Program semináře
3. prosince 2016
| Scénáře falšování potravních komodit a strategie pro ověřování autenticity | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. | VŠCHT Praha |
| Vybrané příklady falšování potravin v ČR | Ing. Petr Cuhra | SZPI, Inspektorát Praha |
| Cesty vedoucí k produkci falšovaného medu | Ing. Dalibor Titěra, CSc. | Výzkumný ústav včelařský, s. r. o. |
| Negativní dopady falšování potravin a nutraceutik – případové studie | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. , doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. | VŠCHT Praha |
| Vína vyráběná v ČR – rozdělení a legislativní pravidla jejich výroby. Falšování vín | Ing. Bronislav Pavelka | SZPI, Inspektorát Brno |
| Cereálie pro bezpečnou výživu? |
RNDr. Jan Nedělník, Ph.D. |
Výzkumný ústav pícninářský s.r.o. |
| Možnosti odhalování falšování obilovin včetně rýže s využitím DNA polymorfismu |
doc. RNDr. Jaroslava Ovesná, CSc. |
VÚRV |
| Autentizace komerčně významných druhů masa pomocí analýzy DNA |
Ing. Kamila Zdeňková, Ph.D., Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. |
VŠCHT Praha |
| Způsoby falšování masa a možnosti analytické kontroly |
prof. Ing. Petr Pipek, CSc. |
VŠCHT Praha |
| Diskuse a ukončení semináře |