![]() |
Kvalita a bezpečnost potravinNavazující magisterský obor, Fakulta potravinářské a biochemické technologieCharakteristikaStudijní obor nabízí získání komplexních, interdisciplinárních znalostí v různých, z hlediska zajištění rozvoje veřejného i soukromého sektoru, strategických disciplín. Značná pozornost je věnována hygienicko-toxikologické jakosti potravin a vlivu složení diety na zdraví konzumentů. Významné v tomto kontextu je zajištění výuky odborníky v oblasti příslušných medicinských oborů. Studenti si na teoretické i praktické úrovni osvojí moderní metody chemické, fyzikálně-chemické, biochemické, mikrobiologické a senzorické analýzy potravin, zapojí se i do studií zabývajících se environmentální a forenzní problematikou, seznámí se i se strategií odhalování falšování potravin a doplňků stravy pomocí moderních postupů využívajících strategii ´omics´. Pro realizaci laboratorních experimentů je k dispozici špičková instrumentace, v řadě případů se studenti Ústavu analýzy potravin a výživy ve spolupráci se světovými firmami podílí na vývoji nových aplikací, včetně těch, které jsou vyvolány krizovými situacemi. Diplomové práce, kterými je studium oboru zakončeno, řeší aktuální problémy v daném oboru, jsou součástí tuzemských i mezinárodních projektů. UplatněníS ohledem na široké portfolio znalostí získaných během studia, jejich interdisciplinárnímu charakteru a potažmo aplikovatelnosti v řadě oblastí, je po absolventech oboru na trhu práce skutečně mimořádná poptávka. Řada z nich nalézá prestižní uplatnění nejen v ČR, ale i v zahraničí, především ve firmách či vědeckých pracovištích vyžadujících kompetenci v oblasti chemie a analýzy potravin, přírodních produktů či doplňků stravy. Mnozí absolventi získávají významné pozice v oblasti managementu bezpečnosti potravin či komunikace výživových aspektů. Konkurenceschopnost absolventů se odvíjí od vysokého odborného kreditu pracoviště, které spolupracuje s předními experty v relevantních oblastech a je zapojeno do řady významných mezinárodních projektů. Studenti, na jejich řešení participují již v rámci svých bakalářských či diplomových prací a získávají tak cenné kontakty pro budoucí pracovní kariéru. Detaily
|
iduzel: 30011
idvazba: 38199
šablona: api_html
čas: 14.12.2019 11:28:51
verze: 4621
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/
branch: trunk
Obnovit | RAW
idvazba: 38199
šablona: api_html
čas: 14.12.2019 11:28:51
verze: 4621
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/
branch: trunk
Obnovit | RAW