Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [ga_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 23.10.2015 12:56:00
    [zmeneno_cas] => 23.10.2015 12:56:58.506106
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Antonín Mareš
    [canonical_url] => //uapv.vscht.cz
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1505957436
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] =>  
            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => 
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/home [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní obory:

 

Bakalářské studium

      studijní obor:      Chemie a analýza potravin

                                         Forenzní analýza

 

Magisterské studium

      studijní obor:      Kvalita a bezpečnost potravin

                                        Forenzní biologická analýza

 

Doktorské studium

      studijní obor:       Chemie a analýza potravin

[iduzel] => 15269 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [4319] => stdClass Object ( [nazev] => Metrologická a zkušební laboratoř [seo_title] => Metrologická a zkušební laboratoř [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Metrologická a zkušební laboratoř, celoškolské vědecko-výzkumné pracoviště zřízené při Ústavu analýzy potravin a výživy FPBT VŠCHT Praha.

Laboratoř je akreditována Českým institutem pro akreditaci podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 (Posuzování shody-všeobecné požadavky na způsobilost zkušebních a kalibračních laboratoří) jako zkušební laboratoř č. 1316.2.

Laboratoř nabízí:

  • provádění akreditovaných i neakreditovaných zkoušek a poskytování konzultací a expertíz v oblasti analýzy potravin, lihovin, potravních doplňků, zemědělských produktů, krmiv, složek životního prostředí a biologicky aktivních přírodních látek, včetně látek návykových,
  • vývoj a validaci analytických metod a detekčních technik,
  • organizaci a interpretaci mezilaboratorních testů a studií,
  • účast na mezinárodní spolupráci v oblasti rozvoje a standardizace analytických metod  (spolupráce s NMi, Evropskými referenčními laboratořemi pro potraviny a IRMM),
  • provádění výzkumné činnosti v oblasti analytických postupů, detekčních a separačních technik a chemické metrologie,
  • provádění forenzních analýz a zpracování expertních posudků.     

Laboratoři je přiznán flexibilní rozsah akreditace: může modifikovat existující zkušební metody a/nebo rozšířit rozsah zkoušených parametrů v dané oblasti akreditace, případně vyvíjet další zkušební metody v rámci akreditovaných zkoušek.
Aktuální seznam činností prováděných v rámci flexibilního rozsahu je k dispozici v laboratoři.
Laboratoř je způsobilá poskytovat odborná stanoviska a interpretace výsledků zkoušek.

Kontakty:
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., vedoucí laboratoře, Jana.Hajslova@vscht.cz, tel. 224 314 096; 220 443 185; mobil 602 833 424
Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc., Vladimir.Kocourek@vscht.cz, tel. 220 443 057 
Ing. Jana Kohoutková, Ph.D. Jana.Kohoutkova@vscht.cz, tel. 220 443 184
Ing. Martina Vlčková, Martina.Vlckova@vscht.cz, tel. 220 443 180

→ více informací

[iduzel] => 4319 [canonical_url] => //intranet.vscht.cz/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Požadovaná stránka se na webu již nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [22178] => stdClass Object ( [nazev] => Detaily oboru [seo_title] => Detaily oboru [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22178 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/obory [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/obory [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [39581] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-staff.vscht.cz/studijni-plan/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 39581 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system-plan-pdf [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system-plan-pdf [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/en/foreigner [urlwildcard] => [iduzel] => 30344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_foreigner.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_foreigner.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [30128] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30128 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30124] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/context/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30124 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [30011] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30011 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [28344] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/studijni-system/obory/U/sitemap/lang/cs [urlwildcard] => [iduzel] => 28344 [canonical_url] => //study.vscht.cz/obory_sitemap_cs.xml [skupina_www] => Array ( ) [url] => /obory_sitemap_cs.xml [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25054] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz:8001/prace/seznam/druh/I/fakulta/FCHI/index/schovat/obor,ustav/seskupit/ustav,obor/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 25054 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [25057] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => http://cis-test1.vscht.cz/prace/seznam/ [iduzel] => 25057 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22180] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/S/predmet/ [iduzel] => 22180 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/predmet [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/predmet [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22177] => stdClass Object ( [nazev] => Studijní plán [seo_title] => Studijní plán [seo_desc] => [autor] => Pedagogické oddělení [autor_email] => studium@vscht.cz [obsah] => [iduzel] => 22177 [canonical_url] => //study.vscht.cz/studijni-system1/studijni-plan [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studijni-system1/studijni-plan [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22005] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web.vscht.cz/obory/U/obory/obor/FCHI-CHEMIE,FCHT-T,FCHT-V,FCHI-ANFYCH [iduzel] => 22005 [canonical_url] => //study.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => 
    [seo_title] => Magisterské studium
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Magisterské studium

 

Charakteristika oboru a profil absolventa

Studijní plány


 

Předměty magisterského studia vyučované na ústavu

1. ročník

  • Odborná praxe

2. ročník

Diplomová práce

Pokyny pro vypracování diplomové práce

Zkušební okruhy pro státní závěrečné zkoušky pokračujícího magisterského studia na Ústavu analýzy potravin a výživy

Aktuálně řešené diplomové práce (2016/2017)

Přehled obhájených diplomových prací na ústavu od roku 2007/2008

[submenuno] => [iduzel] => 15457 [platne_od] => 28.01.2017 23:28:00 [zmeneno_cas] => 28.01.2017 23:28:35.937927 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium [idvazba] => 26304 [cms_time] => 1505957426 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [37727] => stdClass Object ( [nazev] => Diplomové práce [seo_title] => Diplomové práce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Aktuálně řešené diplomové práce

 

Seznam obhájených diplomových prací

 

Postup při vypracování a odevzdání, generování obálky a šablony bakalářské práce naleznete zde.

[poduzel] => stdClass Object ( [28397] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2016/2017 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2016/2017

Obor Kvalita a bezpečnost potravin (KBPN)

Student  Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Báčová Kateřina Studium metabolitů organických polutantů jako markerů expozice člověka Study of the metabolites of organic pollutants as markers of human exposure doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bartová Patrícia Porovnání chemických a senzorických parametrů u nealkoholických nápojů z různých regionů Comparison of the chemical and sensory parameters of soft drinks of different regions doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Černá Lucie Možnosti moderní hmotnostní spektrometrie pro robustní analýzu mykotoxinů a pesticidů Possibilities of modern mass spectrometry for robust analysis of mycotoxins and pesticides doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Formánková Kateřina Faktory ovlivňující redoxní potenciál piva Factors affecting the redox potential of beer doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Gavlasová Dominika Aplikace infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci cereálií Applications of infrared spectrometry for the characterization of the cereals profile prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Havlíček Marek Optimalizace chromatografických technik ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro komplexní analýzu biotických matric Optimization of chromatographic techniques coupled to mass spectrometry technique for a comprehensive analysis of biotic matrices prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Hricko Jiří Bioprospekce netradičních rostlinných zdrojů Bioprospection of non-traditional plant sources doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Hubálková Šárka Výskyt organických polutantů v půdách Occurrence of organic pollutants in soils doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Hyžíková Veronika Zhodnocení příjmu vybraných biologických aktivních látek v celkové denní dietě Evaluation of the intake of selected biological active compounds in the total diet doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Johanidesová Aneta Reaktivita oxidačních produktů lipidů Reactivity of lipid oxidation products doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Kreichová Lucie Karotenoidy v rostlinných a živočišných zdrojích Carotenoids in plant and animal materials doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Krejčová Veronika Nutriční hodnocení tuku cukrovinek a trvanlivého pečiva Nutritional assessment of confectionery and pastry fat doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Kronusová Anna Maskování hořké chuti sladidel Masking the bitter taste of sweeteners doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Kubošková Zuzana Kritické zhodnocení pracovních charakteristik MS analyzátorů při stanovení residuí pesticidů v potravinách Critical assessment of performance characteristics of MS analyzers in the determination of pesticide residues in food Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Kuča Michael Profilování vzorků alkoholických nápojů s cílem autentikace Profiling of alcoholic beverages samples for an authentication purpose Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Kuchařová Iveta Optimalizace analytických postupů pro multireziduální analýzu pesticidů v potravinách živočišného původu Optimization of analytical procedures for multi-residue analysis of pesticides in food of animal origin Ing. Lucie Drábová, Ph.D.
Kuralová Martina Hodnocení chemické bezpečnosti a senzorické jakosti vybraných tepelně zpracovaných výrobků Assessment of chemical safety and sensory quality of thermally processed products Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.
Navrátilová Klára Autentikace rostlinných matric Authentication of plant matrices prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Nenáhlová Petra Využití metabolomiky v průkazu falšování potravin a doplňků stravy The use of metabolomics to detect food adulteration and food supplements doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Nořinská Kateřina Soli kyseliny glutamové a jejich senzorické vlastnosti Salts of glutamic acid and their sensory properties doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Orosová Alena Studium biologicky aktivních látek v potravinách rostlinného původu Study of biologically active substances in foodstuffs  of plant origin doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Palůchová Veronika Hodnocení biologických efektů vyvolaných ´koktejly´ složek potravin Assessment of biological effects induced by ´cocktails´ of food components prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Řičařová Michaela  Autentikace masa a masných výrobků Authentication of meat and meat products prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Smutná Šarlota Složení vybraných tuků a olejů a jejich senzorické a výživové hodnocení Composition of selected fats and oils and their sensory and nutritional evaluation doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Štěpová Šárka Složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a jeho nutriční hodnocení Fatty acid composition of fine pastry fat and its nutritional evaluation doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Tobolková Anna Bioprospekce mikroskopických řas, analýza bioaktivních látek pomocí chromatografických technik Bioprospection of microalgae, analysis of bioactive compounds by using of chromatographic techniques doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Uttl Leoš Autentikace českých a moravských vín Authentication of Czech and Moravian wines prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Vincíková Anna Strategie hodnocení expozice toxickým látkám na základě vyšetření biologických matric Strategy of the assessment of exposure to toxic substances on the basis of the examination of biological matrices doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Zíbarová Veronika Metodika stanovení fosforu a sledování obsahu fosforu v potravinách a stravě Methodology of phosphorus determination and investigation of phosphorus content in food and diet prof. Dr. Ing. Richard Koplík

Obor Forenzní biologická analýza (FABI)

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Burešová Martina Toxicita degradačních produktů mikro nebo nanostrukturovaných směsných materiálů Toxicity of the degradation products arising from micro and nanostructured composite materials Ing. František Pudil CSc.
Koldová Adéla Faktory ovlivňující rozsah glykace bílkovin Factors affecting the extent of proteins' glycation doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Kratochvíl Michal Využití techniky SPME při sledování emisí ve vnitřním prostředí Application of the SPME technique in the monitoring of emission in indoor environment doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Mráz Petr Využítí nového typu kvadrupólového analyzátoru pro testování ultrastopových hladin reziduí pesticidů v komplexních matricích Application of a new type of quadrupole analyzer for testing of ultra-trace levels of pesticide residues in complex matrices Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.

[iduzel] => 28397 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/28397 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [40447] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2017/2018 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Aktuálně řešené diplomové práce 2017/2018

Obor Kvalita a bezpečnost potravin (KBPN)

[iduzel] => 40447 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/40447 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25573] => stdClass Object ( [nazev] => Obhájené diplomové práce [seo_title] => Obhájené diplomové práce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Diplomové práce 2016/2017

Diplomové práce 2015/2016

Diplomové práce 2014/2015

Diplomové práce 2013/2014

Diplomové práce 2012/2013

Diplomové práce 2011/2012

Diplomové práce 2010/2011

Diplomové práce 2009/2010

Diplomové práce 2008/2009

[iduzel] => 25573 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/25573 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [37635] => stdClass Object ( [nazev] => [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

Repozitář závěrečných prací

[iduzel] => 37635 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [22281] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2007/2008 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 Přehled obhájených diplomových prací 2007/2008

StudentTéma českyTéma anglickyVedoucí DP
Bc. Anna Čermáková Vybrané české léčivé rostliny jako možný zdroj antioxidantů Selected Czech medical plants as a source of antioxidants Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Bc. Kateřina Čmejlová Uplatnění senzorické analýzy při hodnocení nápojů Use of sensory analysis in evaluation of beverages Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Bc. Petr Dohnal Rezidua pesticidů v různých režimech chemického ošetření škůdců v potravinářské výrobě Pesticide residues in alternative schemes of chemical treatment of pests in food production doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Bc. Linda Dvořáková Stanovení 3-MCPD a jeho esterů ve výrobcích z brambor Determination of 3-MCPD and its esters in potato products Dr. Ing. Marek Doležal
Bc. Pavlína Hurdová Rozšíření rozsahu multireziduální metody pro stanovení pesticidů využívající techniku GC/MS Extended range of the pesticide multiresidual method based on GC/MS technique Ing. Jana Kohoutková, CSc.
Bc. Jana Jenknerová Houževnatec jedlý - složení a senzorické vlastnosti Shiitake-composition and sensory properties Ing. František Pudil, CSc.
Bc. Kamila Kalachová Konjugované fusariové mykotoxiny v potravinách a krmivech na bázi cereálií Conjugated Fusarium mycotoxins in cereal foods and feeds prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Eva Kavková Složení a antioxidační vlastnosti česneku a česnekových přípravků Composition and antioxidative properties of garlic and garlic preparations Ing. Jana Králová
Bc. Jana Kertisová Stanovení 3-MCPD a jeho esterů v cereálních výrobcích Determination of 3-MCPD and its esters in cereal products Dr. Ing. Marek Doležal
Bc. Michael Konečný Vznik a transformace reduktonů během Maillardovy reakce Formation and transformation of reductones in the Maillard reaction Dr. Ing. Karel Cejpek
Bc. Lmartina Linková Změny speciace stopových prvků v potravinách vyvolané trávením Trace elements species alterations induced by food digestion doc. Dr. Ing. Richard Koplík
Bc. Barbora Malzerová Složení mastných kyselin vybraných potravinářských výrobků Fatty acid composition of selected food products prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Dana Ovčaříová Chemické složení hlíz a listů yakonu Chemical composition of yacon tuberous root and leaves Ing. František Pudil, CSc.
Bc. Lada Pokorná Nestravitelné sacharidy luštěnin a těstovin Undigestible saccharides in legumes and pasta products prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Eva Průšová Hmotnostní spektrometrie v analýze potravinových kontaminantů -validační studie Mass spectrometry in the analysis of contaminants-validation study prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Soňa Řezníčková Antioxidační aktivita lykopenu a dalších karotenoidů Antioxidative properties of lycopene and other carotenoids doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Bc. Dita Svobodová Změny biologicky aktivních xenobiotik v životním prostředí Changes of biologically active xenobiotics in the environment doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Bc. Ivana Šnircová Využití SPME k hodnocení jakosti potravin - těkavé markery Use of SPME for food quality evaluation-volatile markers Dr.Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Mája Štědrá Flavonoidy chmele - zdraví prospěšné komponenty piva a potravinových doplňků. Hop flavonoids-health beneficial components of beer and food supplements doc. Dr. Ing. Jan Poustka
Bc. Lenka Štočková Fumonisiny a další fusariové mykotoxiny v cereálních výrobcích Fumonisins and other Fusarium mycotoxins in cereal products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Tereza Valentová Problematika stanovení furanu v potravinách Problems of furan determination in foods Dr.Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Milan Vanderka Využití techniky GC-MS pro kontrolu bezpečnosti potravin Use of GC-MS technique in food safety control Ing. Tomáš Čajka
Bc. Zuzana Žáková Sledování biologicky aktivních látek v semeni lnu Monitoring of biologically active components in linseed Dr. Věra Schulzová
[iduzel] => 22281 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22281 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22281 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22290] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2015/2016 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2015/2016

Student Název česky Název anglicky Vedoucí DP
Bánovská Veronika Reaktivní karbonylové sloučeniny v potravinách s různými druhy sladidel Reactive carbonyl species in the foods containing various sweeteners doc. Dr. Ing. Karel Cejpek 
Beneš František Kanabinoidy v konopí setém a obohacených výrobcích Cannabinoids in hemp and fortified products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Ciencialová Diana Studium profilu těkavých látek pomocí techniky SPME-GC-MS Study of the volatiles´ profile using the SPME-GC-MS technique prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Gramblička Tomáš Optimalizace analytických postupů v oblasti biomonitoringu Optimization of the analytical procedures in human biomonitoring doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Homolová Anna Studium výskytu různých skupin rostlinných alkaloidů ve vybraných potravinových komoditách The study of the occurrence of different groups of plant alkaloids in selected food commodities Ing. Ondřej Lacina, Ph.D.
Junková Jiřina Uplatnění dextrinů v recepturách smažených pokrmů Use of dextrins in recipes of fried dishes doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Junghansová Jana Obsah askorbové kyseliny a antioxidační aktivita ovocných nápojů Content of ascorbic acid and antioxidant activity of fruit beverages doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Knitlová Pavlína Faktory ovlivňující vznik redukčních látek během Maillardovy reakce Factors affecting reducing agent formation during Maillard reaction doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Koníčková Hana Optimalizace multi-detekční LC-MS metody pro analýzu reziduí pesticidů Optimization of multi-detection LC-MS methods for analysis of pesticide residues Ing. Marie Suchanová, Ph.D.
Kuznetsova Valeriya Možnosti posouzení nutriční hodnoty stravy Possibilities of nutritional evaluation of a diet doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Matějková Lucie Vliv agrotechnických a zpracovatelských technologií na mykotoxiny v obilovinách The influence agronomic and processing technologies on mycotoxins in cereals doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.
Mezlíková Matina Aplikace vysokorozlišovací tandemové hmotnostní spektrometrie při kontrole jakosti potravin Application of high resolution tandem mass spectrometry in the food quality control prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Nguyen Quynh Anh Biologicky aktivní látky v rostlinných materiálech Biologically active substances in plant materials Ing. Ondřej Lacina, Ph.D.
Oliveriusová Petra Studium stability lipidické frakce v přírodních surovinách Study of the stability of the lipid fraction of natural raw materials Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.
Orolínová Martina Sledování vybraných netěkavých produktů oxidace tuků Determination of selected non-volatile oxidation products of fats doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Sosnová Dominika Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin Tocopherol losses during culinary food processing doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Šimalíková Bibiána Senzorické vlastnosti a změny olejů Sensorial characteristics and changes of oils doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Tůmová Barbora Nutriční hodnocení tuku cukrářských a dalších vybraných výrobků Nutritional evaluation of fat contained in confectionary and similar food products doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Vassilkova Alyona Metody analýzy glykosaminoglykanů založené na enzymové hydrolýze Methods based on enzymatic hydrolysis used for analysis of glycosaminoglycans prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Vejdovská Kamila Karolína Schopnost oxidačních produktů lipidů iniciovat ztráty tokoferolů Induction of tocopherol losses in food by oxidized lipids doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Vochozková Veronika Vliv kulinárních operací na obsah procesních kontaminantů Effect of culinary operations on the levels of processing contaminants Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.
Vomáčková Marie Speciační analýza selenu v rostlinném materiálu Selenium speciation analysis in plant materials prof. Dr. Ing. Richard Koplík
Rektorisová Michaela Využití techniky superkritické fluidní chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze lipidů Application of supercritical fluid chromatography technique coupled with mass spectrometry in analysis of lipids Ing. Monika Tomaniová, Ph.D.
Zámečníková Daniela Biologicky aktivní látky -rostlinných surovin Biologically active substances of vegetable raw materials doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
[iduzel] => 22290 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22290 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22290 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22282] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2014/2015 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2014/2015

Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí DP

Bazalková Karolina

Degradace esterů MCPD za různých podmínek kulinárního zpracování potravin

Degradation of MCPD esters under various conditions of culinary processing of food

Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.

Czornyj Štěpán

Obsah tokoferolů (vitaminu E) ve smažených potravinách

Content of tocopherols (vitamin E) in fried foods

doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.

Čápová Helena

Dynamika vzniku procesních kontaminantů při tepelném zpracování potravin 

The dynamics of processing contaminants formation under thermal treatment of foods

Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D.

Čermák Jiří

Metabolomický fingerprinting jako nástroj autentikace potravinových surovin a produktů

Metabolomic fingerprinting as a tool for authentication of food raw materials and products

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Daťková Petra

Senzorické vnímání trpké chuti

Sensory perception of astringent taste

doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská

Fongusová Alžbeta

Obsah fosforu a alkalických prvků v potravinách určených pro výživu pacientů s ledvinovým selháním

Content of phosphorus and alkaline elements in foods dedicated for the nutrition of patients with kidney failure

prof. Dr. Ing. Richard Koplík

Forejtová Eva

Biologicky aktivní látky v potravních surovinách, hodnocení rizika dietární expozice

Biologically active components in foods, an assessment of the dietary exposure

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

Junghansová Jana

Obsah askorbové kyseliny a antioxidační aktivita ovocných nápojů

Content of ascorbic acid and antioxidant activity of fruit beverages

doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Korableva Daria

Perzistentní organické kontaminanty v biotických matricích

Persistent organic contaminants in biotic matrices

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Kosek Vít

Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie při komplexním hodnocení biotických vzorků

Application of high resolution mass spectrometry in comprehensive assessment of biotic samples

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Koštejnová Denisa

Využití statistických metod při zpracování senzorických dat

Use of statistical methods for the processing of sensoric data

doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská

Maroušková Alžběta

Optimalizace metody metabolomického fingerprintingu pro hodnocení vzorků lidské plazmy

Optimization of metabolomic fingerprinting for the assessment of human plasma samples

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Pekárková Veronika

Metody strukturní analýzy glykosaminoglykanů

Methods of the structural analysis of glycoaminoglycans

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

Schusterová Dana

Metabolity pesticidů jako markery způsobu pěstování zemědělských plodin

Pesticide metabolites as markers of the way of food crops growing

Ing. Marie Suchanová, Ph.D.

Škopíková Michaela

Sledování biologicky aktivních látek v netradičních rostlinných surovinách

Monitoring of biologically active compounds in nontraditional raw plant materials

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Urbancová Kateřina

Metabolity polycyklických aromatických uhlovodíků jako expoziční markery

Metabolites of polycyclic aromatic hydrocarbons as markers of exposure

doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Valeková Anna

Studium chemických a senzorických změn u vybraných aromat

Study of chemical and sensoric changes of selected flavours

doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská

Zemanová Kateřina

Komplexní hodnocení mikrořas jako suroviny pro výrobu nutraceutik

Comprehensive assessment of microalgae as a raw material for production of nutraceuticals

doc. Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.

[iduzel] => 22282 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22282 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22282 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22280] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2008/2009 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2008/2009

StudentTéma českyTéma anglickyVedoucí DP
Bc. Helena Bovšková Změny proteinů vaječného bílku během stárnutí vajec Modifications of egg white proteins during ageing of hen eggs doc. Ing. Kamila Míková, CSc.
Bc. Jana Doubková Zdroje bromovaných retardátorů hoření a dalších kontaminantů v životním prostředí Sources of brominated flame retardants and other contaminants in the environment doc. Dr. Ing. Jan Poustka
Bc. Vojtěch Hrbek Využití hmotnostní spektrometrie pro posuzování autenticity a původu potravin Mass spectrometry in assessment of food authenticity and traceability prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Diana Chrpová Antioxidační působení koření užívaného v šetřících dietách Antioxidant activity of herbs used in chary medical benefit diets doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Bc. Vojtěch Ilko Stanovení 3-MCPD v pražených obilovinách Determination of 3-MCPD in roasted cereals doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Bc. Lucie Jančová Stanovení 3-MCPD ve sladech a cereálních výrobcích Determination of 3-MCPD in malts and cereal products doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Bc. Lenka Kleperádová Vliv způsobu chovu na složení lipidů vaječného žloutku Influence of breeding type on the composition of egg yolk lipids doc. Ing. Kamila Míková, CSc.
Bc. Petra Krejčová Biologicky aktivní látky v bramborách Biologically active compounds in potatoes doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Bc. Veronika Krtková Sledování přenosu fusariových mykotoxinů v potravním řetězci Transfer of fusarium mycotoxins in food chain Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.
Bc. Teraza Kuběnová Minerální látky v sóje a v sójových výrobcích Mineral elements in soybeans and soybean products doc. Dr. Ing. Richard Koplík
Bc. Jana Kukalová Chemické a senzorické vlastnosti odrůd jakonu Chemical and sensory properties of yacon varieties Ing. František Pudil, CSc.
Bc. Zuzana Mudrochová Dopad aplikace pesticidů na kvalitu ošetřených plodin. The effect of pesticide treatment on the quality of crops doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Bc. Lenka Nedvědová Možnosti minimalizace akrylamidu v tepelně zpracovaných potravinách Possible ways of acrylamide minimization in heat-processed doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Hana Otevřelová Trichotheceny typu A v ovsu a produktech jeho zpracování Type A trichothecenes in oat and oat products Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.
Bc. Benedikt Polák Monitoring halogenovaných perzistentních kontaminantů v environmentálních matricích Monitoring of halogenated persistent contaminants in environmental samples doc. Dr. Ing. Jan Poustka
Bc. Šárka Přinosilová Nové přístupy k zefektivnění GC - MS analýzy reziduí pesticidů v potravinách Novel approaches to streamlining GC - MS analysis of pesticide residues in foods Ing. Tomáš Čajka , Ph.D.
Bc. Jana Řeřichová Senzorické vnímání kovové chuti Sensory perception of metallic taste Ing. Alena Váchová, Ph.D.
Bc. Monika Svárovská Změny lipidů během mikrovlnného ohřevu Changes of lipids during microwave heating prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Anna Šípková Složení mastných kyselin tuku ve vybraných potravinářských výrobcích Fatty acid composition of fat in selected food products doc. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Dana Tichovská Schopnost fenolových kyselin chránit tokoferoly Ability of phenolic acids to protect tocopherols Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Bc. Martina Valášková Stanovení a speciace stopových prvků v luštěninách metodou ICP-MS Trace elements determination and speciation in legumes using ICP-MS method doc. Dr. Ing. Richard Koplík
Bc. Kateřina Valenzová Nové trendy stanovení procesních kontaminantů v potravinách New trends in determination of processing contaminants in foodstuffs doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Zdenka Vepříková Studium dynamiky mykotoxinů během sladařsko-pivovarských technologií se zaměřením na jejich konjugáty The fate of mycotoxins during malt- and beer processing technologies with respect to their conjugates doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Bc. Jan Vozár Transformace reduktonů během simulace podmínek zažívacího traktu Transformation of reductones during alimentary tract simulation Dr. Ing. Karel Cejpek
Bc. Jozef Záhorský Obsah rezistentního škrobu ve vybraných potravinářských výrobcích Contents of resistant starch in selected food products Ing. Dobromila Lukešová
[iduzel] => 22280 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22280 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22280 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22279] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2009/2010 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2009/2010

StudentTéma českyTéma anglickyVedoucí DP
Bc. Ivan Bartoň Nové postupy přípravy vzorků potravin a životního prostředí pro simultánní stanovení různých skupin organických polutantů New strategies in sample preparation procedures for the simultaneous determination of various organic pollutants in food and environmental matrices Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Ivana Bartoňová Stanovení vitamínu E ve vejcích Vitamin E determination in hen eggs doc.Ing. Kamila Míková
Bc. Denisa Bartovská Vnímání hořké chuti kofeinu a jeho výskyt v potravinách The perception of caffein taste and its occurrence in foods Dr. Ing. Zdeňka Panovská
Bc. Marina Drobova Studium změn kolagenu v průmyslové výrobě Study of collagen changes during processing Ing. František Pudil, CSc.
Bc. Zbyněk Džuman Aplikace techniky LC-MS v analýze mykotoxinů Application of LC-MS technique in mycotoxins analysis Ing. Jana Kohoutková, Ph.D.
Bc. Milena Hánová Osud antioxidantů za podmínek trávení potravin Fate of antioxidants during food digestion simulation Dr. Ing. Karel Cejpek
Bc. Veronika Hloušková Sledování výskytu perfluorovaných uhlovodíků v potravinách a environmentálních matricích Monitoring of perfluorinated compounds in food and environmental matrices doc. Dr. Ing. Jan Poustka
Bc. Jaromír Hradecký Využití techniky GC-TOFMS pro simultánní stanovení vybraných skupin organických polutantů Application of GC-TOFMS technique for the simultaneous determination of various organic pollutants Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Eva jeníčková Profily těkavých látek jako nástroj autentifikace potravin Profiling of volatile compounds –tool for food authentication doc.Dr. Ing. Kateřina Riddelová
Bc. Kristýna Joudalová Příjem antioxidantů v ČR Intake of antioxidants in the Czech Republic Ing. Zuzana Réblová
Bc. Adéla Klabanová Optimalizace multireziduální LC-MS metody pro stanovení reziduí pesticidů v matricích s vyšším obsahem tuku Optimization of multiresidue LC-MS method for pesticide residues analysis of higher fat-content matrices Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.
Bc. Eva Kleinová 3-MCPD a jeho estery ve výrobcích z brambor a cereálií 3-MCPD and its fatty acid esters in potato and cereal products Dr. Ing. Marek Doležal
Bc. Iva Klimešová Speciační analýza rtuti v potravinách Determination of mercury species in food doc. Dr. Ing. Richard Koplík
Bc. Alexandra Kostinová Biologicky aktivní látky v semeni lnu Biologically active compounds in flax seed Dr. Ing. Věra Schulzová
Bc. Josef Kubeš Využití hmotnostní spektrometrie v metabolomice rostlin Application of mass spectrometry in plant metabolomic profiling doc. Dr.Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Darina Lanková Vývoj analytické metody pro stanovení hydroxy a methoxy derivátů PBDE ve vzorcích životního prostředí Development of analytical method for determination of hydroxy- and methoxy- metabolite of PBDEs in environmental samples Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Petra Linhartová Složení polyenových mastných kyselin v doplňcích stravy Composition of polyunsaturated fatty acids in food supplements Dr. Ing. Marek Doležal
Bc. Hana Lukešová Složení a antioxidační vlastnosti rostlin rodu Allium Composition and antioxidative properties of Allium plants Ing. Jana Horníčková, Ph.D.
Bc. Ivana Maloušková Komplementární metody stanovení antioxidační aktivity produktů Maillardovy reakce Complementary methods for antioxidant activity assessment of Maillard reaction products Dr. Ing. Karel Cejpek
Bc. Eva Manová Studium barevných změn potravinářských materiálů metodami obrazové analýzy Study of color changes in food materials by image analysis Ing. František Pudil, CSc.
Bc. Eliška Moravcová Studium tepelně indukovaných reakcí složek potravinových surovin pomocí hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru Study of thermoinduced reactions of food compartments using DART-MS prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Hana Novotná Sledování obsahu biologicky aktivních látek v ekologicky a konvenčně pěstovaných plodinách Monitoring of biological active compounds in organic and conventional crop Dr. Ing. Schulzová Věra
Bc. Phansaphong Rattanapatiphan Metodika senzorického hodnocení mléčných výrobků Methodology of sensory evaluation of dairy products Dr. Zdenka Panovská
Bc. Iva Roubíčková Antioxidační působení vybraných složek stravy Antioxidative activity of selected component of diet doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Bc. Ivana Sosnovcová Mykotoxiny v surovinách a potravinách určených pro dětskou výživu Mycotoxins in crops and food used in baby food prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Aneta Šafaříková Rezistentní a pomalu travitelný škrob v potravinách Resistant and slowly digestible starch in food Ing. Dobromila Leitnerová
Bc. Kateřina Šatrová Složení mastných kyselin tuku ve vybraných potravinářských výrobcích a jeho nutriční hodnocení Fatty acids composition of fat in selected food products and its nutritional evaluation prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Adam Vavrouš Zhodnocení výskytu reziduí pesticidů v ošetřených cereáliích a v herbálních přípravcích Assessment of pesticide residues in treated cereals and in herbal products. doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Bc. Jana Zikmundová Zhodnocení reziduí pesticidů v jablkách při aplikaci různých systémů ochrany proti škůdcům Assessment of pesticide residues in apples originated from different treatment regimes against target pests. prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
[iduzel] => 22279 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22279 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22279 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22278] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2010/2011 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2010/2011

StudentTéma českyTéma anglickyVedoucí DP
Bc. Eva Baňacká Metody stanovení nerospustných antioxidantů Methods for the measurement of insoluble antioxidants Dr. Ing. Karel Cejpek
Bc. Beverly Bělková Potravinářské technologie ve vztahu k tvorbě procesních kontaminantů a senzoriky aktivních látek Processing technologies in relation to contaminants and flavour significant compounds doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Hana Daňhelová Hodnocení čerstvosti ryb, masa a výrobků pomocí hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru Evaluation of fish and meat products freshness by ambient mass spectrometry doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.
Bc. Iveta Devátá Chemické a senzorické vlastnosti semen odrůd máku setého pěstovaných v ČR Chemical and sensory properties of papaver seed varieties cultivated in Czech Republic Ing. František Pudil, CSc.
Bc. Beata Fischerová Využití hmotnostní spektrometrie kontaktních materiálů pro potraviny The use of mass spectrometry for characterization of food contact materials Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Jakub Fišnar Vliv vnějších podmínek na schopnost fenolových kyselin ochraňovat tokoferoly The influence of external conditions on fenolic acids ability to protect tocopherols Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Bc. Ondřej Grulich Pyrrolizidinové alkaloidy a další rizikové složky včelích produktů Pyrrolizidine alkaloids and other hazardous compounds of bee products prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Veronika Herychová Změny speciace stopových prvků v potravinách při trávení The speciation changes of microelements in food during digestion doc. Dr. Ing. Richard Koplík
Bc. Josef Janků Optimalizace GC-MS metody pro rychlé stanovení širokého spektra reziduí pesticidů v potravinách Optimization of GC-MS method for rapid analysis of wide range of pesticide residues in food doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.
Bc. Renata Jarošová Biologicky aktivní látky semene lnu Biologically active compounds of flax seed Dr. Ing. Věra Schulzová
Bc. Markéta Křehnáčová Luštěniny v lidské výživě a možnosti zvýšení jejich spotřeby Grain legumes in human nutriton and possibilities of their consumption increasing prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Radka Křížová Vývoj analytických metod pro stanovení reziduí vybraných pesticidů v potravinách rostlinného původu Development of analytical methods for determination of residues of selected pesticides in food of plant origin doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Bc. Alexandra Kysučanová Rezistentní škrob v bramborách a výrobcích z brambor Resistant starch in potatoes and potato products prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Sandra Ličková Stanovení jasmonové a salicylové kyseliny v rostlinných materiálech Determination of jasmonic and salicylic acid in plant materials doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Bc. Marek Papež Prach - zdroj kontaminace potravin organohalogenovanými látkami Dust - the source of organohalogen contaminants in foods Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Šárka Prachařová Účinnost některých doplňků stravy obsahujících antioxidanty The activity of some antioxidants contained in food supplements doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Bc. Tereza Přibilová Antioxidační aktivita vybraných bylin Antioxidant capacity of selected herbs doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Bc. Veronika Skokánková Kinetika vzniku esterů 3-MCPD při kulinární přípravě vybraných tradičních českých pokrmů Kinetics of 3-MCPD esters formation during culinary preparation of traditional Czech dishes Ing. Zuzana Zelinková, Ph.D.
Bc. Eva Stejskalová Využití hmotnostní spektrometrie pro sledování kvality potravin rostlinného původu The use of mass spectrometry for quality monitoring of food of plant origin doc.Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Barbora Šťovíčková Kritické zhodnocení analytické metody pro stanovení akrylamidu v potravinách Critical assessment of analytical methodology for acrylamide analysis doc.Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Michaela Šubrtová Reakce reduktonů a příbuzných látek Reactions of reductones and similar species Dr. Ing. Karel Cejpek
Bc. Martina Šustrová Vliv technologického a kulinárního zpracování na tvorbu 3-chlorpro-pan-1,2-diolu a jeho esterů The influence of household processing on on 3-chloropropane-1,2-diol and its esters Ing. Zuzana Zelinková, Ph.D.
Bc. Eva Tilgová Perfluorované sloučeniny v potravinových matricích Perfluorinated compounds in food matrices doc. Dr. Ing. Jan Poustka
Bc. Romana Vlachová Stanovení tokoferolů ve vaječných výrobcích Tocoferol determination in egg products. doc .Ing. Kamila Míková, CSc
[iduzel] => 22278 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22278 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22278 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22277] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2011/2012 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2011/2012

StudentTéma českyTéma anglickyVedoucí DP
Bc. Dania Al-Balaa Vývoj multi-detekční LC-MS metody pro stanovení pyrrolizidinových alkaloidů a mykotoxinů v rostlinných matricích Development of multi-target LC-MS based analytical method for simultaneous determination of pyrrolizidine v alkaloids and mycotoxins in plant matrices prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Veronika Bachanová Aplikace plynové chromatografie–hmotnostní spektrometrie pro analýzu reziduí pesticidů v potravinách Application of gas chromatography–mass spectrometry for the analysis of pesticide residues in foods doc. Ing. Tomáš Čajka, Ph.D.
Bc. Marie Fenclová Stanovení širokého spektra mykotoxinů v matricích s vysokým obsahem vody Determination of multiple mycotoxins in high-moisture matrices Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Bc. Veronika Havelková Využití hmotnostní spektrometrie pro hodnocení kvality a autenticity potravin The use of mass spectrometry for assessment of food quality and safety Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.
Bc. Jana Kavalírová a-Dikarbonylové a a-hydroxykarbonylové produkty fragmentace sacharidů v potravinách a-Dicarbonyl and a-hydroxycarbonyl products of sugar fragmentation in foods doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Bc. Michala Kočkovská Perfluroalkylované a polyfluoroalkylované látky v kontaktních materiálech potravin Perfluoroalkylated and polyfluoroalkylated substances in food contact materials Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Kateřina Krausová Slaná chuť a náhražky soli Salty taste and salt substitutes Dr. Ing. Zdenka Panovská
Bc. Vendula Kuralová Markery vlivu technologických procesů na kvalitu pečených a smažených potravin Markers of the impact of technological processing on the quality of baked and fried products doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Lucie Nedbalová Hodnocení vlivu kontaktních materiálů na kvalitu potravin Evaluation of the impact of contact materials on food quality doc. Dr. Ing. Jan Poustka
Bc. Kateřina Pecháčková Využití hmotnostní spektrometrie při studiu tepelně indukovaných změn potravin Application of mass spectrometry for monitoring of heat-induced changes in foods Ing. Lukáš Václavík, Ph.D.
Bc. Diomid Revenco Aplikace metod LC-ICP-MS pro studium speciace prvků v obilovinách a jejich biologické dostupnosti Application of LC-ICP-MS methods to determine the speciation and biological accessibility of mineral elements in cereals doc. Dr. Ing. Richard Koplík
Bc. Ludmila Smutná Stanovení fytoestrogenů v rostlinných a živočišných materiálech Determination of phytoestrogens in plant and animal materials doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Bc. Michaela Steidlová Profilování těkavé frakce potravin pomocí SPME – GC-MS Food volatiles profiling using SPME – GC-MS doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Michal Stupák Stanovení organických kontaminantů plynovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (GC-MS/MS) Determination of organic contaminants by gas chromatography coupled to tandem mass spectrometry (GC-MS/MS) Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Alžběta Švehlová Složení mastných kyselin tuku ve vybraných potravinářských výrobcích a jeho nutriční hodnocení Fatty acids composition of fat in selected food products and its nutrition evaluation prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Bc. Lucie Tomanová Rozdíly v populaci v senzorickém vnímání hořké chuti v olejích The differences between population in bitter taste perception in oils Dr.Ing. Zdenka Panovská
Bc. Gabriela Vránová Možnosti inhibice oxidačního žluknutí u smažících tuků a olejů Possibilities of oxidative rancidity inhibition of frying oils doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
[iduzel] => 22277 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22277 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22277 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22276] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2012/2013 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2012/2013

StudentTéma českyTéma anglickyVedoucí DP
Bc. Monika Bachanová Rychlé metody stopové analýzy organických kontaminantů Rapid methods for ultra-trace analysis of organic contaminants doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Simona Černohorská Studium faktorů ovlivňujících tvorbu procesních kontaminantů Study of factors influencing formation of processing contaminants prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Kateřina Hájková Vývoj metod pro kontrolu kvality produktů biotechnologií Development of methods for the quality control of biotechnology products Ing. Ondřej Lacina, Ph.D.
Bc. Jakub Hauser Změny hydrazinových derivátů v Ucháči Neuwirthovu Changes of hydrazine derivatives in Gyromitra Neuwirthii Ing. František Pudil, CSc.
Bc. Pavla Honová Pavla Vznik a rozklad esterů 3-MCPD a glycidylesterů v modelových systémech Formation and decomposition of 3-MCPD esters and glycidyl esters in model systems doc. Dr. Marek Doležal
Bc. Iva Hospodková Senzorické hodnocení náhražek slaných látek Sensory evaluation of salt substitutes doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Bc. Kamila Hůrková Sledování vlivu tepelného ošetření na kvalitu potravin Monitoring the impact of heat treatment on food quality doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová
Bc. Monika Jírů Biologicky aktivní látky v produktech biotechnologií živočišných materiálů Biologically active compounds in animal biotechnology products Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Bc. Aleš Krmela Využití evaporative light scattering detektoru (ELSD) pro stanovení sacharidů Application of evaporative light scattering detector (ELSD) in carbohydrate determination doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Bc. Karel Lukš Metabolomické profilování produktů ekologického a konvenčního zemědělství Metabolomic profiling of products from organic and conventional farming doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Bc. Liliya Mekhanoshina Rizika spojená s příjmem smažených potravin Risks associated with consumption of fried foods doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Bc. Iva Opekarová Nové strategie sledování kontaminantů vnitřního prostředí Novel strategies in monitoring of contaminants in indoor environment doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Lucie Papajová Charakterizace vybraných složek metabolomu řas Characterization of selected components of algae metabolome prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Bc. Petra Slavíková Analýza mykotoxinů v potravinářských surovinách a produktech Analysis of mycotoxins in food materials and products thereof Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Bc. Šárka Součková Prooxidační kapacita tepelně namáhaných tuků a olejů Prooxidant capacity of thermoxidized fats and oils doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D.
Bc. Renata Stehlíková Nové postupy pro stanovení organických polutantů v biologických matricích New approaches in analysis of organic pollutants in biological matrices doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Bc. Šárka Šimková Možnosti inhibice oxidačního žluknutí u smažicích tuků a olejů Possibilities of oxidative rancidity inhibition in frying oils doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Bc. Petr Vodrážka Aplikace hmotnostní spektrometrie pro charakterizaci odrůd česneku Application of mass spectrometry for the characterisation of garlic varieties. Ing. Ondřej Lacina, Ph.D.
Bc. Soňa Vytejčková Testování vlivu kontaktních materiálů na kvalitu potravin pomocí instrumentálních analytických metod Testing of the impact of contact materials on food quality employing instrumental analytical methods prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Bc. Jana Zuzánková Využití hmotnostní spektrometrie pro (necílové) stanovení potravinových kontaminantů Application of mass spectrometry in (non-target) analysis of food contaminants prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
[iduzel] => 22276 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22276 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22276 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [22274] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Diplomové práce 2013/2014 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled obhájených diplomových prací 2013/2014

StudentTéma českyTéma anglickyVedoucí DP
Bc. Marie Bícová Reakce redoxně aktivních složek potravin s meziprodukty Maillardovy reakce Reactions of redox-active food components with the intermediates of the Maillard reaction doc. Dr. Ing. Karel Cejpek
Jana Bihušová Využití techniky metabolomického profilování pro sledování složení potravin The use of metabolomic profiling technique for monitoring of food composition doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
Eliška Humlová Necílený screening těkavých složek metabolomu jako nástroj hodnocení kvality a autenticity potravin Non-target screening of volatile compounds of metabolome components as a tool for assessment of food quality and authenticity prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Renata Jandová Využití techniky plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro studium (semi)volatilních sloučenin Application of gas chromatography hyphenated to mass spectrometry for the study of (semi)volatile compounds prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
Andrea Krúpová Stanovení silně polárních pesticidů a jejich degradačních produktů v potravinách rostlinného původu Determination of highly polar pesticides and their degradation products in foods of plant origin prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.
Hana Málková Potraviny a pokrmy na bázi luštěnin vhodné pro redukční diety Legume based foods and dishes for slimming diets prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Kateřina Matějková Degradace esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu a glycidolu Degradation of 3-chloropropane-1,2-diol esters and glycidyl esters doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Marta Medovová Zhodnocení možných zdrojů expozice člověka polycyklickými aromatickými uhlovodíky (PAU) Assessment of potential sources of human exposure to polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) Ing. Kamila Kalachová, Ph.D.
Martin Mišura Změny těkavých látek během zpracování hub Changes of volatile compounds during mushroom processing Ing. Františk Pudil, CSc.
Silvie Odlerová Nové postupy pro stanovení estrogenních látek v mléce New approaches for analysis of estrogenic compounds in milk doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Zuzana Ondřejková Obsah a složení tuku ve vybraných potravinářských výrobcích Content and composition of fat in selected food products doc. Dr. Ing. Marek Doležal
Barbora Pohořelá Změny mastných kyselin v tepelně namáhaných tucích a olejích Changes in fatty acids in thermally stressed fats and oils doc. Ing. Jan Pánek, CSc.
Andrea Švarcová Multi-analytické metody pro stanovení ´nových´ organických kontaminantů v prachu Multi-analyte methods for determination of ´emerging´ contaminants in dust doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Denisa Tanečková Hodnocení vlivu vybraných faktorů na vnímání kyselé chuti Evaluation of some factors affecting perception of sour taste doc. Dr. Ing. Zdenka Panovská
Ivana Vošická Charakterizace glykosaminoglykanů v surovinách a kloubních preparátech Characterization of glycosaminoglycans in raw materials and joint supplements prof. Dr. Ing. Jan Poustka
Kristýna Weinertová Mykotoxiny a jejich maskované formy - strategie izolace a detekce pomocí moderních instrumentálních technik Mycotoxins and their masked forms - strategies of isolation and detection based on modern instrumental technologies Ing. Milena Zachariášová, Ph.D.
Alena Zachariášová Ultra-účinná kapalinová chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií pro analýzu potravinových kontaminantů Ultra-performance liquid chromatography coupled with mass spectrometry for advanced analysis of food contaminants doc. Dr. Ing. Věra Schulzová
[iduzel] => 22274 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727/22274 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727/22274 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 37727 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37727 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [37726] => stdClass Object ( [nazev] => Předměty magisterského studia [seo_title] => Předměty magisterského studia [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Předměty magisterského studia vyučované na ústavu

1. ročník

  • Odborná praxe

2. ročník

 

  Zkušební okruhy ke státním závěrečným zkouškám

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 37726 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37726 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37726 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [37722] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [37723] => stdClass Object ( [nadpis] => Charakteristika oboru [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/uchazec [text_odkazu] => Charakteristika oboru [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => modra [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37723 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37724] => stdClass Object ( [nadpis] => Diplomové práce [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37727 [text_odkazu] => Diplomové práce [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => cervena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37724 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37725] => stdClass Object ( [nadpis] => Předměty magisterského studia [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37726 [text_odkazu] => Předměty magisterského studia [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 3 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => zelena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37725 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 37722 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/37722 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/37722 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [23422] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [23428] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 23428 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => dokumenty [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 23422 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [21208] => stdClass Object ( [nazev] => Magisterské studium [seo_title] => Magisterské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [30124] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-web-test.vscht.cz/redirect/context/ [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 30124 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) ) [iduzel] => 21208 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/magisterske-studium/uchazec [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/magisterske-studium/uchazec [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
Fax: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi