stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1714000481 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Disertační práce obhájené [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Disertační práce obhájené na Ústavu
(práce je psána v jazyce, který je v názvu disertační práce zvýrazněn)
Rok | Jméno | Název disertační práce | Školitel |
---|---|---|---|
2024 | Ing. František Beneš |
Studium biologicky aktivních látek konopí s využitím moderních technik Studies of biologically active compounds in Cannabis by means of modern techniques |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2024 | Ing. Tomáš Gramblička |
Nové analytické postupy pro analýzu organických polutantů v oblasti biomonitoringu New analytical approaches for analysis of organic pollutants within biomonitoring |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2024 | Ing. Nela Průšová |
Vznik modifikovaných mykotoxinů v průběhu sladařství a pivovarství, objasnění jejich struktury a možnosti jejich minimalizace Formation of modified mycotoxins during malting and brewing, their structural elucidation and minimization options |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
2024 | Ing. Jakub Tomáško |
Implementace analytických metod pro hodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům Implementation of analytical methods for the assessment of human exposure to chlorinated paraffins |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2022 | Ing. Michaela Rektorisová |
Efektivní strategie odhalování falšování potravin a doplňků stravy Effective strategies aimed at food fraud detection |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2022 | Ing. Klára Navrátilová |
Nové, efektivní postupy hodnocení kvality potravin a jejich autentikace Novel, effective strategies of food quality assessment and authentication |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2022 | Ing. Barbora Pohořelá |
Nutriční hodnocení rybích výrobků a pokrmů pro celodenní stravu Nutritional assessment of fish products and meals for total-day diet |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
2021 | Ing. Hana Chmelařová (roz. Novotná) |
Metabolomické profilování jako významný nástroj pro kontrolu kvality a autenticity potravin Metabolomic profiling as an important tool for food quality and authenticity control |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2021 | Ing. Dana Schusterová |
Nové strategie pro analýzu residuí pesticidů a jejich metabolitů v potravinách New strategies for the analysis of pesticide residues and their metabolites in food |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2020 | Aristeidis Tsagkaris, Ms.C. |
Enzymový test pro screening inhibitorů cholinesteráz využívající ´chytrý telefon´ Smartphone-based enzyme assays for cholinesterase inhibitors screening |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2020 | Ing. Vít Kosek |
Vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie jako účinný nástroj pro metabolomické studie High-resolution mass spectrometry as an efficient tool for metabolomics studies
|
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2020 | Ing. Andrea Poláchová |
Komplexní hodnocení expozice člověka organickým polutantům Complex assessment of human exposure to organic pollutants
|
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2020 | Ing. Aleš Krmela |
Studium biologicky aktivních látek v rostlinách a potravních doplňcích Study of biologically active substances in plants and food supplements
|
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
2020 | Ing. Kamila Hůrková |
Vysokorozlišovací hmotností spektrometrie v analýze potravin a životního prostředí High resolution mass spectrometry in food authenticity |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2019 | Ing. Marie Fenclová |
Studium biologicky aktivních látek pomocí vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie Study of biologically active compounds by high resolution mass spectrometry |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2019 | Ing. Kateřina Urbancová |
Aplikace kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií při komplexním hodnocení biologických vzorků Application of liquid chromatography coupled to mass spectrometry in the comprehensive evaluation of biological samples |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2019 | Bhave Apurva M.Sc. |
Biologicky aktivní látky v léčivých rostlinách Biologically Active Compounds in Medicinal Plants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2018 | Ing. Beverly Bělková |
Procesní kontaminanty v tepelně opracovaných potravinách: kritické zhodnocení vlivu různých faktorů Processing contaminants in thermally processed foodstuff: a critical assessment of the impact of various factors |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2018 | Ing. Jakub Fišnar |
Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin Tocopherol losses during culinary processing of foods |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
2018 | Ing. Michal Stupák |
Využití plynové chromatografie ve spojení s různými typy hmotnostně spektrometrických detektorů pro hodnocení kvality a bezpečnosti vybraných potravin Application of gas chromatography coupled to various types of mass spectrometric detectors for quality and safety evaluation of selected foodstuffs |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2018 | Ing. Monika Sabolová |
Změny lipidů během zpracování a skladování potravin Changes of lipids during food processing and storage |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
2017 | Ing. Jaromír Hradecký |
Rychlé hmotnostně spektrometrické metody pro sledování nízkomolekulárních složek potravin Rapid mass spectrometric methods for analysing low molecular food components |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Ing. Zbyněk Džuman |
Integrované generické metody pro simultánní stanovení mykotoxinů, rostlinných toxinů a reziduí pesticidů; vývoj a aplikace pro analýzu potravin a krmiv Integrated generic methods for determination of mycotoxins, plant toxins, and pesticide residues; development and application for analysis of food and feed |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
2017 | Ing. Darina Lanková |
„Nové“ organohalogenované kontaminanty v prostředí člověka „New“ organohalogen contaminants in human environment |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2017 | Ing. Anna Hurajová |
Studium přírodních biologicky aktivních sloučenin v zemědělských plodinách a potravinách s využitím progresivních analytických metod Study of natural biologically active compounds in crop and food employing progressive analytical methods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Mgr. Ing. Diana Chrpová |
Antioxidační působení některých přirozených složek stravy Antioxidant activity of selected natural dietary components |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
2017 | Ing. Vojtěch Ilko |
3-Chlorpropan-1,2-diol v potravinách a reaktivita v modelových systémech 3-Chloropropane-1,2-diol in foodstuffs and reactivity in model systems |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
2017 | Ing. Jana Kováčová (roz. Urbanová) |
Inovační strategie v multidetekční analýze reziduí pesticidů a dalších rizikových kontaminantů Innovative strategies in multidetection analysis of pesticide residues |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Ing. Zdenka Vepříková |
Mykotoxiny v potravinách a krmivech: vliv zpracovatelských technologií Mycotoxins in Food and Feed: Influence of Processing Technologies |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
2017 | Ing. Vojtěch Hrbek |
Aplikace hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru v analýze potravin Application of ambient mass spectrometry in food analysis |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Ing. Veronika Krtková |
Moderní analytické postupy pro nově identifikovaná rizika v oblasti chemické bezpečnosti potravin Modern analytical approaches for newly identified risks in the field of chemical food safety |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2014 | Ing. Veronika Forštová (roz. Bartáčková) |
Využití hmotnostně spektrometrických technik pro komplexní hodnocení kvality a bezpečnosti tepelně zpracovaných potravin na bázi brambor a cereálií Application of mass spectrometric techniques for complex quality and safety assessment of heat treated potato and cereal foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2013 | Ing. Kamila Kalachová |
Nové strategie sledování biologicky aktivních kontaminantů Novel strategies in the analysis of environmental contaminants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2012 | Ing. Petra Hrádková |
Studium průniku průmyslových kontaminantů do potravních řetězců Study of release of industrial contaminants into food chains |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
2012 | Ing. Lucie Drábová |
Nové postupy pro studium osodu kontaminantů v potravinách a prostředí Novel approaches to study the fate of contaminants in food and environment |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2012 | Ing. Lucie Čechovská (roz. Jarolímová) |
Sledování antioxidační aktivity produktů Maillardovy reakce v modelových systémech a vybraných potravinách rostlinného původu The antioxidant activity evaluation of Maillard reaction products in model systems and selected plant foods |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2012 | Ing. Ondřej Lacina |
Inovativní techniky v analýze reziduí potravinových kontaminantů Novel techniques in analysis of food contaminant residues |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2012 | Ing. Alexandra Malachová (roz. Krplová) |
Osud mykotoxinů v průběhu primárního a sekundárního zpracování cereálií The occurrence of mycotoxins in cereals and their fate during |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Marta Václavíková (roz. Kostelanská) |
Výskyt maskovaných mykotoxinů v cereáliích a cereálních produktech Masked mycotoxins: Occurrence in cereals and products thereof |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Jaromír Lojza |
Fytoestrogeny a další biologicky aktivní složky potravin Phytoestrogens and other biologically active compounds of foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Milena Zachariášová |
Mykotoxiny: nové přístupy v analýze a zajištění minimalizace výskytu v potravimách Mycotoxins: new analytical approaches and ways of minimising their occurrence in food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Lukáš Václavík |
Využití hmotnostní spektrometrie v otevřené atmosféře pro hodnocení bezpečnosti a kvality potravin Application of ambient mass spectrometry for food safety and quality assessment |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Lucie Buřičová |
Antioxidační aktivita vybraných léčivých rostlin Antioxidant capacity of selected medicinal plants |
Ing. Zuzana Réblová Ph.D. |
2011 | Ing. Dobromila Leitnerová (roz. Lukešová) |
Posuzování aroma ve vybraných výrobcích metodami senzorické analýzy Evaluation of aroma in selected products by methods of sensory analysis |
Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
2010 | Ing. Abd El-Moneim Ahmed Mahmoud Eman |
Změny lipidů během mikrovlnného a konvenčního ohřevu "Srovnávací studie pro management gastronomických provozů v Praze a Alexandrii" The changes of lipids during microwave and conventional heating |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
2010 | Ing. Lenka Lojzová (roz. Dunovská) |
Aplikace moderních analytických metod pro sledování toxických látek vznikajících při výrobě a skladování potravin Application of modern analytical methods for the monitoring of toxic compounds generated during food production and storage |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2010 | Ing. Lubomír Karásek |
Primární metabolity perzistentních organochlorových sloučenin v jednotlivých článcích potravních řetězců Primary metabolites of persistent organochlorinated compound in the individual segamnts of the food chains |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2009 | Ing. Jana Bernášková |
Změny sacharidů během technologického zpracování luštěnin Effect of processing on carbohydrates composition of legume seeds |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
2009 | Ing. Zuzana Zelinková |
Vznik esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu s mastnými kyselinami v potravinách Formation of 3-chlorpropane-1,2-diol fatty acid esters in food |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2009 | Ing. Tomáš Kovalczuk |
Aplikace hmotnostně spektrometrických technik v reziduální analýze potravin Application of mass-spectrometric techniques in residual analysis of food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2009 | Ing. Tomáš Čajka |
Nové přístupy k zefektivnění plynově-chromatografické analýzy potravinových a environmentálních kontaminantů Novel approaches to streamlining gas chromatographic analysis of food and environmental contaminants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Jana Pulkrabová |
Xenoestrogeny a další biologicky aktivní látky ve vodním ekosystému Xenoestrogens and other biologically active compounds in aquatic ecosystem |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Eva Klimánková |
Hodnocení kvality potravin s využitím moderních chromatografických metod Evaluation of the quality of foodstuffs using modern chromatographic techniques |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Hoang Van Ha |
Inhibice oxidačních reakcí lipidů v potravinách Inhibition of lipid autoxidation reactions in food |
prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
2008 | Ing. Marie Suchanová (roz. Jánská) |
Implementace nových přístupů v analýze polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) a jejich derivátů Implementation of novel approaches in analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) and their derivatives |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Jana Králová |
Alternariové mykotoxiny ve vybraných plodinách a produktech jejich zpracování Alternaria mycotoxins in selected crops and processed products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Jana Tichá |
Pesticidy ve výrobním řetězci kojenecké a dětské výživy Pesticide residues in baby food production chain |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Kateřina Lancová |
Vliv technologických operací na obsah fusariových mykotoxinů v cereálních výrobcích The influence of processing technologies on Fusarium mycotoxins in cereal-based foodstuffs |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Markéta Borková |
Studium forem stopových prvků v materiálech rostlinného původu Study of trace elements species in plant materials |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
2007 | Ing. Alena Šedivá |
Vztahy mezi dynamickým senzorickým profilem chuti, textury//potravin a jejich oblibou Relationships between dynamic sensory profiling of food and taste and texture, and their acceptance |
prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
2007 | Ing. Pavel Calta |
Výskyt a vznik 3-chlorpropan-1,2-diolu v potravinách Occurence and formation of 3-chlorpropane-1,2-diol in foods |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2006 | Ing. Radek Peroutka |
Furanokumariny : přirozené toxické sloučeniny v surovinách a potravinách rostlinného původu Furanocoumarins: natural toxic compound in crops and foodstuff of plant origin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2006 | Ing. Lenka Dobrovolná |
Využití NIR spektrometrie ve výrobě potravin a kosmetiky Usage of NIR spectrometry in food and cosmetic production |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2006 | Ing. Gabriela Prokůpková( roz. Vladíková) |
Využití mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při analýze vzorků životního prostředí a potravin The use of a solid-phase microextraction (SPME) for the analysis of environmental and food samples |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2006 | Ing. Radim Štěpán |
Rezidua moderních pesticidů a jejich degradační produkty / metabolity v potravinářských surovinách a produktech Residues of modern pesticides and their degradation products / metabolites in raw food commodities and products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2006 | Ing. Lucie Černá |
Srovnání tradičního a modifikovaného podzemnicového oleje v modelových potravinových systémech Comparison of traditional and modified peanut oils in model food systems |
prof. Ing.Jan Pokorný, DrSc. |
2005 | Ing. Ondřej Novotný |
Degradační produkty monosacharidů Degradation products of monosaccharides |
prof. Dr. Jan Velíšek |
2005 | Ing. Petr Suchan |
Perzistentní organické polutanty v potravních řetězcích Persistent organic pollutants in the food chains |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
2004 | Ing. Rössner Jan |
Aromatické látky vznikající v Maillardově reakci Aromatic compounds arising from the Maillard reaction |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2004 | Ing. Lucie Šetková |
Osud organických kontaminantů ve vodním ekosystému The Fate of Organic Contaminants in Aquatic Ecosystem |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2003 | Ing. Michal Godula |
Aplikace moderních chromatografických technik v analýze rezidui pesticidů v potravinách The application of advanced chromatographic techniques in the analysis of pesticide residues in food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2003 | Ing. Jitka Zrostlíková (roz. Křivánková) |
Implementace moderních a analytických postupů pro sledování pesticidních a příbuzných kontaminantů v biologických matricích Implementation of modern analytical procedures for the monitoring of pesticides and related contaminants in biological materials |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Kateřina Maštovská (roz. Alterová) |
Kritické zhodnocení pracovních charakteristik metod použitelných pro stanovení reziduí moderních pesticidů v pitné vodě a potravinách Critical assessment of performance characteristics of methods applicable in determination of multiple residues of modern pesticides in drinking water and foodstuffs |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Filip Kotal |
Vývoj a validace analytických metod pro stanovení trichothecenových mykotoxinů v potravinách Development and validation of analytical methods for determination of trichothecene mycotoxins in food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Zuzana Sypecká (roz. Radová) |
Sledování incidence trichothecenových mykotoxinů v zemědělských plodinách a potravinářských produktech Monitoring of occurrence of trichothecene mycotoxins in agriculturally crops and food staff |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Monika Tomaniová |
Studium průniku polycyklických aromatických uhlovodíků do potravních řetězců Transfer of polycyclic aromatic hydrocarbons through food chains |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2000 | Ing. Pavel Gregor | Sledování zastoupení a změn perzistentních organických kontaminantů v biotické složce životního prostředí | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1999 | Ing. Zuzana Réblová | Degradace lipidů za vysoké teploty | prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
1999 | Ing. Jana Kohoutková | Interference organických kontaminantů s technologicky významnými plísněmi | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1998 | Ing. Karel Cejpek | Polycyklické aromatické uhlovodíky ve vybraných potravinových komoditách | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1997 | Ing. Zdeňka Panovská | Studium vlivu vybraných agroekologických faktorů na hladiny toxických glykoalkaloidů v bramborách | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1997 | Ing. Kateřina Holadová | Estery ftalové kyseliny v potravinářských surovinách a výrobcích | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1997 | Ing. Roman Schoula | Studium osudu kongenerů polychlorovaných bifenylů v biotické složce životního prostředí | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1996 | Ing. Jan Poustka | Optimalizace přípravy vzorku pro multidetekční stopovou analýzu | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1993 | Ing. Věra Schulzová | Sledování stability a osudu některých regulátorů růstu používaných v zemědělství | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |