Bakalářské práce - obor Forenzní analýza
2022/2023 | 2021/2022 | 2020/2021 | 2019/2020| 2018/2019 | 2017/2018 | 2016/2017 | 2015/2016 | 2014/2015 | 2013/2014 |
2022/2023
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Doubková Karolína |
Senzorické hodnocení autenticity monoflorálních medů |
Sensory evaluation of the authenticity of monofloral honeys |
Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
Gombitová Adéla |
Dermální expozice bisfenolům - potenciálně toxické látky v textilu |
Dermal exposure to bisphenols - potentially toxic substances in textiles |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Holubovská Aneta |
Hodnocení kontaminace vody perfluoralkylovanými sloučeninami |
Assessment of water contamination by perfluoroalkyl compounds |
Ing. Veronika Svobodová, Ph.D. |
Horáková Alžběta |
Strategie vzorkování perfluoalkylovaných látek v ovzduší |
Sampling strategies for perfluoroalkylated substances in the air |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Jablonská Tereza |
Toxické látky v bylinných extraktech |
Toxic compounds in herbal extracts |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jeníkovská Veronika |
Výskyt mykotoxinů v léčivých přípravcích na bázi ostropestřce mariánského |
Occurrence of mycotoxins in medicinal preparations based on milk thistle |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Moravcová Eliška |
Vývoj metody pro stanovení sladidel přírodního původu v potravinách |
Development of a method for the determination of sweeteners of natural origin in food |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Nekolová Simona |
Kontaminace snídaňových cereálií rizikovými látkami z potisku obalových materiálů |
Contamination of breakfast cereals by toxic compounds coming from packaging material |
Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Paterová Lucie |
Hodnocení zátěže populace ČR perfluoralkylovanými sloučeninami na základě jejich sledování v moči< |
Assessment of the burden of the population of the Czech Republic with perfluoroalkylated compounds based on their monitoring in urine |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Růčková Eliška |
Bioaktivní látky extraktů řepíku lékařského |
Bioactive compounds of radish extracts |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2021/2022
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Benešová Karolína | Toxické látky v mikroplastech | Toxic chemicals in microplastics | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Bjalončíková Katarína | Žampiony jako možný zdroj přírodních toxinů? | Champignon as the source of natural toxins? | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Kuhajdová Ema | Hodnocení emisí ve vnitřním prostředí | Assessment of emission in human exposure | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kutilová Markéta | Využití plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro stanovení kvality a autenticity šafránu | Application of gas chromatography coupled to mass spectrometry for assessment of saffron quality and authenticity | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Mai Phuong Dao | Rezidua pesticidů v orientálních bylinných směsích | Pesticide residues in oriental herbal mixtures | Ing. Dana Schusterová, Ph.D. |
Markvart Lukáš | Moderní analytické metody pro detekci biomarkerů mykotoxinů v biologických tekutinách | Modern analytical methods for the detection of mycotoxin biomarkers in biological fluids | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Novotná Ivana | Aplikace necílové analýzy pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro studium konopí | Application of non-target analysis using gas chromatography coupled to mass spectrometry for the study of cannabis | Ing. Michal Stupák, Ph.D. |
Pilná Natálie | Dlouhodobé časové změny v lipidomu plazmy pacientů po akutním koronárním syndromu a mozkové mrtvici | Long-term changes in plasma lipidome of patients after acute coronary syndrome and ischemic stroke | Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
Špačková Gabriela | Autenticita kávy: cílová analýza markerů arabiky a robusty | Authenticity of coffee: target analysis of arabica and robusta markers | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Uhlíř Matěj | Monitoring tetrahydrokanabinolu (THC) v produktech na bázi konopí | Monitoring of tetrahydrocannabinol (THC) in cannabis-based products | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2020/2021
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Bezstarosti Lenka | UV-filtry: hodnocení expozice člověka | UV-filters: assessment of human exposure | Ing. Kateřina Urbancová, Ph.D. |
Cícha Roman | Výskyt toxických prvků v bylinných čajích | Toxic elements occurrence in herbal tea samples | prof. Dr. Ing. RIchard Koplík |
Hájková Petra | Odhalování falšování rostlinných olejů | Detection of fraud on plant oils | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Horníková Terézia | Možnosti charakterizace doplňků stravy pomocí infračervené spektrometrie | Possibilities of characterization of food supplements by means of infrared spectrometry | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Korpasová Tereza | Autentikace doplňků stravy rostlinného původu pomocí infračervené spektrometrie | Authentication of food supplements of plant origin using infrared spectrometry | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Kučírková Natálie | Prach - zdroj expozice endokrinním disruptorům | Dust - exposure source to endocrine disrupting chemicals | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Minčáková Daniela | Stanovení syntetických barviv v cukrovinkách | Determination of synthetic dyes in confectionery | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Ritomska Natalia | Kontrola přítomnosti syntetických léčiv (PDE-5 inhibitory) erektilní dysfunkce v přírodních preparátech | Control of the presence of synthetic drugs (PDE-5 inhibitors) for erectile dysfunction in natural preparations | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Šilbertová Aneta | Průkaz použití herbicidu u vybraných plodin a rostlinných materiálů | Demonstration of the use of herbicide in selected crops and plant materials | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Vosálová Kristýna | Zhodnocení kvality výrobků na bázi konopí: fytokanabinoidy | Evaluation of the quality of cannabis-based products: phytocannabinoids | Ing. Marie Fenclová, Ph.D. |
2019/2020
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Hanáková Kateřina |
Sledování psychoaktivních látek v konopí a produktech na jeho bázi |
Monitoring of psychoactive compounds in Cannabis and Cannabis based products |
Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Horníková Terézia |
Možnosti charakterizace doplňků stravy pomocí infračervené spektrometrie |
Possibilities of characterization of food supplements by means of infrared spectrometry |
Jan Poustka, prof. Dr. Ing. |
Kopsová Kristýna |
Analýza nanostříbra v předmětech běžného užití |
Analysis of nano-particulate silver in everyday items |
Richard Koplík, prof. Dr. Ing. |
Koubková Nela |
Vlastnosti blokátorů chuťových receptorů |
Properties of taste receptor blockers |
Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D. |
Soukupová Barbora |
Průkaz nelegálního použití přípravků na ochranu rostlin v ekologickém zemědělství |
Evidence of illegal application of plant protection products in organic farming |
Vladimír Kocourek, prof. Ing., CSc. |
Šepsová Lucie |
Herbální čaje - doplňky stravy podporující zdraví, nebo zdroj toxických alkaloidu? |
Herbal teas - healthy food supplements or source of toxic alkaloids? |
Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D. |
Šnábl Jan |
Biologické vzorky jako zdroj informace o expozici člověka bisfenolům |
Biological samples as a source of information in human exposure to bisphenols |
Darina Lanková, Ing., Ph.D. |
Špetová Marie |
Možnosti důkazu nepovoleného přídavku syntetických aditiv do potravin |
Possibilities of evidence of unauthorized addition of synthetic food additives |
Věra Schulzová, doc. Dr. Ing. |
2018/2019
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Magdalena Čapková | Posouzení zátěže organismu ftaláty prostřednictvím analýzy jejich metabolitů v biologických vzorcích | Assessment of body burden by phthalates through the analysis of their metabolites in biological samples | Darina Lanková, Ing., Ph.D. |
Veronika Čechová | Forenzní šetření zdrojů expozice bisfenolů s využitím analýzy vlasů | Forensic investigation of sources of bisphenol exposure via hair analysis | Darina Lanková, Ing., Ph.D. |
Dominika Egermajerová | Detekce ilegálního přídavku syntetických barviv do potravin | Detection of illegal addition of synthetic dyes into foods | Věra Schulzová, doc. Dr. Ing. |
Kristýna Hubatková | Analýza per- a polyfluoralkylovaných sloučenin v pitné vodě | Analysis of per- and polyfluoroalkylated compounds in drinking water | Darina Lanková, Ing., Ph.D. |
Tereza Jaegerová | Sledování fytokanabinoidů v doplňcích stravy | Monitoring of phytocannabinoids in food supplements | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Monika Jiráčková | Aplikace infračervené spektrometrie pro charakterizaci koření | Application of infrared spectrometry for characterisation of spices | Jan Poustka, prof. Dr. Ing. |
Zdislava Kučerová | Moderní strategie odhalení falšování vín | Modern strategy for detection of wines adulteration | Jana Hajšlová, prof. Ing., CSc. |
Anna Macháčková | Syndrom ´nemocných budov´ - co může odhalit analýza odebraného prachu? | Sick building syndrome - what can reveal the analysis of sampled dust? | Jana Pulkrabová, doc. Ing., Ph.D. |
Jana Nedzelská | Odhalování falšování potravin pomocí lidských smyslů | Detection of food adulteration using human senses | Vojtěch Ilko, Ing., Ph.D. |
Markéta Petličková | Výskyt mykotoxinů a rostlinných alkaloidů v potravinářských produktech pro podporu zdraví | Occurrence of mycotoxins and plant alkaloids in food products intended for supporting of human health | Milena Stránská, doc. Ing., Ph.D. |
Zuzana Vokřálová | Hmotnostní spektrometrie – moderní technika pro identifikaci ‚neznámých‘ kontaminantů v potravinách a krmivech | Mass spectrometry – a modern technique for identification of ‘unknown’ contaminants in food and feed | Zbyněk Džuman, Ing., Ph.D. |
2017/2018
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Adamec Šimon | Moderní strategie analýzy chemických ´fingerprintů´ pro účely forenzních šetření | Modern strategies of chemical fingerprints analysis for the purpose of forensic investigation | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Kopejsková Barbora | Forenzní analýza vlasů pro posouzení stresové zátěže organismu | Forensic analysis of hair for assessment of the organism stress | Ing. Darina Lanková, Ph.D. |
Macháčková Anna | Syndrom ´nemocných budov´ - co může odhalit analýza odebraného prachu? | Sick building syndrome - what can reveal the analysis of sampled dust? | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Martinusíková Katarína | Charakterizace výskytu reziduí pesticidů v produktech na bázi konopí | Characterization of pesticide residues occurrence in hemp-based products | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Matoušková Nelly | Psychotropní kanabinoidy v doplňcích stravy - odhalení nelegálních výrobních praktik | Psychotropic cannabinoids in food supplements - detection of illegal practices | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Molnárová Diana | Rezidua pesticidů - markery nelegálních praktik při produkci biopotravin | Pesticide residues - markers of illegal practices in ´bio´ foods production | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
Odrášková Michaela | Využití technik hmotnostní spektrometrie pro studium markerů stresu v lidské plasmě | The application of mass spectrometry-based techniques for studies of stress markers in human plasma | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Vokřálová Zuzana | Hmotnostní spektrometrie - moderní technika pro identifikaci ´neznámých´ sloučenin při forenzních šetřeních | Mass spectrometry - a modern technique for identification of ´unknowns´ in forensic investigations | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
2016/2017
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Beranová Andrea | Vyšetření prachu při dokumentaci kontaminace interiérů budov | Examination of dust for documentation of buildings´ contamination | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Čermáková Kristýna | Kanabinoidy v doplňcích stravy | Cannabinoids in food supplements | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Hladká Lucie | Forenzní šetření emisí toxických sloučenin v interiérech budov | Forensic assessment of toxic compounds in interiors of buildings | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ježková Martina | Toxické alkaloidy v biologických matricích | Toxic alkaloids in biological matrices | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Petrová Markéta | Technika infračervené spektrometrie jako nástroj charakterizace biologických materiálů | The technique of infrared spectroscopy as a tool for the characterization of biological materials | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Rosolová Kateřina | Polycyklické aromatické uhlovodíky jako markery environmentální zátěže | Polycyclic aromatic hydrocarbons as markers of environmental burdens | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Všetečková Veronika | Studium kontaminace prostředí substituenty estrogenních ftalátů | Study of environmental contamination by substituents estrogenic phthalates | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2015/2016
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
Hanžlová Miroslava | Aromatické složky hygienických přípravků jako markery jejich kvality | Aromatic components of hygiene products as markers of quality |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Hladká Lucie | Forenzní šetření emisí toxických sloučenin v interiérech budov | Forensic assessment of toxic compounds in interiors of buildings |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Janoušková Klára Žofie | Detekce toxických organofosforových sloučenin v prostředí | Detection of toxic organophosphorus compounds in the environment | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kotschwarová Jana | Kontrola chemické bezpečnosti potravních doplňků | Chemical safety control of dietary supplements | Ing. Marie Suchanová Ph.D. |
Kropáčková Alžběta | Rychlá analytická metoda pro stanovení biologicky aktivních látek v produktech z konopí setéto (Cannabis sativa L.) | Rapid analytical method for the determination of biologically active substances in hemp (Cannabis sativa L.)products | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Nápravová Barbora | Toxické látky hub z rodu pavučinců (Cortinarius) | Toxic substances of fungi of the genus Cortinarius | Ing. František Pudil, CSc. |
Ondráčková Iveta | Průkaz psychotropních a dalších biologicky aktivních látek ve vybraných potravinách | Proof of psychotropic and other biologically active substances in selected foods | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Pařízek Ondřej | Forenzní šetření příčin ´syndromu nemocných budov´ | Forensic search for the causes of ´sick buildings syndrome´ |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Pelantová Lucie | Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin | Application of the solid phase microextraction (SPME) technique within the forensic investigations of the quality of selected food |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Pomahačová Barbora | Vnímání pachu u mladé populace | Odor precipitation by young population | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
Raszyková Lucie | Chemická bezpečnost potravin z pohledu přírodních toxinů | Chemical food safety in terms of natural toxins | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Semrádová Eliška | Průkaz falšování potravinářského lihu a destilátů metodou GC-MS | Documentation of food spirits adulteration by GC-MS method | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Soukupová Barbora | Forenzní šetření použití pesticidů při produkci biopotravin | Forensic examination of pesticides application in bio-foods production | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. |
Štursová Jana | Metody kontroly kvality farmaceutických preparátů pro kloubní výživu | Methods for quality control of pharmaceutical supplements for nutrition of joint | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Zápalová Lucie | Průkaz falšování herbálních potravních doplňků pomocí chromatografických technik | Chromatographic techniques-based strategy for documentation of herbal food supplements adulteration | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Kalousková Monika | Toxicita žampionu zápašného (Agaricus xanthoderma) | Toxicity of Agaricus xanthoderma | Ing. František Pudil, CSc. |
Pelikán Dominik | Využití HPLC s amperometrickou detekcí ve forenzní analýze | Application of HPLC with amperometric detection for forensic analytical purposes | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Fousková Markéta | Průkaz falšování farmaceutických preparátů nedestruktivními optickými technikami | Evidence of fraud on pharmaceuticals using non-destructive optical techniques | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Pajková Martina | Metodika speciační analýzy selenu | Methodology of selenium speciation analysis | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Rathouzová Lucie | Uplatnění senzorického hodnocení ve forenzní analýze | The use of sensoric evaluation in forensic analysis | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
2014/2015
Student | Téma česky | Téma anglicky | Vedoucí BP |
---|---|---|---|
Boleslavská Tereza | Technika mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) jako nástroj sledování pachových stop | Solid phase microextraction (SPME) as the tool for scents tracing | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Burešová Martina | Nanomateriály v potravinách | Nanomaterials in foods | Ing. František Pudil, CSc. |
Čechová Karolína | Průkaz kriminálních praktik při falšování potravinářského lihu a destilátů metodou GC-MS | The documentation of criminal practices in food spirits adulteration | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Hájková Pavla | Strategie průkazu falšování herbálních potravních doplňků pomocí chromatografických technik | Chromatographic techniques-based strategy for documentation of herbal food supplements adulteration | Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Hrachovcová Kateřina | Průkaz kontaminace potravinových zdrojů toxickými látkami | The evidence of food sources contamination by toxic chemicals | Ing. Marie Suchanová, Ph.D. |
Hricko Jiří | Kontrola chemické bezpečnosti potravních doplňků | Chemical safety control of dietary supplements | Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Koldová Adéla | Změny ve struktuře bílkovin prostřednictvím glykačních reakcí jako kritérium stárnutí tkání a pletiv | Changes of proteins' structure via glycation as a criterion of tissues' ageing | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Krupa Ondřej | Forenzní šetření použití pesticidů při produkci biopotravin pomocí techniky LC-MS | Forensic examination of pesticides application in bio-foods production using LC-MS technique | Ing. Marie Suchanová Ph.D. |
Mertová Dominika | Metody pro stanovení vybraných biotoxinů použitých jako biologické zbraně | Methods for determination of selected biotoxins used as biological weapons | prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Palůchová Veronika | Hodnocení toxických efektů koktejlů kontaminantů v biologických matricích | The assessment of toxic effects of contaminants cocktails in biotic matrices | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Uttl Leoš | Aplicace plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) ve forenzním šetření vlastností vzorků | The application of gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC-MS) for forensic examination of sample characteristics | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Zajíčková Lucie | Identifikace zdrojů emisí toxických sloučenin na základě vyšetření prachových částic | Identification of emission sources of toxic compounds based on dust particles examination | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2013/2014
Student |
Téma česky |
Téma anglicky |
Vedoucí BP |
Andrusivová Žaneta |
Požáry jako zdroj kontaminace prostředí a potravních řetězců |
Fires as a source of contamination of the environment and food chains |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Koncošová Martina |
Forenzní šetření falšování potravin ve vztahu ke zdravotním rizikům |
Forensic investigation of food fraud resulting in health risks |
prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
Rynd Vít |
Toxicita kadmia a jeho výskyt v potravinách |
Cadmium toxicity and cadmium occurrence in food |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |