Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Dostálová
iduzel: 16512
idvazba: 20340
šablona: stranka
čas: 23.11.2017 04:51:58
verze: 3887
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

originál

E-mail: jana.dostalova@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 264

VŠCHT Praha – budova B, místnost B314

Vzdělání a tituly
2010 jmenování profesorem v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
1998 docent, habilitace v oboru chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
1975 kandidát technických věd (CSc.) v oboru chemie a technologie poživatin, VŠCHT Praha
1966 absolvent Fakulty potravinářské a biochemické technologie, VŠCHT Praha


Odborná praxe
1993 – dosud Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze (nyní emeritní profesor, spoluřešitel výzkumných projektů národních)
1989 – 1993 studijní pracovník, Ústav vědecko-technických informací pro zemědělství (nyní ÚZEI), Praha
1966 – 1989 výzkumný pracovník, od roku 1975 vědecký pracovník, od r. 1989 samostatný vědecký pracovník, Výzkumný ústav potravinářský v Praze

Obory zájmu
Stabilita a složení tuků v potravinářských výrobcích, možnosti zvýšení využití luštěnin v lidské výživě, studium změn při klíčení luštěnin a při použití ošetření vysokým tlakem, potravinářské zbožíznalství, zejména ve vztahu k lidské výživě.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Potravinářské zbožíznalství
Technologie přípravy stravy
Food, Nutrition and Health

Publikace
Detailní přehled publikací
Jana Dostálová na Scopus
Jana Dostálová na Web of Science

Aktualizováno: 14.10.2015 21:48, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi