Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1716199843
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => 2013 Publikace / Publications
    [seo_title] => 2013 Publikace / Publications
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Publikace / Publications

2013

1. Cajka T., Danhelova H., Zachariasova M., Riddellova K., Hajslova J.: Application of direct analysis in real time ionization–mass spectrometry (DART–MS) in chicken meat metabolomics aiming at the retrospective control of feed fraud. Metabolomics (2013) 9:545–557. (doi: 10.1007/s11306-013-0495-z).
2. Cajka T., Danhelova ., Vavrecka A., Riddellova K., Kocourek V., Vacha F., Hajslova J.: Evaluation of direct analysis in real time ionization–mass spectrometry (DART–MS) in fish metabolomics aimed to assess the response to dietary supplementation. Talanta (2013) 115: 263-270. (doi:10.1016/j.talanta.2013.04.025).
3. Dellatte E., Brambilla G., De Filippis S. P., di Domenico A., Pulkrabova J., Eschauzier C., Klenow S., Heinemeyer G., de Voogt P.: Occurrence of selected perfluorinated alkyl acids in lunch meals served at school canteens in Italy and their relevance for children’s intake. Food Addit. Contam. A, (2013), 30:1590–159 (doi: 10.1080/19440049.2013.813648).
4. Drabova L., Tomaniova M., Kalachova K., Kocourek V., Hajslova J., Pulkrabova J.: Application of solid phase extraction and two-dimensional gas chromatography coupled with time-of-flight mass spectrometry for fast analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons in vegetable oils. Food Control (2013) 33: 489–497. (doi: 10.1016/j.foodcont.2013.03.018).
5. Drabova L., Pulkrabova J., Kalachova K., Tomaniova M., Kocourek V., Hajslova J.: Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) and halogenated persistent organic pollutants (POPs) in canned fish and seafood products: smoked versus non-smoked products. Food Addit. Contam. A (2013) 30:5152–527. (doi: 10.1080/19440049.2012.755645).
6. Herzke D., Huber S., Bervoets L., D’Hollander W., Hajslova J., Pulkrabova J., Brambilla G., De Filippis S. P., Klenow S., Heinemeyer G., de Voogt P.:PFAS in vegetables collected in four European countries; raw and processed products. Environ. Sci. Pollut. Res., (2013), 20(11):7930–7939 (doi:10.1007/s11356-013-1777-8).
7. Hlouskova V., Hradkova P., Poustka J., Brambilla G., SDe Filipps. P., D´Hollander W., Bervoets, L. Herzke D., Huber S., de Voogt P., Pulkrabova J.:Occurrence of PFASs in various food items of animal origin collected in four European countries. Food Addit. Contam. A, (2013), 30 (11): 1918–1932. (doi: 10.1007/s11356-013-1777-8).
8. Hloušková V., Lanková D., Kalachová K., Hrádková P., Poustka J., Hajšlová J., Pulkrabová J.: Occurrence of brominated flame retardants and perfluoroalkyl substances in fish from the Czech aquatic ecosystem. Sci. Total. Environ. (2013) 461–462:88–98. (doi:10.1016/j.scitotenv.2013.04.081).
9. Hradkova P., Poustka J., Pulkrabova J., Hlouskova V., Kocourek V., Llorca M., Farre M., Barceló D., Hajslova J.: A fast and simple procedure for determination of perfluoroalkyl substances in food and feed: a method verification by an interlaboratory study. Anal. Bioanal. Chem., (2013) 405: 7817–7827 (doi: 10.1007/s00216-013-6962-6).
10. Hubert J., Nesvorna M., Hujslova M., Stara J., Hajslova J., Stejskal V.: Acarus siro and Tyrophagus putrescentiae (Acari: Acarididae) transfer of Fusarium culmorum into germinated barley increases mycotoxin deoxynivalenol content in barley under laboratory conditions. International Journal of Acarology (2013) 39: 235–238. (doi:10.1080/01647954.2013.770794).
11. Kalachova K., Cajka T., Sandy C., Hajslova J., Pulkrabova J.: High throughput sample preparation in combination with gas chromatography coupled to triple quadrupole tandem mass spectrometry (GC-MS/MS): a smart procedure for (ultra)trace analysis of brominated flame retardants in fish. Talanta (2013) 105:109–116.(doi: 10.1016/j.talanta.2012.11.073).
12. Kalachova K., Pulkrabova J., Cajka T., Drabova L., Stupak M., Hajslova J.: Gas chromatography–triple quadrupole tandem mass spectrometry: A powerful tool for the (ultra)trace analysis of multi-class environmental contaminants in fish and fish feed. Anal. Bioanal. Chem., (2013) 405: 7803–7815 (doi: 10.1007/s00216-013-7000-4).
13. Kaňa A., Koplík R., Eichler Š., Mestek O.: Software solution for post-column isotope dilution liquid chromatography – inductively coupled plasma mass spectrometry. Anal. Lett. (2013), ), 46: 2430–2443 (doi: 10.1080/00032719.2013.800534).
14. Kouřimská L., Panovská Z., Legarová V., Pacáková Z.: Correlation of sensory and physiochemical properties of selected apple cultivars. Acta Alimentaria, An International Journal of Food Science (2013), 208–219. (doi: 10.1556/AAlim.42.2013.2.8).
15. Kovacova J., Hrbek V., Kloutvorova J., Kocourek V., Drabova L., Hajslova J.: Assessment of pesticide residues in strawberries grown under various treatment regimes. Food Addit. Contam. A (2013) 30: 2123–2135. (doi: 10.1080/19440049.2013.850537 )
16. Lankova D., Kockovska M., Lacina O., Kalachova K., Pulkrabova J., Hajslova J.: Rapid and simple method for determination of hexabromocyclododecanes and other LC–MS/MS-amenable brominated flame retardants in fish. Anal. Bioanal. Chem., (2013) 405:7829–7839 (doi:10.1007/s00216-013-7076-x).
17. Lankova D., Lacina O., Pulkrabova J., Hajslova J.: The determination of perfluoroalkyl substances, brominated flame retardants and their metabolites in human breast milk and infant formula. Talanta (2013), 117: 318–325. (doi: 10.1016/j.talanta.2013.08.040 )
18. Malachova A., Sulyok M., Schuhmacher R., Berthiller F., Hajslova J., Veprikova Z., Zachariasova M., Lattanzio V.M.T., De Saeger S., Di Mavungu J.D., Malysheva S.V., Biselli S., Winkelmann O., Breidbach A., Hird S., Krska R.: Collaborative investigation of matrix effects in mycotoxin determination by high performance liquid chromatography coupled to mass spektrometry. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods (2013) 5:91–103. (doi:10.3920/QAS2012.0213).
19. Martinez-Villalba A., Vaclavik L., Moyano E., Galceran M.T., Hajslova J.: Direct analysis in real time high-resolution mass spectrometry for high-throughput analysis of antiparasitic veterinary drugs in feed and food. Rapid. Commun. Mass. Spectrom. (2013) 27:467–475. (doi:10.1002/rcm.6466).
20. Petersson E.V., Arif U., Schulzova V., Krtková V., Hajšlová J., Meijer J., Andersson H.C., Jonsson L., Sitbon F.: Glycoalkaloid and calystegine levels in table potato cultivars subjected to wounding, light, and heat treatments. J. Agr. Food Chem. (2013) 61:5893-5902. (doi: 10.1021/jf400318p).
21. Réblová Z., Peprná T.: Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko? Chem. Listy (2013) 107: 271-276. (pdf).
22. Sevenich R., Bark F., Crews C., Anderson W., Pye C., Riddellova K., Hradecky J., Moravcova E., Reineked K., Knorr D.: Effect of high pressure thermal sterilization on the formation of food processing contaminants.  Innovative Food Science & Emerging Technologies 20:42–50 (2013). (doi:10.1016/j.ifset.2013.07.006)
23. Sousa M.A., Lacina O., Hrádková P., Pulkrabová J., Vilar V. J.P., Gonçalves C., Boaventura R. A.R., Hajšlová J., Alpendurada M.F.: Lorazepam Photofate under Photolysis and TiO2-assisted Photocatalysis: Identification and Evolution Profiles of By-products formed during Phototreatment of a WWTP Effluent. Water Res., (2013), 47:5584–5593. (doi: 10.1016/j.watres.2013.06.029).
24. Średnicka-Tober D., Barański M., Gromadzka-Ostrowska J., Skwarło-Sońta K., Rembiałkowska E., Hajslova J., Schulzova V., Çakmak I., Öztürk L., Królikowski T., Wiśniewska K., Hallmann E., Baca E., Eyre M., Steinshamn H., Jordon T., Leifert C.: Effect of crop protection and fertilization regimes used in organic and conventional production systems on feed composition and physiological parameters in rats. J. Agr. Food Chem (2013) 61: 1017–1029. (doi: 10.1021/jf303978n).
25. Vaclavik L., Ovesna J., Kucera L., Hodek J., Demnerova K., Hajslova J.: Applic.ation of ultra-high performance liquid chromatography–mass spectrometry (UHPLC–MS) metabolomic fingerprinting to characterize GM and conventional maize varieties. Czech J. Food Sci. (2013), (pdf).
26. Vaclavik L., Mishra A., Mishra K., Hajslova J.: Mass spectrometry-based metabolomic fingerprinting for screening cold tolerance in Arabidopsis thaliana accessions. Anal. Bioanal. Chem. (2013) 405:2671–2683. (doi: 10.1007/s00216-012-6692-1).
27. Vaclavik L., Belkova B., Reblova Z., Riddellova K., Hajslova J.: Rapid monitoring of heat-accelerated reactions in vegetable oils using direct analysis in real time ionization coupled with high resolution mass spectrometry. Food Chem. (2013) 138:2312–2320.(doi: 10.1016/j.foodchem.2012.12.019).
28. Václavíková M., Malachová A., Vepříková Z., Džuman Z., Zachariášová M., Hajšlová J.: ‘Emerging’ mycotoxins in cereals processing chains: Changes of enniatins during beer and bread making. Food Chem. (2013) 136:750–757. (doi: 10.1016/j.foodchem.2012.08.031).

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/veda-a-vyzkum/publikace-cz/2013' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15104/15108/15220/72087/72109 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 72109 [platne_od] => 15.06.2023 23:33:00 [zmeneno_cas] => 15.06.2023 23:33:42.022145 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 88063 [cms_time] => 1716198515 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [72090] => stdClass Object ( [nazev] => Archive [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 72090 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )


VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi