stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1714685987 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Dizertační práce aktuálně řešené [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Dizertační práce aktuálně řešené na ústavu
Prezenční - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Kamila Bechyňská |
Aplikace pokročilých chemometrických postupů pro zpracování dat generovaných při metabolomických studiích |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Adam Behner |
Metabolomika jako nástroj ilustrující interakce mezi rostlinou a její mikrobiotou Metabolomics as a tool illustrating the interactions between a plant and its microbiome |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Ondřej Brabenec |
Rostlinné alkaloidy v přírodních produktech a potravinách Plant alkaloids in natural products and foodstuffs |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Tereza Doležalová |
Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu výskytu nových skupin mykotoxinů Evaluation of the food safety in terms of occurrence of new groups of mycotoxins |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Maria Filatova |
Nové postupy cílové analýzy a necílového screeningu kvality a authenticity potravin pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií Novel methods of non-target screening and target analysis of food quality and authenticity based on gas chromatography coupled with mass spectrometry |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jingwen Han |
Nové strategie minimalizace reziduí syntetických pesticidů v potravinách New strategies to minimize rezidues of synthetic pesticides in foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Tereza Jaegerová |
Inovativní strategie charakterizace / autentikace přírodních materiálů Innovative strategies of natutal materials characterization/ authentication |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Veronika Jurášková |
Studium aditiv plastů používaných v zemědělství Study of plastic additives used in agriculture |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Aliaksandra Kharoshka |
Analytické strategie pro sledování přídatných látek v potravinách a doplňcích stravy Analytical strategies for monitoring food additives in foods and food supplements |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Ing. Adéla Kollárová |
Toxické sekundární metabolity rostlin a mikroorganismů v potravinách a krmivech Toxic secondary metabolites of plants and microorganisms in food and feed |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Tomáš Kouřimský |
Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro komplexní sledování vlivu procesních parametrů na kvalitu potravin Utilization of high-resolution mass spectrometry for a comprehensive monitoring of the impact of process parameters on food quality |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Lenka Libenská |
Hodnocení hladin vitaminů v lidských biologických vzorcích Evaluation of vitamins' levels in human biological samples |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Anna Loučková |
Bioaktivní látky v herbálních extraktech Bioactive compounds in herbal extracts |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Matěj Malý |
Biologicky aktivní látky konopí setého a dalších zdrojů Biologically active compounds in Cannabis sativa and other natural resources |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Mečířová (roz. Šírová) |
Nutraceutika a potraviny snižující oxidační a karbonylový stres Nutraceuticals and food that lower oxidative and carbonyl stress |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Ing. Kristina Nakonechna |
Zlepšování výživové hodnoty fritovaných potravin z pohledu rizikových tuků Improving the nutritional value of deep-fried foods in terms of risky fats |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Ing. Chi Mai Nguyenová |
Charakterizace a autentikace potravinářských surovin a produktů pomocí spektrálních metod Characterization and authentication of food raw materials and products using spectral methods |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Ing. Denisa Pařízková |
Identificace zdrojů expozice člověka novým skupinám kontaminantů z potravin a prostředí Identification of sources of human exposure to new groups of food and environmental contaminants |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Hana Pírová |
Komplexní hodnoceni změn chemické bezpečnosti, nutričnl a senzorické jakosti indukované tepelným zpracováním potravin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Průšová |
Fyziologicky prospěšné látky vznikající během zpracování potravin Physiologically beneficial substances formed de novo during food processing |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Ing. Aneta Sýkorová |
Strategie hodnocení expozice člověka různým látkám z potravin a prostředí |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Kateřina Šebelová |
Biomarkery kvality a autenticity potravinových surovin a produktů Quality and authenticity biomarkers of food raw materials and products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kombinované studium - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Monika Benešová (roz. Jírů)* |
Moderní postupy pro hodnocení kvality produktů biotechnologií Advanced approaches to assess the quality of products obtained by modern biotechnologies |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Zuzana Bínová |
Studium změn fytokanabinoidů a dalších biologicky aktivních látek při výrobě a aplikaci produktů na bázi rostlin Cannabis sativa Studies of changes of phytocannabinoids and other biologically active components within the process of production and application of products on the Cannabis sativa basis |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Veronika Gomersall (roz. Vondrášková) |
Sledování nových organických polutantů v rámci humánního biomonitoringu Analysis of new organic pollutants within human biomonitoring |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Petra Jonátová (roz. Slavíková)* |
Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Martina Juříková (roz. Burešová) |
Strategie hodnocení rizika expozice člověka kontaminantům životního prostředí Strategies for Assessing the Risk of Human Exposure to Environmental Contaminants |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Petr Mráz |
Forenzní sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů v biotických matricích Forensic observation of pesticide residues and their metabolites in biotic matrices |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Ondřej Pařízek |
Studium expozice člověka organickým polutantům Study of human exposure to organic pollutants |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Diomid Revenco |
Aplikace ICP-MS pro stanovení a speciační analýzu minerálních látek a stopových prvků v potravinách Mineral elements determination and element speciation analysis in food using inductively coupled plasma – mass spectrometry |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Ing. Jana Rýparová Kvirencová |
Metabolomika jako efektivní nástroj hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti potravin a přírodních surovin Metabolomics as an effective tool for the assessment of food / natural products quality, authenticity and safety |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Leoš Uttl |
Hodnocení kvality potravinářských surovin a produktů pomocí pokročilých hmotnostně spektrometrických metod Quality assessment of food raw materials and products thereof by advanced mass spectrometric methods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Petra Vacková |
Kritické hodnocení dopadů změny klimatu na dietární expozici konzumentů rezidui pesticidů a přírodními toxiny Critical assessment of consumers´ dietary exposure to pesticide residues and natural toxins in relation to climate changes |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
* přerušeno
[submenuno] => [urlnadstranka] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/studium/38696/15765' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15269/15764/38696/15765 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15765 [platne_od] => 29.04.2024 13:42:00 [zmeneno_cas] => 29.04.2024 13:42:38.852988 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 91548 [cms_time] => 1714686246 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => Array ( ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )