Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Studium → Doktorské studium → Dizertační práce → Dizertační práce aktuálně řešené
iduzel: 15765
idvazba: 91548
šablona: stranka
čas: 2.5.2024 16:48:44
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 15765
idvazba: 91548
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/studium/doktorske-studium/dizertacni-prace/15765'
iduzel: 15765
path: 8548/15102/15103/15106/15269/15764/38696/15765
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Dizertační práce aktuálně řešené na ústavu

Prezenční - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Kamila Bechyňská

Aplikace pokročilých chemometrických postupů pro zpracování dat generovaných při metabolomických studiích
Application of advanced chemometric procedures for processing of data generated in metabolomic studies

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Adam Behner

Metabolomika jako nástroj ilustrující interakce mezi rostlinou a její mikrobiotou

Metabolomics as a tool illustrating the interactions between a plant and its microbiome

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Ondřej Brabenec

Rostlinné alkaloidy v přírodních produktech a potravinách

Plant alkaloids in natural products and foodstuffs

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Tereza Doležalová

Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu výskytu nových skupin mykotoxinů

Evaluation of the food safety in terms of occurrence of new groups of mycotoxins

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Maria Filatova

Nové postupy cílové analýzy a necílového screeningu kvality a authenticity potravin pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií

Novel methods of non-target screening and target analysis of food quality and authenticity based on gas chromatography coupled with mass spectrometry

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Jingwen Han

Nové strategie minimalizace reziduí syntetických pesticidů v potravinách

New strategies to minimize rezidues of synthetic pesticides in foods

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Tereza Jaegerová

Inovativní strategie charakterizace / autentikace přírodních materiálů

Innovative strategies of natutal materials characterization/ authentication

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Veronika Jurášková

Studium aditiv plastů používaných v zemědělství

Study of plastic additives used in agriculture

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Aliaksandra Kharoshka

Analytické strategie pro sledování přídatných látek v potravinách a doplňcích stravy 

Analytical strategies for monitoring food additives in foods and food supplements

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Ing. Adéla Kollárová

Toxické sekundární metabolity rostlin a mikroorganismů v potravinách a krmivech

Toxic secondary metabolites of plants and microorganisms in food and feed

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Tomáš Kouřimský

Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro komplexní sledování vlivu  procesních parametrů na kvalitu potravin

Utilization of high-resolution mass spectrometry for a comprehensive monitoring of the impact of process parameters on food quality

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Lenka Libenská

Hodnocení hladin vitaminů v lidských biologických vzorcích

Evaluation of vitamins' levels in human biological samples

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Anna Loučková

Bioaktivní látky v herbálních extraktech

Bioactive compounds in herbal extracts

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Matěj Malý

Biologicky aktivní látky konopí setého a dalších zdrojů

Biologically active compounds in Cannabis sativa and other natural resources

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová)

Nutraceutika a potraviny snižující oxidační a karbonylový stres

Nutraceuticals and food that lower oxidative and carbonyl stress

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Ing. Kristina Nakonechna

Zlepšování výživové hodnoty fritovaných potravin z pohledu rizikových tuků

Improving the nutritional value of deep-fried foods in terms of risky fats

doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Ing. Chi Mai Nguyenová

Charakterizace a autentikace potravinářských surovin a produktů pomocí spektrálních metod

Characterization and authentication of food raw materials and products using spectral methods

prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Ing. Denisa Pařízková

Identificace zdrojů expozice člověka novým skupinám kontaminantů z potravin a prostředí

Identification of sources of human exposure to new groups of food and environmental contaminants

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Hana Pírová

Komplexní hodnoceni změn chemické bezpečnosti, nutričnl a senzorické jakosti indukované tepelným zpracováním potravin
Comprehensive assessment of cbanges in chemlcal safety, nutritlonal and sensory quality induced by beat treatment of foods

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Anna Průšová

Fyziologicky prospěšné látky vznikající během zpracování potravin

Physiologically beneficial substances formed de novo during food processing

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Ing. Aneta Sýkorová

Strategie hodnocení expozice člověka různým látkám z potravin a prostředí
Strategies for the assessment of human exposure to various chemicals from food and environment

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Kateřina Šebelová

Biomarkery kvality a autenticity potravinových surovin a produktů

Quality and authenticity biomarkers of food raw materials and products

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Kombinované studium - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Monika Benešová (roz. Jírů)*

Moderní postupy pro hodnocení kvality produktů biotechnologií

Advanced approaches to assess the quality of products obtained by modern biotechnologies

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Zuzana Bínová

Studium změn fytokanabinoidů a dalších biologicky aktivních látek při výrobě a aplikaci produktů na bázi rostlin Cannabis sativa

Studies of changes of phytocannabinoids and other biologically active components within the process of production and application of products on the Cannabis sativa basis

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Veronika Gomersall (roz. Vondrášková)

Sledování nových organických polutantů v rámci humánního biomonitoringu

Analysis of new organic pollutants within human biomonitoring

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Petra Jonátová (roz. Slavíková)*

Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Martina Juříková (roz. Burešová)

Strategie hodnocení rizika expozice člověka kontaminantům životního prostředí

Strategies for Assessing the Risk of Human Exposure to Environmental Contaminants

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Ing. Petr Mráz

Forenzní sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů v biotických matricích

Forensic observation of pesticide residues and their metabolites in biotic matrices

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Ing. Ondřej Pařízek

Studium expozice člověka organickým polutantům

Study of human exposure to organic pollutants

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Diomid Revenco

Aplikace ICP-MS pro stanovení a speciační analýzu minerálních látek a stopových prvků v potravinách

Mineral elements determination and element speciation analysis in food using inductively coupled plasma – mass spectrometry

prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Ing. Jana Rýparová Kvirencová

Metabolomika jako efektivní nástroj hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti potravin a přírodních surovin

Metabolomics as an effective tool for the assessment of food / natural products quality, authenticity and safety

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Leoš Uttl

Hodnocení kvality potravinářských surovin a produktů pomocí pokročilých hmotnostně spektrometrických metod

Quality assessment of food raw materials and products thereof by advanced mass spectrometric methods

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Petra Vacková

Kritické hodnocení dopadů změny klimatu na dietární expozici konzumentů rezidui pesticidů a přírodními toxiny

Critical assessment of consumers´ dietary exposure to pesticide residues and natural toxins in relation to climate changes

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

* přerušeno

Aktualizováno: 29.4.2024 13:42, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi