stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1715300992 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => Semináře Bezpečné výživy [seo_title] => Semináře Bezpečné výživy [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '25444' [newurl_iduzel] => 25444 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15124/25444 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 25444 [platne_od] => 23.02.2023 11:31:00 [zmeneno_cas] => 23.02.2023 11:37:11.431191 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 72648 [cms_time] => 1715301537 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [62963] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii [seo_title] => Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
27. listopad 2021
Prebiotika a střevní mikrobiom | MUDr. Jiří Vejmelka | Interní klinika 3. LF UK a FTN, Praha |
Nové poznatky v etiologii a léčbě celiakie | doc. MUDr. Iva Hoffmanová, Ph.D. | Interní klinika 3. LF UK a FNKV, Praha |
Bezlepkové výrobky - trendy v pekárenské praxi | Ing. Marcela Herbstová | Jizerské pekárny s.r.o., Česká Lípa |
Mykotoxiny v cereálních výrobcích na bázi ovsa | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. | Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
Jedlý hmyz: nová ingredience v cereálních výrobcích | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
Aktuální legislativa pro chov jedlého hmyzu | prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. | Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, ČZU Praha |
Trendy v cukrářské výrobě | Ing. Eliška Petríková | Orkla Food Ingredients Česko s.r.o., Kněževes |
Současné trendy ve vývoji a výrobě celozrnných mouk | Ing. Pavel Skřivan, CSc. | Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha |
Vláknina - vlastnosti a použití v pekárenské technologii | doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D. | Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha |
Program semináře
30. listopad 2019
Kontrola potravin v ČR | Ing. Petr Cuhra | Státní zemědělská a potravinářská inspekce v Praze |
Funkce ledvin a změny spojené s věkem | prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc. | Subkatedra nefrologie IPVZ / IKEM |
Prioritní úkoly v oblasti zajištění bezpečnosti potravin pro příští desetiletí | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Potravinové zdroje rizikových živin - cukrů, sodíku, nasycených a trans-nenasycených mastných kyselin | prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Plant based diet – benefity a rizika | RNDr. Monika Cahová, Ph.D. | Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha |
Mastné kyseliny u nádorů | Prim. MUDr. Jaroslav Macášek, Ph.D. | IV. interní klinika VFN |
Program semináře
1. června 2019
Výživa v onkologii | MUDr. Petr Beneš | Interní oddělení Nemocnice Na Homolce |
Mykotoxiny v potravinách | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Laboratorní diagnostika a screening střevního karcinomu | MUDr. Petr Kocna, CSc. |
Ústav lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky, 1. LF UK a VFN v Praze |
Komunální odpadní voda jako diagnostické medium města | Ing. Věra Očenášková | Výzkumný ústav vodohospodářský T.G.M., Praha 6 |
Nutriční význam vitamínů skupiny B | prof. Dr. Ing. Richard Koplík | VŠCHT Praha |
Možnosti a úskalí využití jedlého hmyzu ve výživě | doc. Dr. Ing. Lenka Kouřimská | Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, ČZU, Praha |
[urlnadstranka] => [obrazek] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 53714 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/53714 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [48006] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2018 [seo_title] => Bezpečná výživa 2018 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
1. prosince 2018
Potravinové alergie v dětském věku | MUDr. Peter Szitányi, Ph.D. | Klinika dětského a dorostového lékařství VFN a 1. LF UK |
Nutriční péče v nefrologii | prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc. | Subkatedra nefrologie IPVZ/IKEM |
Prioritní témata v biomonitoringu | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Opiové a další přírodní toxiny: reálné riziko pro konzumenty? |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
VŠCHT Praha |
Kvalita pitné vody v České republice |
prof. Ing. Václav Janda, CSc. |
VŠCHT Praha |
Řízení příjmu potravy |
RNDr. Monika Cahová, Ph.D. |
Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha |
Diskuse a ukončení semináře | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
2. června 2018
Doplňky stravy pro sportovní výživu | MUDr. Marie Skalská | Institut sportovního lékařství, Praha |
Principy toxikologie potravin | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Současný stav ve výrobě bezlepkových potravin | Ing. Pavel Skřivan, CSc. | VÚP Praha |
Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Vybrané potraviny nového typu (Novel Food) - vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti, 2. část |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Ing. Vojtech Ilko, Ph.D., Ing. Barbora Pohořelá |
VŠCHT Praha |
Významné toxické látky v potravinách |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D., Ing. Barbora Pohořelá |
VŠCHT Praha, VOŠZ a SZŠ 5. května |
Diskuse a ukončení semináře | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
9. prosince 2017
Legislativní rámec pro potraviny nového typu | Mgr. Karolína Mikanová | MZe |
Duše a střevo – střevní mikrobiom a psychika | MUDr. Radkin Honzák | IKEM Praha, 1. LF UK |
Principy toxikologie potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Probiotika a střevní mikrobiom | RNDr. Monika Cahová, Ph.D. | IKEM Praha |
Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Antioxidanty v koření |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Vybrané potraviny nového typu (Novel Food) - vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti,1.část |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
27. května 2017
Vůně a chuť koření | Ing. Zdeněk Jelínek | GurmEko s.r.o., Radonice |
Současné trendy v léčbě obezity | prim. MUDr. Petr Sucharda, CSc. | III. interní klinika 1 LF UK a VFN, Praha |
Mléčné výrobky s vysokou nutriční a senzorickou jakostí – prezentace | Ing. Pavel Vybíral | Polabské mlékárny a.s. |
Barviva v potravinách | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Změny vonných a chuťových látek při zpracování potravin | Doc. Dr. Ing. Marek Doležal | VŠCHT Praha |
Glutamát sodný – potřebný nebo škodlivý? |
Doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
VŠCHT Praha |
Procesní aromata (spolu s ochutnávkou výrobku „kuřecí aroma“) |
RNDr. Radomír Molín, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Vitana a.s. VŠCHT Praha |
Energetická a nízkoenergetická sladidla |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Program semináře
3. prosince 2016
Scénáře falšování potravních komodit a strategie pro ověřování autenticity | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Vybrané příklady falšování potravin v ČR | Ing. Petr Cuhra | SZPI, Inspektorát Praha |
Cesty vedoucí k produkci falšovaného medu | Ing. Dalibor Titěra, CSc. | Výzkumný ústav včelařský, s. r. o. |
Negativní dopady falšování potravin a nutraceutik – případové studie | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. , doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Vína vyráběná v ČR – rozdělení a legislativní pravidla jejich výroby. Falšování vín | Ing. Bronislav Pavelka | SZPI, Inspektorát Brno |
Cereálie pro bezpečnou výživu? |
RNDr. Jan Nedělník, Ph.D. |
Výzkumný ústav pícninářský s.r.o. |
Možnosti odhalování falšování obilovin včetně rýže s využitím DNA polymorfismu |
doc. RNDr. Jaroslava Ovesná, CSc. |
VÚRV |
Autentizace komerčně významných druhů masa pomocí analýzy DNA |
Ing. Kamila Zdeňková, Ph.D., Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. |
VŠCHT Praha |
Způsoby falšování masa a možnosti analytické kontroly |
prof. Ing. Petr Pipek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
Program semináře
14. května 2016
Kardiovaskulární onemocnění a výživa | Doc. MUDr. Martin Malý, Ph.D. | ÚVN Praha |
Tuky ve výživě | Prof. Ing. Vladimír Filip, CSc. | VŠCHT Praha |
Kontrola potravin v ČR z hlediska kvality a bezpečnosti | Ing. Petr Cuhra | SZPI, Inspektorát Praha |
Biologicky aktivní látky rostlin – perspektivy využití v potravinářství a medicíně: Rostliny rodu Cannabis (Cannabaceae) a Papaver (Papaveraceae) |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Nemoci ledvin a výživa | MUDr. Věra Mašková | FNKV |
Antioxidanty v koření |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Lipofilní vitaminy a provitaminy ve výživě |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
Program semináře
5. prosince 2015
Moderní trendy ve sportovní výživě | Doc. MUDr. Zdeněk Vilikus, CSc. | 1. LF UK a VFN |
NutriDatabaze.cz – Databáze složení potravin České republiky. Výpočet výživové hodnoty potravin podle metodiky EuroFIR | Ing. Marie Macháčková | ÚZEI |
Tvorba vonných a chuťových látek, vývoj chutí a vůní a jejich senzorické posouzení | Doc. Dr. Ing. Marek Doležal | VŠCHT Praha |
MCPD a furan – další významné procesní kontaminanty v potravinách | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Biopotraviny – benefit? | Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová | VŠCHT Praha |
Netradičně připravené vánoční pokrmy a jejich dietetické hodnocení | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Kalkulace nutričních hodnot pokrmů s využitím různých databází | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
[poduzel] => stdClass Object ( [26519] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 26016 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26016 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26016 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26015] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Obiloviny ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa - Obiloviny ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
17. října 2015
Tradiční obiloviny ve výživě; technologický a zdravotní význam lepku | Ing. Pavel Skřivan, CSc. | VŠCHT Praha |
Celiakie – formy, etiologie, léčebná výživa | Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. | FTN Praha |
Aktuální legislativa v oblasti obilovin | Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. | Potravinářská komora ČR |
Netradiční obiloviny a pseudocereálie | Prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc. | ČZU Praha |
Vláknina a další výživově cenné složky obilného zrna | Ing. Marcela Sluková, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Problematika akrylamidu v cereáliích | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Obiloviny v alternativní výživě | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Diskuse a ukončení semináře |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Pavel Skřivan, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
[poduzel] => stdClass Object ( [26520] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26520 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 26015 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26015 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26015 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26014] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2015 [seo_title] => Bezpečná výživa 2015 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
23. května 2015
Nemoci ledvin a výživa | Prim. MUDr. Petr Táborský |
Fresenius Medical Care – DS, s.r.o. |
Nutrigenomika a praktické aspekty dětské výživy | Prim. MUDr. Petr Tláskal, CSc. | FN Motol |
Inovativní přístup ke školnímu stravování | Ing. Ondřej Čermák | SCOLAREST – zařízení školního stravování, spol. s r.o. |
Možnosti realizace dietního stravování ve školních jídelnách | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Netradiční druhy živočišných proteinů III | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Současný vývoj v legislativě potravin | Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. | VŠCHT Praha |
Moderní mýty, pověry a nepravdy o výživě II |
Mgr. Ing. Diana Chrpová; Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května; VŠCHT Praha |
Pesticidy v potravinách – možnosti snížení jejich příjmu | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
[poduzel] => stdClass Object ( [26521] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26521 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 26014 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26014 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26014 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25886] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2014 [seo_title] => Bezpečná výživa 2014 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
29. listopadu 2014
Probiotika a prebiotika a jejich význam ve výživě | Doc. Ing. Eva Vlková, PhD. | ČZU Praha |
Informační centrum bezpečnosti potravin „Zdroje kvalitních informací pro bezpečnost potravin a zdravou výživu“ | Olaf Deutsch | MZe ČR |
Řetězce a kvalita potravin | Ing. Petr Baudyš | QSL s.r.o. |
Pokroky ve výzkumu insulinoresistence a metabolismu diabetu | RNDr. Monika Cahová, PhD. | IKEM Praha |
Principy diabetické diety | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Úloha vědy v zajišťování bezpečnosti potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Bioprospekce – účinný nástroj pro objevování nových potravinových zdrojů | Doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD. | VŠCHT Praha |
Netradiční tuky a oleje jako zdroje významných lipofilních látek |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
VŠCHT Praha |
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD. | VŠCHT Praha |
[poduzel] => stdClass Object ( [26522] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26522 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 25886 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25886 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25886 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25863] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě II [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě II [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
7. června 2014
Geny a výživa | Prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc. | IMG AV ČR |
AGEs & ALEs a rozvoj atherosklerosy, diabetu, degenerativních onemocnění a stárnutí | Prof. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc. | FN HK |
Zvěřina a její místo ve výživě | Ing. Tomáš Potůček | Bidvest Kralupy |
GMO – vývoj a posouzení zdravotních rizik | Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. | VŠCHT Praha |
Nové trendy a přístupy v analýze potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Moderní mýty, pověry a nepravdy ve výživě |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května; VŠCHT Praha |
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25863 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25863 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25863 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25819] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě I [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě I [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
30. listopadu 2013
Pokroky v léčbě a diagnostice střevních onemocnění | Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. | FTN Praha |
Netradiční druhy masa – 2. část | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Speciace a využitelnost minerálních látek | Prof. Dr. Ing. Richard Koplík | VŠCHT Praha |
Alergie z potravin | MUDr. Martin Fuchs | Immuno-Flow |
Mastné kyseliny v dietních doplňcích s rostlinnými oleji | RNDr. Eva Tvrzická, CSc. | 1. LF UK |
Sledovatelnost složek potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25819 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25819 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25819 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25618] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Potraviny živočišného původu ve výrobě [seo_title] => Bezpečná výživa - Potraviny živočišného původu ve výrobě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
8. června 2013
Mléko a mléčné výrobky ve výživě, alternativní druhy mléka | Ing. Jiří Kopáček, CSc. | ČMSM |
Mléko a mléčné výrobky z pohledu pediatra | Prim. MUDr. Petr Tláskal, CSc. | FN Motol |
Netradiční druhy masa ve výživě | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Kuře jako významná potravní komodita | Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc. | Rabbit a.s. |
Vedlejší produkty živočišné výroby jako zdroj biologicky cenných substancí | Ing. Milena Zachariášová, PhD. | VŠCHT Praha |
Ryby ve výživě, rybí výrobky na našem trhu | Ing. Tomáš Potůček | Bidvest Kralupy s.r.o. |
Kontaminanty v rybách; situace v ČR a ve světě | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jana Pulkrabová, PhD., Ing. Kamila Kalachová, PhD. | VŠCHT Praha |
Nutriční hodnota vajec | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
[poduzel] => stdClass Object ( [26524] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26524 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 25618 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25618 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25618 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25516] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa – Potraviny rostlinného původu ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa – Potraviny rostlinného původu ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
1. prosince 2012
Celiakie a zánětlivé střevní choroby – etiologie, léčebná výživa |
Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD., Ing. Mgr. Diana Chrpová |
FTN Praha; VOŠZ a SZŠ 5. května |
Obiloviny a pseudocereálie | Doc. Ing. Ivana Capouchová, CSc. | ČZU Praha |
The use of yeast extracts in food (Využití kvasničných extraktů v potravinách) |
Francois Decaris, Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Biorigin Europe NV; VŠCHT Praha |
Luštěniny ve výživě, význam soji | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Mykotoxiny – výskyt a zdravotní riziko |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Milena Zachariášová, PhD. |
VŠCHT Praha |
Exotické druhy kořeninových a léčivých rostlin | Prof. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D | ČZU Praha |
Vláknina a doplňky stravy obsahující vlákninu |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VŠCHT Praha |
Diskuse –kulatý stůl |
[poduzel] => stdClass Object ( [26525] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26525 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 25516 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25516 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25516 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25499] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Ovoce a zelenina ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa - Ovoce a zelenina ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
2. června 2012
Poruchy příjmu potravy a možná souvislost s vybranými alternativními směry ve výživě | PhDr. František Krch, Ph.D. | VFN Praha |
Chemická a mikrobiologická bezpečnost dovážených produktů | Ing. Hedvika Hájková | SZPI Praha |
Kontaminanty v ovoci a zelenině – srovnání konvenční a bio produkce |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VŠCHT Praha |
Syrová strava ve výživě; význam ovoce a zeleniny ve výživě | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Ořechy a suché plody ve výživě | Ing. Jiří Němec | Bureau Veritas |
Změny během zrání, skladování a zpracování ovoce a zeleniny | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Kulatý stůl – diskuse o využití ovoce a zeleniny ve výživě a bezpečnosti produkce | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc, Ing. Hana Opatová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25499 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25499 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25499 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25497] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Změny při zpracování potravin [seo_title] => Bezpečná výživa - Změny při zpracování potravin [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
26. listopadu 2011
Změny v potravinách při technologickém a kulinárním zpracování – vývoj barvy, vůně a chuti, vznik biologicky aktivních látek | Doc. Dr. Ing. Karel Cejpek | VŠCHT Praha |
Pohled mikrobiologa na význam tepelných úprav potravin | Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. | VŠCHT Praha |
Využití senzorické analýzy při hodnocení změn v potravinách – ukázky praktických aplikací | Doc. Ing. Zdeňka Panovská, CSc. | VŠCHT Praha |
Onemocnění, při nichž je třeba omezit příjem vybraných tepelně zpracovaných potravin | Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD., Ing. Mgr. Diana Chrpová |
FTN Praha; VOŠZ a SZŠ 5. května |
3. prosince 2011
Rizikové látky, které se mohou tvořit při tepelném zpracování potravin a jak lze jejich vzniku předcházet | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová | VŠCHT Praha |
Změny nutriční jakosti při tepelném zpracování potravin – změny proteinů, sacharidů, tuků, vitaminů | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Využití obrazové analýzy při hodnocení změn v potravinách – ukázky praktických aplikací | Ing. František Pudil, CSc. | VŠCHT Praha |
Oxidace tuků – proces, který vede nejen ke zhoršení vůně a chuti potravin, ale i k tvorbě rizikových látek | Doc. Ing. Zuzana Réblová, PhD., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
6. června 2011
Moderní trendy ve výrobě tuků | Prof. Ing. Vladimír Filip,CSc. | VŠCHT Praha |
Představují tuky benefit nebo riziko pro zdraví? | Doc. MUDr. Pavel Dlouhý, PhD. | 3. LF UK Praha |
Tuky ve výživě | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Doplňky stravy, speciální tuky | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Tuky ve výživě dětí | Jitka Rusková, DiS. | FTN Praha |
Příjem tuků v dietě – praktické aplikace | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25446 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25446 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25446 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25445] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - leden 2011 [seo_title] => Bezpečná výživa - leden 2011 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
8. ledna 2011
Výživová doporučení; rizika z nesprávné výživy | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Výživa a prevence civilizačních chorob | Doc. MUDr. Dana Müllerová, PhD. | LF UK, Plzeň |
Antioxidanty ve výživě | Ing. Zuzana Réblová, PhD. | VŠCHT Praha |
Biologicky aktivní látky | Prof. Ing. Jitka Moravcová, CSc. | VŠCHT Praha |
Bezpečnost potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Demonstrace analytických technik |
15. ledna 2011
Speciální výživa | Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. | FTN Praha |
Mikrobiologická bezpečnost potravin | Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. | VŠCHT Praha |
Kontrola potravin v ČR a EU | Ing. Petr Cuhra | SZPI, Praha |
Legislativa potravin | Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. | VŠCHT Praha |
Maso a masné výrobky – kvalita a bezpečnost | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Alternativní výživa | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Demonstrace analytických technik |