Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1716192763
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => 2011 Publikace / Publications
    [seo_title] => 2011 Publikace / Publications
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Publikace / Publications

2011

1. Buřičová L., Andjelkovic M., Čermáková A., Réblová Z., Jurček O., Kolehmainen E., Verhé R., Kvasnička F.: Antioxidant capacity and antioxidants of strawberry, blackberry and raspberry leaves. Czech J. Food Sci. (2011) 29: 181–189. (pdf).
2. Cajka T., Hajslova J.: Volatile compounds in food authenticity and traceability testing. In: Food Flavors: Chemical, Sensory and Technological Properties. H. Jelen (editor), ISBN: 9781439814918, CRC Press (2011) 355–411. (info).
3. Cajka T., Riddellova K., Tomaniova M., Hajslova J.: Ambient mass spectrometry employing a DART ion source for metabolomic fingerprinting/profiling: a powerful tool for beer origin recognition. Metabolomics (2011) 7:500–508. (doi: 10.1007/s11306-010-0266-z).
4. Cajka T., Riddellova K., Zomer P., Mol H., Hajslova J.: Direct analysis of dithiocarbamate fungicides in fruit by ambient mass spectrometry. Food Addit. Contam. A (2011) 28:1372–1382. (doi: 10.1080/19440049.2011.590456).
5. Cajka T., Hajslova J.: Halogenated persistent organic pollutants and polycyclic aromatic hydrocarbons in food. In: Mass Spectrometry in Food Safety: Methods and Protocols. J. Zweigenbaum (editor), ISBN: 978-1617791352, Humana Press (2011) 373–410. (doi: 10.1007/978-1-61779-136-9_15).
6. Capouchova I., Kostelanska M., Erhartova D., Prokinova E., Hajslova J., Skerikova A., Salava J., Pazderu K.: Risks of the Fusarium infestation for bioethanol production from wheat. Listy cukrovarnicke a reparske (2011) 127:95–99.
7. Čechovská L., Cejpek K., Konečný M., Velíšek J.: On the role of 5,6-dihydro-3,5-dihydroxy-2-methyl-(4H)-pyran-4-one in antioxidant capacity of prunes. Eur. Food Chem. Technol. (2011) 233:367-376. (doi: 10.1007/s00217-011-1527-4).
8. Drábová L., Pulkrabová J., Kalachová K., Hradecký J., Suchanová M., Tomaniová M., Kocourek V., Hajšlová J.: Novel approaches to determination of PAHs and halogenated POPs in canned fish. Czech J. Food Sci. (2011) 29:498–507.
9. Hajslova J., Zachariasova M., Cajka T.: Analysis of multiple mycotoxins in food. In: Mass Spectrometry in Food Safety: Methods and Protocols. J. Zweigenbaum (editor), ISBN: 978-1617791352, Humana Press (2011) 233–258. (doi: 10.1007/978-1-61779-136-9_10).
10. Hajslova J., Cajka T., Vaclavik L.: Challenging applications offered by direct analysis in real time (DART) in food-quality and safety analysis. Trend Anal. Chem. (2011) 30:204–218. (doi: 10.1016/j.trac.2010.11.001).
11. Hamlet C.G., Asuncion L., Velíšek J., Doležal M., Zelinková Z., Crews C.: Formation and occurrence of esters of 3-chloropropane-1,2-diol (3-CPD) in foods: What we know and what we assume. Eur. J. Lipid Sci. Technol. (2011) 113: 279–303. (doi: 10.1002/ejlt.201000480).
12. Horníčková J., Kubec, R., Velíšek J., Cejpek K., Ovesná J., Stavělíková H.: Changes of S alk(en)ylcysteine sulfoxide levels during the growth of different garlic morphotypes. Czech J. Food Sci. (2011) 29:373–381. (pdf).
13. Ilko V., Zelinková Z., Doležal M., Velíšek J.: 3-Chloropropane-1,2-diol fatty acid esters in potato products. Czech J. Food Sci. (2011) 29: 411–419. (pdf).
14. Kalachova K., Pulkrabova J., Drabova L., Cajka T., Kocourek V., Hajslova J.: Simplified and rapid determination of polychlorinated biphenyls, polybrominated diphenyl ethers, and polycyclic aromatic hydrocarbons in fish and shrimps integrated into a single method. Anal. Chim. Acta (2011) 707:84–91. (doi: 10.1016/j.aca.2011.09.016).
15. Koplík R., Linková M., Mestek O.: Changes of phosphorus and trace element species in rye and oat flakes and oat porridge induced by simulated digestion. Eur. Food Res. Technol. (2011) 232:1007–1016. (doi: 10.1007/s00217-011-1471-3).
16. Kostelanska M., Dzuman Z., Malachova A., Capouchova I., Prokinova E., Skerikova A., Hajslova J.: Effects of milling and baking technologies on levels of deoxynivalenol and its masked form deoxynivalenol-3-glucoside. J. Agric. Food Chem. (2011) 59:9303–9312. (doi: 10.1021/jf202428f).
17. Kostelanska M., Zachariasova M., Lacina O., Fenclova M., Kollos A.-L., Hajslova J.: The study of deoxynivalenol and its masked metabolites fate during the brewing process realised by UPLC-TOFMS method. Food Chem. (2011) 126:1870–1876. (doi: 10.1016/j.foodchem.2010.12.008).
18. Křížová L., Veselý A., Třináctý J., Schulzová V., Hurajová A., Hajšlová J., Kvasničková E., Havlíková Š.: Changes in isoflavones concentrations in cheese during processing and ripening. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis (2011) 59:153–162.
19. Kubec R., Krejcova P., Simek P., Vaclavik L., Hajslova J., Schraml J.: Precursors and formation of pyrithione and other pyridyl-containing sulfur compounds in drumstick onion, Allium stipitatum. J. Agric. Food Chem. (2011) 59:5763–5770. (doi: 10.1021/jf200704n).
20. Lacina. O., Hradkova P., Pulkrabova J., Hajslova J.: Simple, high throughput ultra-high performance liquid chromatography/tandem mass spectrometry trace analysis of perfluorinated alkylated substances in food of animal origin: Milk and fish. J. Chromatogr. A (2011) 1218:4312–4321. (doi: 10.1016/j.chroma.2011.04.061).
21. Li Z.-H., Zlabek V., Turek J., Velisek J., Pulkrabova J., Kolarova J., Sudova E., Berankova P., Hradkova P., Hajslova J., Randak T.: Evaluating environmental impact of STPs situated on streams in the Czech Republic: An integrated approach to biomonitoring the aquatic environment. Water Res. (2011) 45:1403–1413. (doi: 10.1016/j.watres.2010.10.032).
22. Malachova A., Dzuman Z., Veprikova Z., Vaclavikova M., Zachariasova M., Hajslova J.: Deoxynivalenol, deoxynivalenol-3-glucoside, and enniatins: The major mycotoxins found in cereal-based products on the Czech market. J. Agric. Food Chem. (2011) 59:12990–12997. (doi: 10.1021/jf203391x).
23. Meimaridou A., Kalachova K., Shelver W. L., Franek M., Pulkrabova J., Haasnoot W., Nielen M. W. F.: Multiplex screening of persistent organic pollutants in fish using spectrally encoded microspheres. Anal. Chem. (2011) 83:8696–9702. (doi: 10.1021/ac201969z).
24. Modra H., Vrskova D., Macova S., Kohoutkova J., Hajslova J., Haluzova I., Svobodova Z.: Comparison of diazinon toxicity to embryos of Xenopus laevis and Danio rerio; Degradation of diazinon in water. Bull. Envir. Contam. Tox. (2011) 86:601–604. (doi: 10.1007/s00128-011-0273-4).
25. Papousková L., Capouchová I., Kostelanská M., Škeříkova A., Prokinová E., Hajšlová J., Salava J., Faměra O.: Changes in baking quality of winter wheat with different intensity of fusarium spp. Contamination detected by means of new rheological system mixolab. Czech J. Food Sci. (2011) 29:420–429.
26. Peters R., Dam G.T., Bouwmeester H., Helsper H., Allmaier G., Kammer F.V., Ramsch R., Solans C., Tomaniová M., Hajslova J., Weigel S.: Identification and characterization of organic nanoparticles in food. Trend Anal. Chem. (2011) 30:100–112. (doi: 10.1016/j.trac.2010.10.004).
27. Réblová Z.: Vliv vnějších faktorů na aktivitu antioxidantů. Chem. Listy (2011) 105: 667–673. (pdf).
28. Sousa M.A., Goncalves C., Cunha E., Hajslova J., Alpendurada M.F.: Cleanup strategies and advantages in the determination of several therapeutic classes of pharmaceuticals in wastewater samples by SPE-LC-MS/MS. Anal. Bioanal. Chem. (2011) 399:807–822. (doi: 10.1007/s00216-010-4297-0).
29. Škrbić B., Malachova A., Živančev J., Veprikova Z., Hajšlová J.: Fusarium mycotoxins in wheat samples harvested in Serbia: A preliminary survey. Food Control (2011) 22:1261–1267. (doi: 10.1016/j.foodcont.2011.01.027).
30. Šmidrkal J., Ilko V., Filip V., Doležal M., Zelinková Z., Kyselka J., Hrádková I., Velíšek J.: Formation of acylglycerol chloro derivatives in vegetable oils and mitigation strategy. Czech J. Food Sci. (2011) 29: 448–456. (pdf).
31. Vaclavik L., Hrbek V., Cajka T., Rohlik B.-A., Pipek P., Hajslova J.: Authentication of animal fats using direct analysis in real time (DART) ionization–mass spectrometry and chemometric tools. J. Agric. Food Chem. (2011) 59:5919–5926. (doi: 10.1021/jf200734x).
32. Vaclavik L., Lacina O., Hajslova J., Zweigenbaum J.: The use of high performance liquid chromatography-quadrupole time-of-flight mass spectrometry coupled to advanced data mining and chemometric tools for discrimination and classification of red wines according to their variety. Anal. Chim. Acta (2011) 685:45–51. (doi: 10.1016/j.aca.2010.11.018).
33. Velíšek J., Cejpek K.: Pigments of higher fungi: a review. Czech J. Food Sci. (2011) 29: 87–102. (pdf).

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/veda-a-vyzkum/publikace-cz/2011' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15126/72088/72111 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 72111 [platne_od] => 15.06.2023 23:35:00 [zmeneno_cas] => 15.06.2023 23:35:00.456711 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 88065 [cms_time] => 1716192764 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [72090] => stdClass Object ( [nazev] => Archive [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 72090 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )


VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit mobilní verzi