Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Pulkrabová
iduzel: 16525
idvazba: 20353
šablona: stranka
čas: 21.11.2017 05:38:55
verze: 3887
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

originál Vedoucí ústavu

E-mail: jana.pulkrabova@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 272
 
VŠCHT Praha – budova B, místnost B156

Vzdělání a tituly
2013 docent v oboru Chemie a analýza potravin; Název habilitační práce: Advanced Multi-Analyte Strategies in Food Safety Control (Moderní multi-analytické metody pro kontrolu bezpečnosti potravin)
2003 – 2008 doktor (Ph.D.) v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha,
1998 – 2003 absolvent (Ing.) Fakulty potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha,


Odborná praxe
09/2017 - dosud vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
04/2013 – dosud docent, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, spoluřešitel národních a evropských výzkumných projektů
09/2012 – 08/2017 tajemník Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
08/2011 – 03/2013 odborný asistent, Ústav chemie a analýzy potravin (Ústav analýzy potravin a výživy), VŠCHT Praha
07/2006 – 07/2011 vědecký pracovník, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
09/2003 – dosud analytik zkušební laboratoře (č. 1316.2) VŠCHT Praha akreditované Českým institutem pro akreditaci (ISO 17025)

Obory zájmu
-
Vývoj a validace analytických metod pro stanovení různých skupin organických kontaminantů (rezidua pesticidů, bromované retardéry hoření, polychlorované bifenyly, perfluoralkylované sloučeniny, polycyklické aromatické uhlovodíky atd.).
- Výzkum zaměřený na sledování organických kontaminantů v potravinách, životním prostředí včetně biomonitoringu.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Chemická bezpečnost potravin
Chemická nezávadnost potravin
Izolační a separační metody
Laboratoř analýzy biologicky aktivních přírodních látek
Laboratoř chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Laboratoř chemické bezpečnosti potravin
Plynová chromatografie v analýze potravin a přírodních produktů
Vývoj a optimalizace postupů v analytické laboratoři
Zdravotní nezávadnost potravin

Publikace
Detailní přehled publikací
Jana Pulkrabová na Scopus
Jana Pulkrabová na Web of Science

Aktualizováno: 10.9.2017 21:34, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi