Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Hajšlová
iduzel: 16515
idvazba: 38070
šablona: stranka
čas: 23.11.2017 03:04:31
verze: 3887
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.


originál

 E-mail: jana.hajslova@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 185; +420 224 314 096
 
Web: web.vscht.cz/hajslovj

VŠCHT Praha – budova B, místnost B137

Vzdělání a tituly
1997 profesor, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT
1990 docent, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT
1979 kandidát technických věd v oboru chemie a technologie poživatin, VŠCHT (dizertační práce: Senzoricky aktivní látky bílkovinných hydrolyzátů), FPBT
1975 inženýr, obor technologie mléka a tuků, VŠCHT Praha, FPBT


Odborná praxe
2010 – 2017 vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy (dříve Ústavu chemie a analýzy potravy), VŠCHT Praha, řešitel a spoluřešitel národních a evropských výzkumných projektů
2001 – dosud technický vedoucí akreditované Metrologické laboratoře, VŠCHT Praha
1994 studijní pobyt na Institute of Food Research, Norwich, Velká Británie
1994 studijní pobyt ve Food and Drug Administration, Center for Food Safety and Applied Nutrition, New York, USA
1991, 1992 studijní pobyt v National Food Administration, Uppsala, Švédsko
1990 – dosud vedoucí Laboratoře bezpečnosti potravin, Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
1990 – 2010 tajemník ústavu chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha
1986 – 1987 studijní pobyt na Free University of Amsterdam, Nizozemí
1979 – 1989 odborný asistent na Katedře chemie a zkoušení potravin, VŠCHT Praha
1975 – 1978 řádná aspirantura na Katedře chemie a zkoušení potravin, VŠCHT Praha

Obory zájmu
 bude doplněno

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Analytické metody ve forenzní analýze
Analýza biologicky aktivních přírodních látek
Analýza potravin a přírodních produktů
Analýza potravin, přírodních produktů a složek prostředí 
Chemická nezávadnost potravin
Chemická bezpečnost potravin 
Laboratoř oboru kvalita a bezpečnost potravin
Odborný projekt oboru kvalita a bezpečnost potravin
Plynová chromatografie v analýze potravin a přírodních produktů
Toxikologie potravin

Publikace
Detailní přehled publikací
Jana Hajšlová na Scopus
Jana Hajšlová na Web of Science

Aktualizováno: 10.9.2017 21:35, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi