Program semináře
5. prosince 2015
Moderní trendy ve sportovní výživě | Doc. MUDr. Zdeněk Vilikus, CSc. | 1. LF UK a VFN |
NutriDatabaze.cz – Databáze složení potravin České republiky. Výpočet výživové hodnoty potravin podle metodiky EuroFIR | Ing. Marie Macháčková | ÚZEI |
Tvorba vonných a chuťových látek, vývoj chutí a vůní a jejich senzorické posouzení | Doc. Dr. Ing. Marek Doležal | VŠCHT Praha |
MCPD a furan – další významné procesní kontaminanty v potravinách | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Biopotraviny – benefit? | Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová | VŠCHT Praha |
Netradičně připravené vánoční pokrmy a jejich dietetické hodnocení | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Kalkulace nutričních hodnot pokrmů s využitím různých databází | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |