Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1715552300
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Diplomové práce 2020/2021
    [seo_title] => Diplomové práce 2020/2021
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Přehled aktuálně řešených diplomových prací 2020/2021

Obor Chemie a analýza potravin a přírodních produktů (N307)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Behner Adam Charakteristika metabolomu révy vinné ve vztahu k fenotypovým vlastnostem a endofytní mikroflóře Characteristics of metabolome of Vitis vinifera in relation to phenotypic properties and endophytic microflora doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Beránková Dagmar Změny obsahu procesních kontaminantů ve smažicím médiu při dlouhodobém smažení Changes in the content of process contaminants in the frying medium during deep frying doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Dudová Michaela Příjem nutrientů u vybraných typů alternativních diet Nutrient intake in selected types of alternative diets doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Dvořáková Michaela Hodnocení senzorické kvality vod pro potravinářské účely a hodnocení pitných a minerálních vod Evaluation of sSensory quality of water for food purposes evaluation of drinking and mineral waters doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Halamová Jana Využití pulsního elektrického pole ke zpracování potravin – zhodnocení kvality a bezpečnosti Utilization of pulsed electric field for food processing – assessment of quality and safety Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Hasíková Eva Optimalizace metody pro stanovení reziduí silně polárních pesticidů v potravinách Method optimization for determination of strongly polar pesticides residues in food Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Hořeňovská Alice Autenticita kávy: arabica nebo robusta? Authenticity of coffee: Arabica or Robusta? Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.
Hromádková Eva Biomonitoring perfluoralkylovaných látek v krevním séru Biomonitoring of perfluoroalkylated substances in blood serum Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Jaegerová Tereza Studium bioaktivních látek v různých odrůdách kosatců Study of bioactive compounds in iris plants Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
Jakeš Petr Transfer vybraných skupin migrantů do potravin Transfer of selected groups of migrants into food Ing. Vít Kosek, Ph.D. 
Jouklová Marie Vývoj a validace  metody stanovení karotenoidů v potravinách a krmivech Development and validation of a method for the determination of carotenoids in food and feed doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Kerekrétyová Hana Siderofory a další biomarkery přítomnosti endofytů ve vinné révě Siderophores and other biomarkers of the presence of endophytes in a grapevine prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Kollertová Anna Studium metabolomu konopí a konopných produktů pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií The metabolome study of cannabis and cannabis products using gas chromatography coupled to mass spectrometry Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Lazárek Michal  Hodnocení komplexního metabolomu sladovnického ječmene po ošetření pulzním elektrickým polem  Evaluation of complex metabolome of malting barley after the treatment by pulsed electric field doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Lebedová Gabriela  Biomonitoring benzofenonových UV-filtrů v moči Biomonitoring of benzophenone UV filters in urine Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D.
Leštinová Dita Analýza terpenických látek v konopných produktech Analysis of terpenoic compounds in hemp products Ing. Michal Stupák, Ph.D.
Libenská Lenka Optimalizace stanovení lipofilních vitaminů v potravinách  Optimization of lipophilic vitamins determination in food Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Loučková Anna Studium bioaktivních sloučenin v bylinných extraktech Studies of bioactive substances in herbal extracts prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Máslo Petr Zhodnocení zátěže populace ČR organofosfátovými retardéry hoření na základě analýzy jejich metabolitů v moči Assessment of the body burden of organophosphate flame retardants on the population of the Czech Republic based on the analysis of their metabolites in urine prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Petrová Jana Změny a stabilita stříbrných nanočástic při digesci mléčných výrobků Changes and stability of silver nanoparticles occurring during dairy products digestion prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Sedláčková Adéla Multi-detekční analýza kontaminantů potravin v komplexních matricích s využitím vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie Multi-detection analysis of food contaminants in complex matrices utilizing high resolution mass spectrometry Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Smoláková Kateřina Zdroje ftalátů v prostředí člověka Sources of phthalates in human environment Ing. Andrea Poláchová, Ph.D.
Svatoš Vít Insekticidy v cereáliích a cereálních výrobcích Insecticides in cereals and cereal products Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Šoutová Tereza Zhodnocení mykotoxinové kontaminace krmiv na českém trhu Evaluation of mycotoxin contamination of feedstuffs at the Czech market Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.
Šteflová Kristýna Studium složení lipidické složky přírodních matric. Study of compsition of lipid component in natural matrices Ing. Kamila Hůrková, Ph.D.
Švejdová Zuzana Hodnocení expozice člověka významným environmentálním kontaminantům ve vnitřním prostředí Evaluation of human exposure to environmental contaminants significant in an indoor environment Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Vojáček Štěpán Hodnocení složení stravy na obsah MCPD esterů v mateřském mléce Assessment of food composition on occurrence of MCPD esters in human breast milk Ing. Beverly Bělková, Ph.D.
Walterová Aneta Chlorovanýné parafiny v doplňcích stravy Chlorinated paraffins in food supplements prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Zemanová Barbora Senzorické hodnocení profilu intenzity sladké a hořké chuti v závislosti na čase  Sensory evaluation of the intensity profile of sweet and bitter taste as a function of time Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.

Obor Kvalita a bezpečnost potravin (KBPN)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Bartoňová Anežka  Vznik procesních kontaminantů a možnosti jejich prevence během tepelného zpracování zeleninových lupínků  Formation of processing contaminants and the possibility of their prevention during thermal treatment of vegetable crisps  Ing. Beverly Bělková, Ph.D.
Fabianová Viktória  Karbonylové sloučeniny v pivu a dalších alkoholických nápojích Carbonyl compounds in beer and other alcoholic beverages doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Klinská Tereza Optimalizace analytické strategie pro stanovení profilu mastných kyselin v řasách Optimization of the analytical strategy for determination of fatty acids´ profile in algae Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.
Kučerová Juliána  Vliv senzoricky aktivních látek na organoleptické vlastnosti ovocných destilátů Influence of sensory active compounds on organoleptic properties of fruit distillates  Ing. Vojtěch Ilko, Ph.D.
Malý Matěj Aplikační potenciál rychlé odstředivé dělící chromatografie při izolaci bioaktivních látek konopí Application potential of fast centrifugal partition chromatography in isolation of Cannabis bioactive compounds  Ing. Marie Fenclová, Ph.D.
Šulcová Elena  Voda kontaminovaná per- a polyfluoralkylovanými sloučeninami - významný zdroj expozice člověka? Per- and polyfluoroalkylated compounds in water - important exposure source for human? Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.
Táborský Ondřej Aplikace infračervené spektrometrie a dalších instrumentálních metod pro charakterizaci vybraných omáček Application of infrared spectrometry and other instrumental methods for characterizing of selected sauces prof. Dr. Ing. Jan Poustla

Obor Forenzní analýza

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Rakušanová Stanislava  Odhalování aplikace ilegálních pesticidů v prostředí Detecting the application of illegal pesticides in the environment prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Slavíková Petra Využití infračervené spektrometrie pro ověření autenticity čokolády a kakaových prášků.  Use of infrared spectrometry for the verification of the authenticity of chocolate and cocoa powders prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Sůvová Marie Metody průkazu syntetických barviv v potravinách Methods of detection of synthetic colours in foodstuffs doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Šplíchalová Andrea Hodnocení rizika toxických látek přítomných v mikroplastech Risk assessment of toxic compounds in microplastics Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D.
Vincenc Matúš  Zhodnocení vlivu „Syndromu nemocných budov“ na kontaminaci ovzduší Assessment of the impact of “Sick building syndrome” on air pollution prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/studium/magisterske-studium/37727/56032' [newurl_iduzel] => 56032 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15269/15457/37727/56032 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 56032 [platne_od] => 12.10.2020 22:57:00 [zmeneno_cas] => 12.10.2020 23:00:46.266767 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 65253 [cms_time] => 1715552532 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => Array ( ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi