stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1713854302 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Doktorské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Doktorské studium
Doktorské studium na FPBT
Dizertační práce aktuálně řešené na Ústavu
Dizertační práce obhájené na Ústavu od roku 1993
[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/studium/doktorske-studium' [newurl_iduzel] => 15764 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15269/15764 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15764 [platne_od] => 07.03.2017 23:41:00 [zmeneno_cas] => 07.03.2017 23:41:52.913982 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium [idvazba] => 26303 [cms_time] => 1713855389 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [38696] => stdClass Object ( [nazev] => Dizertační práce [seo_title] => Dizertační práce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Dizertační práce aktuálně řešené na Ústavu
Dizertační práce obhájené na Ústavu od roku 1993
Formát dizertační práce přizpůsobte jednotným technickým pokynům doporučených Centrem informačních služeb VŠCHT Praha.
[poduzel] => stdClass Object ( [15765] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Dizertační práce aktuálně řešené [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Dizertační práce aktuálně řešené na ústavu
Prezenční - studijní program Potraviny a přírodní produkty (D305)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Kamila Bechyňská |
Aplikace pokročilých chemometrických postupů pro zpracování dat generovaných při metabolomických studiích |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Adam Behner |
Metabolomika jako nástroj ilustrující interakce mezi rostlinou a její mikrobiotou |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Ondřej Brabenec |
Rostlinné alkaloidy v přírodních produktech a potravinách |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Tereza Doležalová |
Hodnocení bezpečnosti potravin z pohledu výskytu nových skupin mykotoxinů |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Maria Filatova |
Nové postupy cílové analýzy a necílového screeningu kvality a authenticity potravin pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Jingwen Han |
New strategies to minimize rezidues of synthetic pesticides in foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Tereza Jaegerová |
Inovativní strategie charakterizace / autentikace přírodních materiálů |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Veronika Jurášková |
Studium aditiv plastů používaných v zemědělství |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Aliaksandra Kharoshka |
Analytické strategie pro sledování přídatných látek v potravinách a doplňcích stravy |
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
Ing. Adéla Kollárová |
Toxické sekundární metabolity rostlin a mikroorganismů v potravinách a krmivech |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Tomáš Kouřimský |
Využití vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie pro komplexní sledování vlivu procesních parametrů na kvalitu potravin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Matěj Malý |
Biologicky aktivní látky konopí setého a dalších zdrojů |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Lenka Libenská |
Hodnocení hladin vitaminů v lidských biologických vzorcích |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Kristina Nakonechna |
Zlepšování výživové hodnoty fritovaných potravin z pohledu rizikových tuků |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
Ing. Chi Mai Nguyenová |
Charakterizace a autentikace potravinářských surovin a produktů pomocí spektrálních metod |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
Ing. Denisa Pařízková |
Identificace zdrojů expozice člověka novým skupinám kontaminantů z potravin a prostředí |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Hana Pírová |
"Chytré potraviny": perspektivní strategie pro zlepšení zdraví konzumentů |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Průšová |
Fyziologicky prospěšné látky vznikající během zpracování potravin |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Ing. Aneta Sýkorová |
Strategie hodnocení expozice člověka různým látkám z potravin a prostředí |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Kateřina Šebelová |
Komplexní hodnocení vybraných druhů hmyzu jako inovativního zdroje potravin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Anna Šírová |
Nutraceutika a potraviny snižující oxidační a karbonylový stres |
doc. Dr. Ing. Karel Cejpek |
Prezenční - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Jana Rýparová Kvirencová |
Metabolomika jako efektivní nástroj hodnocení kvality, autenticity a bezpečnosti potravin a přírodních surovin Metabolomics as an effective tool for the assessment of food / natural products quality, authenticity and safety |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Kombinované studium - studijní program Chemie a technologie potravin (AP4)
Jméno | Téma Dizertační práce | Školitel |
---|---|---|
Ing. Monika Benešová (roz. Jírů)* |
Moderní postupy pro hodnocení kvality produktů biotechnologií Advanced approaches to assess the quality of products obtained by modern biotechnologies |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Zuzana Bínová |
Studium změn fytokanabinoidů a dalších biologicky aktivních látek při výrobě a aplikaci produktů na bázi rostlin Cannabis sativa Studies of changes of phytocannabinoids and other biologically active components within the process of production and application of products on the Cannabis sativa basis |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Veronika Gomersall (roz. Vondrášková) |
Sledování nových organických polutantů v rámci humánního biomonitoringu Analysis of new organic pollutants within human biomonitoring |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Tomáš Gramblička |
Nové analytické postupy pro analýzu organických polutantů v oblasti biomonitoringu New analytical approaches for analysis of organic pollutants within biomonitoring |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Petra Jonátová (roz. Slavíková)* |
Přírodní toxiny v potravinových zdrojích a produktech |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
Ing. Martina Juříková (roz. Burešová) |
Hodnocení expozomu člověka ve vztahu k environmentálním rizikům Assessment of human exposome in relation to environmental risks |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Petr Mráz |
Forenzní sledování reziduí pesticidů a jejich metabolitů v biotických matricích Forensic observation of pesticide residues and their metabolites in biotic matrices |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Ondřej Pařízek |
Studium expozice člověka chemickým látkám Study of human exposure to emerging chemicals |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Ing. Diomid Revenco |
Aplikace ICP-MS pro stanovení a speciační analýzu minerálních látek a stopových prvků v potravinách Mineral elements determination and element speciation analysis in food using inductively coupled plasma – mass spectrometry |
prof. Dr. Ing. Richard Koplík |
Ing. Leoš Uttl |
Hodnocení kvality a autenticity přírodních produktů s využitím pokročilých instrumentálních metod Assessment of the quality and authenticity of natural products by advanced instrumental methods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Ing. Petra Vacková |
Kritické hodnocení dopadů změny klimatu na dietární expozici konzumentů rezidui pesticidů a přírodními toxiny Critical assessment of consumers´ dietary exposure to pesticide residues and natural toxins in relation to climate changes |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
* přerušeno
[urlnadstranka] => [iduzel] => 15765 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/doktorske-studium/dizertacni-prace/soucasna-temata [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15766] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Disertační práce obhájené [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Disertační práce obhájené na Ústavu
(práce je psána v jazyce, který je v názvu disertační práce zvýrazněn)
Rok | Jméno | Název disertační práce | Školitel |
---|---|---|---|
2024 | Ing. František Beneš |
Studium biologicky aktivních látek konopí s využitím moderních technik Studies of biologically active compounds in Cannabis by means of modern techniques |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2024 | Ing. Tomáš Gramblička |
Nové analytické postupy pro analýzu organických polutantů v oblasti biomonitoringu New analytical approaches for analysis of organic pollutants within biomonitoring |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2024 | Ing. Nela Průšová |
Vznik modifikovaných mykotoxinů v průběhu sladařství a pivovarství, objasnění jejich struktury a možnosti jejich minimalizace Formation of modified mycotoxins during malting and brewing, their structural elucidation and minimization options |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
2024 | Ing. Jakub Tomáško |
Implementace analytických metod pro hodnocení expozice člověka chlorovaným parafínům Implementation of analytical methods for the assessment of human exposure to chlorinated paraffins |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2022 | Ing. Michaela Rektorisová |
Efektivní strategie odhalování falšování potravin a doplňků stravy Effective strategies aimed at food fraud detection |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2022 | Ing. Klára Navrátilová |
Nové, efektivní postupy hodnocení kvality potravin a jejich autentikace Novel, effective strategies of food quality assessment and authentication |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2022 | Ing. Barbora Pohořelá |
Nutriční hodnocení rybích výrobků a pokrmů pro celodenní stravu Nutritional assessment of fish products and meals for total-day diet |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
2021 | Ing. Hana Chmelařová (roz. Novotná) |
Metabolomické profilování jako významný nástroj pro kontrolu kvality a autenticity potravin Metabolomic profiling as an important tool for food quality and authenticity control |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2021 | Ing. Dana Schusterová |
Nové strategie pro analýzu residuí pesticidů a jejich metabolitů v potravinách New strategies for the analysis of pesticide residues and their metabolites in food |
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2020 | Aristeidis Tsagkaris, Ms.C. |
Enzymový test pro screening inhibitorů cholinesteráz využívající ´chytrý telefon´ Smartphone-based enzyme assays for cholinesterase inhibitors screening |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2020 | Ing. Vít Kosek |
Vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie jako účinný nástroj pro metabolomické studie High-resolution mass spectrometry as an efficient tool for metabolomics studies
|
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2020 | Ing. Andrea Poláchová |
Komplexní hodnocení expozice člověka organickým polutantům Complex assessment of human exposure to organic pollutants
|
prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2020 | Ing. Aleš Krmela |
Studium biologicky aktivních látek v rostlinách a potravních doplňcích Study of biologically active substances in plants and food supplements
|
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
2020 | Ing. Kamila Hůrková |
Vysokorozlišovací hmotností spektrometrie v analýze potravin a životního prostředí High resolution mass spectrometry in food authenticity |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2019 | Ing. Marie Fenclová |
Studium biologicky aktivních látek pomocí vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie Study of biologically active compounds by high resolution mass spectrometry |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2019 | Ing. Kateřina Urbancová |
Aplikace kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií při komplexním hodnocení biologických vzorků Application of liquid chromatography coupled to mass spectrometry in the comprehensive evaluation of biological samples |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2019 | Bhave Apurva M.Sc. |
Biologicky aktivní látky v léčivých rostlinách Biologically Active Compounds in Medicinal Plants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2018 | Ing. Beverly Bělková |
Procesní kontaminanty v tepelně opracovaných potravinách: kritické zhodnocení vlivu různých faktorů Processing contaminants in thermally processed foodstuff: a critical assessment of the impact of various factors |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2018 | Ing. Jakub Fišnar |
Ztráty tokoferolů během kulinárního zpracování potravin Tocopherol losses during culinary processing of foods |
doc. Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
2018 | Ing. Michal Stupák |
Využití plynové chromatografie ve spojení s různými typy hmotnostně spektrometrických detektorů pro hodnocení kvality a bezpečnosti vybraných potravin Application of gas chromatography coupled to various types of mass spectrometric detectors for quality and safety evaluation of selected foodstuffs |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2018 | Ing. Monika Sabolová |
Změny lipidů během zpracování a skladování potravin Changes of lipids during food processing and storage |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
2017 | Ing. Jaromír Hradecký |
Rychlé hmotnostně spektrometrické metody pro sledování nízkomolekulárních složek potravin Rapid mass spectrometric methods for analysing low molecular food components |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Ing. Zbyněk Džuman |
Integrované generické metody pro simultánní stanovení mykotoxinů, rostlinných toxinů a reziduí pesticidů; vývoj a aplikace pro analýzu potravin a krmiv Integrated generic methods for determination of mycotoxins, plant toxins, and pesticide residues; development and application for analysis of food and feed |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
2017 | Ing. Darina Lanková |
„Nové“ organohalogenované kontaminanty v prostředí člověka „New“ organohalogen contaminants in human environment |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
2017 | Ing. Anna Hurajová |
Studium přírodních biologicky aktivních sloučenin v zemědělských plodinách a potravinách s využitím progresivních analytických metod Study of natural biologically active compounds in crop and food employing progressive analytical methods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Mgr. Ing. Diana Chrpová |
Antioxidační působení některých přirozených složek stravy Antioxidant activity of selected natural dietary components |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
2017 | Ing. Vojtěch Ilko |
3-Chlorpropan-1,2-diol v potravinách a reaktivita v modelových systémech 3-Chloropropane-1,2-diol in foodstuffs and reactivity in model systems |
doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
2017 | Ing. Jana Kováčová (roz. Urbanová) |
Inovační strategie v multidetekční analýze reziduí pesticidů a dalších rizikových kontaminantů Innovative strategies in multidetection analysis of pesticide residues |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Ing. Zdenka Vepříková |
Mykotoxiny v potravinách a krmivech: vliv zpracovatelských technologií Mycotoxins in Food and Feed: Influence of Processing Technologies |
doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. |
2017 | Ing. Vojtěch Hrbek |
Aplikace hmotnostní spektrometrie v otevřeném prostoru v analýze potravin Application of ambient mass spectrometry in food analysis |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2017 | Ing. Veronika Krtková |
Moderní analytické postupy pro nově identifikovaná rizika v oblasti chemické bezpečnosti potravin Modern analytical approaches for newly identified risks in the field of chemical food safety |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2014 | Ing. Veronika Forštová (roz. Bartáčková) |
Využití hmotnostně spektrometrických technik pro komplexní hodnocení kvality a bezpečnosti tepelně zpracovaných potravin na bázi brambor a cereálií Application of mass spectrometric techniques for complex quality and safety assessment of heat treated potato and cereal foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2013 | Ing. Kamila Kalachová |
Nové strategie sledování biologicky aktivních kontaminantů Novel strategies in the analysis of environmental contaminants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2012 | Ing. Petra Hrádková |
Studium průniku průmyslových kontaminantů do potravních řetězců Study of release of industrial contaminants into food chains |
prof. Dr. Ing. Jan Poustka |
2012 | Ing. Lucie Drábová |
Nové postupy pro studium osodu kontaminantů v potravinách a prostředí Novel approaches to study the fate of contaminants in food and environment |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2012 | Ing. Lucie Čechovská (roz. Jarolímová) |
Sledování antioxidační aktivity produktů Maillardovy reakce v modelových systémech a vybraných potravinách rostlinného původu The antioxidant activity evaluation of Maillard reaction products in model systems and selected plant foods |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2012 | Ing. Ondřej Lacina |
Inovativní techniky v analýze reziduí potravinových kontaminantů Novel techniques in analysis of food contaminant residues |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2012 | Ing. Alexandra Malachová (roz. Krplová) |
Osud mykotoxinů v průběhu primárního a sekundárního zpracování cereálií The occurrence of mycotoxins in cereals and their fate during |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Marta Václavíková (roz. Kostelanská) |
Výskyt maskovaných mykotoxinů v cereáliích a cereálních produktech Masked mycotoxins: Occurrence in cereals and products thereof |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Jaromír Lojza |
Fytoestrogeny a další biologicky aktivní složky potravin Phytoestrogens and other biologically active compounds of foods |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Milena Zachariášová |
Mykotoxiny: nové přístupy v analýze a zajištění minimalizace výskytu v potravimách Mycotoxins: new analytical approaches and ways of minimising their occurrence in food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Lukáš Václavík |
Využití hmotnostní spektrometrie v otevřené atmosféře pro hodnocení bezpečnosti a kvality potravin Application of ambient mass spectrometry for food safety and quality assessment |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2011 | Ing. Lucie Buřičová |
Antioxidační aktivita vybraných léčivých rostlin Antioxidant capacity of selected medicinal plants |
Ing. Zuzana Réblová Ph.D. |
2011 | Ing. Dobromila Leitnerová (roz. Lukešová) |
Posuzování aroma ve vybraných výrobcích metodami senzorické analýzy Evaluation of aroma in selected products by methods of sensory analysis |
Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
2010 | Ing. Abd El-Moneim Ahmed Mahmoud Eman |
Změny lipidů během mikrovlnného a konvenčního ohřevu "Srovnávací studie pro management gastronomických provozů v Praze a Alexandrii" The changes of lipids during microwave and conventional heating |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
2010 | Ing. Lenka Lojzová (roz. Dunovská) |
Aplikace moderních analytických metod pro sledování toxických látek vznikajících při výrobě a skladování potravin Application of modern analytical methods for the monitoring of toxic compounds generated during food production and storage |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2010 | Ing. Lubomír Karásek |
Primární metabolity perzistentních organochlorových sloučenin v jednotlivých článcích potravních řetězců Primary metabolites of persistent organochlorinated compound in the individual segamnts of the food chains |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2009 | Ing. Jana Bernášková |
Změny sacharidů během technologického zpracování luštěnin Effect of processing on carbohydrates composition of legume seeds |
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. |
2009 | Ing. Zuzana Zelinková |
Vznik esterů 3-chlorpropan-1,2-diolu s mastnými kyselinami v potravinách Formation of 3-chlorpropane-1,2-diol fatty acid esters in food |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2009 | Ing. Tomáš Kovalczuk |
Aplikace hmotnostně spektrometrických technik v reziduální analýze potravin Application of mass-spectrometric techniques in residual analysis of food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2009 | Ing. Tomáš Čajka |
Nové přístupy k zefektivnění plynově-chromatografické analýzy potravinových a environmentálních kontaminantů Novel approaches to streamlining gas chromatographic analysis of food and environmental contaminants |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Jana Pulkrabová |
Xenoestrogeny a další biologicky aktivní látky ve vodním ekosystému Xenoestrogens and other biologically active compounds in aquatic ecosystem |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Eva Klimánková |
Hodnocení kvality potravin s využitím moderních chromatografických metod Evaluation of the quality of foodstuffs using modern chromatographic techniques |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Hoang Van Ha |
Inhibice oxidačních reakcí lipidů v potravinách Inhibition of lipid autoxidation reactions in food |
prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
2008 | Ing. Marie Suchanová (roz. Jánská) |
Implementace nových přístupů v analýze polycyklických aromatických uhlovodíků (PAU) a jejich derivátů Implementation of novel approaches in analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) and their derivatives |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Jana Králová |
Alternariové mykotoxiny ve vybraných plodinách a produktech jejich zpracování Alternaria mycotoxins in selected crops and processed products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Jana Tichá |
Pesticidy ve výrobním řetězci kojenecké a dětské výživy Pesticide residues in baby food production chain |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Kateřina Lancová |
Vliv technologických operací na obsah fusariových mykotoxinů v cereálních výrobcích The influence of processing technologies on Fusarium mycotoxins in cereal-based foodstuffs |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2008 | Ing. Markéta Borková |
Studium forem stopových prvků v materiálech rostlinného původu Study of trace elements species in plant materials |
doc. Dr. Ing. Richard Koplík |
2007 | Ing. Alena Šedivá |
Vztahy mezi dynamickým senzorickým profilem chuti, textury//potravin a jejich oblibou Relationships between dynamic sensory profiling of food and taste and texture, and their acceptance |
prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
2007 | Ing. Pavel Calta |
Výskyt a vznik 3-chlorpropan-1,2-diolu v potravinách Occurence and formation of 3-chlorpropane-1,2-diol in foods |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2006 | Ing. Radek Peroutka |
Furanokumariny : přirozené toxické sloučeniny v surovinách a potravinách rostlinného původu Furanocoumarins: natural toxic compound in crops and foodstuff of plant origin |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2006 | Ing. Lenka Dobrovolná |
Využití NIR spektrometrie ve výrobě potravin a kosmetiky Usage of NIR spectrometry in food and cosmetic production |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2006 | Ing. Gabriela Prokůpková( roz. Vladíková) |
Využití mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při analýze vzorků životního prostředí a potravin The use of a solid-phase microextraction (SPME) for the analysis of environmental and food samples |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2006 | Ing. Radim Štěpán |
Rezidua moderních pesticidů a jejich degradační produkty / metabolity v potravinářských surovinách a produktech Residues of modern pesticides and their degradation products / metabolites in raw food commodities and products |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2006 | Ing. Lucie Černá |
Srovnání tradičního a modifikovaného podzemnicového oleje v modelových potravinových systémech Comparison of traditional and modified peanut oils in model food systems |
prof. Ing.Jan Pokorný, DrSc. |
2005 | Ing. Ondřej Novotný |
Degradační produkty monosacharidů Degradation products of monosaccharides |
prof. Dr. Jan Velíšek |
2005 | Ing. Petr Suchan |
Perzistentní organické polutanty v potravních řetězcích Persistent organic pollutants in the food chains |
doc. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. |
2004 | Ing. Rössner Jan |
Aromatické látky vznikající v Maillardově reakci Aromatic compounds arising from the Maillard reaction |
prof. Ing. Jan Velíšek, DrSc. |
2004 | Ing. Lucie Šetková |
Osud organických kontaminantů ve vodním ekosystému The Fate of Organic Contaminants in Aquatic Ecosystem |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2003 | Ing. Michal Godula |
Aplikace moderních chromatografických technik v analýze rezidui pesticidů v potravinách The application of advanced chromatographic techniques in the analysis of pesticide residues in food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2003 | Ing. Jitka Zrostlíková (roz. Křivánková) |
Implementace moderních a analytických postupů pro sledování pesticidních a příbuzných kontaminantů v biologických matricích Implementation of modern analytical procedures for the monitoring of pesticides and related contaminants in biological materials |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Kateřina Maštovská (roz. Alterová) |
Kritické zhodnocení pracovních charakteristik metod použitelných pro stanovení reziduí moderních pesticidů v pitné vodě a potravinách Critical assessment of performance characteristics of methods applicable in determination of multiple residues of modern pesticides in drinking water and foodstuffs |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Filip Kotal |
Vývoj a validace analytických metod pro stanovení trichothecenových mykotoxinů v potravinách Development and validation of analytical methods for determination of trichothecene mycotoxins in food |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Zuzana Sypecká (roz. Radová) |
Sledování incidence trichothecenových mykotoxinů v zemědělských plodinách a potravinářských produktech Monitoring of occurrence of trichothecene mycotoxins in agriculturally crops and food staff |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2002 | Ing. Monika Tomaniová |
Studium průniku polycyklických aromatických uhlovodíků do potravních řetězců Transfer of polycyclic aromatic hydrocarbons through food chains |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
2000 | Ing. Pavel Gregor | Sledování zastoupení a změn perzistentních organických kontaminantů v biotické složce životního prostředí | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1999 | Ing. Zuzana Réblová | Degradace lipidů za vysoké teploty | prof. Ing. Jan Pokorný, DrSc. |
1999 | Ing. Jana Kohoutková | Interference organických kontaminantů s technologicky významnými plísněmi | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1998 | Ing. Karel Cejpek | Polycyklické aromatické uhlovodíky ve vybraných potravinových komoditách | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1997 | Ing. Zdeňka Panovská | Studium vlivu vybraných agroekologických faktorů na hladiny toxických glykoalkaloidů v bramborách | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1997 | Ing. Kateřina Holadová | Estery ftalové kyseliny v potravinářských surovinách a výrobcích | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1997 | Ing. Roman Schoula | Studium osudu kongenerů polychlorovaných bifenylů v biotické složce životního prostředí | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1996 | Ing. Jan Poustka | Optimalizace přípravy vzorku pro multidetekční stopovou analýzu | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
1993 | Ing. Věra Schulzová | Sledování stability a osudu některých regulátorů růstu používaných v zemědělství | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Doktorské studium - nová doktorská témata na Ústavu analýzy potravin a výživy pro rok 2024/25
- deadline podání přihlášek do doktorského studia je 15. dubna 2024
- webové stránky pro zájemce o studium
- webové stránky pro studenty DSP
Informace FPBT k doktorskému studiu zde
Rámcové podmínky studia v doktorských studijních programech na FPBT zde
Obecné pokyny pro zpracování dizertačních prací zde
[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 64528 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infotext [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [21209] => stdClass Object ( [nazev] => Doktorské studium [seo_title] => Doktorské studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 21209 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/uchazec [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/doktorske-studium/uchazec [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [38693] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [38694] => stdClass Object ( [nadpis] => Charakteristika programu [odkaz] => https://phd.vscht.cz/zajemci-o-phd/doktorske-programy/program/22330/D305 [targetblank] => 1 [text_odkazu] => Charakteristika programu [perex] => [skupina] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => modra [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 38694 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [38697] => stdClass Object ( [nadpis] => Informace ke studiu [odkaz] => http://fpbt.vscht.cz/studium/doktorske-studium [text_odkazu] => Informace ke studiu [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 3 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => zelena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 38697 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [38695] => stdClass Object ( [nadpis] => Dizertační práce [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/38696 [text_odkazu] => Dizertační práce [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => [barva_pozadi] => cervena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 38695 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 38693 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/38693 [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => dokumenty [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [25187] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Témata disertačních prací [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 25187 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/doktorske-studium/temata-disertacnich-praci [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/doktorske-studium/temata-disertacnich-praci [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )