Počkejte prosím chvíli...
stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => modra
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
    [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz'
    [newurl_jazyk] => 'cs'
    [newurl_akce] => '[cs]'
    [newurl_iduzel] => 
    [newurl_path] => 8548/15102/15103
    [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS
    [iduzel] => 15103
    [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00
    [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704
    [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž
    [canonical_url] => 
    [idvazba] => 18426
    [cms_time] => 1713854302
    [skupina_www] => Array
        (
        )

    [slovnik] => stdClass Object
        (
            [logo_href] => /
            [logo] => 

            [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve
            [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT
            [social_tw_odkaz] => 
            [social_yt_odkaz] => 
            [aktualizovano] => Aktualizováno
            [autor] => Autor
            [paticka_mapa_alt] =>  
            [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A
            [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb
            [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B
            [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor
            [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C
            [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky
            [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA
            [paticka_budova_1_popis] =>  
            [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON
            [paticka_budova_2_popis] =>  
            [paticka_adresa] => VŠCHT Praha 
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).

[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:

 

Bakalářské studium

      nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):     

                Chemie a technologie potravin - 3 specializace:     

                        Chemie a fyziologie výživy

                        Analýza potravin a přírodních produktů             

                         Technologie potravin                       
 

               Forenzní bioanalytická chemie                                                                                               

     

   dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):                     

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa

                  Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza

        

Magisterské studium

      studijní programy: 

                                         Chemie a analýza potravin a přírodních produktů

                                         Forenzní analýza

                                                 

Doktorské studium

      nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):     

                                       Potraviny a přírodní produkty

  

      dobíhající studijní program (již se nelze hlásit): 

                                      Chemie a analýza potravin

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Klíčové oblasti našeho výzkumu

 

CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN

Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:

  • Mykotoxiny a další přírodní toxiny
  • Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
  • POPs a jiné průmyslové kontaminanty
  • Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
  • Procesní kontaminanty, Antinutriční látky

 

KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)

Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:

  • Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
  • Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých"  látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
  • Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce

 

 Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.

 "Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).

[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Chemie a analýza potravin a výživa
    [seo_title] => Bakalářské studium
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Termíny SZZ

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/studium/bakalarske-studium' [newurl_iduzel] => 15456 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15269/15456 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15456 [platne_od] => 03.05.2022 10:27:00 [zmeneno_cas] => 03.05.2022 10:27:52.81052 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martina Vlčková [canonical_url] => [idvazba] => 26305 [cms_time] => 1713852155 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [37634] => stdClass Object ( [nazev] => Bakalářské práce [seo_title] => Bakalářské práce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] =>

Aktuálně řešené bakalářské práce

  

Seznam obhájených bakalářských prací

 

Postup při vypracování a odevzdání, generování obálky a šablony bakalářské práce naleznete zde.

[poduzel] => stdClass Object ( [23304] => stdClass Object ( [nazev] => Aktuálně řešené bakalářské práce 2023/2024 [seo_title] => Aktuálně řešené bakalářské práce 2023/2024 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Obor Chemie a analýza potravin a výživa

 

 Student Téma česky Téma anglicky Vedoucí BP

Hajznerová Aneta 

Stanovení obsahu akrylamidu v proteinových chipsech 

Determination of acrylamide in protein chips  

Ing. Beverly Hradecká, Ph.D.

Kebortová Andrea 

Studium biologicky aktivních látek v hydrolátech 

Study of biologically active substances in hydrolates 

Ing. Michal Stupák, Ph.D.

Matoušková Veronika 

Analýza reziduí polárních pesticidů v pseudoobilovinách a luštěninách původem zejména ze zemí mimo EU 

Analysis of polar pesticides residues in pseudocereals and legumes originating mainly from countries outside the EU 

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

Nevolný Lukáš 

Transfer karotenoidů a dalších bioaktivních složek z krmiva do jedlého hmyzu

Transfer of carotenoids and other bioactive compounds from feed into edible insects 

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Polcarová Barbora 

Nutriční a senzorické hodnocení alternativ živočišných produktů 

Nutritional and sensory evaluation of animal product alternatives  

Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.

Popelková Julie 

Zhodnocení chemické bezpečnosti dětské výživy z pohledu kontaminace mykotoxiny

Assessment of baby food chemical safety from the perspective of mycotoxin contamination  

Ing. Zbyněk Džuman, Ph.D.

Rothová Zuzana

Karotenoidy jako přídatné látky v potravinách a doplňcích stravy 

Carotenoids as additives in food and food supplements 

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Sklenářová Tereza 

Studium složení atherosklerotických plátů pomocí metabolomických metod 

Study of the composition of atherosclerotic plaques using metabolomic methods

Ing. Vít Kosek, Ph.D.

Syrovátková Štěpánka

 Studium fenolových látek a jejich změn při zpracovaní zeleniny 

 Study of phenolic substances and their changes during processing of vegetables 

doc. Dr. Ing. Věra Schulzová

Vítová Ema 

Výskyt mykotoxinů v rostlinných alternativách masa 

Occurrence of mycotoxins in plant-based meat alternatives 

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Vlková Pavla 

Sledování vlivu technologických úprav na hladiny folátů v zelenině 

Monitoring the effect of technological modifications on folate levels in vegetables

Ing. Lucie Drábová, Ph.D.

Vohnická Marie

Pefluoralkylované sloučeniny – nově regulované kontaminanty potravin

Pefluoroalkylated compounds - newly regulated food contaminants  

Ing. Veronika Svobodová, Ph.D.

Obor Forenzní analýza

 

 Student

Téma česky

Téma anglicky

Vedoucí BP

Halamová Tereza Průkaz použití glyfosátu při produkci kávy  Proof of glyphosate application during coffee production 

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

Hliboký David  Hodnocení biomarkerů mykotoxinů v moči v závislosti na dietě  Assessment of urinary mycotoxin biomarkers in relation to diet 

doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D.

Machtová Anna  Průkaz přítomnosti chlorátu a perchlorátu v mražené zelenině  Analysis of chlorate and perchlorate in frozen vegetables

Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D.

Mendikova Veronika  Využití silikonových náramků jako vzorkovačů PFAS z ovzduší  The use of silicone wristbands as PFAS samplers from the air 

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Ručková Natálie  Využití strategie “chemických otisků” při hodnocení extraktů medicinálních rostlin Application of “chemical fingerprints” strategy for assessment of extracts from medicinal plants  

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Slováková Simona Psychotropní látky v medicinálních houbách Psychotropic substances in medicinal mushrooms  

prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Šafářová Amalia  Možnosti identifikace výskytu plastů v prostředí?  Possibilities for identifying the presence of plastics in the environment?

prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.

Šimáčková Barbora  Analýza metabolitů toxických látek moči  Analysis of urinary toxic substance metabolites  

Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

Krézková Denisa Možnosti stanovení celkových oxidovatelných prekurzorů – nástroj pro hodnocení zátěže životního prostředí PFAS  Possibilities of determining total oxidizable precursors - a tool for assessing the environmental burden of PFAS 

Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.

Senzorické hodnocení cizorodých chutí a pachů přenesených z obalových materiálů do výrobku Sensory evaluation of off-flavours transferred from packaging materials to the product

Ing. Vojtech Ilko, Ph.D.

Různé přístupy k lipidomické analýze krevní plasmy  Different approaches to blood plasma lipidomic analysis 

Ing. Vít Kosek, Ph.D.

Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci vybraných vzorků kapalné konzistence  Application of mid-infrared spectrometry for the characterization of selected samples with liquid consistency

prof. Dr. Ing. Jan Poustka

Wine authenticity using UV-VIS spectroscopy combined to advanced chemometrics  Wine authenticity using UV-VIS spectroscopy combined to advanced chemometrics 

Aristeidis Tsagkaris, M.Sc., Ph.D.

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 23304 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37634/23304 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [37635] => stdClass Object ( [nazev] => [barva_pozadi] => cervena [uslideru] => false [text] =>

Repozitář závěrečných prací

[iduzel] => 37635 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infobox [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [23116] => stdClass Object ( [nazev] => Přehled bakalářských prací obhájených na ústavu od roku 2007/2008 [seo_title] => Přehled bakalářských prací obhájených na ústavu od roku 2007/2008 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Přehled bakalářských prací z oborů:

[iduzel] => 23116 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/37634/23116 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37634/23116 [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 37634 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/37634 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37634 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [64486] => stdClass Object ( [nazev] => Bakalářské studium [barva_pozadi] => bila [text] =>

Bakalářské práce

  • bakalářské práce se odevzdávají na sekretariátu ústavu (B175)
  • počet výtisků BP: jeden výtisk (brožovaná či pevná vazba dle uvážení studenta), který zůstává po SZZ na Ústavu
  • zápočet za BP zapisuje do SISu tajemník ústavu po odevzdání práce do SISu a souhlasu vedoucího práce

Termíny odevzdání BP

pro I. termín SZZ: nejpozději 7. června 2024

pro II. termín SZZ: nejpozději 9. července 2024

Státní závěrečné zkoušky

  • na I. termín SZZ se studenti přihlašují v SISu, na II. termín SZZ se studenti nepřihlašují
  • Výstupní list se odevzdává v co nejkratší době po státních závěrečných zkouškách na děkanátu fakulty

Termíny SZZ

I. termín SZZ: 25. a 26. 6. 2024

II. termín SZZ: 26. 8. - 6. 9. 2024 - bude upřesněno

[poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 64486 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => infotext [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [37630] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Předměty bakalářského studia [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Předměty bakalářského studia vyučované na Ústavu analýzy potravin a výživy

1. ročník

Letní semestr

2. ročník

Zimní semestr

Letní semestr

3. ročník

Zimní semestr

Letní semestr

[urlnadstranka] => [obrazek] => [poduzel] => Array ( ) [iduzel] => 37630 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37630 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [37627] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [37632] => stdClass Object ( [nadpis] => Bakalářské práce [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/37634 [text_odkazu] => Bakalářské práce [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => cervena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37632 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37628] => stdClass Object ( [nadpis] => Charakteristika programu [odkaz] => https://fpbt.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/program/22330/B305 [targetblank] => 1 [text_odkazu] => Charakteristika programu [perex] => [skupina] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => modra [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37628 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [37631] => stdClass Object ( [nadpis] => [odkaz] => http://uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/37630 [text_odkazu] => Předměty bakalářského studia [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 3 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => zelena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 37631 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 37627 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/37627 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/37627 [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [21200] => stdClass Object ( [nazev] => Studijní obory [seo_title] => Studijní obory [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [22433] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Obory ÚAPV [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Studijní plán

Technologie potravin

Chemie a analýza potravin

[iduzel] => 22433 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/uchazec/22433 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/uchazec/22433 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 21200 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/studium/bakalarske-studium/uchazec [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium/bakalarske-studium/uchazec [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
zobrazit plnou verzi