Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1716193167
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => 2010 Publikace / Publications
    [seo_title] => 2010 Publikace / Publications
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Publikace / Publications

2010

1. Aulický R., Stejskal V., Dohnal P., Kocourek V., Plachý J., Hajšlová J.: Validation of insecticide aerosol generated by smoke-generator for German cockroach control. Int. Pest Control (2010) 52:84–86.
2. Cajka T., Riddellova K., Tomaniova M., Hajslova J.: Recognition of beer brand based on multivariate analysis of volatile fingerprint. J. Chromatogr. A (2010) 1217:4195–4203. (doi: 10.1016/j.chroma.2009.12.049).
3. Cajka T., Riddellova K., Klimankova E., Cerna M., Pudil F., Hajslova J.: Traceability of olive oil based on volatiles pattern and multivariate analysis. Food Chem. (2010) 121:282–289. (doi: 10.1016/j.foodchem.2009.12.011).
4. Cunha S.C., Kalachova K., Pulkrabova J., Fernandes J.O., Oliveira M.B.P.P., Alves A., Hajslova J.: Polybrominated diphenyl ethers (PBDEs) contents in house and car dust of Portugal by pressurized liquid extraction (PLE) and gas chromatography–mass spectrometry (GC–MS). Chemosphere (2010) 78:1263–1271. (doi: 10.1016/j.chemosphere.2009.12.037).
5. Godula M., Zachariasova M., Hajslova J.: Examining the benefits of high resolution mass spectrometry for high throughput screening of priority mycotoxins in food samples. Lab Asia, March 2010, 30–31.
6. Hajslova J., Kalachova K., Drabova L., Kocourek V., Pulkrabova J.: Rapid sample preparation procedure for the simultaneous determination of PCBs, PBDEs and PAHs in fish. Organohal. Comp. (2010) 72.
7. Horníčková J., Kubec R., Cejpek K., Velíšek J., Ovesná J., Stavělíková H.: Profiles of S-alk(en)ylcysteine sulfoxides in various garlic genotypes. Czech J. Food Sci. (2010) 28:298–308. (pdf).
8. Hrádková P., Poustka J., Hloušková V., Pulkrabová J., Tomaniová M., Hajšlová J. Perfluorinated compounds: occurrence of emerging food contaminants in canned fish and seafood products. Czech J. Food Sci. (2010) 28:326–335.
9. Chrpová, D., Kouřimská, L., Gordon, M.H., Heřmanová, V., Roubíčková, I., Pánek, J.: Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech J. Food Sci. (2010) 28: 317–325. (pdf).
10. Kouřimská, L., Chrpová, D., Pánek, J., Kolesárová, L., Legarová, V.: Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření. Chem. Listy (2010) 104:441–444. (pdf).
11. Krajčová A., Schulzová V., Lojza J., Křížová L., Hajšlová J.: Phytoestrogens in bovine plasma and milk – LC-MS/MS analysis. Czech J. Food Sci. (2010) 28:315–325.
12. Lacina O., Urbanova J., Poustka J., Hajslova J.: Identification/quantification of multiple pesticide residues in food plants by ultra-high-performance liquid chromatography-time-of-flight mass spectrometry. J. Chromatogr. A (2010) 1217:648–659. (doi: 10.1016/j.chroma.2009.11.098).
13. Leitnerová D., Panovská Z., Váchová A., Boháčková B.: Posouzení čichového vnímání prostřednictvím komerčně dostupné sady pachů. Chem. Listy (2010). 104: 861–866. (pdf).
14. Malachova A., Cerkal R., Ehrenbergerova J., Dzuman Z., Vaculova K., Hajslova J.: Fusarium mycotoxins in various barley cultivars and their transfer into malt. J. Sci. Food Agric. (2010) 90:2495–2505. (doi: 10.1002/jsfa.4112).
15. Meimaridou A., Haasnoot W., Noteboom L., Mintzas D., Pulkrabova J., Hajslova J., Nielen M.W.F.: Color encoded microbeads-based flow cytometric immunoassay for polycyclic aromatic hydrocarbons in food. Anal. Chim. Acta (2010) 672:9–14. (doi: 10.1016/j.aca.2010.05.005).
16. Mestek O., Komínková J., Koplík R., Šantrůček J., Polák J.: Trace elements distribution and species fractionation in the wheat (Triticum aestivum) plant. Chem. Spec. Bioavailab. (2010) 22:61–70. (doi: 10.3184/095422910X12632366016796).
17. Pulkrabova J., Hradkova P., Vrkoslavova J., Stiborova H., Mackova M., Stavelova M., Kalachova K., Demnerova K., Hajslova J.: Contribution of BFRs and other contaminants to toxicity profiles of the Czech river sediments and sewage sludge. Organohal. Comp. (2010) 72.
18. Pulkrabova J., Lacina O., Lankova D., Kalachova K., Hajslova J.: Novel LC–MS strategy to monitor brominated flame retardants together with their metabolites in food matrices. Organohal. Comp. (2010) 72.
19. Réblová Z., Okrouhlá P.: Ability of phenolic acids to protect ?-tocopherol. Czech J. Food Sci. (2010) 28: 290-297. (pdf).
20. Rohlik B.-A., Pipek P., Pánek J.: The Effect of Natural Antioxidants on the Colour of Dried/Cooked Sausages. Czech J. Food Sci. (2010) 28:249–257. (pdf).
21. Schurek J., Nazafarin L., Kovalczuk T.: Application potential of gas chromatography high speed time-of-flight mass spectrometry system in analysis of pesticides. Part 1. J. Anal. Chem. (2010) 65:1540–1544. (doi: 10.1134/S1061934810140169).
22. Schurek J., Pulkrabova J., Hajslova J., Nazafarin L., Kovalczuk T.: Application potential of microextraction in packed syringe coupled with gas chromatography time-of-flight mass spectrometry in analysis of brominated flame retardants in waste water. Part 2. J. Anal. Chem. (2010) 65:1545–1548. (doi: 10.1134/S1061934810140170).
23. Stanimirova I., Üstün B., Cajka T., Riddellova K., Hajslova J., Buydens L.M.C., Walczak B.: Tracing the geographical origin of honeys based on volatile compounds profiles assessment using pattern recognition techniques. Food Chem. (2010) 118:171–176. (doi: 10.1016/j.foodchem.2009.04.079).
24. Stavelova M., Kalachova K., Pulkrabova J., Hradkova P., Kovar M., Demnerova K., Hajslova J.: PBDEs, HBCD and other non-PBDEs flame retardants in car dust sampled in the Czech Republic in 2009. Organohal. Comp. (2010) 72.
25. Stern P., Panovska Z., Pokorny, J.: Psychorheology of food dispersions. Journal of Hydrology and hydromechanics.(2010) 29–35. (doi: 10.2478/v10098-010-0004-2).
26. Svobodová J., Křížová L., Pavlík A., Schulzová V., Hajšlová J., Lojza J.: The effect of soybean-derived phytoestrogens on concentrations of plasma 15-keto-13,14-dihydroprostaglandin F2a and progesterone in dairy cows. Acta Vet. Brno (2010) 79:525–532. (doi: 10.2754/avb201079040525).
27. Vaclavik L., Zachariasova M., Hrbek V., Hajslova J.: Analysis of multiple mycotoxins in cereals under ambient conditions using direct analysis in real time (DART) ionization coupled to high resolution mass spectrometry. Talanta (2010) 82:1950–1957. (doi: 10.1016/j.talanta.2010.08.029).
28. Vaclavik L., Rosmus J., Popping B., Hajslova J.: Rapid determination of melamine and cyanuric acid in milk powder using direct analysis in real time-time-of-flight mass spectrometry. J. Chromatogr. A (2010) 1217:4204–4211. (doi: 10.1016/j.chroma.2010.03.014).
29. Vrana B., Mills G.A., Leonards P.E.G., Kotterman M., Weideborg M., Hajlova J., Kocourek V., Tomaniova M., Pulkrabova J., Suchanova M., Hajkova K., Herve S., Ahkola H., Greenwood R.: Field performance of the Chemcatcher passive sampler for monitoring hydrophobic organic pollutants in surface water. J. Environ. Monit. (2010) 12:863–872. (doi: 10.1039/B923073D)
30. Vrkoslavová J., Demnerová K., Macková M., Zemanová T., Macek T., Hajšlová J., Pulkrabová J., Hrádková P., Stiborová H.: Absorption and translocation of polybrominated diphenyl ethers (PBDEs) by plants from contaminated sewage sludge. Chemosphere (2010) 81:381–386. (doi: 10.1016/j.chemosphere.2010.07.010).
31. Zachariasova M., Cajka T., Godula M., Malachova A., Veprikova Z., Hajslova J.: Analysis of multiple mycotoxins in beer employing (ultra)-high resolution mass spectrometry. Rapid Commun. Mass Spectrom. (2010) 24:3357–3367. (doi: 10.1002/rcm.4746).
32. Zachariasova M., Hajslova J., Godula M.: Multimycotoxin screening and quantitation in beer samples using UHPLC and high resolution and accurate mass approach. Am. Lab. (2010) 3:15–21.
33. Zachariasova M., Lacina O., Malachova A., Kostelanska M., Poustka J., Godula M., Hajslova J.: Novel approaches in analysis of Fusarium mycotoxins in cereals employing ultra performance liquid chromatography coupled with high resolution mass spectrometry. Anal. Chim. Acta (2010) 662:51–61. (doi: 10.1016/j.aca.2009.12.034).

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/veda-a-vyzkum/publikace-cz/2010' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15126/72088/72112 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 72112 [platne_od] => 15.06.2023 23:36:00 [zmeneno_cas] => 15.06.2023 23:36:09.158427 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 88066 [cms_time] => 1716193971 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [72090] => stdClass Object ( [nazev] => Archive [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 72090 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )


VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi