stdClass Object ( [nazev] => Ústav analýzy potravin a výživy [adresa_url] => [api_hash] => [seo_desc] => [jazyk] => [jednojazycny] => [barva] => modra [indexace] => 1 [obrazek] => [ga_force] => [cookie_force] => [secureredirect] => [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8 [ga_account] => UA-10822215-3 [ga_domain] => [ga4_account] => G-VKDBFLKL51 [gtm_id] => [gt_code] => [kontrola_pred] => [omezeni] => 0 [pozadi1] => [pozadi2] => [pozadi3] => [pozadi4] => [pozadi5] => [robots] => [htmlheaders] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/15102/15103 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15103 [platne_od] => 31.10.2023 17:09:00 [zmeneno_cas] => 31.10.2023 17:09:08.727704 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jan Kříž [canonical_url] => [idvazba] => 18426 [cms_time] => 1714006592 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [social_fb_odkaz] => https://www.facebook.com/UAPV.VSCHT [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [aktualizovano] => Aktualizováno [autor] => Autor [paticka_mapa_alt] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy
Technická 3, 166 28 Praha 6
Tel.: 220 44 3180
E-mail: martina.vlckova@vscht.cz
[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martina.Vlckova@vscht.cz [social_fb_title] => Facebook stránka ÚAPV [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT Praha – FPBT – ÚAPV [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [den_kratky_1] => po [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [den_kratky_4] => čt [den_kratky_2] => út [archiv_novinek] => Archiv novinek [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [novinky_archiv] => Archiv aktualit [den_kratky_0] => ne [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [more_info] => více informací [fakulta_FPBT_odkaz] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [fakulta_FPBT] => http://fpbt.vscht.cz/ [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [stahnout] => Stáhnout [dokumenty_kod] => Kód [dokumenty_nazev] => Název [dokumenty_platne_od] => Platné od [dokumenty_platne_do] => Platné do [den_kratky_5] => pá [paticka_mapa_odkaz] => /zakladni-informace/sidlo [den_kratky_3] => st [den_kratky_6] => so [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => Počkejte prosím chvíli... [social_in_odkaz] => [hledani_nadpis] => hledání [hledani_nenalezeno] => Nenalezeno... [hledani_vyhledat_google] => vyhledat pomocí Google [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [15105] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [15112] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15112 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15109] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15109 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15111] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 15111 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 15105 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [15106] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [18317] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 18317 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [73845] => stdClass Object ( [odkaz] => https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/vyzkumny-profil-vscht-praha/laboratore/akreditovane-laboratore/mzl [iduzel] => 73845 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /mzl [sablona] => stdClass Object ( [class] => redirect [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15445] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Základní informace [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy je součástí Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Výzkumné projekty jsou zaměřeny především na problematiku kvality, autenticity a bezpečnosti potravin, krmiv, potravinových surovin, doplňků stravy apod. Zvláštní pozornost je věnována studiím zabývajícím se interakcemi/degradacemi jednotlivých složek potravin, což může vést ke změnám nutriční hodnoty a/nebo senzorických vlastností. Velká část výzkumu se soustředí na hodnocení vlivu životního prostředí na člověka, hodnocení cest expozice různým skupinám látek, především v rámci lidského biologického monitoringu. V posledních letech jsou v rámci interdisciplinárního výzkumu aplikovány tzv. „omics“ technologie při posuzování in vivo/in vitro účinků vyvolaných biologicky aktivními látkami (zdraví prospěšnými, i toxickými).
[iduzel] => 15445 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/zakladni-informace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /zakladni-informace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15269] => stdClass Object ( [nazev] => [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy nabízí zájemcům o studium následující studijní programy:
Bakalářské studium
nové studijní programy (od akademického roku 2023/2024):
Chemie a technologie potravin - 3 specializace:
Analýza potravin a přírodních produktů
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Chemie a analýza potravin a výživa
Forenzní analýza a analýza potravin - specializace Forenzní analýza
Magisterské studium
studijní programy:
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Doktorské studium
nový studijní program (od akademického roku 2020/2021):
dobíhající studijní program (již se nelze hlásit):
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 15269 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15126] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Klíčové oblasti našeho výzkumu
CHEMICKÁ BEZPEČNOST POTRAVIN
Vývoj nových pokročilých postupů pro analýzu různých skupin kontaminantů v potravinách, krmivech a vzorcích životního prostředí; výzkum preventivních opatření a strategií vedoucích k jejich minimalizaci:
- Mykotoxiny a další přírodní toxiny
- Rezidua pesticidů / veterinárních léčiv
- POPs a jiné průmyslové kontaminanty
- Kontaminanty z materiálů přicházejících do styku s potravinami / migranty
- Procesní kontaminanty, Antinutriční látky
KVALITA A AUTENTICITA POTRAVIN (FALŠOVÁNÍ POTRAVIN)
Implementace nových analytických postupů pro charakterizaci a klasifikaci:
- Metabolomu: metody profilování nebo fingeprintu (otisky prstů) založené na použití hmotnostní spektrometrie s vysokým rozlišením (ve spojení s kapalinovou (LC), plynovou (chromatografie) nebo ambientní Ms); pokročilé zpracování dat; identifikace markerů
- Biologicky aktivních látek: bioprospekce; necílová analýza (non-target pro screening) "neznámých" látek v rostlinách / mikroorganismech; identifikace látek využívajících techniku vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie
- Aromatické látky: kombinace instrumentální a senzorické analýzy; hodnocení založené na kombinaci analýzy pomocí plynové chromatrografie a olfaktometrické detekce
Naše pracoviště úzce spolupracuje v oblasti QA / QC s referenčními laboratořemi EU (EURL) sítě, účastní se mezilaboratorních studiích, a participuje i na přípravě referenčních materiálů.
"Metrologická a zkušební laboratoř" Ústavu analýzy potravin a výživy je akreditována podle mezinárodní normy ISO / IEC 17025: 2005 Českým institutem pro akreditaci, pro externí kontrolu kvality, laboratoř se pravidelně účastní zkoušení způsobilosti (FAPAS, EU PT, IRMM, IAEA, etc.).
[iduzel] => 15126 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [15124] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [iduzel] => 15124 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => boxy [html] => [css] => [js] => $(function() { setInterval(function () { $('*[data-countdown]').each(function() { CountDownIt('#'+$(this).attr("id")); }); },1000); setInterval(function () { $('.homebox_slider:not(.stop)').each(function () { slide($(this),true); }); },5000); }); function CountDownIt(selector) { var el=$(selector);foo = new Date; var unixtime = el.attr('data-countdown')*1-parseInt(foo.getTime() / 1000); if(unixtime<0) unixtime=0; var dnu = 1*parseInt(unixtime / (3600*24)); unixtime=unixtime-(dnu*(3600*24)); var hodin = 1*parseInt(unixtime / (3600)); unixtime=unixtime-(hodin*(3600)); var minut = 1*parseInt(unixtime / (60)); unixtime=unixtime-(minut*(60)); if(unixtime<10) {unixtime='0'+unixtime;} if(dnu<10) {unixtime='0'+dnu;} if(hodin<10) {unixtime='0'+hodin;} if(minut<10) {unixtime='0'+minut;} el.html(dnu+':'+hodin+':'+minut+':'+unixtime); } function slide(el,vlevo) { if(el.length<1) return false; var leva=el.find('.content').position().left; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; var cislo=leva/sirka*-1; if(vlevo) { if(cislo+1>pocet) cislo=0; else cislo++; } else { if(cislo==0) cislo=pocet-1; else cislo--; } el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } function slideTo(el,cislo) { if(el.length<1) return false; var sirka=el.width(); var pocet=el.find('.content .homebox').length-1; if(cislo<0 || cislo>pocet) return false; el.find('.content').animate({'left':-1*cislo*sirka}); el.find('.slider_puntiky a').removeClass('selected'); el.find('.slider_puntiky a.puntik'+cislo).addClass('selected'); return false; } [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>Nemáte přístup k obsahu stránky.
Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).
[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Chyba 404
Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.
Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.
Děkujeme!
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 15106 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )DATA
stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] => [submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'uapv.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/aktivity-ustavu' [newurl_iduzel] => 15124 [newurl_path] => 8548/15102/15103/15106/15124 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15124 [platne_od] => 05.10.2015 15:14:00 [zmeneno_cas] => 05.10.2015 15:14:23.203677 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu [idvazba] => 18887 [cms_time] => 1714007329 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => stdClass Object ( [26092] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [26201] => stdClass Object ( [nadpis] => Chemical Reactions in Food (CRF) [odkaz] => /aktivity-ustavu/26097/23113 [text_odkazu] => Chemical Reactions in Food (CRF) [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => [barva_pozadi] => modra [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 26201 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [26093] => stdClass Object ( [nadpis] => Další aktivity [odkaz] => https://uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/26097 [text_odkazu] => Další aktivity [perex] => [skupina] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 3 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => fialova [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 26093 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [26186] => stdClass Object ( [nadpis] => Recent Advances in Food Analysis [odkaz] => /aktivity-ustavu/26097/23111 [text_odkazu] => Recent Advances in Food Analysis (RAFA) [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 1 [barva_pozadi] => oranzova [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 26186 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [26096] => stdClass Object ( [nadpis] => Symposium CzechFoodChem [odkaz] => /aktivity-ustavu/23115 [text_odkazu] => Symposium CzechFoodChem [perex] => [skupina] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 3 [barva_pozadi] => zluta [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 26096 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [26095] => stdClass Object ( [nadpis] => Chromatografické semináře [odkaz] => /aktivity-ustavu/23114 [text_odkazu] => Chromatografické semináře [perex] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 1 [pozice_y] => 2 [barva_pozadi] => cervena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 26095 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [26094] => stdClass Object ( [nadpis] => Semináře Bezpečné výživy [odkaz] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy [text_odkazu] => Semináře Bezpečné výživy [perex] => [skupina] => [ikona] => [velikost] => 1 [pozice_x] => 2 [pozice_y] => 2 [barva_pozadi] => zelena [countdown] => [obrazek_pozadi] => [iduzel] => 26094 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 26092 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [61119] => stdClass Object ( [nazev] => Akce pořádané ÚAPV [seo_title] => Akce pořádané ÚAPV [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>V případě dotazů použijte e-mail: BezpecnaVyziva@vscht.cz
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [61120] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://cis-prihlasovadlo.vscht.cz/?event-type=akce-uapv [urlwildcard] => [iduzel] => 61120 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 0 ) ) [61348] => stdClass Object ( [nazev] => Podmínky účasti na seminářích EIT Food Hub [seo_title] => Podmínky účasti na seminářích EIT Food Hub [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>
Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii, VŠCHT Praha, Date: 27/11 2021
GDPR FORM
- The Participant grants his or her consent to the provision of his or her personal data the University of Chemistry and Technology Prague, and to the processing of such data by the University of Chemistry and Technology Prague, in the scope necessary to the fulfilment of tasks and goals of the Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii.
- All above – mentioned personal data are processed according to the rules provided by the Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of 27 April 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and repealing Directive 95/46/EC (General Data Protection Regulation) and national laws on protection of personal data, in particular the Act of 10 May 2018 on the protection of personal data.
- By accepting the terms and conditions the Participant also authorizes the University of Chemistry and Technology Prague, EIT Food CLC North-East sp. z o. o., EIT Food ivzw and any other third party to publish photographs or videos taken of the Participant during the Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii for use in print, online and video‐based marketing materials, as well as other publications related to Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii promotion.
- The Participant further acknowledges that participation is voluntary and not connected with receiving financial compensation of any type associated with the taking or publication of above – mentioned photographs, videos or participation in marketing materials or other publications of the University of Chemistry and Technology Prague, the EIT Food CLC North-East sp. z o. o., EIT Food ivzw or any other third party.
- Any complaints about the management of personal data connected with Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii should be made in writing and sent (via email) to: eitfoodhub@vscht.cz
Definitions
EIT Food ivzw is the international non-profit association with scientific purpose governed by the Belgian law.
EIT Food CLC North-East sp. z o. o. is the limited liability company managing knowledge & innovation activities and knowledge flow governed by the Polish law, having its registered office at Mokotowska 64, 00-534 Warsaw, Poland
[urlnadstranka] => [iduzel] => 61348 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/akce/podminky-ucasti-na-seminarich-eit-food-hub [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 61119 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/akce [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25444] => stdClass Object ( [nazev] => Semináře Bezpečné výživy [seo_title] => Semináře Bezpečné výživy [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [62963] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii [seo_title] => Bezpečná výživa 2021 - Trendy v cereální technologii [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
27. listopad 2021
Prebiotika a střevní mikrobiom | MUDr. Jiří Vejmelka | Interní klinika 3. LF UK a FTN, Praha |
Nové poznatky v etiologii a léčbě celiakie | doc. MUDr. Iva Hoffmanová, Ph.D. | Interní klinika 3. LF UK a FNKV, Praha |
Bezlepkové výrobky - trendy v pekárenské praxi | Ing. Marcela Herbstová | Jizerské pekárny s.r.o., Česká Lípa |
Mykotoxiny v cereálních výrobcích na bázi ovsa | doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. | Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
Jedlý hmyz: nová ingredience v cereálních výrobcích | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha |
Aktuální legislativa pro chov jedlého hmyzu | prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. | Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, ČZU Praha |
Trendy v cukrářské výrobě | Ing. Eliška Petríková | Orkla Food Ingredients Česko s.r.o., Kněževes |
Současné trendy ve vývoji a výrobě celozrnných mouk | Ing. Pavel Skřivan, CSc. | Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha |
Vláknina - vlastnosti a použití v pekárenské technologii | doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D. | Ústav sacharidů a cereálií, VŠCHT Praha |
Program semináře
30. listopad 2019
Kontrola potravin v ČR | Ing. Petr Cuhra | Státní zemědělská a potravinářská inspekce v Praze |
Funkce ledvin a změny spojené s věkem | prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc. | Subkatedra nefrologie IPVZ / IKEM |
Prioritní úkoly v oblasti zajištění bezpečnosti potravin pro příští desetiletí | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Potravinové zdroje rizikových živin - cukrů, sodíku, nasycených a trans-nenasycených mastných kyselin | prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Plant based diet – benefity a rizika | RNDr. Monika Cahová, Ph.D. | Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha |
Mastné kyseliny u nádorů | Prim. MUDr. Jaroslav Macášek, Ph.D. | IV. interní klinika VFN |
Program semináře
1. června 2019
Výživa v onkologii | MUDr. Petr Beneš | Interní oddělení Nemocnice Na Homolce |
Mykotoxiny v potravinách | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Laboratorní diagnostika a screening střevního karcinomu | MUDr. Petr Kocna, CSc. |
Ústav lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky, 1. LF UK a VFN v Praze |
Komunální odpadní voda jako diagnostické medium města | Ing. Věra Očenášková | Výzkumný ústav vodohospodářský T.G.M., Praha 6 |
Nutriční význam vitamínů skupiny B | prof. Dr. Ing. Richard Koplík | VŠCHT Praha |
Možnosti a úskalí využití jedlého hmyzu ve výživě | doc. Dr. Ing. Lenka Kouřimská | Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky, ČZU, Praha |
[urlnadstranka] => [obrazek] => [iduzel] => 53714 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/53714 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [48006] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2018 [seo_title] => Bezpečná výživa 2018 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
1. prosince 2018
Potravinové alergie v dětském věku | MUDr. Peter Szitányi, Ph.D. | Klinika dětského a dorostového lékařství VFN a 1. LF UK |
Nutriční péče v nefrologii | prof. MUDr. Vladimír Teplan, DrSc. | Subkatedra nefrologie IPVZ/IKEM |
Prioritní témata v biomonitoringu | doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Opiové a další přírodní toxiny: reálné riziko pro konzumenty? |
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
VŠCHT Praha |
Kvalita pitné vody v České republice |
prof. Ing. Václav Janda, CSc. |
VŠCHT Praha |
Řízení příjmu potravy |
RNDr. Monika Cahová, Ph.D. |
Centrum experimentální medicíny, IKEM Praha |
Diskuse a ukončení semináře | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
2. června 2018
Doplňky stravy pro sportovní výživu | MUDr. Marie Skalská | Institut sportovního lékařství, Praha |
Principy toxikologie potravin | prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Současný stav ve výrobě bezlepkových potravin | Ing. Pavel Skřivan, CSc. | VÚP Praha |
Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Vybrané potraviny nového typu (Novel Food) - vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti, 2. část |
doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Ing. Vojtech Ilko, Ph.D., Ing. Barbora Pohořelá |
VŠCHT Praha |
Významné toxické látky v potravinách |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D., Ing. Barbora Pohořelá |
VŠCHT Praha, VOŠZ a SZŠ 5. května |
Diskuse a ukončení semináře | doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
9. prosince 2017
Legislativní rámec pro potraviny nového typu | Mgr. Karolína Mikanová | MZe |
Duše a střevo – střevní mikrobiom a psychika | MUDr. Radkin Honzák | IKEM Praha, 1. LF UK |
Principy toxikologie potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Probiotika a střevní mikrobiom | RNDr. Monika Cahová, Ph.D. | IKEM Praha |
Potraviny pro zvláštní výživu – typy, vlastnosti a využití v dietologii |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Antioxidanty v koření |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Vybrané potraviny nového typu (Novel Food) - vlastnosti, potenciální aplikace a souvislosti,1.část |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Ing. Vojtech Ilko, Ph.D. |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
27. května 2017
Vůně a chuť koření | Ing. Zdeněk Jelínek | GurmEko s.r.o., Radonice |
Současné trendy v léčbě obezity | prim. MUDr. Petr Sucharda, CSc. | III. interní klinika 1 LF UK a VFN, Praha |
Mléčné výrobky s vysokou nutriční a senzorickou jakostí – prezentace | Ing. Pavel Vybíral | Polabské mlékárny a.s. |
Barviva v potravinách | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Změny vonných a chuťových látek při zpracování potravin | Doc. Dr. Ing. Marek Doležal | VŠCHT Praha |
Glutamát sodný – potřebný nebo škodlivý? |
Doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská |
VŠCHT Praha |
Procesní aromata (spolu s ochutnávkou výrobku „kuřecí aroma“) |
RNDr. Radomír Molín, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
Vitana a.s. VŠCHT Praha |
Energetická a nízkoenergetická sladidla |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Program semináře
3. prosince 2016
Scénáře falšování potravních komodit a strategie pro ověřování autenticity | Ing. Monika Tomaniová, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Vybrané příklady falšování potravin v ČR | Ing. Petr Cuhra | SZPI, Inspektorát Praha |
Cesty vedoucí k produkci falšovaného medu | Ing. Dalibor Titěra, CSc. | Výzkumný ústav včelařský, s. r. o. |
Negativní dopady falšování potravin a nutraceutik – případové studie | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. , doc. Ing. Milena Stránská, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Vína vyráběná v ČR – rozdělení a legislativní pravidla jejich výroby. Falšování vín | Ing. Bronislav Pavelka | SZPI, Inspektorát Brno |
Cereálie pro bezpečnou výživu? |
RNDr. Jan Nedělník, Ph.D. |
Výzkumný ústav pícninářský s.r.o. |
Možnosti odhalování falšování obilovin včetně rýže s využitím DNA polymorfismu |
doc. RNDr. Jaroslava Ovesná, CSc. |
VÚRV |
Autentizace komerčně významných druhů masa pomocí analýzy DNA |
Ing. Kamila Zdeňková, Ph.D., Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. |
VŠCHT Praha |
Způsoby falšování masa a možnosti analytické kontroly |
prof. Ing. Petr Pipek, CSc. |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
Program semináře
14. května 2016
Kardiovaskulární onemocnění a výživa | Doc. MUDr. Martin Malý, Ph.D. | ÚVN Praha |
Tuky ve výživě | Prof. Ing. Vladimír Filip, CSc. | VŠCHT Praha |
Kontrola potravin v ČR z hlediska kvality a bezpečnosti | Ing. Petr Cuhra | SZPI, Inspektorát Praha |
Biologicky aktivní látky rostlin – perspektivy využití v potravinářství a medicíně: Rostliny rodu Cannabis (Cannabaceae) a Papaver (Papaveraceae) |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Nemoci ledvin a výživa | MUDr. Věra Mašková | FNKV |
Antioxidanty v koření |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května, VŠCHT Praha |
Lipofilní vitaminy a provitaminy ve výživě |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
Program semináře
5. prosince 2015
Moderní trendy ve sportovní výživě | Doc. MUDr. Zdeněk Vilikus, CSc. | 1. LF UK a VFN |
NutriDatabaze.cz – Databáze složení potravin České republiky. Výpočet výživové hodnoty potravin podle metodiky EuroFIR | Ing. Marie Macháčková | ÚZEI |
Tvorba vonných a chuťových látek, vývoj chutí a vůní a jejich senzorické posouzení | Doc. Dr. Ing. Marek Doležal | VŠCHT Praha |
MCPD a furan – další významné procesní kontaminanty v potravinách | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Biopotraviny – benefit? | Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová | VŠCHT Praha |
Netradičně připravené vánoční pokrmy a jejich dietetické hodnocení | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Kalkulace nutričních hodnot pokrmů s využitím různých databází | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře |
[iduzel] => 26016 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26016 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26016 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26015] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Obiloviny ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa - Obiloviny ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
17. října 2015
Tradiční obiloviny ve výživě; technologický a zdravotní význam lepku | Ing. Pavel Skřivan, CSc. | VŠCHT Praha |
Celiakie – formy, etiologie, léčebná výživa | Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. | FTN Praha |
Aktuální legislativa v oblasti obilovin | Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. | Potravinářská komora ČR |
Netradiční obiloviny a pseudocereálie | Prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc. | ČZU Praha |
Vláknina a další výživově cenné složky obilného zrna | Ing. Marcela Sluková, Ph.D. | VŠCHT Praha |
Problematika akrylamidu v cereáliích | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Obiloviny v alternativní výživě | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Diskuse a ukončení semináře |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Pavel Skřivan, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
[iduzel] => 26015 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26015 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26015 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [26014] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2015 [seo_title] => Bezpečná výživa 2015 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
23. května 2015
Nemoci ledvin a výživa | Prim. MUDr. Petr Táborský |
Fresenius Medical Care – DS, s.r.o. |
Nutrigenomika a praktické aspekty dětské výživy | Prim. MUDr. Petr Tláskal, CSc. | FN Motol |
Inovativní přístup ke školnímu stravování | Ing. Ondřej Čermák | SCOLAREST – zařízení školního stravování, spol. s r.o. |
Možnosti realizace dietního stravování ve školních jídelnách | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Netradiční druhy živočišných proteinů III | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Současný vývoj v legislativě potravin | Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. | VŠCHT Praha |
Moderní mýty, pověry a nepravdy o výživě II |
Mgr. Ing. Diana Chrpová; Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května; VŠCHT Praha |
Pesticidy v potravinách – možnosti snížení jejich příjmu | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
[iduzel] => 26014 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/26014 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/26014 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25886] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa 2014 [seo_title] => Bezpečná výživa 2014 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
29. listopadu 2014
Probiotika a prebiotika a jejich význam ve výživě | Doc. Ing. Eva Vlková, PhD. | ČZU Praha |
Informační centrum bezpečnosti potravin „Zdroje kvalitních informací pro bezpečnost potravin a zdravou výživu“ | Olaf Deutsch | MZe ČR |
Řetězce a kvalita potravin | Ing. Petr Baudyš | QSL s.r.o. |
Pokroky ve výzkumu insulinoresistence a metabolismu diabetu | RNDr. Monika Cahová, PhD. | IKEM Praha |
Principy diabetické diety | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Úloha vědy v zajišťování bezpečnosti potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Bioprospekce – účinný nástroj pro objevování nových potravinových zdrojů | Doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD. | VŠCHT Praha |
Netradiční tuky a oleje jako zdroje významných lipofilních látek |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Dr. Ing. Marek Doležal |
VŠCHT Praha |
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD. | VŠCHT Praha |
[iduzel] => 25886 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25886 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25886 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25863] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě II [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě II [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
7. června 2014
Geny a výživa | Prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc. | IMG AV ČR |
AGEs & ALEs a rozvoj atherosklerosy, diabetu, degenerativních onemocnění a stárnutí | Prof. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc. | FN HK |
Zvěřina a její místo ve výživě | Ing. Tomáš Potůček | Bidvest Kralupy |
GMO – vývoj a posouzení zdravotních rizik | Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. | VŠCHT Praha |
Nové trendy a přístupy v analýze potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Moderní mýty, pověry a nepravdy ve výživě |
Mgr. Ing. Diana Chrpová, Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VOŠZ a SZŠ 5. května; VŠCHT Praha |
Diskuse o kvalitě a bezpečnosti potravin |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. |
VŠCHT Praha |
[iduzel] => 25863 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25863 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25863 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25819] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě I [seo_title] => Bezpečná výživa - Trendy ve výživě I [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
30. listopadu 2013
Pokroky v léčbě a diagnostice střevních onemocnění | Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD. | FTN Praha |
Netradiční druhy masa – 2. část | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Speciace a využitelnost minerálních látek | Prof. Dr. Ing. Richard Koplík | VŠCHT Praha |
Alergie z potravin | MUDr. Martin Fuchs | Immuno-Flow |
Mastné kyseliny v dietních doplňcích s rostlinnými oleji | RNDr. Eva Tvrzická, CSc. | 1. LF UK |
Sledovatelnost složek potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Diskuse a ukončení semináře | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
[iduzel] => 25819 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25819 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25819 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25618] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Potraviny živočišného původu ve výrobě [seo_title] => Bezpečná výživa - Potraviny živočišného původu ve výrobě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
8. června 2013
Mléko a mléčné výrobky ve výživě, alternativní druhy mléka | Ing. Jiří Kopáček, CSc. | ČMSM |
Mléko a mléčné výrobky z pohledu pediatra | Prim. MUDr. Petr Tláskal, CSc. | FN Motol |
Netradiční druhy masa ve výživě | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Kuře jako významná potravní komodita | Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc. | Rabbit a.s. |
Vedlejší produkty živočišné výroby jako zdroj biologicky cenných substancí | Ing. Milena Zachariášová, PhD. | VŠCHT Praha |
Ryby ve výživě, rybí výrobky na našem trhu | Ing. Tomáš Potůček | Bidvest Kralupy s.r.o. |
Kontaminanty v rybách; situace v ČR a ve světě | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jana Pulkrabová, PhD., Ing. Kamila Kalachová, PhD. | VŠCHT Praha |
Nutriční hodnota vajec | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
[iduzel] => 25618 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25618 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25618 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_galerie [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25516] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa – Potraviny rostlinného původu ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa – Potraviny rostlinného původu ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
1. prosince 2012
Celiakie a zánětlivé střevní choroby – etiologie, léčebná výživa |
Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD., Ing. Mgr. Diana Chrpová |
FTN Praha; VOŠZ a SZŠ 5. května |
Obiloviny a pseudocereálie | Doc. Ing. Ivana Capouchová, CSc. | ČZU Praha |
The use of yeast extracts in food (Využití kvasničných extraktů v potravinách) |
Francois Decaris, Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. |
Biorigin Europe NV; VŠCHT Praha |
Luštěniny ve výživě, význam soji | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Mykotoxiny – výskyt a zdravotní riziko |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Milena Zachariášová, PhD. |
VŠCHT Praha |
Exotické druhy kořeninových a léčivých rostlin | Prof. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D | ČZU Praha |
Vláknina a doplňky stravy obsahující vlákninu |
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VŠCHT Praha |
Diskuse –kulatý stůl |
[iduzel] => 25516 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25516 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25516 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25499] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Ovoce a zelenina ve výživě [seo_title] => Bezpečná výživa - Ovoce a zelenina ve výživě [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
2. června 2012
Poruchy příjmu potravy a možná souvislost s vybranými alternativními směry ve výživě | PhDr. František Krch, Ph.D. | VFN Praha |
Chemická a mikrobiologická bezpečnost dovážených produktů | Ing. Hedvika Hájková | SZPI Praha |
Kontaminanty v ovoci a zelenině – srovnání konvenční a bio produkce |
Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová |
VŠCHT Praha |
Syrová strava ve výživě; význam ovoce a zeleniny ve výživě | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Ořechy a suché plody ve výživě | Ing. Jiří Němec | Bureau Veritas |
Změny během zrání, skladování a zpracování ovoce a zeleniny | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Kulatý stůl – diskuse o využití ovoce a zeleniny ve výživě a bezpečnosti produkce | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc, Ing. Hana Opatová, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
[iduzel] => 25499 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25499 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25499 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25497] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - Změny při zpracování potravin [seo_title] => Bezpečná výživa - Změny při zpracování potravin [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
26. listopadu 2011
Změny v potravinách při technologickém a kulinárním zpracování – vývoj barvy, vůně a chuti, vznik biologicky aktivních látek | Doc. Dr. Ing. Karel Cejpek | VŠCHT Praha |
Pohled mikrobiologa na význam tepelných úprav potravin | Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. | VŠCHT Praha |
Využití senzorické analýzy při hodnocení změn v potravinách – ukázky praktických aplikací | Doc. Ing. Zdeňka Panovská, CSc. | VŠCHT Praha |
Onemocnění, při nichž je třeba omezit příjem vybraných tepelně zpracovaných potravin | Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD., Ing. Mgr. Diana Chrpová |
FTN Praha; VOŠZ a SZŠ 5. května |
3. prosince 2011
Rizikové látky, které se mohou tvořit při tepelném zpracování potravin a jak lze jejich vzniku předcházet | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Dr. Ing. Kateřina Riddellová | VŠCHT Praha |
Změny nutriční jakosti při tepelném zpracování potravin – změny proteinů, sacharidů, tuků, vitaminů | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Využití obrazové analýzy při hodnocení změn v potravinách – ukázky praktických aplikací | Ing. František Pudil, CSc. | VŠCHT Praha |
Oxidace tuků – proces, který vede nejen ke zhoršení vůně a chuti potravin, ale i k tvorbě rizikových látek | Doc. Ing. Zuzana Réblová, PhD., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Program semináře
6. června 2011
Moderní trendy ve výrobě tuků | Prof. Ing. Vladimír Filip,CSc. | VŠCHT Praha |
Představují tuky benefit nebo riziko pro zdraví? | Doc. MUDr. Pavel Dlouhý, PhD. | 3. LF UK Praha |
Tuky ve výživě | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Doplňky stravy, speciální tuky | Doc. Ing. Jan Pánek, CSc. | VŠCHT Praha |
Tuky ve výživě dětí | Jitka Rusková, DiS. | FTN Praha |
Příjem tuků v dietě – praktické aplikace | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
[iduzel] => 25446 [canonical_url] => //uapv.vscht.cz/aktivity-ustavu/25444/25446 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/seminare-bezpecne-vyzivy/25446 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [25445] => stdClass Object ( [nazev] => Bezpečná výživa - leden 2011 [seo_title] => Bezpečná výživa - leden 2011 [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Program semináře
8. ledna 2011
Výživová doporučení; rizika z nesprávné výživy | Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. | VŠCHT Praha |
Výživa a prevence civilizačních chorob | Doc. MUDr. Dana Müllerová, PhD. | LF UK, Plzeň |
Antioxidanty ve výživě | Ing. Zuzana Réblová, PhD. | VŠCHT Praha |
Biologicky aktivní látky | Prof. Ing. Jitka Moravcová, CSc. | VŠCHT Praha |
Bezpečnost potravin | Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. | VŠCHT Praha |
Demonstrace analytických technik |
15. ledna 2011
Speciální výživa | Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. | FTN Praha |
Mikrobiologická bezpečnost potravin | Prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. | VŠCHT Praha |
Kontrola potravin v ČR a EU | Ing. Petr Cuhra | SZPI, Praha |
Legislativa potravin | Prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc. | VŠCHT Praha |
Maso a masné výrobky – kvalita a bezpečnost | Prof. Ing. Petr Pipek, CSc. | VŠCHT Praha |
Alternativní výživa | Mgr. Ing. Diana Chrpová | VOŠZ a SZŠ 5. května |
Demonstrace analytických technik |
Přehled uplynulých ročníků
19. Chromatografický seminář: Moderní chromatografické techniky pro ´SMART´ řešení analýz v oblasti potravin a životního prostředí pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 31. 5. 2017
18. Chromatografický seminář: Moderní analytické strategie pro ověření autenticity a kvality potravin, podporu zdraví a ochranu životního prostředí pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 2. 6. 2016
17. Chromatografický seminář: Necílový screening: nová strategie pro laboratoře zaměřené na složky prostředí, potraviny a krmiva pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 13. 2. 2015
16. Chromatografický seminář: Toxiny v potravinách a prostředí: „Moderní koncepty pro kontrolu a výzkum“ pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 14. 2. 2014
15. Chromatografický seminář Chemie v potravinách a životním prostředí: „Jak nám chromatografie pomáhá v poznání?“ pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 1. 2. 2013
14. Chromatografický seminář Čisté životní prostředí jako podmínka pro produkci zdravých potravin: „MODERNÍ POSTUPY PRO JEJICH KONTROLU“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 2.2.2012
13. Chromatografický seminář Nová témata v oblasti analýzy potravin a kontroly složek životního prostředí: „POŽADAVKY NA INOVATIVNÍ STRATEGIE V CHROMATOGRAFII“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 10.2.2011
12. Chromatografický seminář Rychlé chromatografické metody pro mnoho analytů v různých matricích: „TRENDY V ANALÝZE POTRAVIN A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 11.2.2010
11. Chromatografický seminář Chromatografie pro potraviny a životní prostředí : „NOVÉ NÁPADY“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 12.2.2009
10. SPME a GC seminář Od úspěšných aplikací v minulosti k řešení nových problémů v budoucnosti, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 1.2.2008
9. SPME a GC seminář Návrat zpět od novinek k realitě všedního laboratorního dne, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, SZÚ Praha, ZÚ Ústí nad Labem a Univerzitou Pardubice, VŠCHT Praha, 1.2.2007
8. Seminář SPME a GC nové perspektivy pro aplikace, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, SZÚ Praha a ZÚ Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 19.1.2006
7. Seminář Trendy v SPME a GC. Strategie pro široké spektrum aplikací v různých oborech, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha a ZÚ Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 20.1.2005
6. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a ZÚ Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 23.1.2004
5. seminář o SPME “SPME snadná cesta k úspěchu”, pořádaný fy. Sigma-Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 24.1.2003
4. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 18.1. a 1. 2. 2002
3. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 19.1. a 26.1. 2001
2. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 20.1. a 27.1. 2000
1.Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 22.1. a 5.2. 1999
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [26112] => stdClass Object ( [nazev] => Přehled uplynulých ročníků [seo_title] => Přehled uplynulých ročníků [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>18. Chromatografický seminář: Moderní analytické strategie pro ověření autenticity a kvality potravin, podporu zdraví a ochranu životního prostředí pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 2. 6. 2016
17. Chromatografický seminář: Necílový screening: nová strategie pro laboratoře zaměřené na složky prostředí, potraviny a krmiva pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 13. 2. 2015
16. Chromatografický seminář: Toxiny v potravinách a prostředí: „Moderní koncepty pro kontrolu a výzkum“ pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 14. 2. 2014
15. Chromatografický seminář Chemie v potravinách a životním prostředí: „Jak nám chromatografie pomáhá v poznání?“ pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem analýzy potravin a výživy VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 1. 2. 2013
14. Chromatografický seminář Čisté životní prostředí jako podmínka pro produkci zdravých potravin: „MODERNÍ POSTUPY PRO JEJICH KONTROLU“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 2.2.2012
13. Chromatografický seminář Nová témata v oblasti analýzy potravin a kontroly složek životního prostředí: „POŽADAVKY NA INOVATIVNÍ STRATEGIE V CHROMATOGRAFII“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 10.2.2011
12. Chromatografický seminář Rychlé chromatografické metody pro mnoho analytů v různých matricích: „TRENDY V ANALÝZE POTRAVIN A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 11.2.2010
11. Chromatografický seminář Chromatografie pro potraviny a životní prostředí : „NOVÉ NÁPADY“, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 12.2.2009
10. SPME a GC seminář Od úspěšných aplikací v minulosti k řešení nových problémů v budoucnosti, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, VŠCHT Praha, 1.2.2008
9. SPME a GC seminář Návrat zpět od novinek k realitě všedního laboratorního dne, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, SZÚ Praha, ZÚ Ústí nad Labem a Univerzitou Pardubice, VŠCHT Praha, 1.2.2007
8. Seminář SPME a GC nové perspektivy pro aplikace, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha, SZÚ Praha a ZÚ Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 19.1.2006
7. Seminář Trendy v SPME a GC. Strategie pro široké spektrum aplikací v různých oborech, pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT Praha a ZÚ Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 20.1.2005
6. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a ZÚ Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 23.1.2004
5. seminář o SPME “SPME snadná cesta k úspěchu”, pořádaný fy. Sigma-Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 24.1.2003
4. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 18.1. a 1. 2. 2002
3. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 19.1. a 26.1. 2001
2. Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 20.1. a 27.1. 2000
1.Seminář o SPME "Příprava vzorku v jednom kroku" pořádaný fy. Sigma Aldrich ve spolupráci s Ústavem chemie a analýzy potravin VŠCHT a KHS Ústí nad Labem, VŠCHT Praha, 22.1. a 5.2. 1999
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 26112 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/23114/26112 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 23114 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu/23114 [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [23115] => stdClass Object ( [nazev] => CzechFoodChem - symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin [seo_title] => CzechFoodChem - symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, je hlavním pořadatelem každoročních Symposií o nových směrech výroby a hodnocení potravin (dnes CzechFoodChem) od jejich vzniku v roce 1970. Symposia jsou organizována pod hlavičkou Odborné skupiny pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. Na jejich pořádání se vedle Ústavu analýzy potravin a výživy podílejí také Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., a Česká zemědělská univerzita v Praze.
Vznik takto koncipovaných symposií byl iniciován snahou dát příležitost k pravidelnému setkávání pracovníkům výzkumu, výroby a kontroly potravin nejen z celé potravinářské sféry, ale i z oblastí, které s výrobou a hodnocením potravin bezprostředně souvisejí, tedy z oblasti zemědělské, lékařské, ekonomické i dalších.
Ročník | Datum konání | Místo konání | Počet referátů | Počet posterů | Tematický blok |
---|---|---|---|---|---|
LI. | 22. - 24. 5. 2023 | Skalský Dvůr | 28 | 17 |
Moderní potravinářské technologie – od kvalitních surovin k „chytrým“ potravinám |
L. | 23. - 25. 5. 2022 | Skalský Dvůr | 24 | 19 |
Současnost a budoucnost výroby a hodnocení potravin: Udržitelná produkce kvalitních potravin |
on-line | 24. - 26. 5. 2021 | Skalský Dvůr | 33 | 41 |
Potraviny a jejich příspěvek ke zdravému životnímu stylu |
XLIX | 27. - 29. 5. 2019 | Skalský Dvůr | 25 | 19 |
Reformulace – změny ve složení potravinářských výrobků respektující současná výživová doporučení |
XLVIII | 28. - 30. 5. 2018 | Skalský Dvůr | 29 | 24 |
Dvojí kvalita potravin |
XLVII | 22. – 24. 5. 2017 | Skalský Dvůr | 26 | 17 |
Inovativní technologie pro potraviny vysoké kvality |
XLVI | 23. – 25. 2016 | Skalský Dvůr | 26 | 22 |
Falšování potravin a surovin pro jejich produkci |
XLV | 25. – 27. 5. 2015 | Skalský Dvůr | 35 | 25 |
Zdraví prospěšné a škodlivé látky v potravinách a jejich interakce |
XLIV | 26. – 28. 5. 2014 | Skalský Dvůr | 37 | 36 |
Jak se promítá zemědělský a potravinářský výzkum do kvality potravin? |
XLIII | 27. – 29. 5. 2013 | Skalský Dvůr | 32 | 20 | Vývoj kvality potravin z pohledu výživy |
XLII | 21. – 23. 5. 2012 | Skalský Dvůr | 30 | 32 | Současné potravinářské technologie a kvalita potravin |
XLI | 23. – 25. 5. 2011 | Skalský Dvůr | 38 | 41 | Potraviny a výživa: současné inovační trendy |
XL | 3. – 5. 5. 2010 | Skalský Dvůr | 45 | 63 | Globální trendy v kvalitě a bezpečnosti potravin v první dekádě 21. století |
XXXIX | 26. – 28. 5. 2008 | Skalský Dvůr | 28 | 67 | Antioxidanty potravin – význam, metody stanovení, obsah v potravinách |
XXXVIII | 21. – 23. 5. 2007 | Skalský Dvůr | 41 | 79 | Chemická a mikrobiologická bezpečnost potravin: současné problémy a možná řešení |
XXXVII | 29. – 31. 5. 2006 | Skalský Dvůr | 35 | 95 | Alergeny potravin |
XXXVI | 23. – 25. 5. 2005 | Skalský Dvůr | 34 | 77 | Současné vývojové trendy v konzervaci potravin |
XXXV | 24. – 26. 5. 2004 | Skalský Dvůr | 40 | 97 | Současná výživová doporučení a možnosti jejich realizace |
XXXIV | 26. – 28. 5. 2003 | Skalský Dvůr | 43 | 92 | Moderní trendy v potravinářských technologiích |
XXXIII | 27. – 29. 5. 2002 | Skalský Dvůr | 41 | 55 | Kvalita potravin ve vztahu k současné legislativě |
XXXII | 28. – 30. 5. 2001 | Skalský Dvůr | 43 | 62 | GMO |
XXXI | 22. – 24. 5. 2000 | Skalský Dvůr | 46 | 63 | Biologicky aktivní složky potravin |
XXX | 17. – 19. 5. 1999 | Skalský Dvůr | 36 | 58 | Výběr analytických metod a jejich validace |
XXIX | 25. – 27. 5. 1998 | Skalský Dvůr | 32 | 41 | Zajištění zdravotní nezávadnosti potravin |
XXVIII | 26. – 28. 5. 1997 | Skalský Dvůr | 35 | 38 | Autenticita potravin |
XXVII | 20. – 22. 5. 1996 | Skalský Dvůr | 31 | 23 | |
XXVI | 24. – 26. 5. 1995 | Skalský Dvůr | 35 | 25 | |
XXV | 18. – 20. 5. 1994 | Skalský Dvůr | 37 | 26 | |
XXIV | 19. – 21. 5. 1993 | Skalský Dvůr | 28 | 19 | |
XXIII | 18. – 20. 5. 1992 | Skalský Dvůr | 24 | 20 | |
XXII | 20. – 22. 5. 1991 | Skalský Dvůr | 33 | 27 | |
XXI | 28. – 30. 5. 1990 | Podolánky | 32 | 25 | |
XX | 22. – 24. 5. 1989 | Skalský Dvůr | 33 | 24 | |
XIX | 18. – 20. 5. 1988 | Skalský Dvůr | 29 | 19 | |
XVIII | 27. – 29. 5. 1987 | Skalský Dvůr | 34 | 16 | |
XVII | 28. – 30. 5. 1986 | Skalský Dvůr | 37 | 23 | |
XVI | 29. – 31. 5. 1985 | Karlovy Vary | 36 | 18 | |
XV | 21. – 23. 5. 1984 | Nové Město na Moravě | 34 | 14 | |
XIV | 18. – 20. 5. 1983 | Babylon | 43 | – | |
XIII | 19. – 21. 5. 1982 | Nové Město na Moravě | 38 | 18 | |
XII | 25. – 27. 5. 1981 | Nové Město na Moravě | 48 | – | |
XI | 26. – 28. 5. 1980 | Nové Město na Moravě | 38 | – | |
X | 28. – 30. 5. 1979 | Nové Město na Moravě | 44 | – | |
IX | 22. – 24. 5. 1978 | Churáňov | 39 | – | |
VIII | 25. – 27. 5. 1977 | Zvíkovské Podhradí | 40 | – | |
VII | 26. – 28. 5. 1976 | Klínovec | 37 | – | |
VI | 4. – 6. 6. 1975 | Churáňov | 35 | – | |
V | 29. – 31. 5. 1974 | Churáňov | 37 | – | |
IV | 23. – 25. 5. 1973 | Zvíkovské Podhradí | 43 | – | |
III | 31. 5. – 2. 6. 1972 | Zvíkovské Podhradí | 39 | – | |
II | 26. – 28. 5. 1971 | Zvíkovské Podhradí | 26 | – | |
I | 27. – 29. 5. 1970 | Zvíkovské Podhradí | 28 | – |
Další aktivity
Vzdělávací, inovační a komunikační aktivity
Webová Informační platforma pro podporu inovací v oblasti potravin
EIT Food Hub – aktivity a programy zaměřené na podporu vzdělávání, inovací, podnikavosti v potravinářství a zemědělství
Komunikační kampaň Food4Future_cz zaměřená na bezpečné a udržitelné potraviny
AuthentNet - Food Authenticity Research Network Hub
AuthentNet - Multilingual Quick Funders Guide - an informational leaflet summarizing project outputs for funding organizations
FoodIntegrity Handbook_2023
Spolupořadatelství akcí
2022
EUCHINASAFE - final meeting
EUCHINASAFE - training materials from trainings and workshops
2018
MultiCoop - training workshop "Support of young scientists in their research project proposals ideas"
2016
MultiCoop - training school "Mycotoxin Summer Academy"
2011
FQH (First International Conference on Organic Food Quality and Health Research)
Mezinárodní projekty - newsletters
[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [poduzel] => stdClass Object ( [23113] => stdClass Object ( [nazev] => Chemical Reactions in Foods [seo_title] => Chemical Reactions in Foods [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>
Chemical Reactions in Foods IX (2023)
International Conference on new knowledge on chemical reactions during food processing and storage Chemical Reactions in Foods IX, Praha, 13. - 15. 9. 2023
Chemical Reactions in Foods VIII (2017)
International Conference on new knowledge on chemical reactions during food processing and storage Chemical Reactions in Foods VIII, Praha, 15. - 17. 2. 2017
Chemical Reactions in Foods VII (2012)
International Conference on new knowledge on chemical reactions during food processing and storage Chemical Reactions in Foods VII, Praha, 14. - 16. 11. 2012
Chemical Reactions in Foods VI (2009)
International Conference on new knowledge on chemical reactions during food processing and storage Chemical Reactions in Foods VI, Praha, 13. - 15. 5. 2009
Chemical Reactions in Foods V (2004)
International Conference on new knowledge on chemical reactions during food processing and storage Chemical Reactions in Foods V, Praha, 29. 9. - 1. 10. 2004
RAFA 2024
11th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 5. - 8. 11. 2024
RAFA 2022
10th anniversary International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 6. - 9. 9. 2022
RAFA 2021
Virtual event highlighting current Trends & Views on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS, Praha, 3. - 4. 11. 2021
RAFA 2019
9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 5. – 8. 11. 2019
RAFA 2017
8th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 7. – 10. 11. 2017
RAFA 2015
7th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 3. – 6. 11. 2015
RAFA 2013
6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 5. – 8. 11. 2013
RAFA 2011
5th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 1. – 4. 11. 2011
RAFA 2009
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 4. – 6. 11. 2009
RAFA 2007
3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 7. – 9. 11. 2007
RAFA 2005
2nd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 2. – 4. 11. 2005
RAFA 2003
1st International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Praha, 5. – 7. 11. 2003