Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV Průšová
iduzel: 76336
idvazba: 94188
šablona: stranka
čas: 27.4.2024 15:30:09
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 76336
idvazba: 94188
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/zakladni-informace/lide/76336'
iduzel: 76336
path: 8548/15102/15103/15106/15445/15500/76336
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Ing. Nela Průšová, Ph.D.



E-mail: nela.prusova@vscht.cz
Telefon: +420 220 445 221

VŠCHT Praha – budova B, místnost B102

Vzdělání a tituly
2018 – 2024

Doktorské studium (Ph.D.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma dizertační práce: Volné a modifikované formy mykotoxinů v potravinách, možnosti jejich analýzy a strategie minimalizace)

2016 – 2018

Magisterské studium (Ing.), obor Kvalita a bezpečnost potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma diplomové práce: Hodnocení kvality tukové složky potravinových surovin a produktů jejich zpracování)

2013 - 2016 Bakalářské studium (Bc.), obor Chemie a analýza potravin; Fakulta potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha (téma bakalářské práce: Chemická bezpečnost tukové složky smažených výrobků)


Odborná praxe
2018 – dosud Analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025)
2019 – dosud Vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha


Obory zájmu
Vývoj, optimalizace a validace metod na bázi kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie pro stanovení mykotoxinů, rostlinných alkaloidů a složek silymarinového komplexu.
Výzkum zaměřený na modifikované mykotoxiny v potravinách (charakterizace struktur a vývoj metod pro jejich izolaci a stanovení).
Sledování osudu mykotoxinů v průběhu potravinářských technologií (sladařství a pivovarství) a výzkum zaměřený na možnosti jejich minimalizace.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Laboratoř chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů 

Publikace
Researcher ID: AAC-8943-2021
ORCID:  0000-0002-9829-5200
Detailní přehled publikací

Aktualizováno: 1.3.2024 15:00, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi