Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Dizertační práce → Dizertační práce aktuálně řešené
iduzel: 15765
idvazba: 91548
šablona: stranka
čas: 28.3.2024 13:47:06
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 15765
idvazba: 91548
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/38696/15765'
iduzel: 15765
path: 8548/15102/15103/15106/15269/15764/38696/15765
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Dizertační práce aktuálně řešené na ústavu

Prezenční - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Kamila Bechyňská

Aplikace pokročilých chemometrických postupů pro zpracování dat generovaných při metabolomických studiích

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Adam Behner

Metabolomika jako nástroj ilustrující interakce mezi rostlinou a její mikrobiotou

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Ondřej Brabenec

Rostlinné alkaloidy v přírodních produktech a potravinách

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Tereza Doležalová

Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu výskytu nových skupin mykotoxinů

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Maria Filatova

Nové postupy cílové analýzy a necílového screeningu kvality a authenticity potravin pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Jingwen Han

New strategies to minimize rezidues of synthetic pesticides in foods

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Tereza Jaegerová

Inovativní strategie charakterizace / autentikace přírodních materiálů

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Veronika Jurášková

Studium aditiv plastů používaných v zemědělství

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Aliaksandra Kharoshka

Analytické strategie pro sledování přídatných látek v potravinách a doplňcích stravy 

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Ing. Adéla Kollárová

Toxické sekundární metabolity rostlin a mikroorganismů v potravinách a krmivech

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Tomáš Kouřimský

Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro komplexní sledování vlivu  procesních parametrů na kvalitu potravin

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Matěj Malý

Biologicky aktivní látky konopí setého a dalších zdrojů

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Lenka Libenská

Hodnocení hladin vitaminů v lidských biologických vzorcích

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Kristina Nakonechna

Zlepšování výživové hodnoty fritovaných potravin z pohledu rizikových tuků

doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Ing. Chi Mai Nguyenová

Charakterizace a autentikace potravinářských surovin a produktů pomocí spektrálních metod

prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Ing. Denisa Pařízková

Identificace zdrojů expozice člověka novým skupinám kontaminantů z potravin a prostředí

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Hana Pírová

"Chytré potraviny": perspektivní strategie pro zlepšení zdraví konzumentů

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Anna Průšová

Fyziologicky prospěšné látky vznikající během zpracování potravin

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Ing. Aneta Sýkorová

Strategie hodnocení expozice člověka různým látkám z potravin a prostředí

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Kateřina Šebelová

Komplexní hodnocení vybraných druhů hmyzu jako inovativního zdroje potravin

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Anna Šírová

Nutraceutika a potraviny snižující oxidační a karbonylový stres

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

Prezenční - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Jana Rýparová Kvirencová

Metabolomika jako efektivní nástroj hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti potravin a přírodních surovin

Metabolomics as an effective tool for the assessment of food / natural products quality, authenticity and safety

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.




Kombinované studium - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)

Jméno Téma Dizertační práce Školitel
Ing. Monika Benešová (roz. Jírů)*

Moderní postupy pro hodnocení kvality produktů biotechnologií

Advanced approaches to assess the quality of products obtained by modern biotechnologies

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Zuzana Bínová

Studium změn fytokanabinoidů a dalších biologicky aktivních látek při výrobě a aplikaci produktů na bázi rostlin Cannabis sativa

Studies of changes of phytocannabinoids and other biologically active components within the process of production and application of products on the Cannabis sativa basis

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Veronika Gomersall (roz. Vondrášková)

Sledování nových organických polutantů v rámci humánního biomonitoringu

Analysis of new organic pollutants within human biomonitoring

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Tomáš Gramblička

Nové analytické postupy pro analýzu organických polutantů v oblasti biomonitoringu

New analytical approaches for analysis of organic pollutants within biomonitoring

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Petra Jonátová (roz. Slavíková)*

Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Ing. Martina Juříková (roz. Burešová)

Hodnocení expozomu člověka ve vztahu k environmentálním rizikům

Assessment of human exposome in relation to environmental risks

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. 
Ing. Petr Mráz

Forenzní sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů v biotických matricích

Forensic observation of pesticide residues and their metabolites in biotic matrices

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. 
Ing. Ondřej Pařízek

Studium expozice člověka chemickým látkám

Study of human exposure to emerging chemicals

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Ing. Diomid Revenco

Aplikace ICP-MS pro stanovení a speciační analýzu minerálních látek a stopových prvků v potravinách

Mineral elements determination and element speciation analysis in food using inductively coupled plasma – mass spectrometry

prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Ing. Leoš Uttl

Hodnocení kvality a autenticity přírodních produktů s využitím pokročilých instrumentálních metod

Assessment of the quality and authenticity of natural products by advanced instrumental methods

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ing. Petra Vacková

Kritické hodnocení dopadů změny klimatu na dietární expozici konzumentů rezidui pesticidů a přírodními toxiny

Critical assessment of consumers´ dietary exposure to pesticide residues and natural toxins in relation to climate changes

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

* přerušeno

Aktualizováno: 23.2.2024 08:01, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi