Dizertační práce aktuálně řešené na ústavu
Prezenční - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Kamila Bechyňská |
Aplikace pokročilých chemometrických postupů pro zpracování dat generovaných při metabolomických studiích |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Adam Behner |
Metabolomika jako nástroj ilustrující interakce mezi rostlinou a její mikrobiotou |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Ondřej Brabenec |
Rostlinné alkaloidy v přírodních produktech a potravinách |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Tereza Doležalová |
Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu výskytu nových skupin mykotoxinů |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Maria Filatova |
Nové postupy cílové analýzy a necílového screeningu kvality a authenticity potravin pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jingwen Han |
New strategies to minimize rezidues of synthetic pesticides in foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Tereza Jaegerová |
Inovativní strategie charakterizace / autentikace přírodních materiálů |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Veronika Jurášková |
Studium aditiv plastů používaných v zemědělství |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Aliaksandra Kharoshka |
Analytické strategie pro sledování přídatných látek v potravinách a doplňcích stravy |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Ing. Adéla Kollárová |
Toxické sekundární metabolity rostlin a mikroorganismů v potravinách a krmivech |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Tomáš Kouřimský |
Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro komplexní sledování vlivu procesních parametrů na kvalitu potravin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Matěj Malý |
Biologicky aktivní látky konopí setého a dalších zdrojů |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Lenka Libenská |
Hodnocení hladin vitaminů v lidských biologických vzorcích |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Kristina Nakonechna |
Zlepšování výživové hodnoty fritovaných potravin z pohledu rizikových tuků |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Ing. Chi Mai Nguyenová |
Charakterizace a autentikace potravinářských surovin a produktů pomocí spektrálních metod |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Ing. Denisa Pařízková |
Identificace zdrojů expozice člověka novým skupinám kontaminantů z potravin a prostředí |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Hana Pírová |
"Chytré potraviny": perspektivní strategie pro zlepšení zdraví konzumentů |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Průšová |
Fyziologicky prospěšné látky vznikající během zpracování potravin |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Ing. Aneta Sýkorová |
Strategie hodnocení expozice člověka různým látkám z potravin a prostředí |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Kateřina Šebelová |
Komplexní hodnocení vybraných druhů hmyzu jako inovativního zdroje potravin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Šírová |
Nutraceutika a potraviny snižující oxidační a karbonylový stres |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Prezenční - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Jana Rýparová Kvirencová |
Metabolomika jako efektivní nástroj hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti potravin a přírodních surovin Metabolomics as an effective tool for the assessment of food / natural products quality, authenticity and safety |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kombinované studium - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Monika Benešová (roz. Jírů)* |
Moderní postupy pro hodnocení kvality produktů biotechnologií Advanced approaches to assess the quality of products obtained by modern biotechnologies |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Zuzana Bínová |
Studium změn fytokanabinoidů a dalších biologicky aktivních látek při výrobě a aplikaci produktů na bázi rostlin Cannabis sativa Studies of changes of phytocannabinoids and other biologically active components within the process of production and application of products on the Cannabis sativa basis |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Veronika Gomersall (roz. Vondrášková) |
Sledování nových organických polutantů v rámci humánního biomonitoringu Analysis of new organic pollutants within human biomonitoring |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Tomáš Gramblička |
Nové analytické postupy pro analýzu organických polutantů v oblasti biomonitoringu New analytical approaches for analysis of organic pollutants within biomonitoring |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Petra Jonátová (roz. Slavíková)* |
Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Martina Juříková (roz. Burešová) |
Hodnocení expozomu člověka ve vztahu k environmentálním rizikům Assessment of human exposome in relation to environmental risks |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Petr Mráz |
Forenzní sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů v biotických matricích Forensic observation of pesticide residues and their metabolites in biotic matrices |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Ondřej Pařízek |
Studium expozice člověka chemickým látkám Study of human exposure to emerging chemicals |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Diomid Revenco |
Aplikace ICP-MS pro stanovení a speciační analýzu minerálních látek a stopových prvků v potravinách Mineral elements determination and element speciation analysis in food using inductively coupled plasma – mass spectrometry |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Ing. Leoš Uttl |
Hodnocení kvality a autenticity přírodních produktů s využitím pokročilých instrumentálních metod Assessment of the quality and authenticity of natural products by advanced instrumental methods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Petra Vacková |
Kritické hodnocení dopadů změny klimatu na dietární expozici konzumentů rezidui pesticidů a přírodními toxiny Critical assessment of consumers´ dietary exposure to pesticide residues and natural toxins in relation to climate changes |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
* přerušeno