Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Kocourek
iduzel: 16517
idvazba: 20345
šablona: stranka
čas: 23.9.2017 07:44:23
verze: 3813
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.

originál

E-mail: vladimir.kocourek@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 057
Web: http://kocourev.bluefile.cz/
VŠCHT Praha – budova B, místnost B137

Vzdělání a tituly
2011 jmenování profesorem v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
1998 docent, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
1986 kandidát technických věd (CSc.) v oboru chemie a technologie poživatin, VŠCHT Praha,
1975 absolvent Fakulty potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha,


Odborná praxe
1994 – dosud Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT, nyní profesor a manažer kvality akreditované laboratoře, spoluřešitel národních a evropských výzkumných projektů
1992 – 1994 vedoucí oddělení monitoringu potravních řetězců, Český ekologický ústav, Praha
1989 – 1992 vedoucí oddělení analytiky Centrální laboratoře Praha České zemědělské a potravinářské inspekce,
1982 – 1989 vedoucí oddělení kontaminantů Výzkumného ústavu potravinářského Praha (vědecký pracovník)
1978 – 1982 Státní inspekce jakosti potravin, Ústřední inspektorát Praha (odborný pracovník)
1975 – 1978 Výzkumný ústav antibiotik a biotransformací, Roztoky u Prahy (výzkumný pracovník)

Obory zájmu
Chemická analýza potravin, krmiv, biologických materiálů a složek životního prostředí, chromatografické metody v organické analýze; vývoj a validace analytických metod; kontrola reziduí pesticidů a kontaminantů v potravinách, hodnocení vlivu znečištění životního prostředí na plodiny a potraviny, systémy managementu kvality ve výrobě a kontrole potravin, GLP.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Úvod do potravinářské legislativy
Jakost v laboratorní a kontrolní praxi
EU Food Legislation

Publikace
Detailní přehled publikací
Vladimír Kocourek na Scopus
Vladimír Kocourek na Web of Science

Aktualizováno: 14.10.2015 21:41, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi