Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Bakalářské práce → Aktuálně řešené bakalářské práce 2023/2024
iduzel: 23304
idvazba: 29141
šablona: stranka
čas: 28.3.2024 11:43:01
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 23304
idvazba: 29141
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'uapv.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/37634/23304'
iduzel: 23304
path: 8548/15102/15103/15106/15269/15456/37634/23304
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Aktuálně řešené bakalářské práce 2023/2024

Obor Chemie a analýza potravin a výživa

 

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP

Hajznerová Aneta 

Stanovení obsahu akrylamidu v proteinových chipsech 

Determination of acrylamide in protein chips  

Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.

Kebortová Andrea 

Studium biologicky aktivních látek v hydrolátech 

Study of biologically active substances in hydrolates 

Ing. Michal Stupák, Ph.D.

Matoušková Veronika 

Analýza reziduí polárních pesticidů v pseudoobilovinách a luštěninách původem zejména ze zemí mimo EU 

Analysis of polar pesticides residues in pseudocereals and legumes originating mainly from countries outside the EU 

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

Nevolný Lukáš 

Transfer karotenoidů a dalších bioaktivních složek z krmiva do jedlého hmyzu

Transfer of carotenoids and other bioactive compounds from feed into edible insects 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Polcarová Barbora 

Nutriční a senzorické hodnocení alternativ živočišných produktů 

Nutritional and sensory evaluation of animal product alternatives  

Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.

Popelková Julie 

Zhodnocení chemické bezpečnosti dětské výživy z pohledu kontaminace mykotoxiny

Assessment of baby food chemical safety from the perspective of mycotoxin contamination  

Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.

Rothová Zuzana

Karotenoidy jako přídatné látky v potravinách a doplňcích stravy 

Carotenoids as additives in food and food supplements 

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Sklenářová Tereza 

Studium složení atherosklerotických plátů pomocí metabolomických metod 

Study of the composition of atherosclerotic plaques using metabolomic methods

Ing. Vít Kosek, Ph.D.

Syrovátková Štěpánka

 Studium fenolových látek a jejich změn při zpracovaní zeleniny 

 Study of phenolic substances and their changes during processing of vegetables 

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Vítová Ema 

Výskyt mykotoxinů v rostlinných alternativách masa 

Occurrence of mycotoxins in plant-based meat alternatives 

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Vlková Pavla 

Sledování vlivu technologických úprav na hladiny folátů v zelenině 

Monitoring the effect of technological modifications on folate levels in vegetables

Ing. Lucie Drábová, Ph.D.

Vohnická Marie

Pefluoralkylované sloučeniny – nově regulované kontaminanty potravin

Pefluoroalkylated compounds - newly regulated food contaminants  

Ing. Veronika Svobodová, Ph.D.

Obor Forenzní analýza

 

 Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Halamová Tereza Průkaz použití glyfosátu při produkci kávy  Proof of glyphosate application during coffee production 

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

Hliboký David  Hodnocení biomarkerů mykotoxinů v moči v závislosti na dietě  Assessment of urinary mycotoxin biomarkers in relation to diet 

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Machtová Anna  Průkaz přítomnosti chlorátu a perchlorátu v mražené zelenině  Analysis of chlorate and perchlorate in frozen vegetables

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

Mendikova Veronika  Využití silikonových náramků jako vzorkovačů PFAS z ovzduší  The use of silicone wristbands as PFAS samplers from the air 

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ručková Natálie  Využití strategie “chemických otisků” při hodnocení extraktů medicinálních rostlin Application of “chemical fingerprints” strategy for assessment of extracts from medicinal plants  

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Slováková Simona Psychotropní látky v medicinálních houbách Psychotropic substances in medicinal mushrooms  

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Šafářová Amalia  Možnosti identifikace výskytu plastů v prostředí?  Possibilities for identifying the presence of plastics in the environment?

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Šimáčková Barbora  Analýza metabolitů toxických látek moči  Analysis of urinary toxic substance metabolites  

Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

Krézková Denisa Možnosti stanovení celkových oxidovatelných prekurzorů – nástroj pro hodnocení zátěže životního prostředí PFAS  Possibilities of determining total oxidizable precursors - a tool for assessing the environmental burden of PFAS 

Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

Senzorické hodnocení cizorodých chutí a pachů přenesených z obalových materiálů do výrobku Sensory evaluation of off-flavours transferred from packaging materials to the product

Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.

Různé přístupy k lipidomické analýze krevní plasmy  Different approaches to blood plasma lipidomic analysis 

Ing. Vít Kosek, Ph.D.

Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci vybraných vzorků kapalné konzistence  Application of mid-infrared spectrometry for the characterization of selected samples with liquid consistency

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

Wine authenticity using UV-VIS spectroscopy combined to advanced chemometrics  Wine authenticity using UV-VIS spectroscopy combined to advanced chemometrics 

Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.

Aktualizováno: 2.10.2023 14:10, Autor: Martina Vlčková

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi