stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1716183520 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => 2010 Publikace / Publications [seo_title] => 2010 Publikace / Publications [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Publikace / Publications
2010
1. | Aulický R., Stejskal V., Dohnal P., Kocourek V., Plachý J., Hajšlová J.: Validation of insecticide aerosol generated by smoke-generator for German cockroach control. Int. Pest Control (2010) 52:84–86. |
2. | Cajka T., Riddellova K., Tomaniova M., Hajslova J.: Recognition of beer brand based on multivariate analysis of volatile fingerprint. J. Chromatogr. A (2010) 1217:4195–4203. (doi: 10.1016/j.chroma.2009.12.049). |
3. | Cajka T., Riddellova K., Klimankova E., Cerna M., Pudil F., Hajslova J.: Traceability of olive oil based on volatiles pattern and multivariate analysis. Food Chem. (2010) 121:282–289. (doi: 10.1016/j.foodchem.2009.12.011). |
4. | Cunha S.C., Kalachova K., Pulkrabova J., Fernandes J.O., Oliveira M.B.P.P., Alves A., Hajslova J.: Polybrominated diphenyl ethers (PBDEs) contents in house and car dust of Portugal by pressurized liquid extraction (PLE) and gas chromatography–mass spectrometry (GC–MS). Chemosphere (2010) 78:1263–1271. (doi: 10.1016/j.chemosphere.2009.12.037). |
5. | Godula M., Zachariasova M., Hajslova J.: Examining the benefits of high resolution mass spectrometry for high throughput screening of priority mycotoxins in food samples. Lab Asia, March 2010, 30–31. |
6. | Hajslova J., Kalachova K., Drabova L., Kocourek V., Pulkrabova J.: Rapid sample preparation procedure for the simultaneous determination of PCBs, PBDEs and PAHs in fish. Organohal. Comp. (2010) 72. |
7. | Horníčková J., Kubec R., Cejpek K., Velíšek J., Ovesná J., Stavělíková H.: Profiles of S-alk(en)ylcysteine sulfoxides in various garlic genotypes. Czech J. Food Sci. (2010) 28:298–308. (pdf). |
8. | Hrádková P., Poustka J., Hloušková V., Pulkrabová J., Tomaniová M., Hajšlová J. Perfluorinated compounds: occurrence of emerging food contaminants in canned fish and seafood products. Czech J. Food Sci. (2010) 28:326–335. |
9. | Chrpová, D., Kouřimská, L., Gordon, M.H., Heřmanová, V., Roubíčková, I., Pánek, J.: Antioxidant activity of selected phenols and herbs used in diets for medical conditions. Czech J. Food Sci. (2010) 28: 317–325. (pdf). |
10. | Kouřimská, L., Chrpová, D., Pánek, J., Kolesárová, L., Legarová, V.: Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření. Chem. Listy (2010) 104:441–444. (pdf). |
11. | Krajčová A., Schulzová V., Lojza J., Křížová L., Hajšlová J.: Phytoestrogens in bovine plasma and milk – LC-MS/MS analysis. Czech J. Food Sci. (2010) 28:315–325. |
12. | Lacina O., Urbanova J., Poustka J., Hajslova J.: Identification/quantification of multiple pesticide residues in food plants by ultra-high-performance liquid chromatography-time-of-flight mass spectrometry. J. Chromatogr. A (2010) 1217:648–659. (doi: 10.1016/j.chroma.2009.11.098). |
13. | Leitnerová D., Panovská Z., Váchová A., Boháčková B.: Posouzení čichového vnímání prostřednictvím komerčně dostupné sady pachů. Chem. Listy (2010). 104: 861–866. (pdf). |
14. | Malachova A., Cerkal R., Ehrenbergerova J., Dzuman Z., Vaculova K., Hajslova J.: Fusarium mycotoxins in various barley cultivars and their transfer into malt. J. Sci. Food Agric. (2010) 90:2495–2505. (doi: 10.1002/jsfa.4112). |
15. | Meimaridou A., Haasnoot W., Noteboom L., Mintzas D., Pulkrabova J., Hajslova J., Nielen M.W.F.: Color encoded microbeads-based flow cytometric immunoassay for polycyclic aromatic hydrocarbons in food. Anal. Chim. Acta (2010) 672:9–14. (doi: 10.1016/j.aca.2010.05.005). |
16. | Mestek O., Komínková J., Koplík R., Šantrůček J., Polák J.: Trace elements distribution and species fractionation in the wheat (Triticum aestivum) plant. Chem. Spec. Bioavailab. (2010) 22:61–70. (doi: 10.3184/095422910X12632366016796). |
17. | Pulkrabova J., Hradkova P., Vrkoslavova J., Stiborova H., Mackova M., Stavelova M., Kalachova K., Demnerova K., Hajslova J.: Contribution of BFRs and other contaminants to toxicity profiles of the Czech river sediments and sewage sludge. Organohal. Comp. (2010) 72. |
18. | Pulkrabova J., Lacina O., Lankova D., Kalachova K., Hajslova J.: Novel LC–MS strategy to monitor brominated flame retardants together with their metabolites in food matrices. Organohal. Comp. (2010) 72. |
19. | Réblová Z., Okrouhlá P.: Ability of phenolic acids to protect ?-tocopherol. Czech J. Food Sci. (2010) 28: 290-297. (pdf). |
20. | Rohlik B.-A., Pipek P., Pánek J.: The Effect of Natural Antioxidants on the Colour of Dried/Cooked Sausages. Czech J. Food Sci. (2010) 28:249–257. (pdf). |
21. | Schurek J., Nazafarin L., Kovalczuk T.: Application potential of gas chromatography high speed time-of-flight mass spectrometry system in analysis of pesticides. Part 1. J. Anal. Chem. (2010) 65:1540–1544. (doi: 10.1134/S1061934810140169). |
22. | Schurek J., Pulkrabova J., Hajslova J., Nazafarin L., Kovalczuk T.: Application potential of microextraction in packed syringe coupled with gas chromatography time-of-flight mass spectrometry in analysis of brominated flame retardants in waste water. Part 2. J. Anal. Chem. (2010) 65:1545–1548. (doi: 10.1134/S1061934810140170). |
23. | Stanimirova I., Üstün B., Cajka T., Riddellova K., Hajslova J., Buydens L.M.C., Walczak B.: Tracing the geographical origin of honeys based on volatile compounds profiles assessment using pattern recognition techniques. Food Chem. (2010) 118:171–176. (doi: 10.1016/j.foodchem.2009.04.079). |
24. | Stavelova M., Kalachova K., Pulkrabova J., Hradkova P., Kovar M., Demnerova K., Hajslova J.: PBDEs, HBCD and other non-PBDEs flame retardants in car dust sampled in the Czech Republic in 2009. Organohal. Comp. (2010) 72. |
25. | Stern P., Panovska Z., Pokorny, J.: Psychorheology of food dispersions. Journal of Hydrology and hydromechanics.(2010) 29–35. (doi: 10.2478/v10098-010-0004-2). |
26. | Svobodová J., Křížová L., Pavlík A., Schulzová V., Hajšlová J., Lojza J.: The effect of soybean-derived phytoestrogens on concentrations of plasma 15-keto-13,14-dihydroprostaglandin F2a and progesterone in dairy cows. Acta Vet. Brno (2010) 79:525–532. (doi: 10.2754/avb201079040525). |
27. | Vaclavik L., Zachariasova M., Hrbek V., Hajslova J.: Analysis of multiple mycotoxins in cereals under ambient conditions using direct analysis in real time (DART) ionization coupled to high resolution mass spectrometry. Talanta (2010) 82:1950–1957. (doi: 10.1016/j.talanta.2010.08.029). |
28. | Vaclavik L., Rosmus J., Popping B., Hajslova J.: Rapid determination of melamine and cyanuric acid in milk powder using direct analysis in real time-time-of-flight mass spectrometry. J. Chromatogr. A (2010) 1217:4204–4211. (doi: 10.1016/j.chroma.2010.03.014). |
29. | Vrana B., Mills G.A., Leonards P.E.G., Kotterman M., Weideborg M., Hajlova J., Kocourek V., Tomaniova M., Pulkrabova J., Suchanova M., Hajkova K., Herve S., Ahkola H., Greenwood R.: Field performance of the Chemcatcher passive sampler for monitoring hydrophobic organic pollutants in surface water. J. Environ. Monit. (2010) 12:863–872. (doi: 10.1039/B923073D) |
30. | Vrkoslavová J., Demnerová K., Macková M., Zemanová T., Macek T., Hajšlová J., Pulkrabová J., Hrádková P., Stiborová H.: Absorption and translocation of polybrominated diphenyl ethers (PBDEs) by plants from contaminated sewage sludge. Chemosphere (2010) 81:381–386. (doi: 10.1016/j.chemosphere.2010.07.010). |
31. | Zachariasova M., Cajka T., Godula M., Malachova A., Veprikova Z., Hajslova J.: Analysis of multiple mycotoxins in beer employing (ultra)-high resolution mass spectrometry. Rapid Commun. Mass Spectrom. (2010) 24:3357–3367. (doi: 10.1002/rcm.4746). |
32. | Zachariasova M., Hajslova J., Godula M.: Multimycotoxin screening and quantitation in beer samples using UHPLC and high resolution and accurate mass approach. Am. Lab. (2010) 3:15–21. |
33. | Zachariasova M., Lacina O., Malachova A., Kostelanska M., Poustka J., Godula M., Hajslova J.: Novel approaches in analysis of Fusarium mycotoxins in cereals employing ultra performance liquid chromatography coupled with high resolution mass spectrometry. Anal. Chim. Acta (2010) 662:51–61. (doi: 10.1016/j.aca.2009.12.034). |