stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1711706180 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => PIGA - Pedagogická interní grantová agentura [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>PIGA 2024 - aktuálně řešené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_PIGA_2024_027 | Tvorba interaktivních multimediálních prvků pro výuku předmětu Reakční mechanismy v chemii potravin | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_PIGA_2024_038 | Inovace předmětu Statistické zpracování dat | Ing. Vít Kosek, Ph.D. |
C1_PIGA_2024_056 | Inovace předmětu Potravinářské zbožíznalství | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_PIGA_2024_044 | Inovace předmětů zaměřených na zpracování a interpretaci chromatografických a hmotnostně-spektrometrických dat | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
C1_PIGA_2024_046 | Inovace formátu výuky předmětu Toxikologie potravin | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
C1_PIGA_2024_021 | Inovace předmětu Analýza biologicky aktivních látek | doc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
PIGA 2023 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2023_013 | Inovace laboratoří instrumentálních metod v analýze potravin | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
C1_VSCHT_2023_019 | Inovace předmětu Analytické metody ve forenzní analýze | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2023_033 | Zavedení nových předmětů pro studijní specializaci Chemie a fyziologie výživy | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
C1_VSCHT_2023_037 | Nový koncept laboratorní výuky zaměřené na analýzu potravin v kontrolní praxi formou projektové výuky studentů | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
C1_VSCHT_2023_046 | Vytvoření databáze chemických reakcí v potravinách na portálu e-learning.vscht.cz | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
PIGA 2022 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2022_016 | Chemická bezpečnost potravin: inovace projektové výuky v rámci seminářů | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2022_025 | Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů: příprava ukázkových videí | Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. |
C1_VSCHT_2022_053 | Inovace cvičení v předmětu Senzorická analýza vytvořením databáze hodnocení potravinových komodit | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2022_054 | Inovace předmětu Chemometrie | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2022_024 | Inovace předmětu Analýza potravin v kontrolní praxi | prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
C1_VSCHT_2022_052 | Inovace výuky a studijních opor předmětu Laboratoř reakčních mechanismů v chemii potravin | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
PIGA 2021 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2021_021 | Inovace vybraných předmětů v anglickém magisterském studijním programu na Ústavu analýzy potravin a výživy | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2021_036 | Inovace vybraných předmětů bakalářských studijních programů vyučovaných na Ústavu analýzy potravin a výživy | prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
PIGA 2020 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2020_046 | Skripta: Tvorba studijních materiálů pro cvičení předmětu Chemie potravin | Ing. Beverly Bělková, Ph.D. |
C1_VSCHT_2020_040 | Inovace a rozšíření studijních opor předmětu Chemie potravinových surovin a výrobků | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_VSCHT_2020_056 | Skripta: Inovace předmětu Statistické zpracování dat | Ing. Lucie Drábová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2020_062 | Inovace přednášek pro předmět Analýza biologicky aktivních látek | Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
C1_VSCHT_2020_059 | Inovace studijních opor pro výuku předmětu Výživa a výživová politika | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
C1_VSCHT_2020_045 | Nové zaměření předmětu Senzorická analýza | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
C1_VSCHT_2020_011 | Skripta: Studijní materiály předmětu Special Food Analysis | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2020_036 | Inovace Laboratoří kontroly potravinářských surovin a výrobků | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
PIGA 2019 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2019_055 | Inovace a rozšíření studijních opor předmětu Reakční mechanismy v chemii potravin | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_VSCHT_2019_062 | Tvorba 2. dílu studijních materiálů pro předmět Chemie potravin | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2019_025 | Inovace předmětu Speciální analýza potravin | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2019_026 | Inovace cvičení v předmětu Senzorická analýza vytvořením databáze chuťových a vonných látek | doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
C1_VSCHT_2019_064 | Jazyková podpora výuky předmětu Food, Nutrition and Health | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
PIGA 2018 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu | Název projektu | Řešitel |
C1_VSCHT_2018_034 | Tvorba studijních materiálů pro předmět Chemie potravin | doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2018_060 | Inovace a rozšíření komunikačního portálu pro chemické reakce v potravinách | doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C1_VSCHT_2018_011 | Inovace předmětu Izolační a separační metody | prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2018_047 | Inovace úloh předmětu „Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin“ v souladu se současnými trendy | Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D. |
C1_VSCHT_2018_013 | Inovace systému výuky předmětu Laboratoř analýzy potravin v kontrolní praxi | doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2018_022 | Inovace laboratoří instrumentálních metod v analýze potravin | doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
C1_VSCHT_2018_033 | Jazyková podpora výuky Senzorické analýzy a hostujících studentů ze zahraničí | doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
C1_VSCHT_2018_069 | Nový koncept interaktivních seminářů předmětu Analýza potravin a přírodních produktů | Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
C1_VSCHT_2018_055 | Příprava studijních opor pro výuku inovovaného předmětu Fyziologie a pathofyziologie lidské výživy | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
PIGA 2017 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C1_VSCHT_2017_007 | Inovace a zatraktivnění seminářů z předmětu Potravinářské zbožíznalství |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
C1_VSCHT_2017_024 | Inovace Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů – Aplikace pokročilých metod pro zpracování dat v FTIR spektrometrii |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C1_VSCHT_2017_034 | Prodloužení licence programu SPSS Modeler pro výuku statistiky a chemometrie | Ing. František Pudil, CSc. |
C1_VSCHT_2017_062 | Tvorba studijních a výukových materiálů pro předmět Senzorická analýza |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
C1_VSCHT_2017_065 | Chemická bezpečnost potravin v souvislostech: nová koncepce předmětu s akcentem na aktivní roli studentů |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
PIGA 2016 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C_VSCHT_2016_010 | Inovace výuky statistiky a chemometrie | Ing. František Pudil, CSc. |
C_VSCHT_2016_036 | Inovace Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů – Charakterizace potravinových komodit pomocí FTIR spektrometrie. |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C_VSCHT_2016_038 | Příprava studijních opor pro výuku inovovaného předmětu N323013 Dietologie |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
C_VSCHT_2016_043 | Zvýšení efektivity výuky předmětů Fakulty potravinářské a biochemické technologie s využitím moderních interaktivních pomůcek | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
C_VSCHT_2016_049 | Zavedení komunikačního portálu pro chemické reakce v potravinách |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C_VSCHT_2016_052 | Implementace elektronického hodnocení ve výuce Senzorické analýzy |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
PIGA 2015 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C_VSCHT_2015_056 |
Rozvoj databáze chemických reakcí v potravinách |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C_VSCHT_2015_054 |
Příprava studijních opor pro výuku předmětu N323019 Laboratoř technologie přípravy stravy |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
C_VSCHT_2015_012 |
Zavedení nové úlohy do Laboratoří analýzy potravin a přírodních produktů: Charakterizace rostlinných olejů pomocí FTIR spektrometrie. |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
C_VSCHT_2015_038 |
Vytvoření e-learningových studijních opor pro předmět Potravinářské zbožíznalství |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
C_VSCHT_2015_057 |
Příprava studijních opor výuky chemie potravin pro hostující studenty ze zahraničí |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
PIGA 2014 - ukončené projekty studentů a akademických pracovníků
Číslo projektu |
Název projektu |
Řešitel |
C_VŠCHT_2014_039 |
Inovace laboratoří z obrazové analýzy potravin |
Ing. František Pudil, CSc. |
C_VŠCHT_2014_048 |
Metabolomika jako nástroj pro hodnocení biologicky aktivních látek |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
C_VŠCHT_2014_051 |
Inovace výuky senzorické analýzy |
doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská |
C_VŠCHT_2014_053 |
Multimediální příručka chemických reakcí v potravinách |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
C_VŠCHT_2014_034 |
Příprava studijních opor pro výuku o výživě člověka na základních školách |
Ing. Jakub Fišnar |