ovoci a zelenině Application of gas chromatography coupled with mass spectrometry for the determination of pesticide residues in plant materials Lucie Drábová, Ing., Ph.D.
Jana Halamová Hodnocení kvality kakaových bobů a čokolády na základě fenolických látek Quality evaluation of cocoa beans and chocolate based on phenolic compounds Monika Tomaniová, Ing., Ph.D.
Eva Hasíková Stanovení reziduí silně polárních pesticidů v ovoci a zelenině Determination of highly polar pesticide residues using LC-MS / MS Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D.
Katsiaryna Hermanovich Nutriční hodnota vybraných rybích výrobků s vyšším obsahem polyenových kyselin a jejich dietologické hodnocení Nutritional value of selected fish products and their dietological evaluation Jan Pánek, doc. Ing., CSc.
Patrik Horna Vliv šetrných zpracovatelských technologií na kvalitu biologicky aktivních látek v produktech rostlinného původu The assessment of mild processing technologies on a product quality Beverly Bělková, Ing., Ph.D.
Alice Hořeňovská Studium oxidačních produktů lipidů vznikajících při tepelném namáhání olejů pomocí superkritické fluidní chromatografie Study of lipids oxidation products produced during thermal processing of oils by supercritical fluid chromatography Vojtěch Hrbek, Ing., Ph.D.
Eva Hromádková Hodnocení kvality a bezpečnosti palmového oleje Assessment of palm oils quality and safety Vladimír Kocourek, prof. Ing., CSc.
Petr Jakeš Validace spektrometrického stanovení hořčíku a vápníku ve vzorcích potravin Validation of spectrometric determination of magnesium and calcium in food samples Richard Koplík, prof. Dr. Ing.
Marie Jouklová Sledování změn biologicky aktivních látek při zpracování zeleniny Monitoring of changes of biologically active compounds during vegetables processing Věra Schulzová, doc. Dr. Ing.
Hana Kerekrétyová Assessment of content of flame retardants in plastic materials Assessment of levels of organic pollutants content in plastic materials Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Anna Kollertová Hodnocení obsahu mastných kyselin v "raw food" produktech Assessment of the of fatty acids content in raw food products Jana Kohoutková, Ing., Ph.D.
Pavla Krčová Stabilita komplexů trojmocného titanu s organickými hydroxykyselinami Stability Ti(III) complexes with organic hydroxy acids František Pudil, Ing., CSc.
Michaela Lakomá Transformace sacharidů v potravinách a její vliv na karbonylový a redoxní status Transformation of saccharides in food and its effect on carbonyl and redox status Karel Cejpek, doc. Dr. Ing.
Lenka Lasoňová Degradace esterů 2-chlorpropan-1,3-diolu v modelových systémech Degradation of 2-chloropropan-1,3-diol esters in model systems Marek Doležal, doc. Dr. Ing.
Gabriela Lebedová Hodnocení oxidační stability rostlinných olejů za podmínek skladování Relation between fats and oils composition and their oxidative stability under storage conditions Zuzana Réblová, doc. Ing., Ph.D.
Sofia Lenskikh Použití softwaru pro statistické zpracování dat v senzorické analýze Application of software for statistical processing of data in sensory analysis Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D.
Dita Leštinová Nelegální praktiky v ekologickém zemědělství – kontrola reziduí pesticidů  Illegal practices in organic farming – inspection of pesticide residues Marie Suchanová, Ing., Ph.D.
Lenka Libenská Stanovení vitaminů v doplňcích stravy Determination of vitamins in food supplements Lucie Drábová, Ing., Ph.D.
Anna Loučková Studie vlivu environmentálních faktorů na vinnou révu The study of impact environmental of factors on a grapevine Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Elisabeth Mandelíková Chlórované parafíny v potravinách s vyšším obsahem tuku Chlorinated paraffins in food with a higher lipid content Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Petr Máslo Sledování vybraných biomarkerů retardéru hoření v biologických vzorcích Monitoring of selected biomarkers of flame retardants in biological samples Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Ondřej Míka Pokroky ve výzkumu tučné a vápenné chuti Advances in research of fatty and calcium taste Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing.
Kateřina Novotná Senzorický profil a preferenční mapování vanilkového aroma Sensory profile and preference mapping of vanilla flavour Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D.
Šárka Pausarová Charakterizace výrobků proteinové výživy pomocí infračervené spektrometrie Characterisation of protein nutrition products using infrared spectrometry Jan Poustka, prof. Dr. Ing.
Jana Petrová Profilová charakterizace doplňků stravy na bázi fosfolipidů pomocí infračervené spektrometrie Profile characterisation of phospholipid-based food supplements using infrared spectrometry Jan Poustka, prof. Dr. Ing.
Blanka Pilátová Mateřské mléko – bioindikátor pro sledování expozice organochlorovaným polutantům Human breast milk - bioindicator for the monitoring exposure to organic pollutants Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D.
Adéla Sedláčková Analýza mykotoxinů v potravinách s vysokým obsahem tuku Determination of mycotoxins in food with a high fat content Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D.
Anastasia Skrynnikova Aplikační možnosti infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci ovocných čajů Application possibilities of infrared spectrometry for profile characterization of fruit teas Jan Poustka, prof. Dr. Ing.
Vít Svatoš Stanovení reziduí pesticidů v koření Determination of pesticide residues in spices Lucie Drábová, Ing., Ph.D.
Petra Šimicová Rezidua pesticidů – markery autenticity potravin Pesticide residues - markers of food authenticity Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc.
Pavla Škodová Senzorické a analytické hodnocení čaje a jeho aroma Sensory and analytical evaluation of tea and its aroma Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing.
Tereza Šoutová Výskyt mykotoxinů v obilninách a cereálních produktech Occurrence of mycotoxins in cereals and cereal based products Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D.
Kristýna Šteflová Nutriční hodnota veganské alternativy celodenních diet a její dietologické hodnocení The nutritional value of the vegan alternative of total-daily diets and its dietological assessment Jan Pánek, doc. Ing., CSc.
Zuzana Švejdová Využití superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro autentikaci kakaa a výrobků na jeho bázi Application of supercritical fluid chromatography coupled to mass spectrometry for the authentication of cocoa and cocoa based products Monika Tomaniová, Ing., Ph.D.
Štěpán Vojáček Stanovení vitaminů skupiny B v dětské výživě Determination of vitamins of group B in baby food Lucie Drábová, Ing., Ph.D.
Tereza Vrbová Změny profilů bioaktivních sloučenin při zpracování mandlí Changes of bioactive compounds profiles during processing of almonds Monika Tomaniová, Ing., Ph.D.
Aneta Walterová Estery MCPD a glycidolu – toxické procesní kontaminanty palmového a dalších rostlinných olejů v čokoládových cukrovinkách MCPD and glycidyl esters - toxic processing contaminants in palm and other plant oils in chocolate confectionery Beverly Bělková, Ing., Ph.D.

2017/2018

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Bačinová Tereza Charakterizace profilu kanabinoidů ve výrobcích na bázi konopí, studium jejich stability Characterization of cannabinoids profile in hemp based products, a study their stability  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Bartoňová Anežka  Analýza kanabinoidů pomocí chromatografických metod  Analysis of cannabinoids using chromatographic methods  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Bauerová Kamila  Využití jednoduchého kvadrupolu pro stanovení aditiv a biologicky aktivních látek   Use of a simple quadrupole for the determination of additives and biologically active compounds  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 
Bechyňská Kamila  Kritické zhodnocení stupně oxidace lipidické složky lidské plazmy ve vztahu k zátěži prostředí organickými kontaminanty  Critical assessment of oxidation degree of lipids in human plasma in relation to environmental burden by organic contaminants  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Brabenec Ondřej  Sledování výskytu toxických alkaloidů v herbálních čajích a doplňcích stravy, studium ´koktejlových´ efektů  Monitoring the presence of toxic alkaloids in herbal teas and dietary supplements, the study of the ´cocktail´ effects  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Černohousová Monika  Výživové hodnocení potravinářských výrobků obsahujících kokosový olej  Nutritional evaluation of food products containing coconut oil  doc. Dr. Ing. Marek Doležal 
Dubská Kateřina   Obsah a chemické formy stopových prvků v luštěninách  Content and chemical forms of trace elements in legumes  prof. Dr. Ing. Richard Koplík 
Elterleinová Adéla Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení reziduí pesticidů v rostlinných materiálech Application of gas chromatography coupled with mass spectrometry for the determination of pesticide residues in plant materials Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Fabianová Viktória Biologicky aktivní látky rakytníku řešetlákového Biologically active substances of sea buckthorn doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Filatova Maria Zhodnocení kvality a autenticity moravských vín na základě záznamů metabolomu Assessment of the quality and authenticity of Moravian wines based on metabolome fingerprints prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Filipi Kateřina Biomarkery expozice populace vybraným skupinám environmentálních kontaminantů Biomarkers of population exposure to selected groups of environmental contaminants doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Fritschová Gabriela Možnosti autentikace moravských vín na základě spektra těkavých sloučenin zaznamenaných technikou GC-MS Possibilities of Moravian wines authentication based on spectra of volatile compounds recorded by GC-MS prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hakenová Martina Stanovení minerálních látek ve vínech Determination of minerals in wine prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Holinková Václava Susan Nutriční hodnota vybraných rybích výrobků a jejich dietologické hodnocení Nutritional value of selected fish products and their dietary assessment doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Hraničková Martina Hodnocení kvality a autenticity čokoládových výrobků Assessment of the quality and authenticity of chocolate based products Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Hronová Kristýna Nově se vyskytující mykotoxiny v potravinách a herbálních doplňcích stravy Emerging mycotoxins in food and herbal food supplements doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Husáková Markéta Změny tokoferolů v trávicím traktu Tocopherol changes in gastrointestinal tract doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Kadlec Václav  Ověření autenticity biopotravin na základě přítomnosti reziduí pesticidů   Authenticity of organic food based on the presence of pesticide residues  Ing. Marie Suchanová, Ph.D. 
Kotrbatá Pavlína  Polycyklické aromatické uhlovodíky markery rizikových technologií při výrobě potravin  Polycyclic aromatic hydrocarbons markers of risk technologies in food production  Ing. Lucie Drábová, Ph.D. 
Kouřimský Tomáš  Estery 3-monochlor- 1,2- propandiolu (3-MCPD) - stanovení  pomocí superkritické fluidní chromatografie  Esters of 3-monochloro- 1,2-propanediol (3-MCPD) – determination using supercritical fluid chromatography  Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. 
Kovandová Tereza  Zhodnocení dietární expozice rizikovým chemickým sloučeninám v rámci biomonitoringu  Evaluation of dietary exposure to hazardous chemical compounds in the context of biomonitoring doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Kuřáková Iveta   Nutriční a senzorické hodnocení sójových a dalších rostlinných nápojů  Nutritional and sensory evaluation of soy and other vegetable drinks  doc. Dr. Ing. Marek Doležal 
Malý Matěj  Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro metabolomické studie  Application of high resolution mass spectrometry for metabolomic studies  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Pavelková Petra   Stanovení celkového luteinu a charakterizace forem jeho výskytu v potravinách a doplňcích stravy  Determination of total lutein and characterization of the forms of its occurrence in food and food supplements  doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 
Pelikovská Michaela  Senzorické hodnocení vlastností sladidla Advantam  Sensory evaluation of properties Advantam sweetener  doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská  
Pešatová Tereza  Nutriční hodnota alternativy celodenních diet s variabilně striktním omezením lepku a její dietologické hodnocení  The nutritional value of an alternative to all-day diets with a variable strict gluten restriction and its dietological assessment  doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Pešková Lucie  Využití techniky SPME pro autentikaci koření  Application of the SPME technique for studying of spices aroma  doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Pravdová Lucie  Nové trendy v přípravě kávy  New trends in coffee preparation  Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. 
Příhodová Hana  Degradace esterů 2-chlorpropan-1,3-diolu v modelových systémech  Degradation of esters of 2-chloropropane-1,3-diol in model systems   Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.
Růžičková Markéta  Nutriční hodnota celodenních diet pro běžnou populaci  The nutritional value of all-day diets for the general population  doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 
Suchopárová Eliška  Analýza metabolitů ftalátů a pesticidů ve vlasech z pohledu potřeb biomonitoringu  Analysis of phthalates and pesticides metabolites from the perspective of the needs of biomonitoring  Ing. Darina Lanková, Ph.D. 
Šebelová Kateřina  Profily opiových alkaloidů v různých odrůdách máku setého (Papaver somniferum L.), možnosti autentikace odrůdy či původu  Profiles of opium alkaloids in different varieties of opium poppy (Papaver somniferum L.), possibilities of authentication of variety and origin  prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Škodová Pavla  Senzorické hodnocení čaje a aroma pomocí GC-MS  Sensory evaluation of tea and flavour with GC-MS  doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská  
Šudrychová Klaudie Sledování spektra mastných kyselin a jejich změn v potravinách a přírodních produktech Monitoring of fatty acids spectrum and their changes in food and natural products Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.
Šulcová Elena Hladiny vybraných organohalogenovaných kontaminantů v biologických matricích jako ukazatele environmentální zátěže Levels of selected organohalogenated contaminants in biological matrices as indicators of environmental exposure Ing. Darina Lanková, Ph.D.
Švejdová Zuzana Využití superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro autentikaci kakaa a výrobků na jeho bázi Application of supercritical fluid chromatography hyphenated to mass spectrometry for authentication cocoa and cocoa based products Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Táborský Ondřej Aplikace infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci potravinářských výrobků Application of infrared spectrometry for profile characterization of food products prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Turnerová Denisa Chlorované parafiny v potravinách Chlorinated paraffins in food doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Zadražilová Barbora Biologicky aktivní látky různých odrůd máku setého (Papaver somniferum L.) Biologically active compounds in poppy seed varieties (Papaver somniferum L.) prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Ziegelbauerová Alena  Inhibice tvorby reaktivních karbonylových sloučenin během zpracování potravin  Inhibition of reactive carbonyl compounds’ formation during food processing  doc. Dr. Ing. Karel Cejpek 
Zrníková Lenka  Sledování organických polutantů v rybách - odhad dietárního příjmu  Monitoring of organic pollutants in fish – estimation of dietary exposure  doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 

2016/2017

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Černá Nikol Stanovení reziduí pesticidů v potravinách živočišného původu Determination of pesticide residues in food of animal origin Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Durkačová Nikola Možnosti charakterizace potravin pomocí profilových infračervených spekter Possibilities of food characterization using infrared spectra profiling prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Eichlerová Eliška Vztah mezi složením tuků a olejů a jejich oxidační stabilitou za různých podmínek Relations between fats and oils composition and their oxidative stability under diverse conditions doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Eisová Aneta Rezidua pesticidů v hroznech z révy vinné Pesticide residues in grapes Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Glushchenko Mariya Bezpečnost dětské výživy z pohledu výskytu mykotoxinů Baby food safety from the perspective of myxotoxin occurrence doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Guskova Mariya Falšování lihovin, metody autentikace Adulteration of spirits, authentication methods prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hnátková Anna Alternáriové mykotoxiny v zelenině a produktech Alternaria mycotoxins in vegetables and products doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Horáčková Lucie Rezidua antibiotik v životním prostředí Antibiotic residues in the environment doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Jánská Anna Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci a autentikaci potravin Application of infrared spectroscopy for the food characterization and autentication prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Klinská Tereza Hodnocení kvality a autenticity konopných olejů Assessment of quality and authenticity of hampseed oil prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Kohutiar Matěj Reaktivita oxidačních produktů lipidů Reactivity of lipid oxidation products doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Kolářová Michaela Prvkové složení minerálních vod Elemental composition of mineral waters prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Kosová Michaela Nové perluoroalkylované sloučeniny v prostředí člověka Novel perfluroalkylated substrances in human environment doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Koval Daniel Hodnocení kvality českého máku Quality assessment of Czech poppy prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Kučerová Tereza Kontrola kvality doplňků stravy na bázi kolagenu Quality control of collagen based food supplements doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Kuna Michal Potenciální deficience n-3 polyenových kyselin ve výživě naší populace a její možné negativní zdravotní důsledky Possible nutritional deficiency of n-3 polyunsaturated fatty acids in our population and corresponding negative health consequences doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Lazárek Michal Biologicky aktivní složky Ostropestřce mariánského (Silybum marianum) Biologically active components of milk thistle (Silybum marianum) doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Nguyen Thi Hang Mykotoxiny v kakaových bobech a produktech jejich zpracování Mycotoxins in cocoa beans and products of their processing doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Olšaníková Kristýna Genderové rozdíly ve vnímání aroma Gender differences in flavour perception doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Petříčková Dora Příjem smažených potravin The intake of fried foods doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Peukertová Petra Tetrahydrokannabinol (THC) v konopí setém (Cannabis sativa) Tetrahydrocannabinol (THC) in hemp (Cannabis sativa) prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Pískačová Martina Hodnocení biologicky aktivních látek ve vybraných rostlinných olejích Assessment of biologically active substances in selected vegetable oils Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Podestátová Michaela Falšování výrobků na bázi ovoce, metody autentikace Adulteration of fruit based products, methods of authentication prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Růžičková Eliška Využitelnost živin u vybraných typů alternativní výživy Nutrients availability within selected types of alternative nutrition doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Sabacká Petra Ověření autenticity biovín Verification of organic wines authenticity Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Srovnal Jan Aplikace evaporative light scattering detektoru (ELSD) pro stanovení sacharidů Application of evaporative light scattering detector (ELSD) in carbohydrate determination doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Steinwirthová Petra Reaktivní dikarbonylové sloučeniny v potravinách Reactive dicarbonyl compounds in food doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Šťastný Jan Opiové alkaloidy v semenech máku setého (Papaver somniferum L.) Opium alkaloids in poppy seeds (Papaver somniferum L.) prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Tomanová Viktorie Plynově chromatografické profily různých genotypů konopí setého (Cannabis sativa L.) Gas chromatographic profiles of various genotypes of hemp (Cannabis sativa L.) prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Vágenknechtová Pavlína Výskyt reziduí pesticidů v zelených čajích Occurrence of pesticide residues in green tea Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Valentiková Kateřina Metody autentikace vín různého botanického původu Methods for authentication of wines of different botanical origin Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Zemanová Zuzana Tropanové alkaloidy v bezlepkových potravinách Tropane alkaloids in gluten-free foods doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

  

2015/2016

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Bumbová Aneta Optimalizace záznamů profilů lipidů v různých typech biologických materiálů Optimization of lipid profiles in various biological materials prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Červenková Kamila Fytoestrogeny v potravních doplňcích Phytoestrogens in food supplements doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Durkačová Nikola   Metody charakterizace profilů těkavých látek různých druhů masa Methods for characterization of profiles of volatile compounds in various kinds of meat prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Dušičková Barbora Alternariové mykotoxiny ve výrobcích z rajčat Alternaria mycotoxins in tomato based products Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Fleglová Anna Nová sladidla a jejich senzorické vlastnosti New sweeteners and their sensory properties doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Hájková Dana Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích Application of gas chromatography coupled with mass spectrometry for the screening of pesticide residues in food supplements Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Hrůšová Petra Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin The losses of tocopherols during culinary food processing doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Chytilová Lucie Sledování stability esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu a glycidyl esterů při výrobě potravin Monitoring the stability of esters of 3-chloropropane-1,2-diol and glycidyl esters in food production prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Jeřábková Miroslava ´Nové´ organické kontaminanty v potravinách ´Novel´ contaminants in food doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Joachimsthalová Ingrid Vliv vybraných aromat na vnímání chuti The effects of selected aroma on taste perception doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Krátký František Hodnocení kvality potravin na základě ´fingerprintů´ získaných pomocí techniky LC-MS Food quality evaluation based on ´fingerprints´ obtained by LC-MS technique Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Kuna Michal  Potenciální deficience n-3 polyenových kyselin ve výživě naší populace a její možné negativní zdravotní důsledky Possible nutritional deficiency of n-3 polyunsaturated fatty acids in our population and corresponding negative health consequences doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Líbenková Markéta Využití naklíčených luštěnin při přípravě pokrmů The use of germinated legumes in food preparation prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Nohynková Klára Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích Content of trans-unsaturated fatty acids in selected food products

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Patáková Petra Hodnocení kvality plodin z různých pěstebních systémů Evaluation of the quality of crops from different production systems doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Pávková Tereza Minerální látky v semenech máku setého Mineral elements in poppy-seeds prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Podskalská Tereza Mikrořasy jako zdroj omega-3 mastných kyselin Microalgae as a source of omega-3 fatty acids

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Procházková Kamila Využití plynové chromatografie ve spojení s tandemovou vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií při hodnocení emisí těkavých látek do prostředí Application of gas chromatography coupled with tandem high resolution mass spectrometry for the evaluation of the volatile emissions into the environment doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Průšová Nela Chemická bezpečnost tukové složky smažených výrobků Chemical safety of food component of fried foodstuffs prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Pupáková Dominika Detekce falšování alkoholických nápojů pomocí plynové chromatografie Detection of alcoholic beverages adulteration by gas chromatography prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Richterová Kamila Mykotoxiny v dětské výživě Mycotoxins in baby food Ing. Marta Václavíková, Ph.D.
Růžičková Eliška Využitelnost živin u vybraných typů alternativní výživy Nutrients availability within selected types of alternative nutrition doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Sihlovcová Michaela Výskyt reziduí pesticidů v citrusových plodech Occurrence of pesticide residues in citrus fruit Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Slavíčková Patricie Hodnocení autenticity masných výrobků Authenticity assessment of meat products prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Suchá Jitka Hodnocení frakcí přírodních extraktů s využitím strategie ´fingerprintů´ Assessment of the fractions of natural extracts using s fingerprinting strategy Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Tamášová Radka Hodnocení látek uvolňovaných do potravin z kontaktních materiálů The assessment of substances released to food from contact materials doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Tomanová Viktorie   Plynově chromatografické profily různých genotypů konopí setého (Cannabis sativa L.) Gas chromatographic profiles of various genotypes of Cannabis sativa L. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Tomáško Jakub Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) Isolation of emissions from food packaging by the solid phase microextraction technique doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Vondrášková Veronika Kritické zhodnocení hladin polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) v různých typech doplňků stravy Critical evaluation of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) levels in different types of food supplements Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Vrabčeková Soňa   Příjem smažených potravin The intake of fried foods doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Vrzalová Jana Charakterizace potravin a doplňků stravy pomocí infračervené spektroskopie Characterization of food and food supplements using infrared spectroscopy prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Hasalíková Eva Stabilita vybraných tuků a olejů za různých podmínek Stability of selected fats and oils under various conditions doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Šťastná Hana Sekundární produkty oxidace lipidů v reakcích neenzymového hnědnutí Secondary products of lipid oxidation in nonenzymic browning reactions doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

 

2014/2015

Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP
Báčová Kateřina Polycyklické aromatické uhlovodíky v mateřském mléce jako expoziční markery Polycyclic aromatic hydrocarbons in breast milk as exposure markers doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Benediktová Nikola Hodnocení nutriční hodnoty jedlých hub Nutrition values of edible mushrooms Ing. František Pudil, CSc.
Černá Lucie Zhodnocení efektivity fungicidního ošetření na základě hladin mykotoxinů v plodinách Assessment of fungicide treatment effectiveness based on mycotoxin levels in crops Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Debřičková Anna Strategie izolace biologicky aktivních látek z mikroorganismů a rostlin Strategy for isolation of biologically active compounds from microorganisms and plants Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Formánková Kateřina Redoxní vlastnosti složek brukvovitých a cibulovitých zelenin Redox properties of the components of brassicaceous and alliaceous vegetables doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Gabríková Michaela Senzorické vlastnosti vybraných druhů zeleniny Sensory properties of selected vegetable species doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Gavlasová Dominika Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci cereálií Application of infrared spectrometry for characterization of cereals prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Holovatska Nataliya Senzorické hodnocení pekařských výrobků Sensory evaluation of bakery products doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Johanidesová Aneta Prooxidační a antioxidační kapacita smažených potravin Prooxidant and antioxidant capacity of fried foods doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Kadlecová Eliška Metodika senzorického hodnocení masných výrobků Methodology for sensory evaluation of meat products doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Kubošková Zuzana Kritické zhodnocení výskytu reziduí pesticidů v čaji Critical assessment of pesticide residues occurrence in tea Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Kuča Michael Hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti alkoholických nápojů Assessment of quality, authenticity and safety of alcoholic beverages prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Kuchařová Iveta Kontrola reziduí pesticidů v bio-produktech Control of pesticide residues in bio-products Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Kuralová Martina Procesní kontaminanty v cereálních výrobcích Process contaminants in coral-based products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Matějcová Tereza Karbonylové sloučeniny vznikající při oxidaci lipidů Carbonyl compounds arising from lipid oxidation doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Navrátilová Klára Moderní instrumentální metody pro charakterizaci a autentikaci fytofarmak Modern instrumental methods for phytochemicals characterization and authentication prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Nenáhlová Petra Přírodní kontaminanty v bylinných doplňcích stravy Natural contaminants of herbal dietary supplements Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Nořinská Kateřina Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin Solid phase microextraction - an optimal technique for food aroma profiling doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Orosová Alena Vliv zpracování zeleniny na biologicky aktivní složky The influence of vegetable processing on biologically active components doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Pláničková Tereza Hmotnostní spektrometrie pro kontrolu kontaminace cereálních výrobků Mass spectrometry in control of cereal-based products Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Smutná Šarlota Degradace esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu a glycidyl esterů v modelových systémech Degradation of 3-chloropropane-1,2-diol esters and glycidyl esters in model systems doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Svoboda Jan Sloučeniny fosforu v potravinách a stravě Phosphorus compounds in food and diet prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Štěpová Šárka Složení méně běžných tuků a olejů a jejich výživové hodnocení Composition of less common fats and oils and their nutritional evaluation prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Vincíková Anna Mořské plody: dietární zdroj fluorovaných kontaminantů? Sea food: a dietary source of fluorinated contaminants? doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

2013/2014

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Beneš František

Biologicky aktivní látky v konopí a konopných produktech

Biologically active compounds in cannabis and hemp products

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Červený Josef

Nové strategie pro sledování organických polutantů v biologických matricích

New strategies for monitoring of organic pollutants in biological matrices

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Gramblička Tomáš

Hodnocení dietární expozice kontaminanty na základě analýzy tukové tkáně

Assessment of dietary exposure to contaminants based on analysis of adipose tissue

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Hubálková Šárka

Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie při studiu zdrojů expozice člověka enviromentálním kontaminantům

High resolution mass spectrometry in the analysis of human exposure sources to environmental contaminants

Ing. Marie Suchanová, Ph.D.

Junková Jiřina

Terpeny a terpenoidy- primární vonné látky potravin

Terpenes and terpenoids- primary flavour compounds of food

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Knitlová Pavlína

Vliv fenolových antioxidantů na oxidační a karbonylový stres

Effect of phenolic antioxidants on oxidative and carbonyl stress

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

Koníčková Hana

Polycyklické aromatické uhlovodíky v doplňcích stravy

Polycyclic aromatic hydrocarbons in food supplements

Ing. Lucie Drábová, Ph.D.

Matějková Lucie

Metodika senzorického hodnocení mléčných výrobků

Sensory methods for evaluation of dairy products

doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská

Mezlíková Martina

Výskyt pesticidů v bylinných čajích

Occurrence of pesticides in herbal teas

Ing. Lucie Drábová, Ph.D.

Nováková Karla

Kvalita zeleniny pěstované v systémech konvenční, integrované a ekologické produkce

The quality of vegetables grown in conventional, integrated and organic production systems

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Oliveriusová Petra

Omega-3 mastné kyseliny v řetězci krmivo - drůbež; hodnocení stability produktů

Omega fatty acids in the chain feed - poultry; assessment of product stability

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Radovská Veronika

Metody využívané při hodnocení kvality potravin se zaměřením na off-flavour

Methods used to evaluate food quality with focus on off-flavour

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

Řičařová Michaela

Inovativní postupy pro odhalování falšování koření

Novel strategies for the detection of spices adulteration

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Vejdovská Kamila Karolína

Příjem smažených potravin

Intake of fried foods

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Vomáčková Marie

Fosfor a stopové prvky v obilovinách

Phosphorus and trace elements in cereals

prof. Dr. Ing. Richard Koplík

Vrobelová Michaela

Charakterizace česneku (Allium sativum) pomocí hmotnostní spektrometrie

Mass spectrometry as a tool for characterization of vegetable of genus Allium

Ing. Vojtěch Hrbek

Zouzalová Barbora

Analýza původu rostlinných tuků a olejů

Analysis of plant fats and oils origin

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

 

2012/2013

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Karolina Bazalková

Faktory ovlivňující tvorbu esterů MCPD a glycidolu

Factors influencing formation of MCPD esters and glycidols

Ing. Eliška Čížková

Miroslava Bodrinová

Současný sortiment a vlastnosti pěstovaných jedlých hub

Current assortment and properties of the cultivated edible mushrooms

Ing. František Pudil, CSc.

Štěpán Czornyj

Obsah soli ve smažených potravinách a rizika z toho plynoucí

Content of salt in fried foods and related risks

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Helena Čápová

Sledování změn při tepelném zpracování potravin profilovými metodami

Monitoring of changes during heat processing of foodstuffs by profiling methods

Ing. Beverly Bělková

Jiří Čermák

Autentikace šafránu

Saffron authentication

Ing. Hana Novotná

Kamila Dropková

Ekologické zemědělství z pohledu výskytu mykotoxinů

Organic farming in terms of occurrence of mycotoxins

Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Eva Forejtová

Izolace fosfolipidů z přírodních materiálů

Isolation of phospholipids from natural materials

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Veronika Fraiová

Vliv pražení kakaových bobů na tvorbu vybraných procesních kontaminantů

Effect of cocoa beans roasting on the formation of selected process contaminants

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Michaela Hálová

Arsen a jeho sloučeniny v potravinách rostlinného původu

Arsenic and its compounds in plant-derived food

prof. Dr. Ing. Richard Koplík

Anna Haubeltová

Příjem smažených potravin v České republice

Intake of fried foods in the Czech Republic

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Anna Homolová

Pyrrolizidinové alkaloidy v bylinných produktech a medu

Pyrrolizidine alkaloids in herbs' products and honey

Ing. Marta Václavíková, Ph.D.

Jana Junghansová

Oxidované steroly v potravinách

Oxidized sterols in food

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Veronika Kortánková

Možnosti využití naklíčených sójových bobů při přípravě pokrmů

Possibilities of utilisation of germinated soya beans in dishes preparation

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Denisa Koštejnová

Rozdílové metody v senzorické analýze

Discrimination methods in sensory analysis

doc. Dr. Ing Zdeňka Panovská

Alžběta Maroušková

Charakterizace přírodních pesticidů z tropické dřeviny

Quassia amara Characterisation of nature pesticides from tropical wood Quassia amara

Ing. Jana Kováčová

Jana Pekárková

Sledování stability rybích tuků

Monitoring of fish oils stability

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Veronika Pekárková

Metody analýzy glukosaminu, chondroitin sulfátu a hyaluronové kyseliny v surovinách a doplňcích stravy

Methods of analysis of glucosamine, chondroitin sulphate and hyaluronic acid in raw materials and food supplements

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

Natalia Rubina

Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin

Tocopherols losses during different cooking procedures

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Dana Schusterová

Residua pesticidů po aplikaci ve skladech potravin a provozech

Pesticide residue after application in food storages and plants

Ing. Jana Kováčová

Kateřina Urbancová

Sledování organohalogenovaných polutantů v mateřském mléce

Monitoring of organohalogenated contaminants in human milk

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Kateřina Zemanová

Antioxidační kapacita nerozpustných složek nápojů

Antioxidant capacity of the insoluble components of beverages

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

2011/2012

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Jana Bihušová

Biologicky aktivní látky nutraceutik

Biologically active compounds in nutraceuticals

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Petra Daťková

Senzorické vnímání palčivé a trpké chuti

Sensory perception of pungent and astringent taste

doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská

Hana Helísková

Mateřské mléko - zdroj organohalogenovaných kontaminantů

Human milk - source of organohalogen contaminants

Ing. Kamila Kalachová

Eliška Humlová

Metabolomika: nová strategie hodnocení kvality a autenticity potravinových surovin a produktů

Metabolomics: A novel strategy for quality and authenticity assessment of raw materials and food products

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.

Renata Jandová

Analýza polyfluorovaných látek technikou LC–MS

Analysis of polyfluorinated componds by LC-MS technique

Ing. Ondřej Lacina, Ph. D.

Hana Málková

Výrobky a diety pro redukci hmotnosti

Food products and diets for weight reduction

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Kateřina Matějková

Estery 3-chlorpropan-1,2-diolu v cereálních výrobcích

Esters of 3-chloropropane-1,2-diol in cereal products

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Marta Medovová

Nové postupy v analýze reziduí pesticidů v potravinách

Novel approaches in the analysis of pesticide residues in foods

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.

Barbora Pohořelá

Sója a výrobky ze sóji - význam ve výživě

Soya and soya products - nutrition importance

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Michaela Škopíková

Biologicky aktivní látky sóji

Biologically active compounds in soya

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Andrea Švarcová

Nové retardéry hoření v potravních řetězcích

New flame retardants in food chains

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Denisa Tanečková

Senzorické vnímání kyselé chuti Sensory perception of acid taste

Sensory perception of acid taste

Dr. Ing. Zdenka Panovská

Pavla Tomanová

Organohalogenované polutanty v mateřském mléce a dětské výživě

Organohalogen pollutants in human milk and baby food

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ivana Vošická

Charakterizace přírodních silic a potravinářských aromat

Characterization of natural essential oils and aromas of food

doc. Dr. Ing. Jan Poustka

Kristýna Weinertová

Porovnání obsahu omega 3 a omega 6 mastných kyselin v obohacených a „normálních“ výrobcích na českém trhu

Comparison of omega-3 and omega -6 fatty acids contents in fortified foods with “normal” foods

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Alena Zachariášová

Mykotoxiny v ovoci a zelenině

Mycotoxins in fruit and vegetable

Ing. Marta Václavíková, Ph.D.

2010/2011

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Monika Bachanová

Nové trendy v analýze organohalogenovaných kontaminantů v potravinách a složkách prostředí

New trends in analysis of organohalogen contaminants in food and environmental compartments

Ing. Ondřej Lacina

Marie Bícová

Procesní kontaminant furan: výskyt, vznik a stanovení v potravinách

Processing contaminant furan: occurrence, formation and analysis in food

doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová

Martina Bouzová

Rezistentní škrob v mlýnských a pekárenských výrobcích

Resistant starch in cereal and bakery products

Ing. Dobromila Leitnerová

Simona Černohorská

Nové procesní kontaminanty v potravinách (- estery glycidolu a další)

New processing contaminants in food (esters of glycidol and others)

Ing. Veronika Bartáčková

Kateřina Hájková

Zhodnocení výskytu mykotoxinů v ječmeni a výrobcích na jeho bázi

Assessment of mycotoxins occurence in barley and products thereof

Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Jakub Hauser

Stanovení karotenoidů ve vaječném žloutku

Determination of carotenoids in egg yolk

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Adéla Hofmanová

Perfluorované sloučeniny - kontaminace potravin a metody stanovení

Perfluorinated compounds - food contamination and methods of determination

doc. Dr. Ing. Jan Poustka

Pavla Honová

Vliv rafinace olejů na tvorbu esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu

Influence of oil refining on formation of 3-chloropropane-1,2-diol esters

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Iva Hospodková

Slaná chuť a její vnímání populací

Salty taste and its perception by population

Dr. Ing. Zdenka Panovská

Kamila Hůrková

Vliv zahušťovadel na vnímání sladké chuti

The influence of thickening agents on the sensory perception of sweet taste

Ing. Kateřina Čmejlová

Monika Jírů

Aromatické látky piva - markery kvality a autenticity

Aroma compounds of beer - markers of quality and authenticity

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.

Blanka Kotková

Oligosacharidy a polysacharidy využitelné mikroflórou tlustého střeva

Carbohydrates utilisable by colon microflora

Ing. Dobromila Leitnerová

Aleš Krmela

Fytoestrogeny v krmivu a biologickém materiálu

Phytoestrogens in feed and biological material

Dr. Ing. Věra Schulzová

Karel Lukš

Phytoestrogens in feed and biological material

Organic nanoparticles in food

Dr. Ing. Věra Schulzová

Petra Munzarová

Autentikace potravin a potravních doplňků

Authentification of food and food supplements

Ing. Lukáš Václavík

Iva Opekarová

Ryby jako zdroj environmentální kontaminantů

Fish as a source of environmental contamiants

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Lucie Papajová

Obsah a složení lipidů v biopotravinách

Content and composition of lipids in organic foods

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Anna Rinágelová

Výskyt esterů glycidolu v potravinách

Occurrence of glycidol esters in foods

Ing. Zuzana Zelinková

Petra Slavíková

Vliv konvenčního a organického pěstování pšenice na hladiny mykotoxinů

Impact of convential and organic growing of wheat on mycotoxin levels

Ing. Marta Václavíková

Šárka Šimková

Antioxidační efekt léčivých rostlin čeledi Asteraceae a Urticaceae

Antioxidant efficiency of medicals plants family Asteraceae and Urticaceae

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Liudmila Tyukalová

Význam jednotlivých potravin z hlediska celkového příjmu antioxidantů

The role of different food groups in the total intake of antioxidants

Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Petr Vodrážka

Zhodnocení výskytu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu

Evaluation of occurrence of pesticide residues in food of plant origin

Ing. Jana Urbanová

Jitka Voldřichová

Výživová doporučení pro dospělé obyvatelstvo

Dietary guidelines for adult population

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Soňa Vytejčková

Vlastnosti a využití kyseliny hyaluronové

Properties and usage of hyaluronic acid

Ing. František Pudil

Jana Zuzánková

Výskyt pesticidů a polycyklických uhlovodíků v rostlinných olejích

Occurence of pesticides and polycyclic aromatic hydrocarbons in vegetable oils

Ing. Lucie Drábová

2009/2010

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Dania Al-Balaa

Antioxidanty ve výživě člověka a jejich příjem

Antioxidants in human nutrition and their intake

Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Veronika Bachanová

Residua pesticidů v ovoci a zelenině – možnosti zlepšení kontroly

Pesticide residues in fruit and vegetable - possibilities of control improvement

Ing. Markéta Hakenová

Ladislava Drgová

Distribuce sirných aminokyselin v česneku

Distribution of sulfur amino acids in garlic

Ing. Jana Horníčková, Ph.D.

Rostislav Drozda

Riziko výskytu pesticidů v léčivých bylinách

Risk of occurrence of pesticide residues in herbs

Ing. Jana Urbanová

Veronika Havelková

Jablka: změny během dozrávání a skladování

Apples: changes during ripening and storage

Ing. Monika Černá

Jana Horáková

Nové postupy v analýze perfluorovaných látek

New approaches in the analysis of perfluorinated compounds

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Jana Kavalírová

Chuťové látky vznikající během přípravy potravin

Taste compounds originated during food processing

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

Kateřina Krausová

Toxické metabolity plísní - mykotoxiny - v obilí a cereálních výrobcích

Toxic metabolites of fungus - mycotoxins - in grains and cereal food

Ing. Alexandra Malachová

Vendula Kuralová

Akrylamid - toxická látka vznikající při tepelném zpracování potravin

Acrylamide - toxic compound formed during heat treatment of foodstuffs

Ing. Veronika Bartáčková

Lucie Nedbalová

Toxické metabolity plísní - mykotoxiny - v dětské výživě

Toxic metabolites of fungal - mycotoxins - in baby food

Ing. Marta Václavíková, Ph.D.

Kateřina Pecháčková

Moderní metody při hodnocení kvality doplňků stravy

Modern methods for the assessment of quality of dietary supplements

Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.

Dagmar Prokopová

Výživová doporučení pro příjem tuků a preference tukových výrobků spotřebiteli

Dietary guidelines for fats and preference of fat products by consumers

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Renata Stehlíková

Ochrana materiálů proti hoření - zdroj kontaminace potravin

Protection of materials against fire - source of environmental contamination

Ing. Kamila Kalachová

Michal Stupák

Polycyklické aromatické uhlovodíky - nebezpečné karcinogeny v potravinách

Polycyclic aromatic hydrocarbons - dangerous food contaminants

Ing. Lucie Drábová

Alžběta Švehlová

Aromatické látky vinné révy a vína - markery kvality a autenticity

Aroma compounds of grapevine and vine - markers of quality and authenticity

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.

Daniel Tarczal

Látky upravující chuť

Substances for modifying the taste

Dr. Ing. Zdeňka Panovská

Petra Verzichová

Nutraceutika a funkční potraviny na bázi esenciálních mastných kyselin

Nutraceuticals and functional foods on the base of essential fatty acids

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Gabriela Vránová

Výskyt bromovaných retardátorů hoření v domácím a pracovním prostředí

Brominated flame retardants in in-door environment

Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Lenka Zemanová

Stabilita tuků a olejů při smažení

Stability of fats and oils during frying

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

2008/2009

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Eva Baňacká

Stanovení antioxidační aktivity v nerozpustných částech potravin

Determination of antioxidant activity in insoluble parts of food

doc. Dr.Ing. Karel Cejpek

Beverly Bělková

Procesní kontaminanty v tepelně zpracovaných potravinách

Processing contaminants in heat treated foodstuffs

doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová

Hana Daňhelová

Hodnocení kvality masných výrobků na základě profilů metabolomu

Metabolomic profiling for the evaluation of meat products quality

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.

Iveta Devátá

Rostlinné oleje na trhu v ČR a jejich hodnocení

Vegetable oils on the Czech market and their evaluation

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Marie Fenclová

Fusariové mykotoxiny ve fermentovaných potravinách

Fusarium mycotoxins in fermented foodstuffs

Ing. Marta Václavíková,Ph.D.

Beata Fischerová

Nové bromované retardátory hoření: zdroje, osud v životním prostředí a metody stanovení

New brominated flame retardants:sources, environmental fate and methods of determination

doc. Dr. Ing. Jan Poustka

Jakub Fišnar

Schopnost antioxidantů ochraňovat tokoferoly

Ability of antioxidants to protect tocopherols

Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Ondřej Grulich

Sledování biologicky aktivních látek v nutraceutikách pomocí hmotnostní spektrometrie

The use of mass spectrometry in analysis of biologicallyactive components in nutraceuticals

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Veronika Herychová

Biologická využitelnost zinku z potravinových zdrojů

Zinc bioavailability from dietary sources

doc. Dr. Ing. Richard Koplík

Renata Jarošová

Falšování potravin

Food falsification

Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.

Michala Kočkovská

Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravních řetězcích

Polycyclic aromatic hydrocarbons in food chains

Ing. Lucie Drábová

Jakub Kopecký

Faktory ovlivňující chuť sladidel

 

Ing. Alena Váchová, Ph.D.

Markéta Křehnáčová

Kvalita a bezpečnost produktů ekologického zemědělství

Quality and safety of products from organic farming

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Radka Křížová

Optimalizace stanovení reziduí vybraných pesticidů v potravinových matricích

Optimization of methods for selected pesticide residues in food matrices

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Alexandra Kysučanová

Sirné aminokyseliny v česneku

Sulfur amino acids in garlic

Ing. Jana Horníčková, Ph.D.

Sandra Ličková

Stanovení jasmonové kyseliny v biologických materiálech

Determination of jasmonic acid in biological materials

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Zuzana Macurová

Citlivost hodnotitelů k vybraným hořkým látkám

Sensitivity of assessors to selected bitter substances

Dr. Ing. Zdeňka Panovská

Petra Malinková

Metody stanovení 3-chlorpropan-1,2-diolu a jeho esterů s mastnými kyselinami

Determination of 3-chlorpropan-1,2-diol and its fatty acid esters

Ing. Zuzana Zelinková, Ph.D.

Šárka Nováková

"Maskované" mykotoxiny v cereáliích

"Masked" mycotoxins in cereals

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Marek Papež

Kontaminanty cereálií

Contaminants in cereals

prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.

Tereza Přibilová

Antioxidanty v léčivých rostlinách

Antooxidants in medicinal herbs

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Hana Rabasová

Výskyt reziduí pesticidů v ovoci a zelenině

Occurrence of pesticide residues in fruit and vegetables

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Pavla Sedláčková

Trans nenasycené mastné kyseliny v lidské výživě

Trans unsaturated fatty acids in human nutrition

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Ludmila Smutná

Biologicky aktivní složky přírodních léčivých prostředků

Biologically active components of naturall healing substances

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Michaela Steidlová

Akrylamid - karcinogenní kontaminant v pečivu

Acrylamide - carcinogenic contaminant in pastry and biscuits

Ing. Veronika Bartáčková

Eva Stejskalová

Vlastnosti máku a možné meziodrůdové rozlišení na základě fyzikálně-chemických parametrů

Properties of poppy seed and possible differentiation between cultivars based on physico-chemical parameters

doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová

Barbora Šťovíčková

Změny kvality a bezpečnosti potravin na bázi cereálií při tepelném zpracování

Quality and safety changes of cereal products during thermal treatment

Ing. Veronika Bartáčková

Michaela Šubrtová

Biologicky aktivní látky ve vybraných rostlinných drogách

Biologically active compounds in selected plant drugs

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

Martina Šustrová

Lipidy kakaových bobů

Lipids of cocoa beans

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Tomáš Tér

Rezistentní škrob v lidské výživě

Resistant starch in human nutrition

Ing. Dobromila Leitnerová

Tereza Thielová

Čaje jako zdroj antioxidantů

Teas as antioxidant source

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Eva Tilgová

Nové perfluorované sloučeniny: zdroje, osud a metody stanovení

New perfluorinated compounds: sources, environmental fate and methods of determination

doc. Dr. Ing. Jan Poustka

Andrea Třeštiková

Antioxidační působení vybraných bylin

Antioxidant activity of some herbs

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Nikoleta Velebná

Barviva vyšších hub

Mushroom pigments

Ing. František Pudil, CSc.

Jana Vítková

Hodnocení školního stravování z hlediska výživy

Nutritional evaluation of catering in schools

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Romana Vlachová

Sledování čerstvosti skořápkových vajec

Evaluation of hen eggs freshness

doc.Ing. Kamila Míková, CSc.

Ivana Vorlíčková

Potravní doplňky obsahující antioxidanty

Food supplements with antioxidants

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

2007/2008

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Ivan Bartoň

Trendy v analýze polyaromatických uhlovodíků v potravinách

Trends in analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons in food

prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.

Ivana Bartoňová

Výživová hodnota vajec

Nutritive value of eggs

doc.Ing. Kamila Míková, CSc.

Denisa Bartovská

Biosyntéza glukosinolátů v brukvovitých zeleninách a jejich genetická podmíněnost

Biosynthesis of glucosinolates in Brassica vegetables and their genetic dependence

Ing. Jana Horníčková Jana, Ph.D.

Josef Baxant

Stravování v leteckém provozu

Air traffic catering

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Tereza Beranová

Sladidla a možnost jejich využití ve směsích

Sweeteners and their utilization in mixtures

Dr. Ing. Zdeňka Panovská

Barbora Bogdanová

Systém kritických bodů při výrobě majonéz

Critical point system in mayonnaise production

doc.Ing. Kamila Míková, CSc.

Zbyněk Džuman

Fusariové mykotoxiny v cereáliích: možnosti detekce a identifikace

Fusarium mycotoxins in cereals: possiblities of detection and identification

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Martina Fialová

Vliv způsobu chovu na kvalitu vajec

The effect of breeding systems on the quality of eggs

doc.Ing. Kamila Míková, CSc.

Kateřina Forejtová

Čaje jako zdroj antioxidantů

Tea as a source of antioxidants

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Lucie Gaiduschová

Změny těkavých látek při tepelných úpravách jedlých hub

Changes in volatile compounds during thermal treatment of mushrooms

Ing. František Pudil, CSc.

Milena Hánová

Antioxidační vlastnosti medu a výrobků z medu

Antioxidative properties of honey and honey products

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

Petra Hlavatá

Metabolismus sirných aminokyselin v česneku

Metabolism of sulfur amino acids in garlic

Ing. Jana Horníčková Jana, Ph.D.

Veronika Hloušková

Biologicky aktivní xenobiotika ve vodním ekosystému

Biologically active xenobiotics in aquatic ecosystem

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Jaromír Hradecký

Bioanalytické metody pro rychlou detekci potravinových kontaminantů

Bioanalytical methods for rapid detection of food contaminants

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Tereza Hudcová

Fenolové látky v pivu

Phenolic compounds in beer

prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc.

Josef Janků

Hodnocení kvality máku

Quality evaluation of poppy seed

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Eva Jeníčková

Ochrana plodin a bioproduktů v ekologickém zemědělství

Protection of crop and organic farming products

prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.

Aneta Jodasová

Rezidua pesticidů v ovoci a zelenině

Pesticide residues in fruits and vegetables

Ing. Markéta Hakenová

Kristýna Joudalová

Fenolové látky v čaji

Phenolic compounds in tea

prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc.

Adéla Klabanová

Estery ftalové kyseliny, zhodnocení rizik a výskytu

Phtahalic acid esters, risk evaluation and occurrence

doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová

Eva Kleinová

Optické isomery chlorpropanolů

Optical isomers of chloropropanols

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Iva Klimešová

Sledování složení brambor z alternativních zemědělských systémů

Monitoring of potato composition from alternative agricultural systems

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Alexandra Kostinová

Sledování biologicky aktivních látek v semeni lnu

Monitoring of biologically active compounds in linseed

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Josef Kubeš

Příprava vzorku pro stanovení arsenu v potravináchv

Sample preparation procedures for arsenic determination in food

doc. Dr. Ing. Richard Koplík

Naděžda Kudrnová

Vlastnosti topinamburů

Properties of Jerusalem artichokes

Ing. František Pudil, CSc.

Darina Lanková

Ryba - bioindikátor znečistění životního prostředí

Fish-bioindicator of environmental pollution

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Petra Linhartová

Rostlinné steroidy - volné a vázané formy

Plant steroids-free and bound forms

doc. Dr. Ing. Marek Doležal

Hana Lukešová

Antioxidační aktivita cibulových zelenin

Antioxidative properties of Allium vegetables

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

Ivana Maloušková

Bez černý jako zdroj zdraví prospěšných látek

Elderberry bush as a source of health beneficial compounds

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

Stanislav Máša

Těkavé látky vznikající při oxidaci lipidů

Volatile compounds formed by lipid oxidation

Ing. Dobromila Leitnerová

Eliška Moravcová

Akrylamid - potravinový karcinogen: výskyt a možnosti snížení tvorby

Acrylamide-food carcinogen: occurrence and possible mitigation

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Jaroslav Němeček

Vliv teploty na účinnost antioxidantů

Influence of temperature on efficiency of antioxidants

Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Hana Novotná

Výskyt a metody stanovení rutinu v potravinách

Occurrence and methods for the determination of rutin in foods

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Lucie Papírníková

Aktuální směry výzkumu v oblasti výživy člověka

Current trends in human nutrition research

Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Iva Roubíčková

Netradiční tuky a oleje

Unconventional fats and oils

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Michaela Smolková

Antioxidační aktivita vybraných karotenoidů

Antioxidative activity of selected antioxidants

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Ivana Sosnovcová

Osud mykotoxinů v potravních řetězcích

Fate of mycotoxins in food chain

Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.

Aneta Šafaříková

Metody analýzy fenolových látek

Methods for phenolic compounds analysis

doc. Dr. Ing. Jan Poustka

Kateřina Šatrová

Složení mastných kyselin tuků mražených krémů a výrobků rychlého občerstvení

Fatty acid composition of ice creams and fast foods

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Hana Šimmerová

Význam piva v lidské výživě

The importance of beer in human nutrition

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Martina Vojtíšková

Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných plodin

Quality of ecologically and conventionally grown crops

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Lucie Zdráhalová

Med - strategie určení původu, odhalení falšování

Honey - strategies for origin determination, adulteration detection

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.

Jana Zikmundová

Olivový olej-markery kvality a autenticity

Olive oil-markers of quality and authenticity

doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.

 

Aktualizováno: 10.10.2023 10:14, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi