Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1713600807
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => 
    [seo_title] => Studium
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/studium' [newurl_iduzel] => 15269 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15269 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15269 [platne_od] => 23.02.2024 07:37:00 [zmeneno_cas] => 23.02.2024 07:37:27.689678 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 18620 [cms_time] => 1713601629 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [15456] => stdClass Object ( [nazev] => Chemie a analýza potravin a výživa [seo_title] => Bakalářské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Termíny SZZ

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [37634] => stdClass Object ( [nazev] => Bakalářské práce [seo_title] => Bakalářské práce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] =>

Aktuálně řešené bakalářské práce

  

Seznam obhájených bakalářských prací

 

Postup při vypracování a odevzdání, generování obálky a šablony bakalářské práce naleznete zde.

[iduzel] => 37634 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/37634 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37634 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [64486] => stdClass Object ( [nazev] => Bakalářské studium [barva_pozadi] => bila [text] =>

Bakalářské práce

  • bakalářské práce se odevzdávají na sekretariátu ústavu (B175)
  • počet výtisků BP: jeden výtisk (brožovaná či pevná vazba dle uvážení studenta), který zůstává po SZZ na Ústavu
  • zápočet za BP zapisuje do SISu tajemník ústavu po odevzdání práce do SISu a souhlasu vedoucího práce

Termíny odevzdání BP

pro I. termín SZZ: nejpozději 7. června 2024

pro II. termín SZZ: nejpozději 9. července 2024

Státní závěrečné zkoušky

  • na I. termín SZZ se studenti přihlašují v SISu, na II. termín SZZ se studenti nepřihlašují
  • Výstupní list se odevzdává v co nejkratší době po státních závěrečných zkouškách na děkanátu fakulty

Termíny SZZ

I. termín SZZ: 25. a 26. 6. 2024

II. termín SZZ: 26. 8. - 6. 9. 2024 - bude upřesněno

[iduzel] => 64486 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infotext [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [37630] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Předměty bakalářského studia [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Předměty bakalářského studia vyučované na Ústavu analýzy potravin a výživy

1. ročník

Letní semestr

2. ročník

Zimní semestr

Letní semestr

3. ročník

Zimní semestr

Letní semestr

[urlnadstranka] => [obrazek] => [iduzel] => 37630 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37630 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [37627] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 37627 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/37627 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37627 [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [21200] => stdClass Object ( [nazev] => Studijní obory [seo_title] => Studijní obory [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 21200 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/uchazec [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/uchazec [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15456 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [53713] => stdClass Object ( [nazev] => E-learning [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

icon-1691282_1920 (ořez 215*215px)

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 53713 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24988] => stdClass Object ( [nazev] => Databáze chemických reakcí v potravinách [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 24988 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [24987] => stdClass Object ( [nazev] => Chemický slovník [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

originál  

Chemický slovník (aplikace pro Android)

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 24987 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [15457] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Magisterské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Magisterské studium

 

Charakteristika oboru a profil absolventa

Studijní plány


 

Předměty magisterského studia vyučované na ústavu

1. ročník

  • Odborná praxe

2. ročník

Diplomová práce

Pokyny pro vypracování diplomové práce

Zkušební okruhy pro státní závěrečné zkoušky pokračujícího magisterského studia na Ústavu analýzy potravin a výživy

Aktuálně řešené diplomové práce (2016/2017)

Přehled obhájených diplomových prací na ústavu od roku 2007/2008

[poduzel] => stdClass Object ( [37727] => stdClass Object ( [nazev] => Diplomové práce [seo_title] => Diplomové práce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Aktuálně řešené diplomové práce

 

Seznam obhájených diplomových prací

 

Postup při vypracování a odevzdání, generování obálky a šablony bakalářské práce naleznete zde.

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 37727 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [64492] => stdClass Object ( [nazev] => Magisterské studium [barva_pozadi] => bila [text] =>

Diplomové práce

  • diplomové práce se odevzdávají na sekretariátu ústavu (B175)
  • počet výtisků DP: dva výtisky (brožovaná či pevná vazba dle uvážení studenta), jeden výtisk DP dostává student po SZZ zpět
  • zápočet za DP zapisuje do SISu tajemník ústavu po odevzdání práce do SISu a souhlasu vedoucího práce

Termíny odevzdání DP

  • nejpozději 13. května 2024


Státní závěrečné zkoušky

  • na SZZ se studenti nepřihlašují, harmonogram SZZ zveřejňuje ústav před konáním SZZ
  • Výstupní list se odevzdává v co nejkratší době po státních závěrečných zkouškách na děkanátu fakulty

Termín SZZ

4. a 5. 6. 2024 

[iduzel] => 64492 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infotext [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [37726] => stdClass Object ( [nazev] => Předměty magisterského studia [seo_title] => Předměty magisterského studia [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Předměty magisterského studia vyučované na Ústavu analýzy potravin a výživy

1. ročník

Zimní semestr

Letní semestr

2. ročník

Zimní semestr

 

Okruhy pro Státní závěrečnou zkoušku z programu N307 - Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 37726 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37726 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [37722] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 37722 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37722 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37722 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [23422] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 23422 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [21208] => stdClass Object ( [nazev] => Magisterské studium [seo_title] => Magisterské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] => [iduzel] => 21208 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/uchazec [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/uchazec [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15457 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [15764] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Doktorské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Doktorské studium

Doktorské studium na FPBT

Dizertační práce aktuálně řešené na Ústavu

Dizertační práce obhájené na Ústavu od roku 1993

 

[poduzel] => stdClass Object ( [38696] => stdClass Object ( [nazev] => Dizertační práce [seo_title] => Dizertační práce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Dizertační práce aktuálně řešené na Ústavu

 

Dizertační práce obhájené na Ústavu od roku 1993

 

Formát dizertační práce přizpůsobte jednotným technickým pokynům doporučených Centrem informačních služeb VŠCHT Praha.

[iduzel] => 38696 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/38696 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/doktorske-studium/dizertacni-prace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [64528] => stdClass Object ( [nazev] => Doktorandské studium [barva_pozadi] => bila [text] =>

Doktorské studium -   nová doktorská témata na Ústavu analýzy potravin a výživy pro rok 2024/25

                                          - deadline podání přihlášek do doktorského studia je 15. dubna 2024

         

                                          - webové stránky pro zájemce o studium

                                          - webové stránky pro studenty DSP

   

Informace FPBT k doktorskému studiu zde

Rámcové podmínky studia v doktorských studijních programech na FPBT zde

Obecné pokyny pro zpracování dizertačních prací zde

[iduzel] => 64528 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infotext [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [21209] => stdClass Object ( [nazev] => Doktorské studium [seo_title] => Doktorské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] => [iduzel] => 21209 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/uchazec [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/doktorske-studium/uchazec [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [38693] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 38693 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/38693 [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => dokumenty [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [25187] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Témata disertačních prací [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 25187 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/temata-disertacnich-praci [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/doktorske-studium/temata-disertacnich-praci [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15764 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/doktorske-studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [73488] => stdClass Object ( [nazev] => Úspěchy našich studentů na studentských konferencích [seo_title] => Studentské konference [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Úspěchy našich studentů na studentských konferencích

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [73501] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 73501 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => dokumenty [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [73510] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Další konference [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Studentská odborná konference v Brně CHEMIE JE ŽIVOT

2023
Sekce doktorských studentů 
Čestné uznání za příspěvek s vysokým aplikačním dopadem v oblasti bezpečnosti potravin (Sledování reziduí fosetylu a kyseliny fosforité v lyofilizovaném ovoci) získala Eva Ludvíčková.
Čestné uznání za vynikající prezentaci svého příspěvku Characterization of the Stability of Edible Plant Oils Using Infrared Spectrometry a aktivní přístup k diskuzi u ostatních příspěvků získala Chi Mai Nguyenová.

2020
Sekce doktorských studentů - Sekce organické, environmentální chemie a biochemie
Čestné uznání - Klára Navrátilová s příspěvkem Olive Oil Authenticity: Detection of Soft-Deodorized Oils in Extra Virgin Olive Oils Using Metabolomic Approach za významný přínos k vědecké úrovni celé konference
Cena studentů - Leoš Uttl za příspěvek Can high-resolution mass spectrometry (HRMS) –based metabolomics be used for a varietal classification of wines?

   

Scientific conference of Ph.D. students (Slovenská zemědělská univerzita v Nitře)

2022
Adam Behner – vítěz sekce Plant Production and Technology, Quality and Safety of Raw Materials and Foodstuffs of Plant Origin (část 1)

Nela Průšová - vítězka sekce Plant Production and Technology, Quality and Safety of Raw Materials and Foodstuffs of Plant Origin (část 2)

   

Cena Karla Štulíka

2021
Anna Loučková – 2. místo v sekci analytické chemie  (Charakterizace biologicky aktivních látek v řepíku lékařském)

   

 

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 73510 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/studentske-konference/dalsi-konference [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73502] => stdClass Object ( [nazev] => [barva_pozadi] => bila [text] =>

Úspěchy našich studentů na studentských konferencích

[iduzel] => 73502 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infotext [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [18561] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studentská vědecká konference [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Studentská vědecká konference (SVK) se v roce 2023 na Ústavu analýzy potravin a výživy konala ve čtyřech přednáškových sekcích (Chemie a analýza potravin 1 – 4) za účasti 31 studentů. Studenti magisterských oborů Chemie a analýza potravin a přírodních produktů a Forenzní analýza a bakalářského oboru Chemie a analýza potravin a výživa prezentovali výsledky své odborné činnosti formou krátkých přednášek. Výsledky letošní SVK najdete zde. Děkujeme všem sponzorům za podporu našich studentů. 

  ◳ SVK_2023_sponzori (jpg) → (originál)

 

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18561 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/studentske-konference/svk [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73495] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => SVK v Bratislavě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Studentská konference "Chémia a technológie pre život" (Slovenská technická univerzita v Bratislave)

  

2023

sekce Analytická chémia potravín a analytov ovplyvňujúcich ľudské zdravie
      2. místo:   Kateřina Sonntag 

sekce Biochémia, mikrobiológia a potraviny  
      2. místo:   Lucie Stará 

sekce Potravinárska a kozmetická chémia a technológia
      2. místo:   Monika Pšenáková 

2022

sekce Biochémia, výživové a mikrobiologické aspekty v potravinárstve
      1. místo:   Monika Pšenáková
      3. místo:   Martina Štěpánová


sekce Technológie ochrany životného prostredia a enviromentalistika
      1. místo:   Anna Gurovičová


sekce Analytická chémia v analýze potravin
      4. místo:   Natália RItomská


sekce Analytické metódy v medicíně  a kozmetike
      5. místo:    Michaela Zelená

 

2020

sekce Potraviny - chémia, technológia a hodnotenie rizika
         1.místo: Tereza Vedrová 
         
4. místo: Magdaléna Juziková

sekce Separačné metódy
         1. místo: Adéla Sedláčková 
         
2. místo: Matěj Malý 
         
5. místo: Tereza Šoutová 

2019

sekce Analytická chémia
         4. místo: Matěj Malý
         5. místo: Martina Hakenová

sekce Potravinárska a kozmetická chémia a technológia
         2. místo: Kristína Spustová

sekce Technológie ochrany životného prostredia
         1. místo: Tereza Kovandová

sekce Výživové hodnoty potravín a hodnotenie rizika
         1. místo:
Petra Pavelková
         2. místo: Denisa Turnerová
         4. místo: Michaela Dvořáková

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 73495 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/studentske-konference/svk-v-bratislave [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73497] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Cena Potravinářské komory [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Cena Potravinářské komory – Studenti pro kvalitu potravin

Rok 2023 – školní kolo

1. místo: Bc. Monika Pšenáková (Ópiové alkaloidy vo výrobkoch na báze semien maku siateho (Papaver somniferum))
3. místo: Bc. Eliška Havlanová (Chemická bezpečnost chilli koření)

Rok 2022 – školní kolo

1. místo: Magdaléna Juziková
3. místo: Bc. Petr Hrubý

Rok 2021 – školní kolo

3.místo: Bc. Alice Hořeňovská (Využití metabolomiky pro autentikaci kávy: arabica vs robusta)

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 73497 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/studentske-konference/cena-potravinarske-komory [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 73488 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/studentske-konference [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [55943] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Odborná praxe [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Odborná praxe 

Studenti 1. ročníku magisterského studijního programu jsou povinni absolvovat odbornou praxi v souladu se Směrnicí č. A/S/961/8/2021 Organizace povinného předmětu Odborná praxe v magisterském studiu.

Odborná praxe zahrnuje celkem čtyři týdny:

a) individuální odborná praxe (3 týdny) - probíhá mimo pracoviště VŠCHT Praha ve výrobní nebo obchodní společnosti, výzkumné, zdravotnické nebo zkušební instituci popř. v orgánu státní správy na odborné pozici, která odpovídá studijnímu zaměření studenta. Místo výkonu odborné praxe si dojednává student.

b) exkurze (1 týden) - zajišťuje Ústav analýzy potravin a výživy

Zajištění praxe

  • Studenti by si měli nalézt místo praxe dle svého zaměření sami a nejpozději do konce dubna nahlásit místo výkonu praxe včetně stručného popisu domluvené náplně práce e-mailem ústavnímu koordinátorovi - Ing. Kamila Stehnová, Ph.D. pomocí formuláře Souhlas s realizací odborné praxe. Odsouhlasenou firmu zapíše student do SISu - Grupíku (název a IČ firmy)ústavní koordinátor potvrdí v SISu - Grupíku Souhlas s realizací odborné praxe.
  • Před zahájením samotné praxe je třeba uzavřít Smlouvu o zajištění odborné praxe. Tato smlouva musí být podepsaná všemi třemi zúčastněnými stranami (jako první podepisuje smlouvu firma/instituce, následně student a jako poslední VŠCHT Praha zastoupená děkanem FPBT). Smlouvu podepsanou firmou/institucí a studentem předá student Ing. Martině Vlčkové. Bez uzavřené smlouvy nelze na praxi nastoupit! Uzavření smlouvy potvrdí v SISu - Grupíku Ing. Martina Vlčková.
  • Pokud firma/instituce vyžaduje vlastní smlouvu, je nutné nechat tuto smlouvu před uzavřením zkontrolovat školním právníkem - nutné vždy dopředu komunikovat s Ing. Martinou Vlčkovou.
  • Odborné praxe vykonávané v zahraničí je třeba řešit individuálně s proděkanem pro pedagogiku.                 

Podmínky zápočtu

  • Po ukončení praxe je nutné sepsat krátkou zprávu o jejím průběhu. Tato musí obsahovat následující body:

         a) charakterizace úkolů řešených v rámci praxe, vymezení cílů; 
         b) popis experimentů;
         c) závěry – shrnutí, zhodnocení přínosů a naplnění cílů praxe. 

Očekávaný rozsah je cca 5 stran. Zpráva se odevzdává v elektronické podobě do SISu - Grupíku.

  • Spolu se zprávou je nutné do SISu - Grupíku nahrát Potvrzení o absolvování odborné praxe, ve kterém bude uveden název firmy, jméno studenta, termín praxe a potvrzení, že student praxi absolvoval. Dokument bude opatřen razítkem zaměstnavatele a podpisem odpovědné osoby.

Finální hodnocení odborné praxe a udělení zápočtů proběhne na schůzce na začátku září, termín schůzky bude včas upřesněn e-mailem.

Úhrada nákladů spojených s vykonáváním praxe

Úhrada jízdného se proplácí pro přepravu veřejnou dopravou (autobus, vlak) v rozsahu na místo výkonu praxe (začátek praxe) a zpět (po ukončení praxe); v průběhu praxe je obvykle možná pouze alikvotní úhrada jízdného městskou hromadnou dopravou. Případnou úhradu ubytování v průběhu praxe je nutné předem projednat s příslušným ústavem (Ing. Martina Vlčková) - bez předchozí domluvy nelze úhradu nákladů na ubytování proplatit!

Pro vyúčtování nakladů spojených s vykonáváním praxe se použije formulář "Mimořádné stipendium - cestovní výlohy studenta magisterského, bakalářského nebo doktorského studijního programu”. K vyúčtování je třeba připojit příslušné doklady (jízdenky, časový kupon hromadné dopravy, daňový doklad za ubytování).

Seznam firem/institucí, ve kterých naši studenti již odbornou praxi absolvovali:

Firma/instituce Město
ALS Czech Republic s.r.o.  Praha
Agular Solutions s.r.o. Praha
AROCO, spol. s r.o. Praha
Aquatest a.s. Praha
Bernard a.s.  Humpolec
Bidfood Opava s.r.o.  Opava
Blood cancer research group BCRG Ostrava
Bohemilk, a.s. Opočno
Centrální laboratoř FNKV Praha
Chromservis s.r.o. Praha
Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Praha
Detecha ch.v.d. Nové Město nad Metují
EcoFuel Laboratories s.r.o. Praha
EL spol. s.r.o. Ekologické laboratória, MPC Cessi a.s. Spišská Nová Ves
Eurofins CZ s.r.o. Praha
Fakultní Thomayerova nemocnice Praha
Fresenius Kabi Horatev CZ s.r.o. Praha
Herbai a.s. Praha
Generální ředitelství cel Praha
Chmelařský institut s.r.o. Žatec
Institut klinické a experimentální medicíny IKEM Praha
Jacobs Douwe Egberts Praha
Kaufland Česká republika v.o.s. Praha
Kitl s.r.o. Jablonec nad Nisou
KMV BEV CZ s.r.o. Praha
Laboratoř Postoloprty s.r.o. Praha
Lion products s.r.o.  Humpolec
Lycos - Trnavské Sladovne, spol. s.r.o. Trnava
Makro Cash&Carry ČR s.r.o. Praha
Mattoni 1873 a.s. Karlovy Vary
Merisant Krupka - Nové Modlany
MILCOM a.s. Praha
Mlékárna Klatovy a.s.  Klatovy
Mlékárna Žirovnice Žirovnice
Mlýn Perner Svijany, spol. s r.o.    Svijany
Monitoring, s.r.o.    Praha
Nestlé Česko s.r.o. Praha
Pekárna Hořovice (PAC Hořovice s.r.o.) Hořovice, Příbram, Beroun
Pivovar Primátor Náchod
Pivovary Staropramen s.r.o. Praha
Plzeňský Prazdroj, a.s. Plzeň
Polabské mlékárny a.s.   Poděbrady
Potravinářské poradenství s.r.o. Radotín
Quinta-Analytica s.r.o. Praha
RABBIT Trhový Štěpánov a.s.    Trhový Štěpánov
Rudolf Jelínek  a.s. Vizovice
SCTbio a.s. Praha
Státní veterinární ústav Praha
Státní zdravotní ústav - oddělení pro chemickou bezpečnost Praha
Státní zemědělská a potravinářská inspekce Praha
Svijany a.s. Svijany
Ústav chemických procesů AV ČR Praha
Ústavu pro vyšetřování potravin v Praze Praha
VH Pharma a.s. Praha
Vidia-Diagnostika, spol. s r.o. Praha
Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Hodonín
Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Praha
Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. Holovousy
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský Praha
Výzkumný ústav potravinářský v Praze Praha
Výzkumný ústav včelařský Máslovice
Zentiva, k.s. Praha

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 55943 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/55943 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

E-learning

icon-1691282_1920 (ořez 215*215px)

×

Databáze chemických reakcí v potravinách

originál

×


VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi