Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1711645252
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Semináře Bezpečné výživy
    [seo_title] => Semináře Bezpečné výživy
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Téma semináře Bezpečná výživa

Termín konání

Bezpečná výživa 2022 - BIO-SUMMIT: Biopotraviny dnes a zítra

prosinec 2022

Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii

listopad 2021

Bezpečná výživa - Trendy ve výživě, terapii a potravinářství

listopad 2019

Bezpečná výživa 2019

červen 2019

Bezpečná výživa 2018

prosinec 2018

Bezpečná výživa – Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky II

červen 2018

Bezpečná výživa – Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky I

prosinec 2017

Bezpečná výživa - Chuť a vůně potravin

květen 2017

Bezpečná výživa - Autentikace a falšování potravin

prosinec 2016

Bezpečná výživa 2016 květen 2016
Trendy ve výživě III prosinec 2015
Obiloviny ve výživě říjen 2015 
Bezpečná výživa 2015 květen 2015 
Bezpečná výživa 2014 listopad 2014 
Trendy ve výživě II červen 2014 
Trendy ve výživě I listopad 2013
Potraviny živočišného původu ve výživě červen 2013 
Potraviny rostlinného původu ve výživě  prosinec 2012  
Ovoce a zelenina ve výživě červen 2012  
Změny při zpracování potravin listopad 2011  
Tuky ve výživě červen 2011
Bezpečná výživa leden 2011

      

                         

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/aktivity-ustavu/25444' [newurl_iduzel] => 25444 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15124/25444 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 25444 [platne_od] => 23.02.2023 11:31:00 [zmeneno_cas] => 23.02.2023 11:37:11.431191 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 72648 [cms_time] => 1711645352 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [62963] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii [seo_title] => Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

27. listopad 2021

Prebiotika a střevní mikrobiom MUDr. Jiří Vejmelka Interní klinika 3. LF UK a FTN, Praha
Nové poznatky v etiologii a léčbě celiakie doc. MUDr. Iva Hoffmanová, Ph.D. Interní klinika 3. LF UK a FNKV, Praha
Bezlepkové výrobky - trendy v pekárenské praxi Ing. Marcela Herbstová Jizerské pekárny s.r.o., Česká Lípa
Mykotoxiny v cereálních výrobcích na bázi ovsa doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Jedlý hmyz: nová ingredience v cereálních výrobcích prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
Aktuální legislativa pro chov jedlého hmyzu prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, ČZU Praha
Trendy v cukrářské výrobě Ing. Eliška Petríková Orkla Food Ingredients Česko s.r.o., Kněževes
Současné trendy ve vývoji a výrobě celozrnných mouk Ing. Pavel Skřivan, CSc. Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha
Vláknina - vlastnosti a použití v pekárenské technologii doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D. Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 62963 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/62963 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [53716] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě, terapii a potravinářství [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě, terapii a potravinářství [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

30. listopad 2019

Kontrola potravin v ČR Ing. Petr Cuhra Státní zemědělská a potravinářská inspekce v Praze
Funkce ledvin a změny spojené s věkem prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc. Subkatedra nefrologie IPVZ / IKEM
Prioritní úkoly v oblasti zajištění bezpečnosti potravin pro příští desetiletí prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. VŠCHT Praha
Potravinové zdroje rizikových živin - cukrů, sodíku, nasycených a trans-nenasycených mastných kyselin prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. VŠCHT Praha
Plant based diet – benefity a rizika RNDr. Monika Cahová, Ph.D. Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha
Mastné kyseliny u nádorů Prim. MUDr. Jaroslav Macášek, Ph.D. IV. interní klinika VFN
[urlnadstranka] => [obrazek] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 53716 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/53716 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [53714] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2019 [seo_title] => Bezpečná výživa 2019 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

1. června 2019

Výživa v onkologii MUDr. Petr Beneš Interní oddělení Nemocnice Na Homolce
Mykotoxiny v potravinách prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. VŠCHT Praha
Laboratorní diagnostika a screening střevního karcinomu MUDr. Petr Kocna, CSc.

Ústav lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky, 1.

LF UK a VFN v Praze
Komunální odpadní voda jako diagnostické medium města Ing. Věra Očenášková Výzkumný ústav vodohospodářský T.G.M., Praha 6
Nutriční význam vitamínů skupiny B prof. Dr. Ing. Richard Koplík VŠCHT Praha
Možnosti a úskalí využití jedlého hmyzu ve výživě doc. Dr. Ing. Lenka Kouřimská Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, ČZU, Praha

 

[urlnadstranka] => [obrazek] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 53714 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/53714 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [48006] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2018 [seo_title] => Bezpečná výživa 2018 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

1. prosince 2018

Potravinové alergie v dětském věku MUDr. Peter Szitányi, Ph.D. Klinika dětského a dorostového lékařství VFN a 1. LF UK
Nutriční péče v nefrologii prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc. Subkatedra nefrologie IPVZ/IKEM
Prioritní témata v biomonitoringu doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. VŠCHT Praha 
Opiové a další přírodní toxiny: reálné riziko pro konzumenty?

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

VŠCHT Praha 

Kvalita pitné vody v České republice

prof. Ing. Václav Janda, CSc.

VŠCHT Praha 

Řízení příjmu potravy

RNDr. Monika Cahová, Ph.D.

Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha

Diskuse a ukončení semináře  doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha 
[urlnadstranka] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 48006 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/48006 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [48005] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa – Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky II [seo_title] => Bezpečná výživa – Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky II [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

2. června 2018

Doplňky stravy pro sportovní výživu MUDr. Marie Skalská Institut sportovního lékařství, Praha
Principy toxikologie potravin prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. VŠCHT Praha 
Současný stav ve výrobě bezlepkových potravin Ing. Pavel Skřivan, CSc. VÚP Praha
Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii

Mgr. Ing. Diana Chrpová,

doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

VOŠZ a SZŠ 5. května,

VŠCHT Praha 

Vybrané potraviny nového typu (Novel Food)  - vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti, 2. část

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,

Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.,

Ing. Barbora Pohořelá

VŠCHT Praha 

Významné toxické látky v potravinách

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,

Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D., Ing. Barbora Pohořelá

VŠCHT Praha,

VOŠZ a SZŠ 5. května

Diskuse a ukončení semináře  doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha 
[urlnadstranka] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 48005 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/48005 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [40884] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa – Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky I [seo_title] => Bezpečná výživa – Netradiční potraviny, potraviny nového typu a doplňky I [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

9. prosince 2017

Legislativní rámec pro potraviny nového typu  Mgr. Karolína Mikanová MZe
Duše a střevo – střevní mikrobiom a psychika MUDr. Radkin Honzák  IKEM Praha, 1. LF UK
Principy toxikologie potravin Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha 
Probiotika a střevní mikrobiom RNDr. Monika Cahová, Ph.D. IKEM Praha
Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii

Mgr. Ing. Diana Chrpová,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

VOŠZ a SZŠ 5. května,

VŠCHT Praha 

Antioxidanty v koření 

Mgr. Ing. Diana Chrpová,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

VOŠZ a SZŠ 5. května,

VŠCHT Praha 

Vybrané potraviny nového typu (Novel Food)  - vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti,1.část  

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., 

Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.

 VŠCHT Praha 
Diskuse a ukončení semináře   Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha 

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 40884 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/40884 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [39158] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Chuť a vůně potravin [seo_title] => Bezpečná výživa - Chuť a vůně potravin [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

27. května 2017

Vůně a chuť koření Ing. Zdeněk Jelínek GurmEko s.r.o., Radonice
Současné trendy v léčbě obezity prim. MUDr. Petr Sucharda, CSc. III. interní klinika 1 LF UK a VFN, Praha
Mléčné výrobky s vysokou nutriční a senzorickou jakostí – prezentace Ing. Pavel Vybíral Polabské mlékárny a.s.
Barviva v potravinách Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. VŠCHT Praha 
Změny vonných a chuťových látek při zpracování potravin Doc. Dr. Ing. Marek Doležal VŠCHT Praha 
Glutamát sodný – potřebný nebo škodlivý?

Doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská

VŠCHT Praha 

Procesní aromata  (spolu s ochutnávkou výrobku „kuřecí aroma“)

RNDr. Radomír Molín,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Vitana a.s. 

VŠCHT Praha 

Energetická a nízkoenergetická sladidla

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

 VŠCHT Praha 
Diskuse a ukončení semináře 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., 

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

 VŠCHT Praha 

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 39158 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/39158 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/39158 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [29941] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa prosinec 2016 [seo_title] => Bezpečná výživa prosinec 2016 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

3. prosince 2016

Scénáře falšování potravních komodit a strategie pro ověřování autenticity Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. VŠCHT Praha  
Vybrané příklady falšování potravin v ČR Ing. Petr Cuhra  SZPI, Inspektorát Praha 
Cesty vedoucí k produkci falšovaného medu Ing. Dalibor Titěra, CSc. Výzkumný ústav včelařský, s. r. o. 
Negativní dopady falšování potravin a nutraceutik – případové studie Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. , doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. VŠCHT Praha 
Vína vyráběná v ČR – rozdělení a legislativní pravidla jejich výroby. Falšování vín Ing. Bronislav Pavelka SZPI, Inspektorát Brno
Cereálie pro bezpečnou výživu?

RNDr. Jan Nedělník, Ph.D.

 Výzkumný ústav pícninářský s.r.o.
Možnosti odhalování falšování obilovin včetně rýže s využitím DNA polymorfismu

doc. RNDr. Jaroslava Ovesná, CSc.

VÚRV  
Autentizace komerčně významných druhů masa pomocí analýzy DNA

Ing. Kamila Zdeňková, Ph.D., Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. 

VŠCHT Praha
Způsoby falšování masa a možnosti analytické kontroly

prof. Ing. Petr Pipek, CSc. 

 VŠCHT Praha
Diskuse a ukončení semináře     

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 29941 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/29941 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/29941 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26657] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2016 [seo_title] => Bezpečná výživa 2016 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

14. května 2016

Kardiovaskulární onemocnění a výživa  Doc. MUDr. Martin Malý, Ph.D. ÚVN Praha 
Tuky ve výživě  Prof. Ing. Vladimír Filip, CSc.  VŠCHT Praha  
Kontrola potravin v ČR z hlediska kvality a bezpečnosti  Ing. Petr Cuhra  SZPI, Inspektorát Praha 

Biologicky aktivní látky rostlin – perspektivy využití v potravinářství a medicíně:

Rostliny rodu Cannabis (Cannabaceae) a Papaver (Papaveraceae
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha 
Nemoci ledvin a výživa  MUDr. Věra Mašková  FNKV 
Antioxidanty v koření 

Mgr. Ing. Diana Chrpová,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

VOŠZ a SZŠ 5. května,

VŠCHT Praha 

Lipofilní vitaminy a provitaminy ve výživě 

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,

Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 

 VŠCHT Praha 
Diskuse a ukončení semináře     

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 26657 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26657 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26657 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26016] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě III [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě III [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

5. prosince 2015

Moderní trendy ve sportovní výživě  Doc. MUDr. Zdeněk Vilikus, CSc.  1. LF UK a VFN 
NutriDatabaze.cz – Databáze složení potravin České republiky. Výpočet výživové hodnoty potravin podle metodiky EuroFIR  Ing. Marie Macháčková  ÚZEI 
Tvorba vonných a chuťových látek, vývoj chutí a vůní a jejich senzorické posouzení  Doc. Dr. Ing. Marek Doležal  VŠCHT Praha 
MCPD a furan – další významné procesní kontaminanty v potravinách  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha  
Biopotraviny – benefit?  Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová  VŠCHT Praha  
Netradičně připravené vánoční pokrmy a jejich dietetické hodnocení  Mgr. Ing. Diana Chrpová  VOŠZ a SZŠ 5. května 
Kalkulace nutričních hodnot pokrmů s využitím různých databází  Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha  
Diskuse a ukončení semináře     

 

originál

[poduzel] => stdClass Object ( [26519] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 26016 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26016 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26016 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26015] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Obiloviny ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa - Obiloviny ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

17. října 2015

Tradiční obiloviny ve výživě; technologický a zdravotní význam lepku  Ing. Pavel Skřivan, CSc.  VŠCHT Praha 
Celiakie – formy, etiologie, léčebná výživa  Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.  FTN Praha 
Aktuální legislativa v oblasti obilovin  Ing. Dana Gabrovská, Ph.D.  Potravinářská komora ČR 
Netradiční obiloviny a pseudocereálie  Prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.  ČZU Praha 
Vláknina a další výživově cenné složky obilného zrna  Ing. Marcela Sluková, Ph.D.  VŠCHT Praha  
Problematika akrylamidu v cereáliích  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha  
Obiloviny v alternativní výživě  Mgr. Ing. Diana Chrpová  VOŠZ a SZŠ 5. května 
Diskuse a ukončení semináře 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,

Ing. Pavel Skřivan, CSc.,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

VŠCHT Praha  

 

originál

[poduzel] => stdClass Object ( [26520] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26520 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 26015 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26015 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26015 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26014] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2015 [seo_title] => Bezpečná výživa 2015 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

23. května 2015

Nemoci ledvin a výživa  Prim. MUDr. Petr Táborský 

Fresenius Medical Care – DS, s.r.o. 

Nutrigenomika a praktické aspekty dětské výživy  Prim. MUDr. Petr Tláskal, CSc.  FN Motol 
Inovativní přístup ke školnímu stravování  Ing. Ondřej Čermák  SCOLAREST – zařízení školního stravování, spol. s r.o. 
Možnosti realizace dietního stravování ve školních jídelnách  Mgr. Ing. Diana Chrpová  VOŠZ a SZŠ 5. května 
Netradiční druhy živočišných proteinů III  Prof. Ing. Petr Pipek, CSc.  VŠCHT Praha 
Současný vývoj v legislativě potravin  Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.  VŠCHT Praha 
Moderní mýty, pověry a nepravdy o výživě II 

Mgr. Ing. Diana Chrpová;

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

VOŠZ a SZŠ 5. května;

VŠCHT Praha 

Pesticidy v potravinách – možnosti snížení jejich příjmu  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha 
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,

Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

VŠCHT Praha 

 

originál

[poduzel] => stdClass Object ( [26521] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26521 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 26014 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26014 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26014 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25886] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2014 [seo_title] => Bezpečná výživa 2014 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

29. listopadu 2014

Probiotika a prebiotika a jejich význam ve výživě Doc. Ing. Eva Vlková, PhD. ČZU Praha 
Informační centrum bezpečnosti potravin „Zdroje kvalitních informací pro bezpečnost potravin a zdravou výživu“  Olaf Deutsch  MZe ČR 
Řetězce a kvalita potravin  Ing. Petr Baudyš  QSL s.r.o. 
Pokroky ve výzkumu insulinoresistence a metabolismu diabetu  RNDr. Monika Cahová, PhD.  IKEM Praha 
Principy diabetické diety  Mgr. Ing. Diana Chrpová  VOŠZ a SZŠ 5. května 
Úloha vědy v zajišťování bezpečnosti potravin  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha 
Bioprospekce – účinný nástroj pro objevování nových potravinových zdrojů  Doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD.  VŠCHT Praha
Netradiční tuky a oleje jako zdroje významných lipofilních látek 

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,

Doc. Dr. Ing. Marek Doležal 

VŠCHT Praha 
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD.  VŠCHT Praha 

 

originál

[poduzel] => stdClass Object ( [26522] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26522 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 25886 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25886 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25886 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25863] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě II [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě II [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

7. června 2014

Geny a výživa  Prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc.  IMG AV ČR 
AGEs & ALEs  a rozvoj atherosklerosy, diabetu, degenerativních onemocnění a stárnutí  Prof. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc.  FN HK 
Zvěřina a její místo ve výživě  Ing. Tomáš Potůček  Bidvest Kralupy 
GMO – vývoj a posouzení zdravotních rizik  Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.  VŠCHT Praha 
Nové trendy a přístupy v analýze potravin  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha 
Moderní mýty, pověry a nepravdy ve výživě 

Mgr. Ing. Diana Chrpová,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

VOŠZ a SZŠ 5. května;

VŠCHT Praha

Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,

Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.,

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. 

 

VŠCHT Praha

 

 

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25863 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25863 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25863 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25819] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě I [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě I [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

30. listopadu 2013

Pokroky v léčbě a diagnostice střevních onemocnění  Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD.  FTN Praha 
Netradiční druhy masa – 2. část  Prof. Ing. Petr Pipek, CSc.  VŠCHT Praha
Speciace a využitelnost minerálních látek  Prof. Dr. Ing. Richard Koplík  VŠCHT Praha
Alergie z potravin  MUDr. Martin Fuchs  Immuno-Flow
Mastné kyseliny v dietních doplňcích s rostlinnými oleji  RNDr. Eva Tvrzická, CSc.  1. LF UK
Sledovatelnost složek potravin  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha
Diskuse a ukončení semináře  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha

 

 

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25819 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25819 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25819 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25618] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Potraviny živočišného původu ve výrobě [seo_title] => Bezpečná výživa - Potraviny živočišného původu ve výrobě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

8. června 2013

Mléko a mléčné výrobky ve výživě, alternativní druhy mléka  Ing. Jiří Kopáček, CSc.  ČMSM
Mléko a mléčné výrobky z pohledu pediatra  Prim. MUDr. Petr Tláskal, CSc.  FN Motol
Netradiční druhy masa ve výživě  Prof. Ing. Petr Pipek, CSc.  VŠCHT Praha
Kuře jako významná potravní komodita  Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc.  Rabbit a.s.
Vedlejší produkty živočišné výroby jako zdroj biologicky cenných substancí  Ing. Milena Zachariášová, PhD.  VŠCHT Praha
Ryby ve výživě, rybí výrobky na našem trhu  Ing. Tomáš Potůček  Bidvest Kralupy s.r.o.
Kontaminanty v rybách; situace v ČR a ve světě   Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,  Doc. Ing. Jana Pulkrabová, PhD., Ing. Kamila Kalachová, PhD.  VŠCHT Praha
Nutriční hodnota vajec  Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha

 

 

originál

[poduzel] => stdClass Object ( [26524] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26524 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 25618 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25618 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25618 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25516] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa – Potraviny rostlinného původu ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa – Potraviny rostlinného původu ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

1. prosince 2012

Celiakie a zánětlivé střevní choroby – etiologie, léčebná výživa 

Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD.,

Ing. Mgr. Diana Chrpová 

FTN Praha;  

VOŠZ a SZŠ 5. května

Obiloviny a pseudocereálie   Doc. Ing. Ivana Capouchová, CSc.  ČZU Praha
The use of yeast extracts in food (Využití kvasničných extraktů v potravinách) 

Francois Decaris,

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 

Biorigin Europe NV;

VŠCHT Praha

Luštěniny ve výživě, význam soji  Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.  VŠCHT Praha
Mykotoxiny – výskyt a zdravotní riziko 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,

Ing. Milena Zachariášová, PhD. 

VŠCHT Praha
Exotické druhy kořeninových a léčivých rostlin  Prof. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D  ČZU Praha
Vláknina a doplňky stravy obsahující vlákninu 

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.,

Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 

VŠCHT Praha
Diskuse –kulatý stůl      

 

 

originál

[poduzel] => stdClass Object ( [26525] => stdClass Object ( [nadpis] => [iduzel] => 26525 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 25516 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25516 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25516 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25499] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Ovoce a zelenina ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa - Ovoce a zelenina ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

2. června 2012

Poruchy příjmu potravy a možná souvislost s vybranými alternativními směry ve výživě  PhDr. František Krch, Ph.D.  VFN Praha
Chemická a mikrobiologická bezpečnost dovážených produktů  Ing. Hedvika Hájková  SZPI Praha
Kontaminanty v ovoci a zelenině – srovnání konvenční a bio produkce 

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.,

Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová 

VŠCHT Praha
Syrová strava ve výživě; význam ovoce a zeleniny ve výživě  Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.  VŠCHT Praha
Ořechy a suché plody ve výživě  Ing. Jiří Němec  Bureau Veritas
Změny během zrání, skladování a zpracování ovoce a zeleniny  Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha
Kulatý stůl – diskuse o využití ovoce a zeleniny ve výživě a bezpečnosti produkce  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc,  Ing. Hana Opatová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.  VŠCHT Praha

 

 

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25499 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25499 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25499 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25497] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Změny při zpracování potravin [seo_title] => Bezpečná výživa - Změny při zpracování potravin [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

26. listopadu 2011

Změny v potravinách při technologickém a kulinárním zpracování – vývoj barvy, vůně a chuti, vznik biologicky aktivních látek Doc. Dr. Ing. Karel Cejpek  VŠCHT Praha
Pohled mikrobiologa na význam tepelných úprav potravin  Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. VŠCHT Praha
Využití senzorické analýzy při hodnocení změn v potravinách – ukázky praktických aplikací  Doc. Ing. Zdeňka Panovská, CSc. VŠCHT Praha
Onemocnění, při nichž je třeba omezit příjem vybraných tepelně zpracovaných potravin Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD., Ing. Mgr. Diana Chrpová 

FTN Praha;

VOŠZ a SZŠ 5. května

3. prosince 2011

Rizikové látky, které se mohou tvořit při tepelném zpracování potravin a jak lze jejich vzniku předcházet Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová VŠCHT Praha
Změny nutriční jakosti při tepelném zpracování potravin – změny proteinů, sacharidů, tuků, vitaminů Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. VŠCHT Praha
Využití obrazové analýzy při hodnocení změn v potravinách – ukázky praktických aplikací Ing. František Pudil, CSc. VŠCHT Praha
Oxidace tuků – proces, který vede nejen ke zhoršení vůně a chuti potravin, ale i k tvorbě rizikových látek Doc. Ing. Zuzana Réblová, PhD., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. VŠCHT Praha

 
 

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25497 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25497 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25497 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25446] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Tuky ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa - Tuky ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

6. června 2011

 

Moderní trendy ve výrobě tuků Prof. Ing. Vladimír Filip,CSc. VŠCHT Praha
Představují tuky benefit nebo riziko pro zdraví? Doc. MUDr. Pavel Dlouhý, PhD. 3. LF UK Praha
Tuky ve výživě Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. VŠCHT Praha
Doplňky stravy, speciální tuky Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. VŠCHT Praha
Tuky ve výživě dětí Jitka Rusková, DiS. FTN Praha
Příjem tuků v dietě – praktické aplikace Mgr. Ing. Diana Chrpová VOŠZ a SZŠ 5. května

 

 

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25446 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25446 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25446 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25445] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - leden 2011 [seo_title] => Bezpečná výživa - leden 2011 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Program semináře

8. ledna 2011

Výživová doporučení; rizika z nesprávné výživy  Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. VŠCHT Praha
Výživa a prevence civilizačních chorob Doc. MUDr. Dana Müllerová, PhD. LF UK, Plzeň
Antioxidanty ve výživě  Ing. Zuzana Réblová, PhD. VŠCHT Praha
Biologicky aktivní látky Prof. Ing. Jitka Moravcová, CSc.  VŠCHT Praha
Bezpečnost potravin  Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.  VŠCHT Praha
Demonstrace analytických technik     

15. ledna 2011

Speciální výživa  Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.  FTN Praha
Mikrobiologická bezpečnost potravin  Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc.  VŠCHT Praha
Kontrola potravin v ČR a EU  Ing. Petr Cuhra  SZPI, Praha
Legislativa potravin  Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.  VŠCHT Praha
Maso a masné výrobky – kvalita a bezpečnost  Prof. Ing. Petr Pipek, CSc.  VŠCHT Praha
Alternativní výživa  Mgr. Ing. Diana Chrpová  VOŠZ a SZŠ
5. května
Demonstrace analytických technik     

originál

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25445 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25445 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi