Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Hajšlová

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.




E-mail: jana.hajslova@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 185; +420 224 314 096;
Mobil: +420 602 833 424
 
Web: Wikipedie

VŠCHT Praha – budova B, místnost B137

Vzdělání a tituly
1997 profesor v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT
1990 docent, habilitace v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT
1979 kandidát technických věd v oboru Chemie a technologie poživatin, VŠCHT (dizertační práce: Senzoricky aktivní látky bílkovinných hydrolyzátů), FPBT
1975 inženýr, obor Technologie mléka a tuků, VŠCHT Praha, FPBT


Odborná praxe
2010 – 2017 vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy (dříve Ústavu chemie a analýzy potravy), VŠCHT Praha, řešitelka a spoluřešitelka národních a evropských výzkumných projektů
2003 – dosud vedoucí akreditované Metrologické a zkušební laboratoře, VŠCHT Praha
1994 studijní pobyt na Institute of Food Research, Norwich, Velká Británie
1994 studijní pobyt ve Food and Drug Administration, Center for Food Safety and Applied Nutrition, New York, USA
1991, 1992 studijní pobyt v National Food Administration, Uppsala, Švédsko
1990 – 2010 tajemník ústavu chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
1986 – 1987 studijní pobyt na Free University of Amsterdam, Nizozemí
1979 – 1989 odborný asistent na Katedře chemie a zkoušení potravin, VŠCHT Praha
1975 – 1978 řádná aspirantura na Katedře chemie a zkoušení potravin, VŠCHT Praha

Ocenění

2017 - Medaile Emila Votočka - udělena VŠCHT Praha za excelentní vědecké výsledky v oblasti chemie a analýzy potravin

2016 - Stříbrná pamětní medaile Senátu

2016 - Harvey W. Wiley Award - ocenění uděleno International Association of Official Analytical Chemists (AOAC Int.) za výjimečný přínos v oblasti analytických metod

2013 - ocenění uděleno International Association of Official Analytical Chemists (AOAC Int.) za výzkum a zavedení rychlých a účinných metod pro analýzu polycyklických aromatických uhlovodíků v rybích a mořských potravinách

2006 - ocenění udělené ministrem školství za vynikající vědecké výsledky při implementaci nových analytických strategií v oblasti kontroly chemické bezpečnosti potravin

2005 - ocenění  udělené rektorem VŠCHT Praha za vynikající výsledky výzkumu v oblasti chemie a analýzy potravin

Obory zájmu
 bude doplněno

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Analytické metody ve forenzní analýze
Analýza potravin a přírodních produktů
Chemická bezpečnost potravin 
Plynová chromatografie v analýze potravin a přírodních produktů
Toxikologie potravin

Publikace
Scopus Author ID: 7003413119
ORCID ID
Researcher ID
Detailní přehled publikací

Aktualizováno: 12.4.2024 11:40, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi