Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV → Základní informace → Lidé a kontakty → CV_Cejpek
iduzel: 16487
idvazba: 20304
šablona: stranka
čas: 21.11.2017 05:38:45
verze: 3887
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

doc. Dr. Ing. Karel Cejpek

originál

E-mail: karel.cejpek@vscht.cz
Telefon: +420 220 443 178

VŠCHT Praha – budova B, místnost B312

Vzdělání a tituly
2011 docent, habilitace v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
1998 doktor technických věd v oboru Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha
1990 inženýr, obory Kvasná chemie a bioinženýrství a Chemie a analýza potravin, VŠCHT Praha

Odborná praxe
2011 – dosud docent na Ústavu analýzy potravin a výživy
1998 – 2011 odborný asistent na Ústavu chemie a analýzy potravin
1995 – 1998 asistent na Ústavu chemie a analýzy potravin
1994 studijní pobyt na University of Reading (UK)
1991 – 1994 postgraduální studium na Ústavu chemie a analýzy potravin

Obory zájmu
Chemie potravin; Maillardova reakce, Streckerova degradace a ostatní reakce neenzymového hnědnutí v potravinách, potravinářských surovinách, krmivech a biologických materiálech; glykace (vznik AGEs) a další modifikace bílkovin; reakční mechanismy; biologicky aktivní látky potravin a rostlin z čeledí brukvovité a česnekovité; látky s redukčním potenciálem (antioxidanty); chromatografické metody v organické analýze.

Pedagogická činnost – výuka předmětů
Chemie potravin
Chemie potravin a přírodních produktů
Chemie potravinových surovin a výrobků
Reakční mechanismy v chemii potravin
Laboratoř reakčních mechanismů v chemii potravin 
Food Chemistry
Reaction Mechanisms in Food Chemistry

Publikace
Detailní přehled publikací
Karel Cejpek na Scopus
Karel Cejpek na Web of Science

Aktualizováno: 14.10.2015 21:36, Autor: uapv

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi